-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 nileppezdel said: Ya abi ben de terk edip gitmekten bahsetmiyorum, bu ülkeyi de seviyorum. Ama içindekileri sevme zorunluluğum yok, onlarla yaşama zorunluluğum da yok. Vatan borcuna da inanmıyorum. Ülkeyi sevmediğim anlamına gelmiyor. zorunluluğun mu var dedim sana pes! içindekileri seven adam zaten borçlu hisseder diyorum anla!
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Ben "bağımız yok" denilen kısımlara hitaben yazdım. Başka olayları bilemem tabi.
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 -007- said: Şu an ülke umrumda değil inan.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 nileppezdel said: Bağımsızlık arzusu karakteristik bir özellik değildir ki. Her millette bulunan birşeydir. Her insanda vardır hatta. Bunu karakteristik özellik olarak göstermek de bence yanlış ve komik milletlere özgü özellikler diye bi kavram vardır bilir misin? bizim milli özelliğimiz olmasa binlerce yılda illa 1-2 devlet olurdu öyle. ama yok.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Recall06 said: -007- said: Şu an ülke umrumda değil inan. Türkçe bilgisinde paragraftan 1 cümlenin tek başına değerlendirildiğinde farklı, paragrafla bütün olarak değerlendirilde alakasız anlamlara gelebildiğini de bilmiyorsun o zaman. Doğru anlamıyorsun.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Off neyse çok saçma bi tartışma olur bağımsızlık tartışması. Ve evet zorunluluğun var dedin. Dolaylı yoldan. Seven illa borçlu hisseder demek seviyosan borçlu hissetmek zorundasın demektir..
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 nileppezdel said: Off neyse çok saçma bi tartışma olur bağımsızlık tartışması. Ve evet zorunluluğun var dedin. Dolaylı yoldan. Seven illa borçlu hisseder demek seviyosan borçlu hissetmek zorundasın demektir.. ülkesinin içindekileri seven illa kendini borçlu hisseder diyorum. Mecburen böyle olacak demek değil bu. borçlu hisseden, vatanını seven mecburen içindekileri de sever değil! Açık ve net doğrudan anlatım.
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Tamam ben de diyorum ki ülkemi seviyorum ama buraya mahkum olmam gerektiği gibi bi borcum olduğunu hissetmiyorum.
Noyanh Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Recall06 said: -007- said: Şu an ülke umrumda değil inan. recall06 kusura bakmazsan özel bir soru sorabilirmiyim sen kızmısın ? kızlar genelde böyle magazin programları gibi tek cümleyi alıp koca bir paragrafı hiçe sayar sonra o cümleyle seni yargılarda ..
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Bu ukeyi umursamiyorum diyen birisin sen, sen gordugum en takiyeci adamsin, 007 James Bond
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Recall06 said: Bu ukeyi umursamiyorum diyen birisin sen, sen gordugum en takiyeci adamsin, 007 James Bond hahah hayatımda bu kadar anlayışsız birini görmedim. Hiç kasmıyorum sana izah etmeye nasıl istersen öyle düşün. Sen böyle bi başlık açarak "çanakkale ruhu ne" falan diyerek zaten vatana olan umrunu göstermiş bi adamsın(?). delinin biri kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkaramamış hesabı.. edit: çanakkale ruhu ne diyip aşağıya asker videosu koymuş bi de utanmadan. Bu kadar çelişkili ve arsızsın.
-Wissy Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 007 seni 15 internetle odullendirdim. Git hadi artik. ^ hayir.
Recall06 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 http://www.youtube.com/watch?v=jbJya_Axl4w&feature=related
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 -Wissy said: 007 seni 15 internetle odullendirdim. Git hadi artik. ^ hayir. bkz. macit beni otomobillendir
agamemnon90 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 arkadaşlar cidden soruyorum ülkenin gidişatı hakkında yorum yapıcak olan varmı yoksa hala açmaymı tartışıcaz
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 E konu kaçma ve hainlik üzerine zaten. Ülkenin gidişatı başka bir başlıkta tartışılır
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Evet konuyu artık kilitleyebiliriz.
agamemnon90 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 arkadaşlar eğer gidişatı tartışmak isterseniz yeni bi konu açtım bu konu biraz fazla uzadı
DoubleW Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Evet gitmek isteyenin yolu açıktır korkak ve hain olmadığına karar verilmiştir , 6-5 gibi bi sonuç çıktı ortaya haydi dağılın.
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 A. Gidersin (Cesitli sebeplerden dolayi) 1. Egitim icin gidersin a) Egitimin biter geri donersin b) pointer > A2 2. Calismak, tecrube edinmek icin gidersin a) Yeterli tecrube edindigini hissedersin, geri donersin b) Edindigin tecrube sonucu, pointer > A4 3. Gezip gormek icin gidersin a) Yeterince gezdigine inanirsin, geri donersin b) pointer > A1 c) pointer > A2 d) pointer > A4 4. Yasamak icin gidersin a) Uyum saglarsin, geri donersin b) Umdugunu bulamazsin, geri donersin B. Gitmezsin (Cesitli sebeplerden dolayi) 1. Yasamin ayni veya daha iyi oldugunu dusunursun a) Bir cok - olmasina ragmen sonuc + cikmistir 2. Duzeltmeye calisirsin a) Farkedilen -'leri duzeltebilecegine inanirsin Herhangi bir secenegin bir digerinden farki yok sanirim. Korkaklik ve hainlik konusu ise tamamen B2a'ya husus bir dusunce olabilir, zira her halukarda bu gurup herhangi bir diger gurubu vakti zamaninda "davadan vazgectigi icin" suclayabilir, laf soyleyebilir. Bu onlarin kisisel dusuncesidir ve suclamak kendi yaptiklari bir tercihtir. Ayni giden insanlarin yaptiklari secim gibi. Zaten bu tur kisilere yapmaya calistiklarindan dolayi saygi duymak gerekir. Gidenin, kalanin secimine saygi gostermesi, kalanin da gidenin tercihine saygi duymasi gereklidir. Eger kalan gideni herhangi bir nedenle sucluyorsa, bu mantiksiz bir hareket olur, cunku her halukarda zaten giden (kalan acisindan) tercihini yapmis ve bir baska yeri tercih etmistir. Bu noktada giden zaten gitmis ve kalan icin herhangi bir sey ifade etmeyecek bir durumdadir. Kisaca zaten notr eleman oldugundan dolayi, A kategorisindeki herhangi birisinin iplememesi gerekir. Ne kalan gidenle ayni tecrubeye sahip olur, ne de giden kalandan daha cok tecrubeye sahip olur. Ikisinin de yasadiklari farkli olacagi icin karsilastirilamaz. Benim 700 mesajdan cikardigim sonuc bu :) Sahip oldugum bakisacisinin degismesinde asagidaki durum buyuk rol oynadi. Belki bu yonden bakarsaniz siz de katilirsiniz. Simdi Kemal Dervis o kadar isini birakti, geldi buralara. Sonra burda ajanlikla suclandi, kovuldu. Kovulmasina ragmen hukumet onun cizdigi politikayi izledi, dahasi gittikten sonra da epey guzel bir pozisyonda is buldu. Simdi bu adami suclamak yersiz. Cunku adam artik disarda oldugu icin notr durumda. Icerdeyken de ya notr durumdaydi ya da degildi; sonucta bu adamin cizdigi yol izlendi. Demek istedigim (kalan acisindan) gelene koru korune "git" demek yanlis. Cunku gelen kisi kalanin sahip olmadigi bir tecrubeye sahip. Bunu avantajina kullanmaktansa, tamamen yok saymak yanlis bir tercih olacaktir. a.k.a yeter artik, ortada bulusun.
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Ortasi yok bunun, 007 ulkeden gidenleri vatan haini ilan edip, herkesin kendisi gibi dusunmesi gerektigine inandigi surece bu tartisma devam eder :)
DoGMeaT Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2008 -007- said: Bu ülkeye canını vermiş adamlara laf edebilecek düzeyde biriysen ciddiye alınmayı da beklemiyorsun sanırım? Mustafa Kemal Atatürk gibi birine üstteki zırva mesajında salak falan gibi laflar edebildin helal olsun. O "safsatalara inanan safsatalar uğruna canını veren idealist salak adamlar" olmasa sen oturduğun o rahat eden yerle bu mesajları hele hele kanlı bayrak tepende yaz günü sen rahat et diye sana gölge yaparken(!) "cahiller ülkesi" falan tarzı lafları biraz zor yazardın. 1)evet cahiller ülkesi 2)peki neden malalr ülkesi biliyormusun ? Atatürk gibi bir adamın kurduğu,uğruna o akdar kan akıtılan,eskiden bir haysiyeti olan ülkeyi bu hale getirdilerde ondan mallar ülkei,dırık dırık konuşma,şu anki şartlardan bahsettiğimi söylemiştim. Böyle gelişmemiş seviyede hakaret genellemeleri falanla sadece kendi anana babana laf etmiş onlarla çatışmaktan öteye geçememiş oluyorsun umarım farkındasındır. 1) eğer bu tespitleri yapabiliyorsam,anam babam bi şekilde geliştirmişki beni bazı şeylerin farkına varabilmişim 2)hareket yapma allahını görürsün. said: O %47ye laf edenler ülkesine atasına bağlılığından sevgi ve saygısından laf ediyor. Ama senin gibi her şeyini temelden reddedip üstüne genellemelerle hakaret edenlerin durumu tamamen farklı. Siz hayatınız boyunca kendine vatan bulamayacak insanlarsınız. Buyrun gidin. bu ülkenin gerçeği artık Atanın bıraktığı türkiye ile birmi ? bu ülkenin gerçeği artık %47,bidahaki seçimde dahada artıcak. buyur gideyim,karşıla masraflarımı,yarın giderim. said: Bu lafları ettikten sonra zaten yüce kutsal milleti halkı atayı değerleri en başta ülkeyi aşağıladıktan sonra sana bu ülkenin suyu da şu an tükettiğin oksijeni de haram başka bişey değil. Müsade et de şu an doğarak senin yerine gelen birileri o havayı solusun. (Kovma psikolojisi kesinlikle değil bu, soluduğu havayı aşağılayan biri o havayı solursa gurursuzdur [örnek], yanlışsam düzeltin) sanane? yanlışsın,düzeltirim. Atayı küçümsediğimi nerden cıkarıyorsun. ben bu ülkede doğdum,kimse bana sormadı nerde istersin diye,vergimi verdim,kanunlara uydum,ağaç diktim,aç doyurdum,yeri geldi yurt dışında temsil ettim ben bu ülkeyi,hak ettim ne varsa şu an elimde. ülkeme karşı olan ödevlerimi yerine getirdim,devlet ,bir vatandaş olarak bize karşı ödevlerini yerine getiryormu ? getirseydi,isyanım olmazdı. --- dürrük.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Prawler said: Ortasi yok bunun, 007 ulkeden gidenleri vatan haini ilan edip, herkesin kendisi gibi dusunmesi gerektigine inandigi surece bu tartisma devam eder :) öyle bişey demedim ben. :) Her giden vatan haini değildir. Vatan haini olanların bi kısmı gitmeye meğilldir ama.
calimero Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2008 yazıldı mı bilmem T.C.' de yapılan bir araştırma. insanlara sorulan ilk soru kendilerini ilk olarak nasıl tanımladıkları. cevap %90 milliyetçi. bu %90' a sorulan bir soru da eğer fırsatları olsa nerede yaşamak isteyecekleri. bu milliyetçi arkadaşlarının % 80' e yakınının verdiği cevap ise "avrupa". çelişkiler ülkesiyiz vesselam...
Öne çıkan mesajlar