Kharon Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Messor said: psu konusuna gelince. Psular yaşlanınca verimi bayağı düşüyor. Şuanda belki 500watt overclock yapmana yetecek ama seneler geçtikçe verim düşecek. O yüzden ben 600watt tavsiye ederim, model olarak da OCZ stealtx. Psu larin yaslandikca malzemeleriyle dogru orantili olarak hizli veya yavas verimlerinin dustugu bir gercek. Yalniz yuksek guc kaynagi alalim eskise bile kullanilir kalsin cok yanlis bi mantik. Bu aygitlar belli verimlerde belli stressler altinda uzun sure calisacak sekilde tasarlaniyorlar. Bir psu nun %100 calismasi ne kadar zararliysa dusuk gucte de calismasi bi o kadar daha zararlidir. Rakamlarla konusursak %80 verimle, %80 yukte calisacak 500w lik bir psu, %80 verimle %65 kusur yukte calisacak 600w lik bir psu eder ki , psu icin optimum verim cetveli %70 ila %85-90 arasi hesap edilir. Yani ayni kalitedeki urunler icin konusursak bu civarda guc ceken bi bilgisayar icin 500w lik psu muhtemelen daha uzun omurlu olacaktir. Bunlara birde her bilgisayarin devamli %100 yukte(psular buna gore hesaplandigi icin) calismayacagi icin pratikde yuksek enerjili psu daha dusuk yukte calisacaktir ki daha bile problemli bi durum bu. Kurulan makinenin set ini bilmiyorum yalniz o.c. li olsa bile sli veya crossfire olmadikca guncel hicbir bilgisayar icin 500w ustunu ben onermiyorum. 600w psu alincagina daha kaliteli 500 alinir gibi bi mantik daha akillica geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Xaenin said: Bugün yarın ısmarlıyorum artık bilgisayarı. Eternal Bilgisayar'dan alıyorum herhalde de, işletim sistemi yükletmediğim için herhalde adamlar deneyemeyecek makineyi. Geldiğinde sorun çıkarsa ben bunu te oraya geri yollamak zorunda kalmaktan korkuyorum, İstanbul-Ankara malum. Napsam bilemedim. Eternal bilgisayardaki elemanlari uzun zamandir bilirim/tanirim. Su problem cikarma hadisesine yeni basladilar yakin zamanda gangren de psu ile ilgili bir problem yasamisti pek musteri canlisi davranmamislardi , beni machup etmislerdi baya. Biraz israr et sanki onlar ilacli sistem kullanmiyorlar mi hic, parcalari test etsinler oyle yollasinlar kendine guvenmiyorsan. 1,5-2 k ytl para gomuceksin, ztn su siralar sinek avliyorlar. Test etmezlerse alma, kendileri bilirler. =] Eninde sonunda alsanda problemli parca degisir o ayri bi hikaye ama yinede ugrasmaya ne gerek var? Kendin kurmak meselesine gelince,esh in dedigi gibi evet muhtemelen sunu suraya, sunu suraya tak diyerek anneme bilgisayar kurdururum ama yinede birazcikda sans isi. hangi parcanin ne zaman problem yapasi gelir hic belli olmaz. Daha once yapmadiysan herseyin bir ilki vardir deme, kurdurt gelsin. Kendim kurcam diyene aman yapma demem, hatta bir iki ay oncesine kadar tam tersini savunurdum ama o kadar cok problem gordum ki artik kabak ne kadar erken patlarsa o kadar iyi diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 deadwoll said: Benim; 2.4Ghz P IV MSI 5600 FX 1 GB Ram genel çerçeveli emektar var şu an. Eskisi gibi oyun oynamadığımdan işimi görüyor, ama WotLK ek pakedi çıkacak yakında WoW'a ve yetersiz kalacağını düşünüyorum. (Şu an bile MH'da FPS 0, BT'de falan 8-20 FPS arasında, Shattrath'ta 12 FPS falan :P ) Acaba bu makineye 2. el ram + ekran kartı mı alsam yoksa yeni makine mi toplasam orta yollu diyorum. Makineyi, maillerime bakmak, spss, mathlab, e-views vs. gibi programları kullanmak, patide post kasmak için falan kullanıyorum WoW oynamadığım zamanlarda. Gerçi bunda yeni çıkan hiç bir oyunu çalıştırmayacağını bildiğim için oyun piyasasını takip etmediğim gerçeği de etkili :/ Eğer 2. el parça alırsam 200 300 liraya gelecek yine ve sadece günü kurtarmış olacağım, geleceği olmayacak pek. Öte yandan yeni bir alet alırsam da 1k lira'yı gözden çıkartmam gerek gibi duruyor ve işime gelmiyor. Ne yapsam acaba? Makineyi hepten satip fiyatxfiyat/performans (:P) bilgisayari duzmek daha mantikli kaldi ki sonuc hem daha ucuz hemde umacagindan bi kac kat daha iyi olacaktir. Monitor un ve cevre birimleri almayacagini dusunursek oldukca iyi bi kasa 700 e gelir diye tahmin ediyorum. yinede dolar su vaziyetteyken fiyatlar hakkinda kesin konusmak zor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Yok yani ben şimdi işimi güvenceye almak istediğim için sanırım eternal'dan da vazgeçtim. İşletim sistemini kendim yükleyeceğim için adamların test etmesini isteyemem, zaten öyle bir olanak da sunmuyorlar sanırım. Toplanıp yollanacaksa kargoda alete nasıl davranacaklarını da bilemiyorum. O yüzden sizden son bir ricam var: İstanbul'da iyi bir bilgisayarcı istiyorum. Yok o ürünü satmıyoruz, onu getirtemeyiz, bizde monitör yok getirtemeyiz, biz takmayız size veririz siz takın, taksak da kontrol etmeyiz demeyecek, fiyatları eternal civarında olan, mavi bilgisayar gibi enorm fiyatlar biçmeyen bir bilgisayarcı istiyorum. Naz yapmayacak bilgisayarcı istiyorum ya bir tane mi yok koca İstanbul'da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Kargolama hadisesini sor bence eternal a , genelde bizzat dukkani ve calisma ortamlarini bildigim icin guvenilir olduklarini ve titiz calistiklarini soyleyebilirim. Parcalari test etseler sonrada format atip yollasalar sen yine istedigin gibi isletim sistemini yuklersin. ama tabi senin bilecegin is. istanbulda inventus var bildigim guvenilir ve guzel fiyat veren yerlerden, genelde test edip baslarini agritmayan parcalari getirtiyorlar. Birebir istedigin sey olmayabilir ama muadillerini soylerler. test de ediyorlar 24 saat makineyi istersen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Evet işte senin tavsiyen üzerine zaten Inventus ile konuşmuştum, OCZ satmıyormuş onlar, bir de monitör satmıyorlar. Gerçi monitörü mesela eternaldan tek parça halinde isteyebilirim. Neyse ben en iyisi Inventus ile bir daha konuşayım, bu parçalar yoksa eşdeğer performans alabileceğimden kesinlikle emin olduğunuz parçalarla değiştirin diyim en iyisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 abi sen piyasaya insene,inatla direk montaj istiyosan ayri da, piyasadan parcalari tek tek toplamak iyidir. kadikoyde exa var eksen var, yazici 2. katta uygar var firebal urunleri satan. ellerinde olan mallari alirsin i$te. exa fiyat acisindan uygundur, ust katinda da makineyi topluyolar, eksende de ayni durum mevcut. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2008 dolar zaten co$uyo.bu kitlikta az buz pazarlik da yapabiliyosun, nette oyle bir imkan da yok. nakit vereceksen daha da iyi. nette 200 dolar olan mali subede 10 dolar ucuza aldigimi biliyorum. sen bi exa ya ugra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Ekim 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2008 ben de istanbula döndüğümde elden almaya karar verdim. internet siteleri ne indirim yapıyor ne yardımcı oluyor. nakit ödeyeceğim için 700lük 800lük sistemi 600 650 ye kapatmaya çalışıcam çingenelikle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 bişey sorucam http://www.ereyon.com.tr/ProductImages/127474/BARNGA-MA78G-DS3H_253.jpg bu anakartın pci-x slotunun üzerindeki pasif soğutucuyu söksem ne olur? tam olarak açıklar mısınız. ekran kartının soğtucusu yüzünden takamıyorum kartı da bi de kartı üstteki slot yerine alttaki slota taksam performans farkı ne derece olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2008 birinin pci-ex1 slotu olması lazım 16 değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MADBOY Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Onlar P45 chipsetlerdeki gibi crossfire yapmaya yariyor yanlis hatirlamiyorsam, crossfire yapinca 8x-8x olarak calisiyorlar, ikisinden de birine takabiliyorsun da, onlardan birtanesi daima 8x olarak calisiyor yanlis hatirlamiyorsam, manual'da yazmasi lazim hangisinin ne oldugu hakkinda. Niye oyle angutluk yapmis gigabyte bu arada hicbir fikrim yok, sogutucunun da northbridge cooler olmasi lazim, cikartirsan zararli olur anakart icin. Cok sacma yerlestirmisler orada northbridge cooler'i, guncel kartlardan cogunu takmak imkansiz olur oraya nerdeyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 p45 board mu bu? eger oyleyse 2 pci ex slotu da x16 cali$ir, amma ve lakin tek kart 2. slotta cali$miyor olabilir. $oyle bir $ey yaparsin; zerotherm in artic cooling in falan heatpipe li kuzey koprusu sogutuculari var. 2.el bulup alirsan onu monte eder bunu sokersin. ama ben sogutucusuz kullanmani tavsiye etmem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Verdim siparişi sonunda. 3.5 milyar tuttu resmen içim gitti ama olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 oha lan, ne aldin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Herşeyi aldım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 güle güle kullan. update yaparken müm gibi yakma anakartını sakın hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 ahahah update yapma olm, çalışıyorsa elleme bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Yok abi ellemem ben anakart falan. Yakmakla kalmam ben patlatırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HaciYatmaz Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 selam yaklaşık 5-6 yıllık bilgisayarımın birkaç parçasını yenilemek istiyorum.Ama bütcem kısıtlı ve hepsini birden yenilemek gibi bi lüksüm de şu anda yok.Su anki parçalarımı altta belirttim.Bunlarla sorun yapmayacak sekilde yani çalışmasını aksatmayacak şekilde parça değişimi gerçekleştireceğim.300ytl bütcem var şimdilik.Sizlere göre değişmesi gereken parçaları aciliyet sırasına göre yazarsanız sevinirim. Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 1.70GHz Intel i845E anakart bölümünü çözemedim pek direk yazanları yazıyorum gigabyte technology co ltd 8ie533 ram 2*256 ddr ekran kartı geforce fx 5700Le bi kaç birşey daha eklim şöyle birşey de ortaya cıksın istemiyorum mesela su anki anakart ddr 266mhz ram desteklediğinden anakartı değiştirdiğimde birlikde ram de almam lazım bunun haricinde herhangi bi parçada yeni eski uyumsuzluğu çıkabilr mi? umarım anlatabilmişimdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 yanlis anlama da o makineyi satip ustune 300 lira koyup 2. el bi ps3 al derim =) o makineye harcanacak her kuru$ ziyan olur kanimca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 ben de verdim siparişi en sonunda. başta kharon olmak üzere yardımı dokunanlara teşekkür ederim. e8400 hd4850 4gb 800mhz ram var sistem olarak. şimdi de buna ne yüklesem diye düşünüyorum. xp 64 bit yükliyim dedim. onda oyunlar çalışmaz dediler. vista bok gibi dediler. xp 32 bit 3gb ramin üstünü görmüyo dediler. ben de gene size sormaya karar verdim ^^. çok oyun oynıcam. son 5 yılda çıkan oyunlar özellikle. wow ve warhammerda oynayabilirim. bu bilgiler ışığında yardımlarınız dinlemeye hazırım =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2008 valla neredeyse aynı kombinasyon bende de var (e8500), vista 64bit yüklü, gayet de güzel. dandik diyenler halt etmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 yeni oyunlar 64 bitte daha iyi performans gosteriyorlar. 16 bit abandonware oyunlar ise cali$maz, .exe, .bat lari unut =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aip86 Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2008 Mumu said: bişey sorucam http://www.ereyon.com.tr/ProductImages/127474/BARNGA-MA78G-DS3H_253.jpg bu anakartın pci-x slotunun üzerindeki pasif soğutucuyu söksem ne olur? tam olarak açıklar mısınız. ekran kartının soğtucusu yüzünden takamıyorum kartı da bi de kartı üstteki slot yerine alttaki slota taksam performans farkı ne derece olur? anakart amd p45 deil bu arada.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar