senko Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 eheh baggio senin dediğin yeni pc toplamak oluo o zmn :) onu da yapabilirim de en az masrafla kurtulmak istiyorum işin içinden. açıkcası e8000 ile e6300 arasında büyük bi teknolojik atılım yok yanlış bilmiyorsam. şimdiye kadarki araştırmalarım ve aldığım yorumlar ddr3'ün şu an için gereksiz olacağı yönünde sence sadece ram ve ekran kartı alsam bu pc beni max.1.5 yıl götürür mü?(tabi oyunları full+full'a yakın oynayacam bu 1.5yıl boyunca yoksa şimdiki pcimde çok güzel idare edio) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 DDR3 henüz gereksiz zaten de, E8500'e geçtiğinde frekans, fsb ve cache aynı anda zıplıyo, mimari de 45nm oluyo. Hiç az bi atılım değil yani :p İlerde direk Quad'a geçerim diyosan bilmem ama, yapabilirsin o dediğini. Oyunları ne kadar kalite düşürerek oynamaya razı olduğun ve ne tür oyunlar oynadığına göre değişir o 1.5 yıl meselesi de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Ben bilgisayarı artık bu hafta yaptırıyorum da bişey sorucam son bir. Biraz daha para geçti elime şimdi HD4870 yerine x2 yapayım diyorum onu. Ekstra bişey lazım mı onun soğutması için falan? Yoksa aynen takılır mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 2, 2008 aynen takılır. yapan firma iyi şekilde bi fan koyuyodur zaten o kadar para bayılion :) baggio en deli grafik isteyen oyunları fulle en yakında oynamak istiyorum tabii hani aa'yı 16x açamamda 10x açarım mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 SAMSUNG 932NW 19" 5ms WIDE SCREEN LCD MONİTÖR bu monitör iyi midir yoksa bunun fiyatında daha iyi bi seçenek var mıdır arkadaşlar. bi de monitörü alırken nelere dikkat etmek lazım. detaylı bilen biri açıklar mı kharon sen biliyosundur kesin. edit : şimdi bir de bu var SAMSUNG 943NWX 19" 5ms WIDE SCREEN LCD MONİTÖR hangisi daha iyidir ve tercih edilmelidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CuteButPsycho Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 elimde 400lira gibi bi rakam var. şimdi eski pc'min anakart, ekran karti, işlemcisini satip yenilemek istiyorum. Ramler, kasa, harddisk vs eskilerini kullanicam. bu paraya alabilecegim en iyi anakart, ekrankarti ve işlemci 3lüsü nedir ? teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 3, 2008 bu makinayı alıcam 1 hafta içinde kesin. elli kere sordum ama son bi kere daha sorayım dedim bi sorun var mı diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Mum_Chamber said: sagolun toggie ve kharon.. ama ractamanyagin nazari degdi sanirim, anakartimi yaktim update edeyim derken. gerizekali asus update tool sozde automated surecinde yanlis bios versiyonunu yuklemeye calisip "yukledim ama verify edemiyorum, yanlis birsey yaptim" dedi ve kendini kapatti. ne yaptiysam da duzeltemedim, eski backupi restore etmeyi birak, program kendini acmamaya hatta "sende asus board yok ki" demeye bile basladi. reset atinca da bir daha acilmadi makine (prebios'ta reset durumu) sonra agresif bir test surecine aldim bilgisayari, denek olarak kullandim. bios cipini cikarip guc verdim, yandi gariban =) sonra da aldigim yere goturup "bu kendini update ederken yakti" dedim. adamlar da update ederken ve yanma kismini cikarip, "anakart boot olmuyor" sikayetiyle asusa yolladilar. ama parasini verip yenisini (p5k kalmadigi icin p5q) almak zorunda kaldim. gitti 110 eurocugum.. bu vesileyle de asusa kafam girsin diyorum. x64 isletim sistemlerinde asus update tool %70-80 ihtimalle yanlis bios versiyonunu yuklemeye calisip bios chipini mundar ediyormus. ez flash kullanin diyorlar. buradan ilgilenen arkadaslara duyurulur. bu mesaja istinaden, aldigim yerden aradilar ve anakartimin degistirildigini, yenisini teslim alabilecegimi soylediler.. iki anakartim oldu. simdi isin yoksa birini satmakla ugras. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
canola Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 philips 190sw8w samsung 932NW asus vw193d siz hangisini alırdınız şu iki monitör arasında nasıl bi fark var? edit : asusu koydum bi de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 canola said: philips 190sw8w samsung 932NW şu iki monitör arasında nasıl bi fark var? Bence Philips daha iyi. Nokta aralığı daha az, görüş açısı daha fazla, kontrast daha fazla. Neden daha ucuz bilmiyorum, belki bişey kaçırıyorumdur. Ayrıca Philips bir zamanlar sıfır ölü pixel garantisi veriyordu, bu modelde var mı veya hala devam ediyor mu bilemiyorum, sorarsın alırken olmadı. edit: Asus eklemişsin, Philips'le kafa kafaya gibi duruyor da monitör deyince Philips/Samsung/LG/HP tarafına kayıyorum ben önyargılarımla :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
canola Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 bana da philips daha iyi gibi geldi de neden ucuz onu anlamadım ondan sordum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Mumu said: ]detaylı bilen biri açıklar mı kharon sen biliyosundur kesin. hangisi daha iyidir ve tercih edilmelidir. donanim bolumunde panel ve lcd keywordleriyle benim nickden aratirsan birsuru luzumsuz sey okuyabilirsin. Ozet olarak ben dijital girise sahip olmayan monitor alinmamasi taraftariyim. Viewsonic,samsung,dell, asus benim ilk tercihimdir monitor konusunda. Monitor hususunda kagit ustundeki verilere bakacak olursak oldukca yaniltici olabilir cunku bazi rakamla ifade edilemeyen kriterlerde var. Mesela panel kalitesi(hangi fabrikadan cikmis? veya hangi fabrikaya cikartilmis?) ve panel tipi(TN, MVA) , renk paletinin keskinligi(%90 ustu vivid image kabul ediliyor), panelin ustundeki kaplama(dell mesela daha keskin bir kaplama kullanir), ekran aydinlatmasinda kullanilan ampul ve panelde eger varsa ampul kaynakli yirtilmalarin yerleri vs gibi birsuru kriter var. O yuzden lagalugaci aa bakin tasarimi cok hos diyen forum reviewerlari yerine pro reviewerlarin mumkunse unbiased ve detayli reviewlarini okumali. Ciddi ciddi felaket kriterler var bu hadisede. 300lira etrafinda alinacak 19inchlik bi monitor icin bunlar cok onemli olmayabilir farkindayim yinede monitor alacaklar icin bi uyari olsun. Monitor dedigimiz meret belkide bilgisayar piyasasindaki en kalici parca, ben evde daha hala sacmasapan cekmecelerden p133, c333, sd, rd parcalar toparlarken 15 yasindaki 14inch monitor yeri geldiginde hala kullaniliyor. Ben o yuzden bu baggio nun tersine onun onyargilarinin tersine kendi oryargilarimla asla philips diyemem. Yanlis anlama baggio, gicik oluyorum resmen philips e =] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 kharon peki verdiğim iki model arasında tercih yapacak olsan hangisini neden seçerdin diye sorsam? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 CuteButPsycho said: elimde 400lira gibi bi rakam var. şimdi eski pc'min anakart, ekran karti, işlemcisini satip yenilemek istiyorum. Ramler, kasa, harddisk vs eskilerini kullanicam. bu paraya alabilecegim en iyi anakart, ekrankarti ve işlemci 3lüsü nedir ? teşekkürler eski parcalarini satip son olarak ele kalan net miktari yazarsan birde psu, ram gibi parcalarinin ne oldugunuda yazarsan daha rahat tavsiye verilebilir. fede said: elli kere sordum ama son bi kere daha sorayım dedim bi sorun var mı diye hedefede Sen elli kere sordun burda ben elli kere yazdim. =P hem psu alip hemde psu lu kasa alma. neden bosuna bombos bi kasanin icindeki 350w lik aopen psu ya da para veresin? Ya adamlar soksun onu ona gore indirim yapsin. Yada recom midnight tarzinda ucuz ama kullanisli guzel psu suz bir kasa al. Sonucu daha basarili olur. Mum_Chamber said: iki anakartim oldu. simdi isin yoksa birini satmakla ugras. Ayni hadiseyi yakin bi zamanda bi arkadasimda yasadi, anakart msi a geri yollandi 2 sene sonrasinda -sukur ki- garantisinin bitmesine 2 hafta kala cikti problem. yoksa elimizde kaliyordu. 1 ay sonra donucek dendi kart, o zamana kadar degisecegi kesin olmayan parca yerine anakart aldik. Firma degistirecegini soyleyincede biz anakart aldik zaten hdd verin dedik aynen 2sene onceki satis bedeli uzerinden %10 zararla hdd aldik. Ayni formul belki senin icinde gecerli olur. sonucta bu onlarin hatasi. Bilemiyorum hollandada nasil isler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Mumu said: kharon peki verdiğim iki model arasında tercih yapacak olsan hangisini neden seçerdin diye sorsam? 1440x900 cozunurlukte o kadar olmaz ama, ben 1680x1050 res. de d-sub ile dvi farkini 10 metreden herhangi bi 70 yasindaki teyzeye soyletebilirim. =P Fiyat farki 50 liradan fazla olmadikca dvi da israr et derim. Iki model arasinda israrciysan gorunebilir alani daha fazla olan hemde yeni kasasiyla daha guzel gorunen 932nw sanki daha guzel bi secenek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 KHaRoN said: Ben o yuzden bu baggio nun tersine onun onyargilarinin tersine kendi oryargilarimla asla philips diyemem. Yanlis anlama baggio, gicik oluyorum resmen philips e =] Yok ben de bi derece sevmem, dediğin gibi panelini şusunu busunu araştırıp Samsung aldım zamanında zaten. Ben 600 gibi bi paraya 22" aldım ama, evladiyelik :p Bu 250-270 liralık, belli bir kalitenin üzerinde olduğu da açık olan bikaç model arasından kağıt üstünde üstün + sıfır ölü pixel garantisi olanı almak daha mantıklı geldi o an. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CuteButPsycho Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 KHaRoN said: CuteButPsycho said: elimde 400lira gibi bi rakam var. şimdi eski pc'min anakart, ekran karti, işlemcisini satip yenilemek istiyorum. Ramler, kasa, harddisk vs eskilerini kullanicam. bu paraya alabilecegim en iyi anakart, ekrankarti ve işlemci 3lüsü nedir ? teşekkürler eski parcalarini satip son olarak ele kalan net miktari yazarsan birde psu, ram gibi parcalarinin ne oldugunuda yazarsan daha rahat tavsiye verilebilir. Asus 300W lik kasam, 1.5gb ram'im var. toplam bütçem 400lira. Sattigim diger parçalarin parasini rus karisiyla yemeyi düşünüyorum :)-D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rilindorlan Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 selam,benimde bikaç sorum olcak. Elimdeki mevcut pc yi değiştirmek istiyorum.Cpu ram ve anakart alıcam.cpu olarak e7200 düşünüyorum.sorum şu, benim elimde bu kasadan var.Kasayı değiştirmeme gerek var mı?ekran kartı ati x1950.bu kasa yeterli olur mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 KHaRoN said: fede said: elli kere sordum ama son bi kere daha sorayım dedim bi sorun var mı diye hedefede Sen elli kere sordun burda ben elli kere yazdim. =P hem psu alip hemde psu lu kasa alma. neden bosuna bombos bi kasanin icindeki 350w lik aopen psu ya da para veresin? Ya adamlar soksun onu ona gore indirim yapsin. Yada recom midnight tarzinda ucuz ama kullanisli guzel psu suz bir kasa al. Sonucu daha basarili olur. peki, psusuz kasa alıp psu takayım, madem öyle diyosun. ya da Gigabyte GZ-X5 460W diye bir kasa var. 460 watt yeter mi bu makinaya. amma soru sordum ama hoşgörün lütfen (: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 460W yeter ama 550 ya da 600 alirsan daha az ses, daha uzun omurlu olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 tamam o zaman yukardaki psu yu alıyorum. bu sefer almaya gerçekten çok yaklaştım. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
C3nK Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 4, 2008 Warhammer için 2 hafta önce 8800gt almıştım.Ama oyunun rahatlamasına pek yardımı olmadı, işlemcimin dandik olması nedeniyle (Amd3200).Bende gelecek ay işlemci ram ve anakart degiştiricem acaba aşagıdaki uyumluluk nasıl bi bakarmısınız. INTEL - E8400 C2D - 179 USD GIGABYTE - GA-EP45-DS3R - 147 USD SAMSUNG - 320 GB SATA2 16 MB NCQ - 51 USD Ram karar veremedim aşağıdakilerden hangisini almalıyım ilk yazdığımı düşünüyorum ama tam karar vermedim. OCZ - 2x1 GB DUAL DDR2 1200 REAPER OCZ - 2x1 GB DUAL DDR2 1066 REAPER HPC OCZ - 2x1 GB DUAL DDR2 1066 TITANIUM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ultrAslan Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 9800gt mi hd4850 mi? hangisini tavsiye edersiniz? birde su resime göre hangisi daha iyi gözüküyor? degerler düsük olunca mi iyi yoksa yüksek olunca mi:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 @C3nk -anakart ı Asus p5q yap -Ram ocz reaper iyi -işlemci konusunda çok tartışmalı olsa da uzun süre kullanmalıyım diyorsan Q6600 öneririm. Ama şu an E8400-8500 daha iyi, o da saat hızından dolayı. 4 çekirdekli uygulamalarda Q6600 fark atıyor. @ultra Resimde hd4850 daha iyi fakat directx9 testi o. Dx10 a bakmanı tavsiye ederim. Fakat genel olarak testlerde 4850 önde. İşlemcin eski olmasın fakat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
C3nK Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 5, 2008 gigabyte p45 anakartlarla asus p5q anakartlarin ne farklari var ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar