EagleEye Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Bi kere insan doğduğu yeri sahiplenmek zorundamı? Yani dünyaya gelmişsin, adı üzerinde "dünya" ya gelmişsin. Nerde istiyosan orda yaşarsın. Kimsede seni hain yada korkak olarak nitelendirmemeli.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 DoGMeaT said: -007- said: Bu ülkeye canını vermiş adamlara laf edebilecek düzeyde biriysen ciddiye alınmayı da beklemiyorsun sanırım? Mustafa Kemal Atatürk gibi birine üstteki zırva mesajında salak falan gibi laflar edebildin helal olsun. O "safsatalara inanan safsatalar uğruna canını veren idealist salak adamlar" olmasa sen oturduğun o rahat eden yerle bu mesajları hele hele kanlı bayrak tepende yaz günü sen rahat et diye sana gölge yaparken(!) "cahiller ülkesi" falan tarzı lafları biraz zor yazardın. 1)evet cahiller ülkesi 2)peki neden malalr ülkesi biliyormusun ? Atatürk gibi bir adamın kurduğu,uğruna o akdar kan akıtılan,eskiden bir haysiyeti olan ülkeyi bu hale getirdilerde ondan mallar ülkei,dırık dırık konuşma,şu anki şartlardan bahsettiğimi söylemiştim. Böyle gelişmemiş seviyede hakaret genellemeleri falanla sadece kendi anana babana laf etmiş onlarla çatışmaktan öteye geçememiş oluyorsun umarım farkındasındır. 1) eğer bu tespitleri yapabiliyorsam,anam babam bi şekilde geliştirmişki beni bazı şeylerin farkına varabilmişim 2)hareket yapma allahını görürsün. said: O %47ye laf edenler ülkesine atasına bağlılığından sevgi ve saygısından laf ediyor. Ama senin gibi her şeyini temelden reddedip üstüne genellemelerle hakaret edenlerin durumu tamamen farklı. Siz hayatınız boyunca kendine vatan bulamayacak insanlarsınız. Buyrun gidin. bu ülkenin gerçeği artık Atanın bıraktığı türkiye ile birmi ? bu ülkenin gerçeği artık %47,bidahaki seçimde dahada artıcak. buyur gideyim,karşıla masraflarımı,yarın giderim. said: Bu lafları ettikten sonra zaten yüce kutsal milleti halkı atayı değerleri en başta ülkeyi aşağıladıktan sonra sana bu ülkenin suyu da şu an tükettiğin oksijeni de haram başka bişey değil. Müsade et de şu an doğarak senin yerine gelen birileri o havayı solusun. (Kovma psikolojisi kesinlikle değil bu, soluduğu havayı aşağılayan biri o havayı solursa gurursuzdur [örnek], yanlışsam düzeltin) sanane? yanlışsın,düzeltirim. Atayı küçümsediğimi nerden cıkarıyorsun. ben bu ülkede doğdum,kimse bana sormadı nerde istersin diye,vergimi verdim,kanunlara uydum,ağaç diktim,aç doyurdum,yeri geldi yurt dışında temsil ettim ben bu ülkeyi,hak ettim ne varsa şu an elimde. ülkeme karşı olan ödevlerimi yerine getirdim,devlet ,bir vatandaş olarak bize karşı ödevlerini yerine getiryormu ? getirseydi,isyanım olmazdı. --- dürrük. İşte bu ülkede 301 gibi olaylara senin gibi vatan hainleri yüzünden ihtiyaç var maalesef. Yukardaki seviyesiz mesajına verilecek değişik versiyonlarda ve tarzlarda biçok laf sokma stili var ama senin gibi birini ciddiye alarak laf sokmaya gerek duymak sana yapılacak en büyük iyilik olur sanırım. Laf salatanı ve yasadışı başına bela olacak Türkiye'yi alenen aşağılayan ifadelerini biyerlere sokup geri kalanı incelediğimizde anlam ifade etme konusunda umut vaadeden cümlelerini ele alırsak: "2)peki neden malalr ülkesi biliyormusun ? Atatürk gibi bir adamın kurduğu,uğruna o akdar kan akıtılan,eskiden bir haysiyeti olan ülkeyi bu hale getirdilerde ondan mallar ülkei,dırık dırık konuşma,şu anki şartlardan bahsettiğimi söylemiştim." Algılama kapasitesi açısından yetersiz yazılmış cevabına 2. kez aynı cevabı vermek gerekirse böyle alenen ülke aşağılayan hakaret genellemeleri ister dünden bahset ister AKP'nin kendisinden bahset Türkiye Cumhuriyeti'ne edilmiş doğrudan hakaretlerdir ve sadece senin başına iş açar ve düşman falan toplarsın. Onun dışında kimsenin bel bölgesinden yukarıya çıkmaz. Ha hükümete laf edeceksen de bunun tarzı "mallar ülkesi, TR'nin bilmemnesini.. " tarzı değildir. Daha kendini ifade etmeyi bile öğrenememişsin ne tespitinden ailevi bünyesel gelişiminden falan bahsediyosun? Sonra da gelmiş alenen "hareket yapma allahını görürsün" gibi seviyesiz hatta haysiyetsizce terbiyesizce bi tehdit mesajı atmışsın. "Klavye modu"nun dışında gerçek hayatta nasıl birisin bilmiyorum ama sana kişisel bi tavsiye vermek gerekirse hayatın boyunca böyle çeşitli ortamlarda dangalak dangalak çıkışlar yaparsan birileri sana intikam falan besler gizliden gizliye. Ha ben nette intikam besleyecek ezik biri zaten değilim ama kişisel olarak bu kadar sivri olmaman güzel bi hayata sahip olman açısından senin için daha yararlı. Ek olarak bu cevap seni tatmin etmediyse benle kişisel problemin olduğunu hala ısrarla düşünüyorsan çekinmeden bunu bana ifade edebilirsin ve bu durumu her ortamda birebir görüşebiliriz. Buralar güneydoğunun dağ memleketlerine benzemez, işler ordan biraz daha farklı yürür yani. Öğrenmeni de tavsiye etmiyorum. Eğer beyin kıvrımlarını biraz olsun zorlarsan rahatlıkla algılayabilirsin ki biz bugünün Türkiye'sinin gerçeklerini reddeden inkar eden insanlar değiliz. Ben bizzat bu ülkeye gönülden bağlı olduğum, ülkeyi satacak kadar şerefsiz ve ona gelip geçici saçmalıklar yüzünden hakaret edecek kadar alçak olmadığım için %47'ye sizden daha çok tepki gösteriyorum. Sizse anca kaçıp kaçtığınız ortamlardan laf etmekten öteye gidemeyecek insanlarsınız. Sadece bir mesaja böyle tepki verdiysen diğer mesajları okumadığını gösterir bu durum. Biz hükümete tepkiyle vatana tepki arasında fark olduğunu iddia ediyoruz başından beri. Gelip geçici hükümetler yüzünden 85 yıllık cumhuriyetine laf eden adama pek adam gözüyle bakılmaz buralarda, bilmiyorsan öğretirler. Bu anlamda laf etmiyorsan da genelleme yapmayacaksın bu kadar basit. Oturduğun o rahat mekanda bi tarafından genellemeler yapman sadece senin başına çeşitli açılardan iş açar, (sadece bir tanesi 301) tekrar etmem gerekirse kişisel olarak benim bel bölgemden de yukarı çıkmaz. ---- en çok da mesajının sonundaki evrimini tamamlayamamış saçmalığına bittim dombili
Afush Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 46 sf içinde kesin benden başka birileri söylemiştir ama dayanamıyorum yapamıyorum her konu dışı na baktığımda gözüme gözüme giriyor.. "TR den gitmeyi istemek hainlik mi ? Korkaklik mi ?
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 said: İşte bu ülkede 301 gibi olaylara senin gibi vatan hainleri yüzünden ihtiyaç var maalesef. git şikayetçi ol. said: Algılama kapasitesi açısından yetersiz yazılmış cevabına 2. kez aynı cevabı vermek gerekirse böyle alenen ülke aşağılayan hakaret genellemeleri ister dünden bahset ister AKP'nin kendisinden bahset Türkiye Cumhuriyeti'ne edilmiş doğrudan hakaretlerdir ve sadece senin başına iş açar ve düşman falan toplarsın. Onun dışında kimsenin bel bölgesinden yukarıya çıkmaz. Ha hükümete laf edeceksen de bunun tarzı "mallar ülkesi, TR'nin bilmemnesini.. " tarzı değildir. Daha kendini ifade etmeyi bile öğrenememişsin ne tespitinden ailevi bünyesel gelişiminden falan bahsediyosun? istediğime istediğim gibi alf ederim rahatsız oluyorsan git şikayetçi ol. bu hükümet olanların tek sorumlusu çünkü,nhHAHASAHAHAH,bu hükümet iki seçimdede tek parti oalrak çıktı,2. seçimde %47 aldı,milet memnun,hükümetin değil halkın hatasıdır artık. böyle bir halk yetiştiren öğretmenlerin hatasıdır said: Sonra da gelmiş alenen "hareket yapma allahını görürsün" gibi seviyesiz hatta haysiyetsizce terbiyesizce bi tehdit mesajı atmışsın. "Klavye modu"nun dışında gerçek hayatta nasıl birisin bilmiyorum ama sana kişisel bi tavsiye vermek gerekirse hayatın boyunca böyle çeşitli ortamlarda dangalak dangalak çıkışlar yaparsan birileri sana intikam falan besler gizliden gizliye. Ha ben nette intikam besleyecek ezik biri zaten değilim ama kişisel olarak bu kadar sivri olmaman güzel bi hayata sahip olman açısından senin için daha yararlı. Ek olarak bu cevap seni tatmin etmediyse benle kişisel problemin olduğunu hala ısrarla düşünüyorsan çekinmeden bunu bana ifade edebilirsin ve bu durumu her ortamda birebir görüşebiliriz. Buralar güneydoğunun dağ memleketlerine benzemez, işler ordan biraz daha farklı yürür yani. Öğrenmeni de tavsiye etmiyorum. ben buaraya birazadan daha detaylı olarak gircemde,şöleyim şunu,nerde nası davranacağımı iyi bilirim,çok istersen gel sanada öğretirim,senle birebir görüşmem,aileni al,gel,hep beraber konuşalım,böylece hepinizin nasıl bir dünya görüşü olduğunu öğrenmiş olurum. ayrıca istanbulda otruyorum,güneydoğuada değil,oradaki insanlardan bir fazlan olduğunu düşünmende senin kalitesizliğini belli eder. said: Sadece bir mesaja böyle tepki verdiysen diğer mesajları okumadığını gösterir bu durum. Biz hükümete tepkiyle vatana tepki arasında fark olduğunu iddia ediyoruz başından beri. Gelip geçici hükümetler yüzünden 85 yıllık cumhuriyetine laf eden adama pek adam gözüyle bakılmaz buralarda, bilmiyorsan öğretirler. Bu anlamda laf etmiyorsan da genelleme yapmayacaksın bu kadar basit. Oturduğun o rahat mekanda bi tarafından genellemeler yapman sadece senin başına çeşitli açılardan iş açar, (sadece bir tanesi 301) tekrar etmem gerekirse kişisel olarak benim bel bölgemden de yukarı çıkmaz. sizin diğer mesajlarda ne dediğinizi takan biri değilim. 85 yıllık cumhuriyetin bugün düştüğü hal ortada,al,güzelce öp. bu ülkenin geçmnişine,değerlerine,büyük adamlarına laf atan yok. ama bu ülkenin şu anki durumu belli.ne dediysem hak etmiştyir. yürü git adamın asabını bozma
ShadowFury Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Öeh 46 sayfa olmuş, ve abartısız söylüyorum şu son 35-40 sayfa tamamen Garbage. İlk birkaç sayfadaki şeyler tekrarlanıp tekrarlanıp bol bol kapışma sosuyla servis edilmiş. Baymıyo mu ya? Yani tamam en başlarda eğlenceliydi de aynı şey zibilyon defa tekrarlanmış, ezberledik artık=) Şimdi bu olayın tamamen manevi olduğunu iki taraf ta tekrarlayıp durmamışmı? Tamam, ne tartışıyosunuz o zaman herkesin maneviyatı kendine. Din ve vicdan özgürlüğü diye birşey var, -ki bu noktada vicdana değinicem- istediğimiz maneviyatı yaşarız/yaşamayız anlamına geliyo bu. İlle de "bunları hissetmeniz lazım amaaa QQ" diye sayıklayıp durunca bişey değişmiyo, inan bana(biraz daha fazla gülüyoruz, o kadar). Yanlışsın, yanlış, yanlışsınız, yanlışlar, yanlışlarını gösteriyorum falan filan diye tekrarladığın kısma gelirsek; maneviyat kısmına geri dönüyoruz, yani bunun doğrusu yanlışı olmaz, bir insan türk kültürüne saygı duyabilir, saygı duymasına rağmen gitmeyi tercih edebilir, sever ama ülkede kalmak için yeterli bulmayabilir, sevmeyebilir ama yine de ülkede kalabilir, sevmeyerek gidebilir, hatta isterse nefret te edebilir. İnsanların maneviyatını doğru/yanlış olarak değerlendiremezsin ki, kafanın basmadığı en önemli nokta bu. Tabii stereotip kıraathane milliyetçisi modeline bunları anlatmaya çalışanda hata... Neyse, bu muhabbet baydı beni, kasamıycam daha fazla. Zaten birkaç sayfaya kalmaz trolllenme derişimindeki artış yüzünden kitlenir ya da garbage a atılır, çünkü konu 35+ sayfadan beri tekdüze bi şekilde post kasma platformu olarak kullanılıyo=) Neyse, bi de şu resim koyuldu mu emin değilim ama ne olur ne olmaz, eksik kalmasın dedim=)
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Shadowfury said: İnsanların maneviyatını doğru/yanlış olarak değerlendiremezsin ki, kafanın basmadığı en önemli nokta bu. Tabii stereotip kıraathane milliyetçisi modeline bunları anlatmaya çalışanda hata...
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 ShadowFury said: Şimdi bu olayın tamamen manevi olduğunu iki taraf ta tekrarlayıp durmamışmı? Tamam, ne tartışıyosunuz o zaman herkesin maneviyatı kendine. Din ve vicdan özgürlüğü diye birşey var, -ki bu noktada vicdana değinicem- istediğimiz maneviyatı yaşarız/yaşamayız anlamına geliyo bu. İlle de "bunları hissetmeniz lazım amaaa QQ" diye sayıklayıp durunca bişey değişmiyo, inan bana(biraz daha fazla gülüyoruz, o kadar). Yanlışsın, yanlış, yanlışsınız, yanlışlar, yanlışlarını gösteriyorum falan filan diye tekrarladığın kısma gelirsek; maneviyat kısmına geri dönüyoruz, yani bunun doğrusu yanlışı olmaz, bir insan türk kültürüne saygı duyabilir, saygı duymasına rağmen gitmeyi tercih edebilir, sever ama ülkede kalmak için yeterli bulmayabilir, sevmeyebilir ama yine de ülkede kalabilir, sevmeyerek gidebilir, hatta isterse nefret te edebilir. İnsanların maneviyatını doğru/yanlış olarak değerlendiremezsin ki, kafanın basmadığı en önemli nokta bu. Tabii stereotip kıraathane milliyetçisi modeline bunları anlatmaya çalışanda hata... Neyse, bu muhabbet baydı beni, kasamıycam daha fazla. Zaten birkaç sayfaya kalmaz trolllenme derişimindeki artış yüzünden kitlenir ya da garbage a atılır, çünkü konu 35+ sayfadan beri tekdüze bi şekilde post kasma platformu olarak kullanılıyo=) Neyse, bi de şu resim koyuldu mu emin değilim ama ne olur ne olmaz, eksik kalmasın dedim=) olayın manevi kısmının gerçekliğini (doğrulunu geçtim) kabul etmeyen anlayamayan insanlar var aramızda, o sebeple milyon kez tekrarlandı. Dediğin gibi herkes kabul etmiş olsa milyon kez açıklanmaz aynı şeyler. "Post da kasılmamış" olur yani. Ayrıca post kasacak niyette olsam bu kadar uzun ve detaylı yazmaya da emin ol hiç kasmam. Her mesajımın uzunluğu kapı gibi ortadayken "post kasılmış" falan deme hakkınız olmaz yani kişisel olarak. Ha başkasına dediyseniz olabilir bilemem. Ayrıca yukarıdaki savunmada da diğer arkadaşlardan birkaç kişinin yaptığı hata gibi "bir şeyi savunmak için en son çare olarak seçilen en yetersiz yol" onun "yasal" olduğunu özgürlük olduğunu savunmaktır. İşte milyon kez verilen cevapları anlamamanız sebebiyle biz de tekrar edecek duruma düşüyoruz. Her özgürlük kesin görecesiz "doğru" olacak diye bir şey yok. Ya da her yasal şey yanlış olmayacak diye bir zorlunluluk yok. 0=1 demek de yasal ama yanlış. Biz burda elimizden geldiğince manevi duyguların doğruluğunu ya da yanlışlığını tartışmıyoruz. Ben kişisel olarak vatan ata sevgisi çanakkale ruhu gibi manevi duyguları bilmeyen ya da kabul etmeyen (yani bazı manevi duyguları=0) olan kişilere yanlışsınız diyorsam bunların o kişide olmaması sebebiyledir. Kişilerin göreceli manevi duyguları tartışılmıyor yani. Olup olmaması tartışılıyor. Yoksa da onun bileceği iş diyerek kolaya kaçma mantığının dışında "illa olmak zorunda, yoksa şerefsizsiniz" demiyoruz. Diyoruz ki "kişi x,y,z yaparsa ve manevi duyguları yoksa bu durum vatan için yapılmamıştır doğal olarak, ve iyi niyet içermez, eleştiri değil hakarettir" diyoruz. Bu a=b diyen birine, ek olarak b=c o zaman a=c demekten farklı değil. Burdaki b=c kendi bakış açımızdır ve sayfalardır bu bakış açısının haklı temellerini ispatlarını anlatıyoruz. b=c ile özet olarak anlatılmak istenen vatan için ciddi bir şeyler yapma ihtiyacına girmek, ancak o vatanı ülkeyi sevmekle başlar iddiasıdır. (yönetimini değil, maneviyatını) Bugün hepimiz biliyoruz ki çeşitli kutuplarda ideolojilere giren insanlar hangi ideoloji olursa olsun öncelikle bu yola vatanını sevdiği için girer. Tutup da genelleme yaparak "mallar ülkesi" diyen adam yok "ben bugün için diyorum" yok "ben de vatanımı seviyorum" falan diyebiliyorsa zaten ifade yoksunudur, ciddiye alınmasına zaten gerek yoktur, sadece kendisinin başına iş açılır. "İlle de "bunları hissetmeniz lazım amaaa QQ" diye sayıklayıp durunca bişey değişmiyo, inan bana(biraz daha fazla gülüyoruz, o kadar)" demişsin. Bu da yazının altındaki mantığı özümseyemediğini gösterir. Tekrar etmek gerekirse "hissetmeniz şart" gibi bir ifade yok ve evet hissetmeme özgürlüğünüz var ama bu hissetmemenizin ülkenin tarihine ve kuruluş felsefesine değerlerine bakış açısyıla doğru olduğunu göstermez. Bu doğruluklar ve değerler de göreceli falan değildir. Ülkenin kuruluşu ve amaçları milli gayeleri milli ruhu göreceli demek saçmalamanın önde gidenidir. Yani Türk milletindensinizdir ya da değilsinizdir. Bunu biz söylemiyoruz, hakkımız da yok. Temel kaynaklar çizmiş bunun sınırlarını. --- "Yanlışsın, yanlış, yanlışsınız, yanlışlar, yanlışlarını gösteriyorum falan filan diye tekrarladığın kısma gelirsek; maneviyat kısmına geri dönüyoruz, yani bunun doğrusu yanlışı olmaz, bir insan türk kültürüne saygı duyabilir, saygı duymasına rağmen gitmeyi tercih edebilir, sever ama ülkede kalmak için yeterli bulmayabilir, sevmeyebilir ama yine de ülkede kalabilir, sevmeyerek gidebilir, hatta isterse nefret te edebilir. " Milletin bir parçası olup olmamanın kriterleri kapı gibi ortadayken bunun doğrusu yanlışı gayet olur. Türk milletinden kendini ayrı gören kişi ülkesine hakaret etme ya da gerçeklerini yalanlama/çürütmeye çalışma hakkına sahip değildir. Kişisel bünyesinden öteye geçmez ona kimse bişey demiyor. Bir insan gitmeyi tercih edebilir, sever, sevmez, kalır, kalmaz, nefret de edebilir ama bunların hiçbiri onun özündeki gerçeklerini etkilemez. O kendi doğruları olarak baksa da özüne karşı gelmiştir. Özünü geçtim, hele bu durum ister bu vatanın evladı olsun ister olmasın hakaret etma hakkını hiç vermez. Ancak maalesef ki aramızda böyle çekinmeden basit hakaretler yazabilen insanlar var. "İnsanların maneviyatını doğru/yanlış olarak değerlendiremezsin ki, kafanın basmadığı en önemli nokta bu. Tabii stereotip kıraathane milliyetçisi modeline bunları anlatmaya çalışanda hata..." İnsanların belirli maneviyatları yok senin de buna kafan basmıyor. Olmaması da ülkenin kuruluş felsefesi, milli gayeleri ve milli bilinç açısından yanlıştır evet. Biz olan maneviyada doğru yanlış demiyoruz, o kişisel tercihtir işte. Bu sadece basit bir bilinçsizlik/ ya da cahillik (kişiden kişiye) İşte aramızdan birilerinin ısrarla kafasının basmaması ya da zaten sahip olmaması sonucu "stereotip"leşmiş olan Atatürk temelli bugünün milli değerleri kıraathane kültürüyle bir tutulabiliyor çeşitli bünyelerce. Kabul edin ya da etmeyin bu milletin değerleri ve tanımı 85 senedir bellidir. Uymuyorsanız sizin probleminiz. Bu söz pek kıraathane modeli kaçmadı sanırım? Ancak anlamayan yine anlamaz, çünkü o değerleri zaten ana babasından almamıştır. Böyle birine de bunları anlatmak en büyük hata olacaktır. İnternet tarışması açısından da ben bu kadar umutsuz değilim. Kişisinden kişisine ortamından ortamına değişir bu durum.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 DoGMeaT said: said: İşte bu ülkede 301 gibi olaylara senin gibi vatan hainleri yüzünden ihtiyaç var maalesef. git şikayetçi ol. değmez, bigün başka biri illa ki olur ne de olsa. DoGMeaT said: said: Algılama kapasitesi açısından yetersiz yazılmış cevabına 2. kez aynı cevabı vermek gerekirse böyle alenen ülke aşağılayan hakaret genellemeleri ister dünden bahset ister AKP'nin kendisinden bahset Türkiye Cumhuriyeti'ne edilmiş doğrudan hakaretlerdir ve sadece senin başına iş açar ve düşman falan toplarsın. Onun dışında kimsenin bel bölgesinden yukarıya çıkmaz. Ha hükümete laf edeceksen de bunun tarzı "mallar ülkesi, TR'nin bilmemnesini.. " tarzı değildir. Daha kendini ifade etmeyi bile öğrenememişsin ne tespitinden ailevi bünyesel gelişiminden falan bahsediyosun? istediğime istediğim gibi alf ederim rahatsız oluyorsan git şikayetçi ol. bu hükümet olanların tek sorumlusu çünkü,nhHAHASAHAHAH,bu hükümet iki seçimdede tek parti oalrak çıktı,2. seçimde %47 aldı,milet memnun,hükümetin değil halkın hatasıdır artık. böyle bir halk yetiştiren öğretmenlerin hatasıdır Burası babanın evine benzemez. Öyle ağzına geleni söyleme hakkını kimse vermedi bugüne kadar sana, hiçbir zaman da kimse o hakkı sana vermeyecek. Evrim bizim gibi medeni insanlara konuşmadan önce düşünmeyi öğretti. Sana da tavsiye ediyorum gerekli olabiliyor en az 2 ve daha fazla insanın olduğu ortamlarda. Bunun dışındaki ortamlarda gerek yok ama, rahat takılabilirsin. Herkese küfür falan edebilirsin yani kendi kendine. Ama sağlıklı olmaz o ayrı. (ama yok o da bi özgürlük, kişisel tercihti dimi.. hmm peki) Hala gelmişsin öğretmenler hükümet %47 diyorsun. Ben bu duruma senden çok kızıyorum emin ol, ama böyle hassas cümleler etmen şık değil, bunu demek istiyorum. Yoksa %47'ye sonuna kadar laf geçiren bi adamım diğer başlıklarda görebilirsin ama tutupda hayvan gibi genelleme yaparak %100'e laf etmem. Bak yine aynısını yapıp "bu millet memnun" falan demişsin. Bu yanlış işte. Başından beri bu zihniyetin kafa yapısının hatasını göstermeye çalışıyorum. Anlayamayan varsa da aklından şüphe ederim. DoGMeaT said: said: Sonra da gelmiş alenen "hareket yapma allahını görürsün" gibi seviyesiz hatta haysiyetsizce terbiyesizce bi tehdit mesajı atmışsın. "Klavye modu"nun dışında gerçek hayatta nasıl birisin bilmiyorum ama sana kişisel bi tavsiye vermek gerekirse hayatın boyunca böyle çeşitli ortamlarda dangalak dangalak çıkışlar yaparsan birileri sana intikam falan besler gizliden gizliye. Ha ben nette intikam besleyecek ezik biri zaten değilim ama kişisel olarak bu kadar sivri olmaman güzel bi hayata sahip olman açısından senin için daha yararlı. Ek olarak bu cevap seni tatmin etmediyse benle kişisel problemin olduğunu hala ısrarla düşünüyorsan çekinmeden bunu bana ifade edebilirsin ve bu durumu her ortamda birebir görüşebiliriz. Buralar güneydoğunun dağ memleketlerine benzemez, işler ordan biraz daha farklı yürür yani. Öğrenmeni de tavsiye etmiyorum. ben buaraya birazadan daha detaylı olarak gircemde,şöleyim şunu,nerde nası davranacağımı iyi bilirim,çok istersen gel sanada öğretirim,senle birebir görüşmem,aileni al,gel,hep beraber konuşalım,böylece hepinizin nasıl bir dünya görüşü olduğunu öğrenmiş olurum. ayrıca istanbulda otruyorum,güneydoğuada değil,oradaki insanlardan bir fazlan olduğunu düşünmende senin kalitesizliğini belli eder. Nerde nasıl davranacağını iyi bildiğin için mi her düşünceden insanın olabildiği yerde "türkiye mallar ülkesidir" falan gibi saçmlayabiliyorsun. Benim seni yetiştirenlerle konuşacak bir şeyim yok. Konuşmayla ıslah edilebilecek durum yoktur çünkü öyle bi ortamda. Ancak senin gibi yetişmiş birileriyle birebir konuşurum. Islah şansı olabilir çünkü yolun başındayken. Ama bunu kişisel algılama sana karşı zaten öyle bi amacım yok lol. Allah ıslah etsin diyorum sadece. Ordaki insanlar lafına ek olarak. Ben ordaki insanlara laf etmedim. Ordaki sisteme laf ettim. Ben senin gibi insanları komple genelleyerek saçmalamam. Ancak %90 falan gibi ifadelerle de istediğim lafı hakederek geçiririm. De gerek yok, zaten herkesin bildiği şeyler... DoGMeaT said: said: Sadece bir mesaja böyle tepki verdiysen diğer mesajları okumadığını gösterir bu durum. Biz hükümete tepkiyle vatana tepki arasında fark olduğunu iddia ediyoruz başından beri. Gelip geçici hükümetler yüzünden 85 yıllık cumhuriyetine laf eden adama pek adam gözüyle bakılmaz buralarda, bilmiyorsan öğretirler. Bu anlamda laf etmiyorsan da genelleme yapmayacaksın bu kadar basit. Oturduğun o rahat mekanda bi tarafından genellemeler yapman sadece senin başına çeşitli açılardan iş açar, (sadece bir tanesi 301) tekrar etmem gerekirse kişisel olarak benim bel bölgemden de yukarı çıkmaz. sizin diğer mesajlarda ne dediğinizi takan biri değilim. 85 yıllık cumhuriyetin bugün düştüğü hal ortada,al,güzelce öp. bu ülkenin geçmnişine,değerlerine,büyük adamlarına laf atan yok. ama bu ülkenin şu anki durumu belli.ne dediysem hak etmiştyir. yürü git adamın asabını bozma Cumhuriyet böyle durumlara düşmesin diye sen sana o cumhuriyeti verenlerin dediklerini yapmazsan "cumhuriyet için laf etme" hakkını da kendi kendine yok etmiş olursun. Dışardan mal mal bakıp sonra işler kötüye gidince hakaret etmek insan beynine göre değil, kişisel tercih hiç değil. (son cümle kişisel olarak sana ya da ona yönelik değil) Ne dediysem hak etmiştir diyosun "geçmişe, büyük adamlara, değerlere laf eden yok" diyosun bundan önce de "Mallar ülkesi, savunan gerizekalıdır" dersen savunduğun düşünce mekanizmasına laf ederim gayet haklı olarak. Büyü adam ol, sonra belki böyle konuşmazsın.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 calimero said: yazıldı mı bilmem T.C.' de yapılan bir araştırma. insanlara sorulan ilk soru kendilerini ilk olarak nasıl tanımladıkları. cevap %90 milliyetçi. bu %90' a sorulan bir soru da eğer fırsatları olsa nerede yaşamak isteyecekleri. bu milliyetçi arkadaşlarının % 80' e yakınının verdiği cevap ise "avrupa". çelişkiler ülkesiyiz vesselam... ek olarak gider orda yaşar, ama gidip rahatı parayı bulunca özünü inkar edip dışardan saçmalamaz. Yine vatanını sever, gereğini yapar borcunu öder.
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Biz de zaten oraya gidince "Turkiye asiri boktan, turist olarak bile gelmeyin. Afrika'dan farkimiz yok,rezil durumdayiz." demeyecegiz herhalde.
Snefru Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Ya çok yüzeysel olacak fakat gidecek adamlar da einstein sanki ahaha :)
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Çok uzadı bu konu, 46 sayfadır aynı şeyleri söylüyor herkes.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Prawler said: Biz de zaten oraya gidince "Turkiye asiri boktan, turist olarak bile gelmeyin. Afrika'dan farkimiz yok,rezil durumdayiz." demeyecegiz herhalde. öyle diyenler var işte. Sözüm diyene.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Hala mı konuşuyosunuz ya. Vatan hainiyim korkağım diyinb bitsin. Örnek: "Ben nileppezdel bir vatan hainiyim ve korkağım, ama sizden iyi yaşayacağım. Saygılar" :D
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 iyi göreceli bi kavram. Vatan hainliği göreceli falan değil :)
nedanko Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Hadi bugun madem bu kadar dolmusum, konusalim.. Ben Turkiye'den gitmeyi isteyen biri degil, gitmis biri olarak konusacagim.. Bir kere hainlik ve vatan hainligi konusunda duralim. Vatan hainligi cok agir bir suclama, onune gelen birilerine vatan haini diyor, sanki anlamini yitirmis gibi ama kullanirken dikkat edelim.. Vatan haini en basit anlamda vatanina ihanet eden, vatanini sevmeyen demektir. Bugun seriat gelmesi icinde, komunizm gelmesi icinde, fasist bir duzeni ozleyen icinde vatan haini demek zordur. Cunku bunlar zaten vatanini seviyor, vatanlari ile ilgili bir sorunlari yok, sorunlari sistemle.. Vatanini baska odaklarin cikarlari icin satanlar vatan hainidir benim gozumde.. O yuzden vatan haini kelimesini bu kadar sik kullanmayalim derim.. Ikincisi, ben burada onlarca turkle tanistim hepsi sizin bizim gibi cocuklar, bir farklari var hayatin bir yerinde kaybetmis insanlar. Ya is bulamamis, ya kendini yalniz hissetmis, yoksa cidden vatanindan ayri yasamak cok zor, bugun ne kadar elestirsende, kendini ne kadar yalniz hissetsende, orasi bir koy yani uzakta.. Ben kesinlikle ozlemem diyenleride gorduk, cikmadan anlayamazsiniz. Vatan hasreti bana cok arabesk gelirdi, ama simdi ne kadar gercek geliyor. Tabii donemiyorsunuz, hedeflerinizin ideallerinizin ve kaybetmisliginiz etkileri oluyor. Korkaklik mi desen, belki bazilari icin yilmislikta olabilir.. Cunku cahillik duzleminde yasamaktan, halkinin bu kadar senden uzak oldugunu gormek bir sure sonra insanlari yildiriyor. Hayatin bir yerinde bir sekilde kaybetmemis bir insan yurtdisina cikmaz.. 70-80 lerde burasi onune geleni aliyormus, gazete ilani ile. Gazetede goruyo adam, basvuruyo konsolosluga, tak buradalar.. O zamanlarda kaybetmis insanimiz koylerde, kasabalarda issiz cahil, bir hedefi amaci olmayan olamayan insanlardi.. Universite mezunlarimiz tenezzul bile etmezdi, sistem oyle bir degistiki, simdi universite mezunlarimiz, hemde Turkiye'nin guzel universitelerinden mezun insanlarimiz gelmeye basliyor, cunku artik onlar kaybediyorlar.. Sistem onlari buna zorluyor maalesef..
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Eh be abi. Vatan hainliği de gayet göreceli de. Zaten 46 sayfadır karar veremedik ne vatan hainliğidir ne değildir. Daha tartışamam kusura bakma sıkıldım :)
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 nedanko guzel yazmis gene bende gidicem buyuk ihtimal aha kamu siyasal okuyorum, idari hakimde olmak istesem kaymakamda olmak istesem sinavlardan %100 puan alsam bile bir asker cocugu olarak basindan kaybetmisim, babamin darbe gunlugu filanda yok satiyim calik gurubunda is buliyim badem biyigimda yok ve en kotusu zeki ve kulturlu bir adamim ayni zamanda onuruma duskunum benim 3 yememe izin ver sana 4 yediriyim yapamam bir memur olarak e uluslarasi nonprofit organizasyonlara girmek istesem turkum ve beni destekliyicek yahudi arkadaslarim yok okul biticek master yapiyim desem turkiyede master yapmanin bir anlami yok, zaten alesden ciddiyeti belli turk universitelerinin bir sene uzattim IT sertifikalari topliycam bakalim orda ekmek varmi diye en azindan master ayagina disari gittigimde faydasi olur zaten askerlik sube baskani age of empires 2 deki full upgrade monkalrdan daha piskopat cikti albayim her gittigimde convert etmeye calisiyor gel yedek subay oalrak alalim asker cocugusun ordunun guvenilebilir senin gibi kisilere ihtiyaci var diye ben daha upgradeleri yapmamisim resistance dusuk korkuyorum sonunda celicek aklimi gidicem ki bide kalsam burda key odemeleridneki rezaleti goruyorum aynisini ben yasiycam, mezarda emekli olucam ve turkiyede aile kurup bu ulkede cocuk dogurtarak en buyuk insanlik suclarindan birine ortak olucam ve ayni dertleri benim cocugum cekicek zinciri kirip disari gidene kadar simdi ben niye kaliyim bu ulkede? ne korkakligi ne vatan hainligi vatan bana ihanet etmis kullanip kullanip bir cop gibi koseye aticagi gunu bekliyor ben gerizekalimiyim bu kadere razi oliyim, birgun hersey degisir umudu ile yasiyim tarih aksini 100 kez kanitladigi halde bu zinciri kiricam hasar goren halkalari umursamadan
Snefru Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Viktor tamam tespitler doğru da şimdi atalarımız enayimiydi de o kadar mucize yarattılar asker çocuğuyum diyorsun sen bizden 1000 kat iyi bilirsin bu tarz konuları.Bir noktada mantığımızı değil duygularımızı dinlememiz gerekiyor.Mantığımızı dinleseydik abd himayesine girmiştik çoktan. Şu ülkeye birşeyler verebilecek adamlar küsmesin şu ülkeye ya kahrolacam artık..
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Duygusal davranmak için önce ülke ile duygusal bir bağ lazım. Bir ülke'ye duygusal olarak bağlanmak şaçma geliyor bana, hayal bile edemiyorum, anlayamıyorum nasıl olacağını. Umursamıyorum da.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 nedanko said: Hadi bugun madem bu kadar dolmusum, konusalim.. Ben Turkiye'den gitmeyi isteyen biri degil, gitmis biri olarak konusacagim.. Bir kere hainlik ve vatan hainligi konusunda duralim. Vatan hainligi cok agir bir suclama, onune gelen birilerine vatan haini diyor, sanki anlamini yitirmis gibi ama kullanirken dikkat edelim.. Vatan haini en basit anlamda vatanina ihanet eden, vatanini sevmeyen demektir. Bugun seriat gelmesi icinde, komunizm gelmesi icinde, fasist bir duzeni ozleyen icinde vatan haini demek zordur. Cunku bunlar zaten vatanini seviyor, vatanlari ile ilgili bir sorunlari yok, sorunlari sistemle.. Vatanini baska odaklarin cikarlari icin satanlar vatan hainidir benim gozumde.. O yuzden vatan haini kelimesini bu kadar sik kullanmayalim derim.. Ikincisi, ben burada onlarca turkle tanistim hepsi sizin bizim gibi cocuklar, bir farklari var hayatin bir yerinde kaybetmis insanlar. Ya is bulamamis, ya kendini yalniz hissetmis, yoksa cidden vatanindan ayri yasamak cok zor, bugun ne kadar elestirsende, kendini ne kadar yalniz hissetsende, orasi bir koy yani uzakta.. Ben kesinlikle ozlemem diyenleride gorduk, cikmadan anlayamazsiniz. Vatan hasreti bana cok arabesk gelirdi, ama simdi ne kadar gercek geliyor. Tabii donemiyorsunuz, hedeflerinizin ideallerinizin ve kaybetmisliginiz etkileri oluyor. Korkaklik mi desen, belki bazilari icin yilmislikta olabilir.. Cunku cahillik duzleminde yasamaktan, halkinin bu kadar senden uzak oldugunu gormek bir sure sonra insanlari yildiriyor. Hayatin bir yerinde bir sekilde kaybetmemis bir insan yurtdisina cikmaz.. 70-80 lerde burasi onune geleni aliyormus, gazete ilani ile. Gazetede goruyo adam, basvuruyo konsolosluga, tak buradalar.. O zamanlarda kaybetmis insanimiz koylerde, kasabalarda issiz cahil, bir hedefi amaci olmayan olamayan insanlardi.. Universite mezunlarimiz tenezzul bile etmezdi, sistem oyle bir degistiki, simdi universite mezunlarimiz, hemde Turkiye'nin guzel universitelerinden mezun insanlarimiz gelmeye basliyor, cunku artik onlar kaybediyorlar.. Sistem onlari buna zorluyor maalesef.. yazında kesinlikle bir yanlışlık ve mantık hatası yok hatta sana tamamen katılıyorum. Farklı ama tamamen doğru bi bakış açısından değerlendirmişsin. Benim kişisel bakış açım yukarıdaki cümlene ek olarak insanların yılmamasını teşvik etmeye yönelik. Yılmış ya da farklı duygulardaki (ya da korkak) insan zaten gider dediğin gibi. Çünkü kaybetmiştir bir noktada. Vatan hainliğiyle ilgili de ek olarak alenen vatanını sevmediğini söyleyen adam senin ifadene de uyarak vatan hainidir zaten. Bunu sen de söylemişsin. Sorunu sadece sistemle olan adam zaten vatana hakaret lafı etmez. Ya da vatanını reddetmez. Yurtdışında Orhan Pamuk gibi ona ihanet etmez.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Hacı yaşadın mı o dönemde de biliyosun Ermeni Soykırımı olmadığını. Ben var yok savunmuyorum görmedim bilemem ama senin "yok" demen o anlarda yaşamadığından ne kadar saçmaysa Orhan Pamuk'un "var" demesi de o kadar saçma işte. Bi Alman holokost var dedi diye vatan haini mi olurdu o olaylar masaya yatırıldığında? Kayıtların tutulabildiği bir zamanda olduğu için zaten düpedüz haklı olurdu. Şimdi kanıt yok o yüzden bence kesin var demek de kesin yok demek de saçmalık. Ha vatan hainiyim ben Ermeni aşığıyım falan filan yes..
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Viktor said: ki bide kalsam burda key odemeleridneki rezaleti goruyorum aynisini ben yasiycam, mezarda emekli olucam ve turkiyede aile kurup bu ulkede cocuk dogurtarak en buyuk insanlik suclarindan birine ortak olucam ve ayni dertleri benim cocugum cekicek zinciri kirip disari gidene kadar simdi ben niye kaliyim bu ulkede? ne korkakligi ne vatan hainligi vatan bana ihanet etmis kullanip kullanip bir cop gibi koseye aticagi gunu bekliyor ben gerizekalimiyim bu kadere razi oliyim, birgun hersey degisir umudu ile yasiyim tarih aksini 100 kez kanitladigi halde bu zinciri kiricam hasar goren halkalari umursamadan yılmışlık işte bu. Pes etmek yani. Korkaklık ya da vatan hainliği olmayabilir ama kaybetmek bu. Ayrıca sana ihanet eden vatan değil, sistem. Aradaki ince çizgiye dikkat. Bu ülkede böyle düşünmeyen insanlar gerizekalı değil, aksine yılmamış daha güçlü insanlardır. Onlara laf etmek pek doğru değildir.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 nileppezdel said: Hacı yaşadın mı o dönemde de biliyosun Ermeni Soykırımı olmadığını. Ben var yok savunmuyorum görmedim bilemem ama senin "yok" demen o anlarda yaşamadığından ne kadar saçmaysa Orhan Pamuk'un "var" demesi de o kadar saçma işte. Bi Alman holokost var dedi diye vatan haini mi olurdu o olaylar masaya yatırıldığında? Kayıtların tutulabildiği bir zamanda olduğu için zaten düpedüz haklı olurdu. Şimdi kanıt yok o yüzden bence kesin var demek de kesin yok demek de saçmalık. Ha vatan hainiyim ben Ermeni aşığıyım falan filan yes.. Yok diyen ben değilim. Var diyen o. Yok ya da Var demek için eksik bilgi sahibi olmak yetmez. O zaman adam yanlış. Ayrıca kanıt yok diye bişey diyemezsin konuyla alakalı birçok belge var, bir tanesini de Ordumuz çıkardı bildiğim kadarıyla. Ayrıca Ermeni aşığı olduğun gibi bi düşüncede olmam şu an için mümkün değil.
Öne çıkan mesajlar