Cuce Mesaj tarihi: Şubat 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2010 ekran kartı markası yazıyomuydu gormedim. saolun hemen bakıyım fıyatlara Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Şubat 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2010 KHaRoN said: ShadowFax said: p4 bilgisayarımızı yenilemeye karar verdik. i5 işlemci düşünüyoruz. 4 çekirdekli Turbo boost falan varmış. iyi diyorlar. Intel Core i5 750 Soket 1156 2.66GHz 8MB Cache 45nm İşlemci P55-US3L Intel® P55 Soket 1156 DDR3 2200MHz (O/C) Anakart 2GB Hyperx DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül Ram 320GB 16MB SATA2 7200RPM HARDDISK totalde 700-750 lira yapıyor. Değer mi sizce? yoksa bu anakarttan değilde şunu al bak daha iyi diyebileceiğiniz? ram e ihtiyaciniz olacak, onun disinda deger. wow'da 2gb ram yeter diye düşünüyorum. Zaten sonrasinda 1 TB hdd, ram ve vga ile desteklicez. Anakart evladiyelik diye düşnüyorum. Yanlışsam uyarın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Şubat 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2010 Cuce said: ekran kartı markası yazıyomuydu gormedim. saolun hemen bakıyım fıyatlara saphire yada powercolor işini görür bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2010 P55-US3L Intel® P55 Soket 1156 DDR3 2200MHz (O/C) Anakart bu anakart konusunda kafam karıştı. USB 3.0 falan cıkmış bu onu desteklemiyor. Sata 2 varmış. bunda yok. sata 3gb/s yazıyor bunda. max 1300mhz ram destekliyormuş. OC ile 2200MHz ye cıkıyormuş. bunu almasam mı? ben istiyorum ki 4 ram slotu olsun. 2 PCI-e'si olsun. sata 2'ydi falan desteklesin. Var mı önerisi olan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slint Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2010 Sata 3gb/s = Sata 2 DDR3 2200mhz'e kadar desteği varmış ayrıca. Usb 3.0 desteği istiyorsan üstüne biraz daha ekleyip P55A-UD3R modelini alabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 p55a-ud3r i5 750, 2*2 1333Mhz cl7 xmp Kingston, 500gb sata 2 seagate aldım. HD 3450 ekran kartı vardı. Wow'da full detayda dalaran 30-60 fps :) bişi sorcam. Sata2 hdd yi sata2'den bağladım. Sata 3 girişinden bağlasam bişi değişir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2010 sata3 hizina cikabilen disk yok henuz ortada. uzunca bi sure de olsa bile alinabilir olmaz. kisaca farketmez hicbirsey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 sata3 diye bi şey mi varmış yav Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 KHaRoN said: sata3 hizina cikabilen disk yok henuz ortada. uzunca bi sure de olsa bile alinabilir olmaz. kisaca farketmez hicbirsey. SAS ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 8, 2010 sas kendi basina bir bus zaten. ben sata 2 vs 3 den konusuyoruz zannediyordum. kaldi ki sas da 3gbps , sas2 dersen 6. onuda gectim bunlar bus in teorik hizlari, bu hizin hakkini veren disk mevcut degil. enterprise ve enthusiast seviyesindeki gelecek ssd ler 200-250 mb/sn hizini kirdiginda sata3 ihtiyaci ancak dogar, oda alinabilir olmayacak ilk etapda. hala mantikli seviyede gezen ssd ler 300-400 dolar seviyelerinde gezerken hele. son tuketici bazinda konustugumuza da gore onceki iddiam gecerli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Şöle monitör olmadan sadece kasa için 2.000 - 2.500 TL arası bi toplama yapabilir misiniz bana, full oyun için alıcam makineyi rica etsem =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2010 aşağıdakine yakın bişey almayı planlıyorum, buna kaç watt'lık bi kasa lazımdır ? ve siz olsanız neleri neyle değiştirirdiniz, bir gün bakındım pek araştıramadım derin. HD 5570 AMD Athlon II X4 630 Gigabyte MA78GM-UD2H DDR2 4GB de 1066 ram olur heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Yaklaşık 3-4 hafta sonra yeni bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Daha önce bütün parçaları tek tek alır ve bir komşunun yardımıyla kendim takardım. Artık epey yoğun olacağımdan, en azından parçalar düzgün takıldı mı, görüntü niye gelmiyor vs. sorunlarıyla boğuşmak istemediğimden kasası seçtiğim parçalara göre hazırlanmış, monitörü, klavyesi vs. kutusunda bir bilgisayar sipariş edebileceğim internet sitesi var mıdır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2010 inventus sanalmarketim.com gigatek dedigin isleri layigiyla yapar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 Inventus'tan daha önce alışveriş yapan oldu mu acaba? Bir de burada hazırladığım kasaya parçalar montelenmiş olarak mı geliyor yoksa her biri ayrı ayrı kutuda mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 ayrı ayrı gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 niye ayri ayri gelsin. nasil isterseniz oyle gelir. montajinin yapilmasini istersin kasa montaji yapilir testleri yapilir bi sure ardindan bilgisayar yollanir. parcalarin kutularida birlikte yollanir. veya sadece parcalarini istiyorsundur ona gore gelir. bi onceki soru bu degil miydi zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 1500$ civarı bir bütçe belki biraz daha çıkabilir intel i5 750 veya o ayarda bir işlemci asus veya gigabyte anakart 2x2gb ddr3 1333 veya 1600 500gb hdd seagate veya wd..caviar blackleri çok övüyorlar ama baracuda 7200.12 de ii sanırım? ati ekran kartı hd5770 vardı sanırım çok çılgın olması gerekmiyor. oyun oynarım ama çok yoğun değil lcd ekran min 19" samsung düşünüyorum geri kalanlar standard zaten ama kararsız kaldığım şöyle bir nokta var.. 4 yıldır laptop kullanıyorum o yüzden mümkün mertebe sessiz bir sistem istiyorum ama kasaya 300$ vermek gibi bir niyetim yok kasa+psu 150$ civarı bişiler olabilir aerocool fln var o fiyata sanırım 600w psu ile birlikte. sessizliği sağlamak için ekstra ne önlem alabilirim? kasayı biraz daha ucuz bişey alıp sessiz fanlar almak veya kasa içine yalıtım yapmak ii sonuç verir mi? işlemci soğutucusu ne olabilir? hem sessiz olsun hem de serin tutsun işlemciyi..sadece ara sıra gerektiğinde overclock ederim..sürekli bir hız aşırtma olmayacak.. bi de yukarda biri sormuş kasayı komple toplayıp kurup test edip eve yollayan yerleri..yeterince güvenilir olur mu bu olay? gidip başlarında bekleyebileceğim tarza biyer var mı termal macunu adam gibi sürsünler diye:) şimdiden teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 i5 750, giga board, ram vs uygun gayet ztn arastirmissin. caviar black ler ovgulerini hak ediyor performanslarina gore ama nispeten sesliler. zaten mobil bilgisayardan sonra herturlu ne yaparsan yap ses problemin olacak. kasa + psu bundle alman mesela basta hata sayilir. uygun mid-big tower ayarinda bi kasa icine kaliteli psu kombosu daha memnun edebilir akustik acidan. ama bunu herhangi bi sekilde 150 dolara halledebilirmisin o supheli. sessizlik icin basta stok 12cm lik fanlari degistirip dusuk devirde calisan kaliteli fanlar takabilirsin, bunlarida uygun ucuz bi potans a veya hali hazirda uygun fi fan control varsa piyasada onlara baglarsin, oyun sirasinda yuklenirsin idle da ses problemin olmaz. islemci icin de ara sira gerektiginde o.c. biraz yalan, ya var olur ya yoktur. ayni setting de dahi bile yapsan bir o.c. 2 hafta sonra ayni stabilite de olmayabilir geri donusunde. gerci islemcisine gore de degisir de olmuyor yani tutmuyor. ona gore karar ver ses vs performans diye kafanda tart , sansina alternatiflerin bol gibi su sira. benim yegane tavsiyem psu yu olabildigince kaliteli tutup , intake ve egzost fanlarini kaliteli tutman. bu sekilde ses acisindan tek problemin load da ekran karti ve hdd ler olur. kasa kurulmasi hadisesine gelince. sanalmarketim.com / eternal bilgisayar ve gigatek bilgisayar bizzat taniyip daha once alisveris yaptigim , nasil calistiklarini bildigim yerler, islerini temiz ve titiz yaptiklarini guvenle soyleyebiliyorum birinci agizdan. ikiside ankaranin koklu ve guzel fiyat veren bilgisayarcilarindandir. inventus bilgisayar ise daha once bizzat calismamis olmama ragmen etrafimda alisveris yapmis arkadaslarimin tecrubelerine dayanarak istanbulun isini en ciddiye alan bilgisayarcilarindan biri diyebiliyorum. kurduklari her bilgisayari ozellikle talep edilmeden dahi stabilite testlerine tabii tutup ozenle kurduklarina sahit oldum daha once. gidip baslarinda bekletirler mi onu bilemiyorum tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Scheriff Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 şöyle diyelim o zmn sınırları zorlamayan makul bir hız aşırtma. işlemci ram ekran kartı kendi hallerinde bile ihtiyacımı karşılayacaktır diye düşünüyorum. hatta sessizlik uğruna hız aşırtmadan vazgeçebilirim bile.. fana verceğim paraya bi üst model işlemci alıp standart değerlerinde kullanırım daha ii:) oyun veya film sırasında ses önemli değil zaten günlük kullanım sırasındaki ses alçak olsun yeter kasa + psu da akustik taraftan gidelim..standart gelen 600w psu çok mu ses çıkarır? ayrı ayrı alıcak olursam kasa ne tavsiye edersin? fanları ayrı alıcaksam hiç fanı olmayan bi kasa bulmak daha mantıklı sanırım ama öyle bir model de olduğunu sanmıyorum çok üst düzey modeller dışında.. hdd konusunda da performansdan biraz ödün verip daha sessiz bir hddye geçsek? caviar'ın diğer modelleri veya 7200.12 fln? 3-5 ay sonra yurtdışında ssd fiyatları iyice inerse 64-128gb bişey de alabilirim belli olmaz..o zmn da normal hdd sadece depolama için kullanırım performans ihtiyacım kalmaz istanbul'da olduğum için ankara'dan almak mantıklı olur mu bilmiyorum..baktığımda en ucuz fiyatlar hep gigatek'te çıkıyor ama en ufak bir problemde parçayı ankaraya yollamam gerekicek..inventus'u araştıriim ben bi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 hddlerde biraz kumar gibi ses olayı ya. arkadaşımda bendekiyle aynı seagate var mesela (kodu aynı direkt), bendeki sessiz ondaki ses çıkartıyor. nedir mevzu bende bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2010 inventus dan alacagini varsayarak onlarin stoklarindan konusucam o halde. ortada olmayan malzeme soyleyip cildirtmayayim kimseyi. makul bir o.c. ile sessizlik on planda olan en kaliteli sogutucu su anda piyasada coolink silentator. bir iki alternatif var yine zira sozum iddiali oldu. yinede 80 liraya daha iyisinin bulanacagini dusunmuyorum malzemesine gore. thermal macun olarak da noctua h1 diyorum. icinden cikan direk h1 olabilir gerci noctua yi coolink uretiyor sonucta. psu olarak 200 lirayi gozden cikardigini dusunerek yazicam. zira sessiz modeller bu sinirdan baslar. pc power and coolink silencer 610 bi alternatif. corsair tx serisi 650w yine benim gozde alternatiflerimden. ozellikle moduler kablolu modeller istersen enermax, silverstone, ocz alternatiflerin illa vardir. ben psu da eski kafaliyim biraz. kasa fanlarini da yine ya noctua ya coolink alirsin. swif1 serisi fanlari ben kendi makinemde kullaniyorum bizzat 1.5-2 senedir. performans ve sessizliklerinden gayet memnunum. 800rpm de calisacak bi swif2 nin duyulacagindan supheliyim. fiyatida gayet uygun. kasa meselesine gelirsek, inventus un en iyi yani muhtemelen antec three hundred satmasi. turkiyede baska satan hala yok. yok begenmedim dersen xigmatek, vs gibi alternatiflerin var bi kac tane. hdd meselesine bisey diyemiyorum , ama alacaksan 3+ sene garantili olan disklere bak. her seride ayni surede garanti uygulanmaz. @pru hdd lerin gurultusunun sebebi kisiye gore atarlanmalari degil, daha ziyade kasaya atarlanmalari. kasanin hdd yuvalari gevsek ise, veya vidalar fazla sikilmissa, yok kasa ayaklarindan biri esit degilse, hdd bi sekilde acili duruyorsa vs daha cok ses yapma egilime girer. yapilcak bi kac sey var. vidalar plastik leriyle degistirilebilir, guvenilmezse metal vidalar gevsetilir. arada bosluk yapiyorsa titresimi emecek biseyler konur, -kece , kagit, silikon vs- yada barzo yontemleri birakip paraya kiyip sok emici internal hdd enclosure lardan alinir. daha cok paraya kiyayim isteniyorsa kasa degisir. bazen ise sans hdd ucuz kasada bile yerini pek sever. sessiz sakin calisir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaero Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Msı 785GM-E51 DDR3 1333 Vga Onboard 512Mb Gigabit Lan Ses Soket 938 Pcı Exp 16X Anakart(143 TL) AMD Athlon II 630 X4 Quad Core 2.8 GHz AM3 İşlemci(187 TL) Hi-level 2Gb DDR3 1333 Mhz Ram(87 TL) Sapphire 1 Gb 5770 GDDR5 128Bit Pci.Exp 16X Ekran Kartı(293 TL) Western Digital 500 GB 7200 RPM Sata2 16 MB(89 TL) THERMALTAKE VJ75021N2E WINGS RS200 PİANO SİYAH 500W (148 TL) Şöle bişey topladım nasıldır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Şu sıralar grafik kartı almak için iyi bir dönem mi? Benim yadigar 8800GT bozuldu sanırım. Tamire mi versem yenilesem mi kararsız kaldım. Aslında yeni kart almak da istiyordum. Hm hmm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2010 aynı soru.. grafik kartları için iyi bir dönem mi? 4850den kurtulup 5850 mi alsam? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar