Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kurdistana 15 milyar dollarlik golf sahali proje..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
su insanlari anlamiyorum neyin kavgasini yapiyolar. bu dunya sultan suleymana, buyuk iskender'e bile kalmamis. Eninde sonunda hepinizi sahip olacagi toprak 2 metre boyunda 1 metre genisliginde bi yer.

daga tasa topraga kutsallik yukleyenlere soyluyorum.
Mesaj tarihi:
Ortadoğu'da petrolü olupta güçlenmesine izin verilen bir devlet var mı ? Saddam denedi, petrolü millileştirdi, Abd adamın tepesine çöktü.
Kürtler ırak'ta kontrol edilmesi en rahat ırk, abd kendi petrolünün başına bekçi köpeği olarak kürtleri dikti, şimdi de oynasınlar diye 1-2 kemik atıyor olay budur.
Ama genede benim kanıma dokunuyor, orası ayrı.
Mesaj tarihi:
throine said:
su insanlari anlamiyorum neyin kavgasini yapiyolar. bu dunya sultan suleymana, buyuk iskender'e bile kalmamis. Eninde sonunda hepinizi sahip olacagi toprak 2 metre boyunda 1 metre genisliginde bi yer.

daga tasa topraga kutsallik yukleyenlere soyluyorum.

Özelleştirme sevaptır, öyle yapalım.

Zamanında yunanlarla, balkan ülkeleriyle nüfus takası yapıldı. Aynı yönteme gidilebilir. Ülkede bölücü eylem ve bunun şakşakçılığını yapan herkesi anında defetme yasası falan çıkartsalar sorun kalmaz sanırım. Özerklik isteyenlerle beraber paket yapılırlar.

Özerklik nedir ya? Mantığınız alıyor mu? Bağımsızlığa gitmekten başka özerklik amacı olabilir mi? Sanki makul bir öneri gibi yazmışsınız birde. İyi niyet falan değil bu düşünce. Ya saflık ya da art niyet.
Mesaj tarihi:
ne olur yani ozerk olsunlar bagimsiz olsunlar. Sana bi zarari mi olacak aksine faydasi olacak, ulken terorden kurtulacak, refah seviyen artacak sorunlu bi bolgeden kurtulacaksin. birak onlar da kendilerini dusunsun.

Kendin icin ozgurluk isterken, bagimsizliktan bahsederken diger milletlerin bagimsiz olmak isteyebilecegi gercegini hep aklinizdan cikariyorsunuz iste sorun da burada.

bi zamanlar 3 kitaya yayildin da ne oldu diye sormadan edemeyecegim...
Mesaj tarihi:
throine said:
ne olur yani ozerk olsunlar bagimsiz olsunlar. Sana bi zarari mi olacak aksine faydasi olacak, ulken terorden kurtulacak, refah seviyen artacak sorunlu bi bolgeden kurtulacaksin. birak onlar da kendilerini dusunsun.

Kendin icin ozgurluk isterken, bagimsizliktan bahsederken diger milletlerin bagimsiz olmak isteyebilecegi gercegini hep aklinizdan cikariyorsunuz iste sorun da burada.

bi zamanlar 3 kitaya yayildin da ne oldu diye sormadan edemeyecegim...

ne güzel demiş ünlü düşünür recep tayyeap"hadi ananı da al git buradan"
Mesaj tarihi:
Bir ülkenin toprakları elin hazımsızlarına hediye edilemez, yok öyle bir saçmalık. Başka ülkeler bölünmemizi istiyor diye bölünecek kadar da öküz değiliz afedersiniz. Bu ülkenin toprağının değeri var. Özerklik verilmesi, bağımsızlıktan bir önceki aşamadan başka birşey değildir. Kimse enayi değil, yemez bu numaraları.

Kaç yüz senedir kimlerin ülkesi olduğu belli buraların. Bin sene gecikmişler özgürlük akımına kapılmak için. Ya gecikmişler ya da bölücü faaliyetlere destek veren süper güç eksiği varmış.
Mesaj tarihi:
ayni yere cikiyor
dediğim gibi

Mesaj tarihi:
Aluriel said:
@throine, bagimsizlik ozerklik istiyorsan, cektirip gidersin. yersen. ha gitmezsen ne olur, bi sey olmaz, boyle zirlarsin.

Kürt degilim, ne de kürt bir akrabam var.. Bir Türk'ün boyle düşünmesi garip mi geldi?

Bi Throine Cumhuriyeti'de fena olmazdi ama :)
Mesaj tarihi:
Aluriel said:
@throine, bagimsizlik ozerklik istiyorsan, cektirip gidersin. yersen. ha gitmezsen ne olur, bi sey olmaz, boyle zirlarsin.

Kürt degilim, ne de kürt bir akrabam var.. Bir Türk'ün boyle düşünmesi garip mi geldi? :D

Bi Throine Cumhuriyeti de fena olmazdi ama :)
Mesaj tarihi:
Egitim,Ogretim,Saglik,Is kosullari batiyla bir mi ki burda o insanlari sucluyorsunuz.

98'e kadar elektrigi olmayan koyleri birakin kasabalar vardi nufusu 2 bini bulan.Okulu olmayan hala kac tane koy var.
Bitmez gitmez bi GAP var.20 senedir hala ayni muhabbet.Bi de kuraklik iyice aldi basini goturuyor vay ordakinin haline.

Okuma yazma orani bile 15 sene once inanilmaz dip noktalarda olan o bolgeler icin oradaki halki mi suclamak lazim Devleti mi ?

1000 yillik Turk tarihine sahip cikilmadi orda ..Halk mi farkli olacak.Curumeye terkedildi hersey.Daha yeni yeni faydalarini goruyoruz yatirimlarin.Milli gelir 10 bin dolari bulmus masallah.Ordakilere sormak lazim birde bunu.Adam cahil kalmis cogunun beyni yikanmis.Adam hayatinda devletini taniyamamis ki devletini sevsin.Konusmak kolay aslinda.Yasamadan bilinmez.Ne ekersen onu bicersin mantigi.Devlet ekmedi, hasadi toplamaya kalkiyor simdi.Gonder demek kolay sen bide o insana sor onu.Onlar zaten dediginiz sekilde cahil,gorgusuz,hayvan,terorist olarak taninmaktan cok memnun degil mi ?
Mesaj tarihi:
Bir ülkeyi bölmekt için ilk gereken şey yapay yollarla oluşturulmuş iki birbirine zıt kutuptur.
Piyon olan bir azınlık sözkonusu evet ama daha da kötüsü biz de piyon oluyoruz ve farkında değiliz.
Kırdırılıyor bu millet birbirine siz oyuna gelmeyin bare hadi onlar cahil müthiş tespitlerinize göre...peki biz?
Mesaj tarihi:
trapt said:
Egitim,Ogretim,Saglik,Is kosullari batiyla bir mi ki burda o insanlari sucluyorsunuz.

98'e kadar elektrigi olmayan koyleri birakin kasabalar vardi nufusu 2 bini bulan.Okulu olmayan hala kac tane koy var.
Bitmez gitmez bi GAP var.20 senedir hala ayni muhabbet.Bi de kuraklik iyice aldi basini goturuyor vay ordakinin haline.

Okuma yazma orani bile 15 sene once inanilmaz dip noktalarda olan o bolgeler icin oradaki halki mi suclamak lazim Devleti mi ?

1000 yillik Turk tarihine sahip cikilmadi orda ..Halk mi farkli olacak.Curumeye terkedildi hersey.Daha yeni yeni faydalarini goruyoruz yatirimlarin.Milli gelir 10 bin dolari bulmus masallah.Ordakilere sormak lazim birde bunu.Adam cahil kalmis cogunun beyni yikanmis.Adam hayatinda devletini taniyamamis ki devletini sevsin.Konusmak kolay aslinda.Yasamadan bilinmez.Ne ekersen onu bicersin mantigi.Devlet ekmedi, hasadi toplamaya kalkiyor simdi.Gonder demek kolay sen bide o insana sor onu.Onlar zaten dediginiz sekilde cahil,gorgusuz,hayvan,terorist olarak taninmaktan cok memnun degil mi ?

boş konuşuyosun. oraya gönderilen türk hekimler öğretmenler mühendislerin kaç tanesini şehit etti bu it sürüsü.senin oğlun kızın olsa oraya çalıştırmaya gönderirmisin iç rahatlığıyla şu anda? GAP dediğin projenin en büyük köstekçisi olmadı mı PKK.orada çalışan mühendisleri işçileri şehit etmedi mi? sen iş adamı olsan terör olan bir bölgeye gidip fabrika kurarmısın akıl var mantık var. iş yok olanak yok diye yabancıların piyonu olup bebek katillerini burada utanmadan hak verebiliyosun. devletin tabi ki suçu var ama bunların hiçbiri onbinlerce masum insanın katledilmesine sebep değil. daha ağır konuşmamak için zor tuttum kendimi ama yazdıklarınıza dikkat edin kardeşlik barış çiçek böcek ayağına DTP gibi örgüt sempatizanı ağzıyla yazı yazmayın buraya bu kadar hassas konularda
Mesaj tarihi:
trapt said:

...
Onlar zaten dediginiz sekilde cahil,gorgusuz,hayvan,terorist olarak taninmaktan cok memnun degil mi ?

attıkları sloganlara, partilerinin söylediklerine ve ayrılıkçı harekete karşı hiç bir tepki verilmemesine bakarsak evet çok memnunlar.

türkiye'nin bölünmeyi istemedğinden onların kara kaşına gözüne hasta olduğumuzdan o kadar eminler ki; pkk yı sadece devletle aralarında bir pazarlık malzemesi bir siyasi güç nesnesi olarak görüyorlar. kısaca teröristlere yakın durmaktan oldukça memnunlar.

bir de lütfen artık "bütün suç bizde" edebiyatını bırakın ya. adamlar kopmuş gidiyor.
Mesaj tarihi:
Bu olay da tamamen suçlu osmanlının politikası.Bizimkiler yatırımı hep balkanlara yapmışlar fakat hem oraya hem doğuya yatırım yapsalardı zamanında bunlarla uğraşıyor olmayacaktık.

O toprakları herkes için yaşanabilir hale getirmek boynumuzun borcudur.Eğitim ver iş imkanı sağlaki adam karnını doyurabilsin kuraklıgı bir şekilde aşmaya çalışalım bu olayı eksiksiz bir şekilde başlatalım ki bu gap projesi.50 sene sonrasında adam hala dağa çıkarsa hala pkk varsa o zaman lafımızı ederiz.

Aksi halde hiçbirşey almadan birşeyler verecek kadar erdemli olduklarını düşünmüyorum.
Mesaj tarihi:
sanayi endüstri gelişmeden o topraklarda hiç bir şey olmaz.

işsizlik azalmadan aylak bakkalların dağa kaçmasını engelleyemezsin, aşiretler varken ve "güçlüyken" bireyi öne çıkaran bir sistemi yerleştiremezsin.

terör varken özel sektörün oraya yatırım yapmasını bekleyemezsin.

"kısaca stabilite yoksa gelişim yok."

ayrıca devlet eliyle de kimse zenginleşmez.

ayrıca borcumuz falan da yok. yıllardan beri sürekli kaynakları tüketen ama hiç üretmeyen bir bölgeye hiç hiç borcumuz yok.

üretmemeyi de geçtim pkk nın ülkeye zararı 300 milyar$ ya bir düşünün bunlar senin benim sağlık harcamamdan, okulumdan, kamu kurumlarından kesilen para. ülkede yarattıkları kaotik ortam, çetelerin derin devletin güçlenmesine yaptıkları katkı da cabası.
Mesaj tarihi:
porsuk said:

Türkiye 3 yanı deniz 4 yanı düşmanlarla dolu bi coğrafya
bu yüzden hiç bi riski ıskalama lüksüne sahip değildir

olay bizden başlıyor tam olarak. güçlü insan olmadan güçlü ülke olmaz.
  • Yeni Oluştur...