Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Esh

Öne çıkan mesajlar

Psu olarak ne onerecegimi biliyorsun, o civarlara yine bak derim.

ekran karti olarak da niye asagi dustugunu anlamadim, 560 dan memnun kalmadiysan onda da 68xx deneyin bence.

gigaworks fiyatina gore iyi olabilir ama creative antipatisi ile onun disinda ne olsa iyidir diyorum. Fakat 2.1 alicakken butceyi artirdim da t20 diyorsan benim soyleyecegim A2 den vazgecmis oluyoruz. Ben muhtemelen t20 fiyatlarinda gezen kurzweil ks-40a alirdim illa gigaworks ise t40 a zorlardim.
Sosyal ağlarda paylaş

560'dan memnunum ama işte dediğim gibi abim pek oyun oynamıyor. Ben olsam kesinlikle aşağı düşmezdim. Hayatında FPS oynamadı ve oynayacağını sanmıyorum. Dediğim gibi Heroes, Civ, WoW, belki Fifa, NFS vb oyunlar oynuyor. Diablo III çıkınca oynar ama 460 da hepsine rahatca yetcek bi kart bence.

460'ın diğer parçalara kıyasla çok sönük durduğunun farkındayım ama 560 almak için de bir sebep göremiyorum açıkcası.

KHaRoN said:

Psu olarak ne onerecegimi biliyorsun, o civarlara yine bak derim.

Valla bilmiyorum. Sorun marka mı watt mı? Ben de aşağı yukarı aynı konfigurasyona upgrade ettim biliyosun. 460 yerine 560 TI OC varken 520W lık Corsair ile gayet stabil çalışıyor sistem. Cooler master sevmediğini varsayıyorum: :D

Audioengine A2 170 euro, T20 55 euro. Arada üç kat fiyat farkı varken Audioengine pek bir alternatif sayılmaz yani. Kurzweil KS-40'a da baktım Almanya'da bulamadım hiç bir yerde. UK ebay'de 90 euro'ya falan var ama onda da epiano monitörü falan yazıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

460 in fiyati nedir ki bu kadar cazip bi durumda?
6830 falan cok mu uzak yani?

psu olarak evet CM nin kalitesine guvenmiyorum, pc p&c, seasonic, corsair, antec den falan gitmeni tavsiye ederim.

kurzweil de evet normalde monitor uretiyor, ama bu edifier in lowrange driverlarini kendi yorumlariyla sunduklari bi versiyon, fiyati 90 dolar civari olmali. bazi yerlerde t20 den ucuz, t40 dan iyi performans vermesine ragmen. Monitor olmaktan cok uzak fakat dengeli bi desktop speaker.Diger dandik edifier lara benzemiyor hic. Birazcik arastirmani ozellikle tavsiye ederim.

edit : kurzweil in eu -> http://www.sound-service.eu/
Sosyal ağlarda paylaş

Düzgün bir 460 ve 560 arasında 70 euro fark var öyle diyeyim. Abim grafik kartına 150 euro civarı vermek istediği için 460 cuk diye oturuyor. Biraz çıksa alternatif çok tabi.

Kurzweil için de, casual PC kullanıcısını hiç bir yerde kolay kolay bulunmayan, üstünde seç açıp kapama tuşu bulunmayan, ismi pek bilinmeyen stüdyo monitörü almaya ikna etmek zor olur baya.

Almanya'da sadece bi sitede buldum http://www.musicstore.de/de_DE/EUR/-/art-PCM0009864-000?campaign=PSM/idealo Fiyat 80 euro. Yanında koca koca yazmışlar ePiano için özel monitördür falan diye.

T20 çok iyi yorumlar almış yau niye yerden yere vuruyosun anlamadım. =) En azından üstünde bi ses açıp kapama tuşu olsun yani.

Cooler master dışında başka alternatifler bakayım o zaman. 700-800w arası 80-100 euro arası bir PSU lazım. Yelpaze baya geniş orda.
Sosyal ağlarda paylaş

Dediğim gibi ben de benzer bir sistemi 520W Corsair HX ile çalıştırıyorum. Gayet stabil çalışıyor. Çok uyduruk bir marka olmadıkça bir sorun olcağını sanmıyorum. Kalite arttıkça enerji verimliliği artıyor, uzun vadede sorun azalıyor ve tabi bence en önemli özelliklerinden biri yaptığı ses azalıyor.

Bu arada şurdaki review Cooler Master'ı övmüş baya. http://www.bit-tech.net/hardware/psus/2008/08/12/cooler-master-silent-pro-700w/7 Corsair'in yakın fiyattaki modeline kıyasla bunu tercih ederiz demişler. Daha iyi dedikleri be quiet! Dark Power Pro P9 650W ise hem 40 euro daha pahalı hem de 50W daha düşük. Araştırmalarım devam ediyor efenim...
Sosyal ağlarda paylaş

Tum markalar, ozellikle bu tarz ilk isi psu olmayan firmalar her zaman kendi psu larini uretmezler. CM bu sefer corsair in ureticisine dahi uretmis olabilir - su an hatirlamiyorum-
mesela corsair in guncel serisini 3 farkli uretici tarafindan ayri ayri yapiliyor. Hepsinde ayni performans yok.

benim CM sevmeme nedenim hep sunduklari seye gore overpriced olmasi ve marka satmaya calismalari. O yuzden antec falan dedim. orda daha ucuza alabiliyorsan ve olcumleri diger urunlere gore benzerse neden olmasin yani.

Senin kullandigin 520 mesela seasonic S serisi replikasi, ki mukemmel. Ayni sessizligi bulamayacaksin bunda.

Ekran karti icin ise 70-80 eu cok para gercekten, dolayisiyla ben muhtemelen tekrar soyluyorum, ati 68xx zorlardim, 6830 falan. muhtemelen aradaki fark makul bir seviyeye inecektir/yok olacaktir.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim Corsair HX520W pek sessiz değil. Beklentilerimin altında en azından. Modüler ve stabil olması süper ama extra sessiz PC toplamak için kasıp, 120 euro'yu Antec P182'e bayılıp, üstüne özel kasa fanları, after cooler big tower PC fanı, voltaj regülatörü vs aldıktan sonra kasadan duyduğum tek ses PSU'dan gelince sinirlerimi bozmuştu zamanında Corsair. O yüzden pek ısınamadım sanırım. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam teşekkürler. Abime anlatcam ben durumu. Kararı ona bırakcam artık. =)

Şimdi de şurda bahsettiğim server için kendime kasa bakıyorum. http://forum.paticik.com/read.php?6,6021321

Aradığım özellikler: Sade ama şık olacak. Sessiz olacak. Mümkünse önde/üstte USB 3.0 portu olacak. Şu üç kasa arasında kaldım şimdilik. 100 euro altında olcak ama daha uygun olması tecrihim tabi.

BitFenix Raider

BitFenix Raider (80 euro)

Yeni bir model. Üstte 4 USB 3.0 portu var. Fan hız kontrolü var. Basit ama sıradışı (köşesiz) bir tasarımı var. İçi de gayet iyi gözüküyor.

BitFenix Shinobi Core

BitFenix Shinobi Core (60 euro)

Bu daha eski. USB 3.0 portu yok ama tasarımı bence çok iyi. Kapakları ses yalıtımlı. İçi yeterince geniş ve rahat.

Cougar Evolution

Cougar Evolution (90 euro)

En fantastik olanı bu. Üstünde USB 3.0 portlarının ve fan kontrolünün yanısıra internal harddisk dock'u var. Normal 3,5" ya da 2,5" internal harddisk'i direk yukardan çotank diye bağlayabiliyorsun. Hayır her gün değişik internal harddisk takıp çıkaracağımdan değil ama tam nerdlere göre bi özellik. =)

Onun dışında tipi ve içi de çok hoşuma gitti.

Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar merhaba,
Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine buradayım ve çok yararlı buldum.Front-end development ile ilgileniyorum, kendime uygun iyi bir pc toplamak istiyorum fakat donanım konusunda açıkcası çok kötüyüm.

Sizinde tavsiyeleriniz ile bir pc toplamak istiyorum maddi olarak çok açılmadan.Intel i7 işlemcisi olan fakat hem günümüz oyunlarını oynarken hemde Development(editörler ve Adobe programları) ortamında rahat takılabileceğim bir pc istiyorum.Ekran kartı, RAM'i, anakartı ve fanıyla önerileriniz nedir?

Daha önceki sayfalarda bu tarz bir istek söylenmiş olabilir fakat iş yoğunluğum nedeniyle pek inceleyemedim, o yüzden kusura bakmayın.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..
Sosyal ağlarda paylaş

chronic said:

Arkadaşlar merhaba,
Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine buradayım ve çok yararlı buldum.Front-end development ile ilgileniyorum, kendime uygun iyi bir pc toplamak istiyorum fakat donanım konusunda açıkcası çok kötüyüm.

Sizinde tavsiyeleriniz ile bir pc toplamak istiyorum maddi olarak çok açılmadan.Intel i7 işlemcisi olan fakat hem günümüz oyunlarını oynarken hemde Development(editörler ve Adobe programları) ortamında rahat takılabileceğim bir pc istiyorum.Ekran kartı, RAM'i, anakartı ve fanıyla önerileriniz nedir?

Daha önceki sayfalarda bu tarz bir istek söylenmiş olabilir fakat iş yoğunluğum nedeniyle pek inceleyemedim, o yüzden kusura bakmayın.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

oyun oynuyormusun. Adobe programlari demissin. eger oyun yoksa senin icin orta halli bir Mac daha iyi degil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Soru bombardımanlarım devam ediyor. Yine toplayacağım server için 300-350W bir PSU ve bilgisayarı açmaya yetecek bir ekran kartı lazım (Monitörü olmayan bir linux server olacak).

Biraz araştırdım şu PSU önerilmiş baya ama bulması zor:

Enermax ECO80+ 350W

Ekran kartı için ise pasif soğutuculu HD 5450 ya da GeForce 8400 GS düşündüm. Yenir mi?

Özellikle PSU tavsiyelerinize açığım. Sessiz ve enerji tasarruflu bir şey olması lazım. 7/24/365 açık olacak makine.
Sosyal ağlarda paylaş

holy,ne kadara patladı bu sistem ?

Holy said:

marka olarak önerisi olan var mı bilmiyorum da markadan bağımsız olarak;

Z68 anakart
i5 2500k işlemci
hd6950 ekran kartı
2x4 en az 1600mhz ram
minimum 750w iyi bir marka PSU (seasonic)
bunlara uygun güzelinden bir kasa (coolermaster haf 912)
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage said:

Soru bombardımanlarım devam ediyor. Yine toplayacağım server için 300-350W bir PSU ve bilgisayarı açmaya yetecek bir ekran kartı lazım (Monitörü olmayan bir linux server olacak).

Biraz araştırdım şu PSU önerilmiş baya ama bulması zor:

Enermax ECO80+ 350W

Ekran kartı için ise pasif soğutuculu HD 5450 ya da GeForce 8400 GS düşündüm. Yenir mi?

Özellikle PSU tavsiyelerinize açığım. Sessiz ve enerji tasarruflu bir şey olması lazım. 7/24/365 açık olacak makine.

enermax eco80+ yeterinden bile iyi, bence gayet iyi secim, mainstream de ve ozellikle bu guc araliginda fazla da kaliteli ve sessiz secenek yok zaten maalesef.

Belki karsilastirma yapmak icin Be quite! pure power L7 300 e bakmak isteyebilirsin,

ekran karti icin ise keske elde o/b vga bisey kullansan, ama yoksa herturlu ben de pasif sogutacagin bi vga onerirdim. model kiyaslamasi yapmak mantiksiz olur nasilsa performans beklenmediginden, ucuz olani alip takacaksin dusunmeden.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...