Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tv'den savaş izleme kılavuzu


fedaykin

Öne çıkan mesajlar

Televizyonlardan canlı yayınlanan savaş görüntülerini izlerken asla bir Rambo filmi izlediğinizi düşünmeyin. İzlediğiniz patlamalar, insanların üzerine uçakların bıraktığı tonlarca bomba “film icabı” değil. Her patlamada insanlar ölüyor, yaralanıyor. Bir de televizyon izlerken size ulaşanları filtreden geçirmeyi asla unutmayın. İşte size ciddi manipulasyonlardan kurtulmanız için birkaç ipucu.

- Her ne kadar zaman zaman televizyonlarda silahlar ve etkileri bazı animasyonlarla anlatılıyorsa da bu asla bir play station oyunu değil. Bombalar atıldıkça puan kazanılmıyor, insanlar ölüyor.

- Medya savaşta özellikle ABD ve İngiltere’nin en önemli silahı olarak görev yapıyor. Etkisi tonlarca ağırlıktaki bombalardan daha fazla. Uçaklar ve füzeler Irak’ta ki insanları, medya Irak dışında yaşayanları hedef alıyor.

- Uluslar arası medya tekellerinin yönlendirmesinden kurtulmak için mümkün olduğunca bağımsız kaynaklardan bilgi almaya çalışın. Savaşan tarafların moral üstünlüğü ele geçirmek için eksik veya yanlış bilgiler verebileceğini gözardı etmeyin.

- Eğer bir yayın hem “ABD Umr Kasr’ı ele geçirdiğini açıkladı” haberini verip ardından da “Irak Umr Kasr’ın ABD tarafından ele geçirilemediğini iddia etti” haberini veriyorsa bunu “valla biz ABD taafındayız onlara güveniriz, ama yine de hata payını azaltmak istiyoruz” demek istediği şeklinde yorumlayın.

- Zaman zaman “Reuters’in Abu Dabi televizyonuna dayanarak verdiği habere göre...” gibi bir haber ile karşılaşıyorsanız, bu aslında “Biz kendi kaynaklarımız olmadığı için bilgi alamıyoruz, Arapça bilmediğimiz için Reuters’in bize bu haberi göndermesini bekliyoruz” ya da “Valla Reuters filan gibi batılı ajansalar bu haberi geçmeden inanmayız” anlamına geliyor.

- Teslim olan Irak askerleri, ABD ve İngiliz askerlerine sevgi gösterileri gibi görüntülere pek aldanmayın, Hollywood’un ne kadar gelişmiş teknolojiye ve kurgu yeteneğine sahip olduğunu unutmayın. Hatta “Başkanın Adamları” filmini bir izleyin.

- Hepsinden etkili bir yöntem olarak televizyonunuzu kapatın ve orada yaşananların ABD, İngiltere ve müttefiklerinin insanlığa karşı en vahşi katliamı olduğunu unutmayın. Çevrenizdekilere de canlı yayında savaş izlemek yerine, bu savaşa karşı tepki göstermeleri gerektiğini anlatın

kaynak: http://www.medyakoop.org[hline]
I get knocked down
But I get up again
You're never going to keep me down

YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ntv de tarafsız haber yapıyor. Hafif ırakçı olsalarda tarafsız gibiler. :)

İnsan izlerken bir film gibi kaptırıp gidiyor. Kimse "ah bir insan gitti" demiyor onun yerine "ufff ne biçim koydu" diyorlar.
Zevkli geliyor insana izlemesi ama ne kadar acı olduğunu Televizyonunuzu kapattıktan sonra anlyırosunuz. Allah kimseye savaş yaşatmasın.
Umarım dünyada bir daha savaş görüntüsü izlemek zorunda kalmayız.[hline]bla bla bla ...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

habertürk, ntv, cnn türk kombinasyonunu kullanıyorum ben
(tercih sırama göre yazdım, en dolu içerik tercih nedenimdir ntv ile cnn türk değişio bazen biri bazen biri daha iyi oluyor)
yabancı kanal olarak ta cnn bide bbc yetiyor bana[hline]Until the philosophy which holds one race,superior and another inferior,until the color of a man's skin is no more significant than the colour of his eyes,until the basic human rights are equally guaranteed to all without regard to race there will be a WAR
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...