Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Esh

Öne çıkan mesajlar

bu bana şey gibi geliyor. teoride mp3 de, insan kulağının duyamıyacağı frekanstaki sesleri çıkararak boyutu küçültülüyor, ancak çoğumuz flac vs tercih ediyoruz.

ben şahsen fps düştüğünde (70-80) hissediyorum ve haklıda çıkıyorum. teoride bunu hissedememem de lazım. 200 fps ile 100 fps arasında fark yoksa
Sosyal ağlarda paylaş

Orada sizin yaşadığınız fps düşüşü değil işte sen diyelimki deli gibi macro ile sürekli tuşlama yapıyorsun ancak senin outbound aktarım hızında bir düşüş oluyor ve serverda ping sorunu yaratıyor tabi bundan dolayıda sen sanıyosunki fpsden kaynaklı aslında yok öyle birşey. Hatta bazı oyunlarda max fps 100de sabitlenir. O yüzden oyunlarda genellikle online oyunlarda sistem gereksinimleri değişiklik gösterebilir gibi bir ibare yer alır. Ping patladımı isterse milyon fps olsun yalan yani...
Sosyal ağlarda paylaş

bi kere tf2 üzerinden konuşmak bile hata zira online oyun. fps tek etken değil oyunun "akıcılığında".

bu arada teoride dediğin şey teknolojik olarak üst sınır. 120 hz bi monitörde 70-80 fpsdüştüğünde farkı anlayabilirsin belki ama zateb max 60hz bi monitörde sadece psikolojik bu dediğin. ayrıca orda anlık olarak gösterilen değer bi ortalama sonuçta. belki başka sebeple düşüyor fps çok kısa süreliğine ve sen bunu takılma olarak görüyorsun.

yani nasıl anlatayım bilemiyorum. 60 hz bi ekranda, hiçbir şekilde artma azalma olmadan sabit 60fps ile oynadığın oyun ile asbit 250fps ile oynadığın oyun arasıdna fark yok aslında. ama dediğim gibi orada sana anlık gösterdiği rakam bi ortalama sonuçta ve o 70-80'e düştüğünde farkı anlıyorum dediğin anlar 70-80 değil aslında.
Sosyal ağlarda paylaş

DareJedi said:

Orada sizin yaşadığınız fps düşüşü değil işte sen diyelimki deli gibi macro ile sürekli tuşlama yapıyorsun ancak senin outbound aktarım hızında bir düşüş oluyor ve serverda ping sorunu yaratıyor tabi bundan dolayıda sen sanıyosunki fpsden kaynaklı aslında yok öyle birşey. Hatta bazı oyunlarda max fps 100de sabitlenir. O yüzden oyunlarda genellikle online oyunlarda sistem gereksinimleri değişiklik gösterebilir gibi bir ibare yer alır. Ping patladımı isterse milyon fps olsun yalan yani...

cl_showfps 1 durumundayken düştüğünü hissedip bakıyorum ve 70-80 civarlarında olduğunu görüyorum. pingden dolayı oyunun değerlerde okunan fps side düşüyorsa ona bişey diyemem. ancak bu pingden dolayı olsa kapalı ortamlarda da olur sanırım. o yüzden sanmıyorum ki pingden görünen fps değeri düşsün
Sosyal ağlarda paylaş

28inde soyle bi pc ismarladim, pazartesiye gelcekmis, hmmm... Bi hafta daha beklicem.

Cooler master cm 690II advanced
Corsair ax 850w
Asus sabertooth p67
i5 2500k
8gb Corsair vengeance ddr3 1600 ram
Gainward gtx560ti
Corsair ssd force series 3 60gb
Western digital caviar green 2 tb
Samsung dvdrw bluray reader
Creative xfi titanium fatality pro
Razer blackwidow mechanical
Razer mamba
Razer goliathus alpha
Samsung syncmaster 24" led
Creative hs-980 fatality mkII
Windows 7 home premium

Aslinda farkli bir anakart istiyordum ama ondan yokmus.
Asus ekrankarti da yokmus, gainward varmis bi, artik 680 ciktiginda asustan alirim.
İlginc sey, 560-570-580 modelleri arasinda cok fazla performans farki yok. Ama cok fazla fiyat farki var. Benim eski amd 5770 ile 560 kiyaslaninca iki kati performans farkediyormus.
Belki sonraki aylarda 256gblik bi ssd bi de ekstra 2tb hdd alirim.
Bi de wireless kulaklik istiyordum ama ondan da kalmamis.
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunlari normal hddye koyunca oyunlarda niye fark yaratsin ki.
Sonucta veriyi hdd ustunden aliyor.

Ssd oyunlarda pek bi hiz farki yaratmiyormus, testlerde loading suresini 2-3 saniye kisaltiyor.
Ancak yeni sata3 6gb/s ssdlerde durum daha farkli olabilir.

Ssd birlestirip raid ile performans arttiranlar var ama su siralar ssdler acayip pahali.
En iyisi 60gb gibi kucuk bi ssd alip sistem dosyalarini ona yuklemek.
En buyuk avantaji sarsintilarda ssd daha dayanikli. Bi de hdd kadar gurultucu degil.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...