Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lutfen artik her turk asker dogmasin...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Benim madalyaya daha var. Post kasıyor sayılmam. Konunun zaten nereye saldırsak spam yapsak gibi bir havası var. "Ülke işgale uğrarsa herkes silahlanır, vatanını savunur" manasına gelen bir cümle bu kadar ters tarafından anlanır herhalde...
Mesaj tarihi:
ya aslinda oyle degil tam olarak. evet militarizme yatkin bir toplumuz. Cocukluktan itibaren askeri giysiler giydirilip oyuncak tabancalar alinan cocuklariz. Tarihte vatanda$ sayilabilmenin en buyuk kaniti askere gitmekti, ki fransada bile boyleydi. Kadinlarin vatanda$ sayilmamasinin, soz haklarinin olmamasinin en buyuk nedeni buydu tarihte. Vatanini savunamayacak olanlarin vatanda$ olmalari kabul edilemezdi. Pembe tezkere muhabbeti de buradan gelmedir zaten.

I$in geyik kismi bir yana, gunumuzde de herbir yerden saldiri var bireyin bunyesine. dogumdan olume kadar, ulus-devlet baski kuruyor, bu dogru. Ama sava$siz ve cikarsiz bir dunya olmayacagina gore, her zaman devlet gotu kollamak zorundadir. Ayrica militarizmin tabana empoze edilmesi muthi$ bir geli$im ivmesi yaratmaktadir.
Mesaj tarihi:
Belirli sınırda militarizm bu coğrafya için şart. Militarizme yakın imparatorluk bu coğrafyada yıkılabiliyorsa antimilitarizmle hayatta kalmak hayalden öte geçmez.
Mesaj tarihi:
Penthesilea said:
Recall06 said:
Ya bence gereksiz post atanlar cezalandirilmali, millet gelip teror estiriyor baslikta, sonra baslik ceza aliyor..

Nasil olacak bu duzen...
Azmo olmasa bir laf ederdim de

Ya biraz DAHA DEMOKRASI istiyorum... daraliyorum :P
Mesaj tarihi:
Ekmek said:
Asker olunmaz, asker ölünür..
recall06 ya tamamen katılıyorum..

Militarist anlayisin tersine donmesi gerekir artik.. Anlatmak istedigim bu..

ATATURK bu ulke MILITARIST olarak kurmadi Bilim ve Ilimi yol gosterdi bize..

Aptal darbeler ve siyasiler bozdu ATATURK DEVRIMLERINI...

Neden ezbere konusuyorsunuz..

Dusunun biraz.
  • Yeni Oluştur...