calimero Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 qlrblrq said: İşlemci: Intel Core i5 2500k (212$) la bırakın ekran önünden sidik yarıştırmayı da, bu adam bu işlemciyi bu fiyata nerden bulmuş ki onu deyin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 cahilliği bırak o zaman sen de iki dakika. 300 fps istiyormuş sanki dvi ile bağladığın monitörde 60fps yukarısındaki farklı anlayabileceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 calimero said: qlrblrq said: İşlemci: Intel Core i5 2500k (212$) la bırakın ekran önünden sidik yarıştırmayı da, bu adam bu işlemciyi bu fiyata nerden bulmuş ki onu deyin... daha ucuza da var. teknofiyatta arat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 ben şahsen dediklerinin hepsini biliyorum ama 250 fps ile 60 fps arasında da fark var. yapmayın. teoride olmasa bile ben düşüşü hissediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wryyy Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Loxias said: hd6950 i5 3.30 2x2gb ram var bende tf2 ilk yüklediğimde 250 altına düşmüyordu, şimdi 90-200 arasında sinirim bozuluyor Maclarda falan ne kadar aliyorsun 6v6 setuplarda ? Bide fps cfg si kullaniyo musun yoksa quality mi oynuyorsun ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Aluriel said: calimero said: qlrblrq said: İşlemci: Intel Core i5 2500k (212$) la bırakın ekran önünden sidik yarıştırmayı da, bu adam bu işlemciyi bu fiyata nerden bulmuş ki onu deyin... daha ucuza da var. teknofiyatta arat. e kdv'siz mi demiş o zaman o fiyatı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 orda 250 yazması hiçbir şeyi değiştirmez dvi ile bağladığın monitör saniyede 60-75 kareden fazla gösteremiyor zaten. hdmi ile de 120. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 bu bana şey gibi geliyor. teoride mp3 de, insan kulağının duyamıyacağı frekanstaki sesleri çıkararak boyutu küçültülüyor, ancak çoğumuz flac vs tercih ediyoruz. ben şahsen fps düştüğünde (70-80) hissediyorum ve haklıda çıkıyorum. teoride bunu hissedememem de lazım. 200 fps ile 100 fps arasında fark yoksa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Orada sizin yaşadığınız fps düşüşü değil işte sen diyelimki deli gibi macro ile sürekli tuşlama yapıyorsun ancak senin outbound aktarım hızında bir düşüş oluyor ve serverda ping sorunu yaratıyor tabi bundan dolayıda sen sanıyosunki fpsden kaynaklı aslında yok öyle birşey. Hatta bazı oyunlarda max fps 100de sabitlenir. O yüzden oyunlarda genellikle online oyunlarda sistem gereksinimleri değişiklik gösterebilir gibi bir ibare yer alır. Ping patladımı isterse milyon fps olsun yalan yani... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 ikinci el 2 disk alıp raid yapayım diyorum. 100-200 arası yeter. wd yada seagate lerden hangi model gider ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 bi kere tf2 üzerinden konuşmak bile hata zira online oyun. fps tek etken değil oyunun "akıcılığında". bu arada teoride dediğin şey teknolojik olarak üst sınır. 120 hz bi monitörde 70-80 fpsdüştüğünde farkı anlayabilirsin belki ama zateb max 60hz bi monitörde sadece psikolojik bu dediğin. ayrıca orda anlık olarak gösterilen değer bi ortalama sonuçta. belki başka sebeple düşüyor fps çok kısa süreliğine ve sen bunu takılma olarak görüyorsun. yani nasıl anlatayım bilemiyorum. 60 hz bi ekranda, hiçbir şekilde artma azalma olmadan sabit 60fps ile oynadığın oyun ile asbit 250fps ile oynadığın oyun arasıdna fark yok aslında. ama dediğim gibi orada sana anlık gösterdiği rakam bi ortalama sonuçta ve o 70-80'e düştüğünde farkı anlıyorum dediğin anlar 70-80 değil aslında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 DareJedi said: Orada sizin yaşadığınız fps düşüşü değil işte sen diyelimki deli gibi macro ile sürekli tuşlama yapıyorsun ancak senin outbound aktarım hızında bir düşüş oluyor ve serverda ping sorunu yaratıyor tabi bundan dolayıda sen sanıyosunki fpsden kaynaklı aslında yok öyle birşey. Hatta bazı oyunlarda max fps 100de sabitlenir. O yüzden oyunlarda genellikle online oyunlarda sistem gereksinimleri değişiklik gösterebilir gibi bir ibare yer alır. Ping patladımı isterse milyon fps olsun yalan yani... cl_showfps 1 durumundayken düştüğünü hissedip bakıyorum ve 70-80 civarlarında olduğunu görüyorum. pingden dolayı oyunun değerlerde okunan fps side düşüyorsa ona bişey diyemem. ancak bu pingden dolayı olsa kapalı ortamlarda da olur sanırım. o yüzden sanmıyorum ki pingden görünen fps değeri düşsün Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 sadece ping değil bu arada. loss da önemli. cs zamanlarında oynadıysan bilirsin belki choke, loss problemlerini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 28inde soyle bi pc ismarladim, pazartesiye gelcekmis, hmmm... Bi hafta daha beklicem. Cooler master cm 690II advanced Corsair ax 850w Asus sabertooth p67 i5 2500k 8gb Corsair vengeance ddr3 1600 ram Gainward gtx560ti Corsair ssd force series 3 60gb Western digital caviar green 2 tb Samsung dvdrw bluray reader Creative xfi titanium fatality pro Razer blackwidow mechanical Razer mamba Razer goliathus alpha Samsung syncmaster 24" led Creative hs-980 fatality mkII Windows 7 home premium Aslinda farkli bir anakart istiyordum ama ondan yokmus. Asus ekrankarti da yokmus, gainward varmis bi, artik 680 ciktiginda asustan alirim. İlginc sey, 560-570-580 modelleri arasinda cok fazla performans farki yok. Ama cok fazla fiyat farki var. Benim eski amd 5770 ile 560 kiyaslaninca iki kati performans farkediyormus. Belki sonraki aylarda 256gblik bi ssd bi de ekstra 2tb hdd alirim. Bi de wireless kulaklik istiyordum ama ondan da kalmamis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Bu ssd olayını neyde kullanıyorsunuz? İşletim sistemini orayamı kuruyorsunuz? Zere 60gb fln küçük rakamlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 aynen öyle. @bone hayırlı olsun. edik. monitörde ucuza kaçmışsın ama olsun artık o kadar da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 valla fiyatları bilmiyorum 4bin lira tutmuştur herhalde bi tahmin salladım sdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 60gbi isletim sistemi, paint.net, photoshop, media player gibi ivir zivir programlatri kurmak icin kullancam. Daha sessiz ve performansli calisir. Monitor olarak benqin 3d led olanini alcaktim ama kalmamis, ayrica pahali geldi vazgectim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Peki işletim sistemi ssd üzerinde iken oyunları normal hdd üzerine yükleyince yinede performans farkı yaratıyor mu? Yoksa sadece SSD üzerindeki uygulamalar içinmi bir fark oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Oyunlari normal hddye koyunca oyunlarda niye fark yaratsin ki. Sonucta veriyi hdd ustunden aliyor. Ssd oyunlarda pek bi hiz farki yaratmiyormus, testlerde loading suresini 2-3 saniye kisaltiyor. Ancak yeni sata3 6gb/s ssdlerde durum daha farkli olabilir. Ssd birlestirip raid ile performans arttiranlar var ama su siralar ssdler acayip pahali. En iyisi 60gb gibi kucuk bi ssd alip sistem dosyalarini ona yuklemek. En buyuk avantaji sarsintilarda ssd daha dayanikli. Bi de hdd kadar gurultucu degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 ssd nin en buyuk avantajinin sessiz ve darbelere dayanikli olmasi oldugunu dusunuyorsaniz kullanmaya gerek yok zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 ssd ile satın aldığın şey işletim sistemini kurduğun diskin okuma yazma hızı. gerisi de tatava. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Bone said: Monitor olarak benqin 3d led olanini alcaktim ama kalmamis, ayrica pahali geldi vazgectim. ses kartına o kadar para vereceğine monitörü daha iyi bişey alabilirdin direk. nec, viewsonic veya illa samsung olacaksa daha iyi bi modelini falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 okuma yazma hizindan ziyade; random access time. read latency read consistency sonra diger ivir zivirlar gelmeye baslar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2011 e okuma hızı bunlarda türkçeye çevirince ortalama kullanıcının anlayacağı hale getirince. gerçi erişim hızı desem daha doğru olurdu. haklısın ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar