Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TR den gitmeyi istemek hainlikmi? Korkaklikmi?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
GERGE said:
Duygusal davranmak için önce ülke ile duygusal bir bağ lazım. Bir ülke'ye duygusal olarak bağlanmak şaçma geliyor bana, hayal bile edemiyorum, anlayamıyorum nasıl olacağını. Umursamıyorum da.

ilk cümle tamamen doğru. devamı kişisel olay tamamen. sende bitiyor yani bunu düzeltmek ya da hatalı olarak savunmak.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Futbol yakımı tutmaktan farklı görünmüyor bana. Zaten onu da sevmem ...futbolu.

Düzeltilecek bir şey yok ortada. Hata da yok, sana faşist dememize neden olan da bu tutumun. Hatalısın, düzelmelisin demen.
Mesaj tarihi:
Ya bu yılıp yılmamak ayaklarını geçelim ya sonsuza kadar yaşamıyoruz şurda kısıtlı bi ömrümüz var ve bana göre neresi daha iyiyse oraya gitmeli gogogo
Mesaj tarihi:
@007: Diyen çıkar belki diye söyledim ben onu ya :D

Abi var diyen vatanını satmış olmaz bence vatanımızı savunanlar da orada olmadan ve hatrı sayılır bi kanıt bulunmadan yok diyorlar. Aynı düzeyde saçma. O onların "görüşü" "yorumu" diğeri de Orhan Pamuk'un "görüşü" "yorumu". Ki birşeyin olduğuna inanıyorsam söylerim öncelikle insanlık ayıbı temizlensin vatan hata ettiyse delikanlı gibi çeksin cezasını.

Ama tabii Orhan Pamuk ne kadar inanıyor bunun olduğuna orası da ayrı bi konu bu yönden hak veririm sana :D
Mesaj tarihi:
ben istiyorum ki türkiye öncelikle temel bilimler alanında önde giden bir ülke olsun hatta mümkünse matematiksel bilimler alanında sdf. tek başıma çok bişey fark etmez ama tabi bunun için dönüp emek göstermeye değer. en azından işimi severecek yapacağımı bildiğim için hepsi olmasa bile umarım benim de elimden bir kaç iyi öğrenci çıkar, o bile bir katkı. kimin ne zaman büyük bir buluş yapacağı belli olmaz.
Mesaj tarihi:
GERGE said:
Futbol yakımı tutmaktan farklı görünmüyor bana. Zaten onu da sevmem ...futbolu.

Düzeltilecek bir şey yok ortada. Hata da yok, sana faşist dememize neden olan da bu tutumun. Hatalısın, düzelmelisin demen.

Milliyetçilik adına Atatürk'e göre Millet tanımının dışında bir şey demedim. O zaman Atatürk de mi faşist?

Millet kavramına futbol takımı demek düzeltilmeyi hakeden bi durumdur ayrıca. :)

Yanlışsın.
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:
@007: Diyen çıkar belki diye söyledim ben onu ya :D

Abi var diyen vatanını satmış olmaz bence vatanımızı savunanlar da orada olmadan ve hatrı sayılır bi kanıt bulunmadan yok diyorlar. Aynı düzeyde saçma. O onların "görüşü" "yorumu" diğeri de Orhan Pamuk'un "görüşü" "yorumu". Ki birşeyin olduğuna inanıyorsam söylerim öncelikle insanlık ayıbı temizlensin vatan hata ettiyse delikanlı gibi çeksin cezasını.

Ama tabii Orhan Pamuk ne kadar inanıyor bunun olduğuna orası da ayrı bi konu bu yönden hak veririm sana :D

Var diyen edebiyatçıysa saçmalamıştır ve örnekte görüldüğü gibi vatan hainliği yapmıştır bariz olarak. Tarihçiyse saygı duyabilirim değil mi? Herkes işini yapsın.

Hatrı sayılır kanıtlar var. Ermeniler bu yüzden masaya oturmuyor. Bu ayrı bi tartışma konusu.

Tarihi somut olaylarda asılsızca hatta araştırmadan kendi işi olmadan "x oldu" demek görüşü bırak yorum bile değildir. Saçmalamaktır.
Mesaj tarihi:
JD said:
Ya bu yılıp yılmamak ayaklarını geçelim ya sonsuza kadar yaşamıyoruz şurda kısıtlı bi ömrümüz var ve bana göre neresi daha iyiyse oraya gitmeli gogogo

bireyselcilik işte bu da. çıkarcılık bencillik vs.
Mesaj tarihi:
Amatörü falan olmaz bu işin. Sen o konumda üstleik yurtdışında adamsan utanmadan edebiyatçı halinle tarihi olaya x var demen utanç verici bi durum (Olay gerçek bile olsa ayrıca).

Bişey bilmeden "hayır yok" diyen de aynıdır benim gözümde. Olup olmamasında değilim yani ok?

Kaynaklara saygı duyuyorum Orhan Pamuk öyle yapmadı.
Mesaj tarihi:
Tamam x kişi yazardır, dışarıda yaşamaktadır. Bir şeyi araştırır ve olduğu görüşüne ulaşır. Bu da onun gözünde insanlık ayıbıdır. Söylemesin yani?

Neyse farklı düşünüyoruz yine. Biz baya farklı düşünüyoruz hatta her konuda hemen hemen :)
Mesaj tarihi:
said:
Benim kişisel bakış açım yukarıdaki cümlene ek olarak insanların yılmamasını teşvik etmeye yönelik. Yılmış ya da farklı duygulardaki (ya da korkak) insan zaten gider dediğin gibi. Çünkü kaybetmiştir bir noktada.

Yilmamak mumkun degil ki, seni baskalari yildirmiyor kendi halkin yildiriyor, o en acisi..

Okumus, kentli, biraz olaylardan ve etrafinda donen dalaverelerden haberdar gencin kaderi galiba bu.. Bakiyorsun Turkiye'nin egitim ortalamasi 4,6 yil, ilkokuldan 4 ten terk yani, bu koca bir toplumun ortalamasi.. Bu ne demek oluyor biliyor musun, bu ulkede psikolojik ve statu olarak en rahat olabilecegin, yani ulkenle ve toplumunla barisik biri olarak yasayabilecegin egitim ortalamasi o kadar yil. Yani bugun ilk okulu 4 ten 5 ten bitirmis biri toplumla barisiktir, toplumun normali bu cunku. Bu isin en cok kaymagini yiyenler iste orta 2-3 den bitirmis, kahvedeki osman abi. Sen ben okumuslugun kaymagini yemeyiz, kahvedeki osman abi, iste gunlerdeki halime abla yer, cunku onun akli herseye yeter. Mahallenin Osman abisidir o, her sorunda ona basvururlar, iste Ankara'ya yazi yazilacaksa o yazar, dilekce nasil yazilir o bilir sadece, 2-3 kelimeyi sadece o bir araya getirebilir, bu ulkenin basbakaninin adinin Tayyip Erdogan olmasinin yani sira bir iki bakan adida bilir bu halime ablalar, osman abiler. Iste o yuzden toplumun saygisini sevgisini alir. Biraz asagi dustunmu, yani hic okul okumamis, cahil insanlar, toplumun delileridir, kimse cok sallamaz, kimse birsey danismaz onlara, onlar biraz kendi dunyalarindadir.. Biraz yukarida ciktin mi, yani osman abileri gectigin zaman, okumus kulturlu, kendini gelistirmis kentli insanlara rastlarsin, bunlarda iste toplumun delileridir. Topluma uzak insanlardir bunlarda, seni kendinden saymaz, sana farkli gozle bakar. Onun icin ust sinir osman abidir.. Yani toplum en alttaki ile en usttekiyi aslinda bu anlamda bir tutar, ortalama ile alakan yok cunku.. Bizide okumamis adamla bir tutan sistem budur, kaymagini yedirmeyen sistemde budur, toplumdan uzaklastiran sistemde budur, yildiranda budur..
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:
Tamam x kişi yazardır, dışarıda yaşamaktadır. Bir şeyi araştırır ve olduğu görüşüne ulaşır. Bu da onun gözünde insanlık ayıbıdır. Söylemesin yani?

Neyse farklı düşünüyoruz yine. Biz baya farklı düşünüyoruz hatta her konuda hemen hemen :)

Araştırdığını nerden biliyorsun kaynak göstermiş mi adam? Bildiğin varsa lütfen aydınlat. Göstereceği kaynaklara saygı duyarım ben amatör hobi araştırmacılarına değil.

Ettiği aşırı iddialı lafın akademik değeri yok. Hobi tarzında vatanına hakaret etmiş bi vatan haininden başka bişey değil o adam.
Mesaj tarihi:
Gidenler hiç bir şekilde suçlanamaz, zaten zorla gelen bir sevgi ya da bağlılık kadar verimsiz ve saçma bir durum yok.
Bu şekilde ülkede kalmaya zorlanmış insanlar faydadan çok zarar getirebilir, durumundan mutlu olmayacakları için, tutkuyla bağlanacakları bir amaçları olmayacağı için ve dolayısıyla verimsiz bir hayat sürecekleri için. Bu durumda Türkiyede kalıp hiç birşey üretmemektense, yurt dışına gidip dünya için birşeyler yapmaları daha iyi olur.

Dolayısıyla gidenler haindir, korkaktır gibi argümanlar (bi kaç sayfa önce söylediğimin şaka olduğunun anlaşıldığını var sayarak söylüyorum bunu) aslında yarardan çok ülkeye daha çok zarar verir muhtemelen ters tepki yaratacağı için.

Ama bence yanlış olan ben ülkemi seviyorum, ya da ülkemin gelişmesini istiyorum deyip de gitmektir. Bu öncelikle tutarsızlık sonra da zayıflık oluyor çünkü. Ayrıca ülkeye karşı duyulan sevgi ya da sahiplenme duygusu tutkuyla bağlanılabilecek bir amaca dönüştürülebilir. Bu yazdıklarım konusunda benim duruşum hakkında spekülasyon üretmek isteyen olursa, biraz karışık da gözükse durum nispeten daha sol eğilimli bir insanım ben. Ve ne kadar liberal gözükse de yazdıklarım, liberalleri çok tercih ettiğimi söyleyemem.

Ama adam "nalet olsun" deyip de gidiyorsa ülkenin haline bakınca ona da kızmak mümkün değil.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Herkes, Ardeth, senin gibi nedanko gibi tartışsa da şu konuyu zevkini çıkarsak biz de keşke forumun forumluğunun..
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:
Abi tamam x kişisi yapsa da yanlış olur mu? Orhan Pamuk vatan haini tamam benim dediğim hayali ortamda o açıklamayı yapan adam haksız olur muydu sence?

Evet yanlış olur kim olduğunun önemi yok. Düşünceyi olayı eleştiriyorum.

Hobi olarak iddialı laflar etmek yanlış ve sakat.

O araştırdığı kaynaklara bakılır önce, hobi insanlarına değil.

Düşünsene doktorun biri çıkıp tarihi olayla iligi laf ediyor, neden çünkü adamın tarihe kişisel merakı varmış.

Adam ünlüyse herkes öğreniyor, değilse kimse öğrenmiyor tek fark bu. İşte x kişisindeki olay bu kadar saçma.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Bence insanlara sen ne dersen de buraya aitsin, kötü konuşamazsın demek yanlış. Goring böyle derdi vaktinde. Sonra da Uzun Bıçaklar Gecesi geldi zaten.

Kabül ediyorum, çok ekstrem bir örnek verdim, ama benim gibi insanlar korkuyor.
Mesaj tarihi:
Nasıl istersen öyle yaşarsın. Ama genlerin belli özellikleri taşır, bunu reddedemezsin mesela (alakasız örnek). Hayatta sahip olduğumuz bazı şeylerin bazı insanlar farkında değildir, ya da reddetme yolunu seçer. "Reddetme" de kimse diyemez, sadece "reddetmenin yanlış olduğunu" söyler.

Onun dışında yasal olan istediğin şeyi tabii ki yapabilirsin. Hakaret ve küfür etmek de zaten yasal değil.
Mesaj tarihi:
Adamlar plan yapmış türkleri anadoludan atmak için bizim en büyük kozumuz olan kurtuluş savaşını dahi kazanmamıza neden olan kimseye eyvallah demeyen karakteristik özelliğimizi yok etmeye çalışıyorlar ve mesajlarda da gördüğüm kadarıyla bunda da başarılı olmuşlar.Bunu uzun süreye yaydıkları için yarın birgün tepemizden uçaklarla indikleri zaman kurtuluş savaşındaki gibi ülkeyi savunacak bir ruh bulmak istemiyorlar.Bu ruhu kaybetmek üzereyiz bunu göreniniz yok mu acaba çok merak ediyorum.

Zengin bir yaşam tarzından sonra oluşması gereken akılcılık öğesini alıp daha bu durumdayken beyninize yerleştirirseniz ülkenizin bunu kaldıracak yapısı yokken çok mu mantıklı iş yapmış oluyorsunuz acaba?

Bir Avrupa şehri saldırıya uğrayınca o şehirde yaşayanlar şehri direk terkediyor çil yavrusu gibi dağılıyor sa bizim onlardan ne farkımız kaldı?Elimizdede hiçbirşey yokken.Bari dayanma direnme özelliğimizi vermeseydik.
Mesaj tarihi:
Ne kadar alakasız araya giriyorum farkında değilim, sadece ilk mesaja bakarak yazıyorum bunu..

Hainlik değil; ülkem bana vermesi gereken neyi verdi ki benden bir şey beklesin? Şimdiye kadar karşılıksız yarar gördüğüm tek kişi ailem ve bazı arkadaşlarım, ülkemden bir şey göremedim henüz. Tabi bir şey göremedim derken iyi anlamda bir şey göremedim, getirdiği hiç bir şey yokken götürdüğü çok şey var malesef.

Korkaklık değil; niye korkaklık olsun ki? Hiç bir seçimde imkan varken iyisini seçmenin korkaklık olduğunu düşünmüyorum.
Mesaj tarihi:
GERGE said:
Abi ben sana anarşist diyorum sen bana yasa diyorsun. Ya yasa yanlışsa?

anarşist "yasa yanlış" demez ki, "yasanın olması yanlış" der yanlış mıyım? :)
  • Yeni Oluştur...