Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Esh

Öne çıkan mesajlar

mirage sposu

Mirage said:

Abim yeni bir bilgisayar toplamayı düşünüyor. Genel amaçlı bir high-end PC olacak. Oyun canavası olması gerekmiyor. Ben de baktım parçalara bir iki tavsiye verdim, son hali şu oldu. 1250 euro civarı. Var mı illa değişsin diyeceğiniz parçalar?

Intel Core i5-2500K Box, LGA1155 - Quad Core
Cooler Master Hyper TX3
Gigabyte GA-Z68X-UD3-B3, Intel Z68, ATX
Antec MidiTower "P183", ATX (Bulabilirsek yeni çıkan P280)
8GB-Kit Corsair Vengeance DDR3 1600 MHZ CL9
Geforce GTX 460 1 GB PCI-Express
ASUS DVD-RW
Samsung Blu-Ray Combo
Cooler Master Silent Pro 700W
LG W2443T 61 cm (24 Zoll) TFT Monitor
Logitech K200 Klavye USB
MS Windows 7 Home Premium 64 Bit Deutsch
Corsair CSSD-F120GBGT-Force GT SSD 120 GB, SATA III
Creative Gigaworks T20 Series II Lautspr. 2.0

şundan bahsediyosan fiyat olarak fazla ve istemediğim bir çok şey var.klavye mouse blu ray disk ekran kartı işletim sistemi vb..
onları çıkar gerisini aynı yap diyosan ayrı tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

@cthulhu
oyun beklentisi ne kadar? cizim 3d mi yoksa plane mi?
denge olarak ciddi sikintilar var bence, o yuzden soruyorum.
Bu paraya boyle bir bilgisayara bir arkadasim alsa uzulurdum yani.

@barbu
nisana dogru rayina girer diye dusunuyorum uretim.

@fare
gectigimiz sayfalarda mirage in aldigi bir makine olacakti. tam soyledigin araliga dusuyor bir goz gezdir.

3d, solidworks kullanılacak artı almışken bf3 falan oynar herhalde. daha dengeli bir öneri yapabilir misin peki?
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşıma 1700 tl civarına bi oyun bilgisayarı toplayayım dedim, ama daha kasa ve güç kaynağını eklemeden 2000 tl'yi buldu aşağıdaki konfigürasyon :) ne yapmak lazım ?

http://b1202.hizliresim.com/u/2/2bw65.png

aratınca bulunabilsin diye spo içinde konf.

Ürün özellikleri için tıklayın 103.218.532 GIGABYTE GA-Z68P-DS3 Z68 LGA1155 DDR3-2133 Anakart %18 205,32 TL 242,28 TL Ürün özellikleri için tıklayın 138.237.464 INTEL Core i5-2500K 3.30 GHz LGA1155 İşlemci %18 410,64 TL 484,56 TL Ürün özellikleri için tıklayın 108.169.253 CORSAIR Vengeance (CMZ8GX3M2A1600C9R) 8 GB Dual KIT (2x4GB) DDR3-1600MHz CL9 %18 99,12 TL 116,96 TL Ürün özellikleri için tıklayın 176.345.162 SAMSUNG EcoGreen (HD204UI) 3.5" 2TB SATA Disk %18 249,57 TL 294,49 TL Ürün özellikleri için tıklayın 196.307.137 OCZ Agility 3 (AGT3-25SAT3-60G) 2.5" 60GB SATA III SSD %18 212,40 TL 250,63 TL Ürün özellikleri için tıklayın 126.345.142 SAMSUNG SH-S222BB DVD Yazıcı 22X SATA OEM Bulk %18 37,17 TL 43,86 TL Ürün özellikleri için tıklayın 128.317.230 PALIT GeForce GTX 560 Ti 1 GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı %18 428,34 TL 505,44 TL

Sosyal ağlarda paylaş

Killer said:

şu an harddiski görmüyo bide öyle bi sorun var geri götürücem daha yeni aldım. bilgisayarcım baya bok attı niye cooler master aldın, hdd çok küçük, niye synergy falan diye. moralimi bozdu dfs

synergy sacma olmus

asus direct cu veya msi twin frozr
ile degistir, eger mumkunse

yoksa da cok kaybin olmaz
Sosyal ağlarda paylaş

CthuLhu said:

3d, solidworks kullanılacak artı almışken bf3 falan oynar herhalde. daha dengeli bir öneri yapabilir misin peki?

Simdi en basinda enthusiast level islemci alip, h61 chipset e takiyorsun.
ardindan bunu frisby diye bir kasaya koyuyorsun.
sb live gibi, asus p8 serisinin onboard ses kartindan daha kotu bir ses karti aliyorsun.
sonra da ampul bile almaman gereken bir markanin monitorunu aliyorsun.

Yine tek tek yazmayayim, mirage in abisine degil de kendisine aldigi makineye goz at. onda ufak degisikliklerle senin fiyat bandinda daha fazla verim alabilecegin bir makine yapmak cok kolay. 3d calismayi dusundugun makinede oyun oynamak istedigini hesaba katarsak cok profesyonel seviyede sadece is icin kullanilacak bir makine degil , dolayisiyla i5 2500k nin yetecegi bir yerde i7 2600k ya hic gerek yok. h61 in uzerinde K islemci calistirmaya deginmiyorum dahi.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

peki kasa ve psu onerisi alayım?

ssd biraz dengeleri sasirtmis. Sonradan da eklenebilir ilk esnada verilmek istenmiyorsa o kadar para.

psu icin seasonic 600w (mesela m12) , corsair gx serisi birseyler.
Birde haf veya benzer bi fulltower in gideri olur.
220 + 180 gibi birseylere patlar heralde.
bundle , indirim falan denk gelirse onlarin da gideri var.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

CthuLhu said:

Simdi en basinda enthusiast level islemci alip, h61 chipset e takiyorsun.
ardindan bunu frisby diye bir kasaya koyuyorsun.
sb live gibi, asus p8 serisinin onboard ses kartindan daha kotu bir ses karti aliyorsun.
sonra da ampul bile almaman gereken bir markanin monitorunu aliyorsun.

Yine tek tek yazmayayim, mirage in abisine degil de kendisine aldigi makineye goz at. onda ufak degisikliklerle senin fiyat bandinda daha fazla verim alabilecegin bir makine yapmak cok kolay. 3d calismayi dusundugun makinede oyun oynamak istedigini hesaba katarsak cok profesyonel seviyede sadece is icin kullanilacak bir makine degil , dolayisiyla i5 2500k nin yetecegi bir yerde i7 2600k ya hic gerek yok. h61 in uzerinde K islemci calistirmaya deginmiyorum dahi.

kızma bu kadar yahu =)
Sosyal ağlarda paylaş

Bahsedilen bilgisayar şu bu arada:

Mirage said:

Intel Core i5-2500K, 4x 3.30GHz, boxed
Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3 Rev. 1.0, Z68 (dual PC3-10667U DDR3)
MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC, GeForce GTX 560 Ti, 1GB GDDR5, 2x DVI, Mini-HDMI
G.Skill RipJaws-X DIMM Kit 8GB PC3-12800U CL9-9-9-24 (DDR3-1600)
Thermalright HR-02 Macho, Arctic Cooling MX-2
Antec P182 Kasa
ATX-Netzteil Corsair 520W PSU

Kasayı Antec P280 ile değiştirdim.
Sosyal ağlarda paylaş

hah geri donup bakmaya useniyordum, iyi oldu bu;

keyfe gore 3-4 degisiklik yapilabilir bu makinede;
-gigabyte yerine asus, msi vb gibi bir board alinabilir feature set lerden kendinize uygun olanindan;
-gtx560 TI yerine 6850, 6870, 7850, 6950 gibi sirayla ati gidilebilir (ben sahsen 6870 tercih ederdim)
ripjaw yerine birisi corsair alir, bir baskasi hi-level alir, artik ddr3 ler ekonomik fiyat/performans olarak o sirada en uygunu alinir kafayi cok takmadan.
-z68 board ve K islemci oldugu icin makul bir overclock mumkun, hic dusunulmuyorsa thermalright falan sogutucuya gerek yok diger alacaklar icin. hatta biraz da ekonomi hedefleniyorsa i5 2500k yerine i5 2300, 2400 falan da gayet gider. Farklari saat hizi ve carpan kilitlerinin olmasi.
-Kasa ekonomik birsey isteniyorsa aerocool, thermaltake in mantikli midtower lari var. orta derecede haf gibi seyler, sonrasi antec, lianli , silverstone vb diye gidiyor. Bu da yine kisisel begeni ve ihtiyac meselesi.
-psu olarak ben senelerdir seasonic kullaniyorum, turkiyede de edinilebilir hale geldikten sonra mumkun mertebe tek onerim kendisi. Sonra corsair, ocz, silverstone, enermax diye gidiyor. 2000 lira verip aldiginiz bilgisayari 100 liralik kasa ile gelen psu ya emanet etme hatasina dusmeyin mahalle arasi bilgisayarcilarin kafasina uyup. Herkesin soylediginin aksine bilgisayardaki EN onemli parcadir.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

hah geri donup bakmaya useniyordum, iyi oldu bu;

keyfe gore 3-4 degisiklik yapilabilir bu makinede;
-gigabyte yerine asus, msi vb gibi bir board alinabilir feature set lerden kendinize uygun olanindan;
-gtx560 TI yerine 6850, 6870, 7850, 6950 gibi sirayla ati gidilebilir (ben sahsen 6870 tercih ederdim)
ripjaw yerine birisi corsair alir, bir baskasi hi-level alir, artik ddr3 ler ekonomik fiyat/performans olarak o sirada en uygunu alinir kafayi cok takmadan.
-z68 board ve K islemci oldugu icin makul bir overclock mumkun, hic dusunulmuyorsa thermalright falan sogutucuya gerek yok diger alacaklar icin. hatta biraz da ekonomi hedefleniyorsa i5 2500k yerine i5 2300, 2400 falan da gayet gider. Farklari saat hizi ve carpan kilitlerinin olmasi.
-Kasa ekonomik birsey isteniyorsa aerocool, thermaltake in mantikli midtower lari var. orta derecede haf gibi seyler, sonrasi antec, lianli , silverstone vb diye gidiyor. Bu da yine kisisel begeni ve ihtiyac meselesi.
-psu olarak ben senelerdir seasonic kullaniyorum, turkiyede de edinilebilir hale geldikten sonra mumkun mertebe tek onerim kendisi. Sonra corsair, ocz, silverstone, enermax diye gidiyor. 2000 lira verip aldiginiz bilgisayari 100 liralik kasa ile gelen psu ya emanet etme hatasina dusmeyin mahalle arasi bilgisayarcilarin kafasina uyup. Herkesin soylediginin aksine bilgisayardaki EN onemli parcadir.
zaten ben de amerikayı baştan fethe gerek yok diyerekten mirage'ın konfigi baz alarak yapmıştım hehe.

- gtx 560 ti, 6870'ten daha iyi değil mi ? yani daha iyi de, fiyat farkı 30$ zaten, o yüzden değecek kadar daha iyi değil mi ? nedense, bilgisayar toplarken (eski kafalılıktan biraz), amd ile ati, intel ile nvidia chipsetli kart alma takıntım var. gerçi son olarak gpgpu olarak lab'e tesla m2070 aldırdık nvidia'ya sevgim arttı ondan duygusal bi tercih de olabilir heheh.

- board olarak z68x bulamadım, z68p seçtim o yüzden. bilmiyorum iyi bir tercih mi. gigabyte boardlar hiç sorun çıkarmadığından, macera aramadım.

- psu olarak o zaman şunu alıyoruz: http://goo.gl/V1lhh kasa olarak da bunu: http://goo.gl/6kjR7. toplam maliyeti 155 $ + kdv oluyor. (hesap olarak orada dursun diye sırf eksen'dekini değiştirmedim. - eksende seasonic 620w yok. 700w fln var onlar da 170$ + kdv vs)

- overclock düşünecek bir arkadaş değil pek =) i5 2400'e indiriyorum o zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

HP 2211x 21.5" Wide LED LCD (LV916AA)
Full HD Led kalitesini Hp ile yaşayın

LED21,5"Geniş EkranSiyah5 ms1920 x 1080 px10000 : 1 0,248 mm250 cd/m2Parlak EkranDVI-D, VGA170 °160 °

bu arkadaş iyi midir acep? bimexde indirime girmiş 280 tl. millet de iyi ölü pixel yok faan diyo ama
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...