Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Esh

Öne çıkan mesajlar

Mumu said:

mumu

bişey sorucam

http://www.ereyon.com.tr/ProductImages/127474/BARNGA-MA78G-DS3H_253.jpg

bu anakartın pci-x slotunun üzerindeki pasif soğutucuyu söksem ne olur? tam olarak açıklar mısınız. ekran kartının soğtucusu yüzünden takamıyorum kartı da

bi de kartı üstteki slot yerine alttaki slota taksam performans farkı ne derece olur?

ben bu postu gormemisim p45 nereden cikmis?
zaten hem anakartin ustunde hemde fotografin isminde 780g chipset oldugu yaziyor. kaldiki socket den am2 oldugu belli ztn.

ustunde gigabyte yazan mosfet sogutucunu cikartirsan anakarti kucaklariz bu arada, oraya engel olmayacak baska bir mosfet hs takilabilir ama, yalniz oranin nasil ekran kartini engelledigini anlamadim, ekran kartinin alt kismina geliyor orasi ve tamamen temiz oturmasi gerek, ondan ziyade guney in uzerindeki daha problemli gibi uzun kartlar icin,

karmasik bisey olmus.

edit: post arkalara kaynamis, quote ekledim.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:
yanlis anlama da o makineyi satip ustune 300 lira koyup 2. el bi ps3 al derim =)

o makineye harcanacak her kuru$ ziyan olur kanimca.

okadar vahim mi alet 8-)

önce işlemciyi anakartı fln değiştiririm diye düşünmüşdüm daha sonrasında ram ve ekran kartı flndı derken adam olur diye düşünüyodum ama...

donanımsal olarak pek bilgim olmadığımdan önce bi sorayım dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

neyse diyelim ki uygun.
anakarttan upgrade'e baslaman en akıllıcası olur. herseyi onun uzerine oturtuyosun sonucta. daha sonra islemci ile devam edersin. sonra ekran kartı, ram vs diye gider. tabi bu arada psu onemli. bunları kaldıracak gucte bir kaynaga ihtiyacın olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

2 gün önce verdim siparişi acaba ne kadar zamanda elimde olur bir bilgisi olabilecek var mı eternal bilgisayar hakkında. Kharon mesela? Yoksa arayıp haraslarsam daha hızlı çalışırlar mı? Çünkü mesela inventus 48 saat içinde kargolamış oluyoruz falan diyordu, bu adamlar 2 gündür sipariş işleme alındı yazıyor sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

bayram tatilinde yani borsalar kapalıyken bilgisayar topladım 900 ytl tutuyordu. bu cumartesi alacaktım ama dolardaki yükselişten sonra aynı parçalar nerdeyse 1200 ytl ye geliyor. 10 gün önce 900 ytl olan bişeye şimdi 300 ytl daha fazla vermek hıyarlık gibi geldi ve almaktan vazgeçtim.

fiyatlarda kısa zamanda bi düşüş olabilirmi bilen varmı

bide ne iyi yer nerdesi
Sosyal ağlarda paylaş

konu açmadan burdan sorayım dedim bilgili olanlara.
amd 2009 da 45nm ürünleri sürüyor yanlış bilmiyorsam. bu gelecek 45nm işlemcilerin core2duo karşısında rekabet güçleri ne olabilir ya da olur? gerçi intel de nehalema geçiyo ama sanırım son kullanıcıya şimdilik pahalı olur onlar.
Sosyal ağlarda paylaş

AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4200, 2.21 GHz
2 GB DDR Ram
ATI Radeon X1950GT 512 MB Graphic Card

2 gb ram daha ilave edip, ekran kartına yenilesem yeni oyunları akıcı bir şekilde oynarım sanırım?

2x1 gb ram (100 usd)
SAPPHIRE HD4850 (220 usd)

şeklinde birşey yapsam gayet iyi olur heralde. ya da 1, 1.5 sene daha para biriktirip 0 sistem mi yapayım. :P
Sosyal ağlarda paylaş

Merhabalar,
bir makine de ben topliyim dedim :P
Aklımdaki parçaları yazayım, birlikte geliştirip güzelleştirelim diyorum:

Asustek M3A78EM AMD780G DDR2 VGA+GLAN+SATA 16X

Yonga : AMD 780G
İşlemci Desteği : Phenom FX/Phenom/Athlon/Sempron
Bellek Desteği : max. 8GB,4 x DDR2 1066/800/667
IDE Sürücü : 1xATA133
SATA Sürücü : 6 x SATA 3 Gb/s
RAID Desteği : RAID 0.1.10
Tümleşik Ekran Kartı : Tümleşik ATI Radeon HD 3200 / 256mb / paylaşımlı
Tümleşik Ses Kartı çıkışı : 8 kanal ses Optik SPDIF ses
Tümleşik Ağ Kartı : Gb Realtek PCIe
Tümleşik Çıkışlar : 12 x USB 2.0
PCI Kart Yuvası : 2x PCI, 1 x PCIe x1,1PCIe x16
Ekran Kartı Yuvası : PCIe x16
Yapı Standartı : Mikro ATX
Diğer Özellikler : Hybrid CrossFireX desteği, 4+1 Phase Power Design, HDMI, DVI çıkışı

AMD Athlon 64 X2 Dual 6000+ (3.0GHz) 2MB Cache 940p
2 GB DDR2 800 MHz ya da 1066 MHz (Kingston) X 2
1 TB Hdd x 2

Oyun falan oynamayan biriyim, genelde compile ya da işletim sistemi bızıklamak ile ilgili şeylerde kullanılacak. O yüzden anakarttaki 256mb yetecektir diye düşünüyorum. Hep Intel/Nvidia sistemler kullandığım için Amd/ATI konusunda biraz kararsızım. Fikirleri bekliyorum. Teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...