Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alternatif Toplama Bilgisayarlar

Esh

Öne çıkan mesajlar

@C3nk

İkisi de çok iyi kart, fakat gigabyte ın o modeli hala bir takım sorunları aşamadı (ram uyumu gibi). Asus un bios güncellemeleri kullanıcı aşırı rahatlattı ama. Ayrıca bunların dışında bence genel olarak asus yine daha iyi. Yalnız doğru hatırlıyorsam gigabytelarda çift veya üç bios var. Bu da bios yanmasına karşı güzel bi koruma hakkaten. Overclock performansı asusta daha iyidir yalnız düşünürsen. Genelde burun buruna kartlar, ikisini de alırsan üzülmezsin (bahsettiğim ram uyum sorunu vs dışında).
Sosyal ağlarda paylaş

Daha hiç BIOS'um yanmadı bin senedir, bozulmadı bile. Biraz göz boyamaca o Dual Bios olayı. Bende sözde Quad Bios kartı var Gigabyte'ın, adamlar daha Asus'un overclock özelliklerinin yanına bile yaklaşamıyor. Voltaj ayarları bi garip, Ratio işi kötü, bi de fazla sıçıp sistemi boot ettiremeyince kendini sıfırlamakta zorluk yaşıyor. Asus'ta basılı tutup kapatıyosun, geri açınca default ayarlarla açıyo mis gibi.

Asus işini bilir yani, bi daha şaşmam, siz de şaşmayın tavsiyem :p

edit: Sistemi alalı da 10 ay falan oldu, hala bir tane Bios Update yok. Kusursuz sanki.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu windows programları kullanıp bios update yapanlar çok yakıyormuş sanırım : )

Ekran kartına gelince. Şimdi söyle bi durum var. Kullandıkları 4850 çok önem kazanıyor bence. Çünkü adamlar 4850ye normalde çok saçma bi soğutucu taktılar ve kart aşırı ısınmakta. Ama firmalar fiyatları biraz arttırıp daha güzel soğutucuları olan modelleri sürdüler (palit sonic/his iceq4/sapphire toxic gibi).
Şimdi bende his iceq4 turbo var. 9800gtxli aynı sistem puanlarını geçiyorum testlerin yarıdan fazlasında. Ki webdeki testlerde de bi ati geçer bi nvdia. Ben de ati fanatiği olarak birebir olduklarını gözlemlesem de ati derim : ))
Sosyal ağlarda paylaş

yok tolga crysis'te falan gtx silmiş süpürmüş bütün kartları da, bir tek crysiste sanırım. gerçi bu crysis'i ben amd 5200 x2 4gb ram 3850 ile oynadım ful detay dx9'da, hiç öyle kayda değer bi kare atlama falan fps düşmesi gibi şeyler olmadı. niye bilmiyorum. dx10'da denemek lazım onun için de vista lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Kafayı yiycem abi bilgisayarı yaptırıcam hiç bir bilgisayarcı istediğim speclerle teklif getiremiyor. Yok mu şöyle herşeyi olan, hadi herşeyi olmasa da en azından bu ürün bende yok ama getirtirim kanka yeter ki sen iste diyen bir bilgisayarcı ya. Teklif bi geliyo ram değişmiş, kasa 50 dolarlık boktan bişey olmuş, psu yok demiş. Delirtirler, bari yok ama getirtelim diyin ya.
Sosyal ağlarda paylaş

en iyisi ebay gibi yerlerden hazir sistemi görerek almak herhalde :)

yada gidip tek tek alacaksin parcalarini birlestireceksin

bu arada bir sorum var

OCZ ramler ile digerleri arasindaki fark nedir?

birde OCZ ramler kendi aralarinda Platinum vs diye ayriliyor onlardan hangisi tavsiye edilir?

birde e8500 ve hd4850 üzerine 2gb OCZ ramlerden koymayi düsünüyorum bunun yaninda ana kartin cok önemi var midir?

hazir bir sistem alacagim icin ana kart gigabyte'dan bir kart, 2 senelik kullanimda yeterli olur mu?

birde psu icin ne kadarlik secmem gerekir? oc yapmak istiyorum, gerci pekte bir fikrim yok :)
Sosyal ağlarda paylaş

Benim;

2.4Ghz P IV
MSI 5600 FX
1 GB Ram

genel çerçeveli emektar var şu an. Eskisi gibi oyun oynamadığımdan işimi görüyor, ama WotLK ek pakedi çıkacak yakında WoW'a ve yetersiz kalacağını düşünüyorum. (Şu an bile MH'da FPS 0, BT'de falan 8-20 FPS arasında, Shattrath'ta 12 FPS falan :P )

Acaba bu makineye 2. el ram + ekran kartı mı alsam yoksa yeni makine mi toplasam orta yollu diyorum. Makineyi, maillerime bakmak, spss, mathlab, e-views vs. gibi programları kullanmak, patide post kasmak için falan kullanıyorum WoW oynamadığım zamanlarda. Gerçi bunda yeni çıkan hiç bir oyunu çalıştırmayacağını bildiğim için oyun piyasasını takip etmediğim gerçeği de etkili :/

Eğer 2. el parça alırsam 200 300 liraya gelecek yine ve sadece günü kurtarmış olacağım, geleceği olmayacak pek. Öte yandan yeni bir alet alırsam da 1k lira'yı gözden çıkartmam gerek gibi duruyor ve işime gelmiyor. Ne yapsam acaba?
Sosyal ağlarda paylaş

Benim;

2.4Ghz P IV
MSI 5600 FX
1 GB Ram

genel çerçeveli emektar var şu an. Eskisi gibi oyun oynamadığımdan işimi görüyor, ama WotLK ek pakedi çıkacak yakında WoW'a ve yetersiz kalacağını düşünüyorum. (Şu an bile MH'da FPS 0, BT'de falan 8-20 FPS arasında, Shattrath'ta 12 FPS falan :P )

Acaba bu makineye 2. el ram + ekran kartı mı alsam yoksa yeni makine mi toplasam orta yollu diyorum. Makineyi, maillerime bakmak, spss, mathlab, e-views vs. gibi programları kullanmak, patide post kasmak için falan kullanıyorum WoW oynamadığım zamanlarda. Gerçi bunda yeni çıkan hiç bir oyunu çalıştırmayacağını bildiğim için oyun piyasasını takip etmediğim gerçeği de etkili :/

Eğer 2. el parça alırsam 200 300 liraya gelecek yine ve sadece günü kurtarmış olacağım, geleceği olmayacak pek. Öte yandan yeni bir alet alırsam da 1k lira'yı gözden çıkartmam gerek gibi duruyor ve işime gelmiyor. Ne yapsam acaba?
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün yarın ısmarlıyorum artık bilgisayarı. Eternal Bilgisayar'dan alıyorum herhalde de, işletim sistemi yükletmediğim için herhalde adamlar deneyemeyecek makineyi. Geldiğinde sorun çıkarsa ben bunu te oraya geri yollamak zorunda kalmaktan korkuyorum, İstanbul-Ankara malum. Napsam bilemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

ultrAslan said:
en iyisi ebay gibi yerlerden hazir sistemi görerek almak herhalde :)

yada gidip tek tek alacaksin parcalarini birlestireceksin

bu arada bir sorum var

OCZ ramler ile digerleri arasindaki fark nedir?

birde OCZ ramler kendi aralarinda Platinum vs diye ayriliyor onlardan hangisi tavsiye edilir?

birde e8500 ve hd4850 üzerine 2gb OCZ ramlerden koymayi düsünüyorum bunun yaninda ana kartin cok önemi var midir?

hazir bir sistem alacagim icin ana kart gigabyte'dan bir kart, 2 senelik kullanimda yeterli olur mu?

birde psu icin ne kadarlik secmem gerekir? oc yapmak istiyorum, gerci pekte bir fikrim yok :)

Ocz ramler markanın ismiden de anlaşılacağı gibi (overclockerZ) voltaj artımlarına daha ılımlıdır, overlockta daha iyidir. En iyi modeli reaperdır, kaliteli ısı dağıtımı vardır. Ramlerde anakartın önemi var, QVL (qualified vendor list) ram takarken dikkate alınmalıdır. Anakartların ram seçen huyları var. Gerçi asus yayınladığı bios updateler ile bu seçiciliği minimuma indirmiştir. Ben anakartı asus p45 chipset serisi tavsiye ediyorum.

psu konusuna gelince. Psular yaşlanınca verimi bayağı düşüyor. Şuanda belki 500watt overclock yapmana yetecek ama seneler geçtikçe verim düşecek. O yüzden ben 600watt tavsiye ederim, model olarak da OCZ stealtx.
Sosyal ağlarda paylaş

bi ara DFS den fireball dan falan parça almistim, ankaradan cici cici gelmisti, ama komple sistemde sorun cikarsa mesuliyet kabul ederler mi bilmem..

sistemi sen niye kurmuyorsun diye sorsam? mis gibi kutulari acip teker teker montaj falan =P kesin biri sormu$tur da history e bakamicam cok u$endim =)
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...