Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bu lig bu sene zevk verir mi?

Xærø

Öne çıkan mesajlar

avrupada da hangi takım var belli başlılar dışında son 5-10 senedir şampiyon olabilen yoktur ya da çok nadirdir... ingilterede sürekli manc, arsenal, son zamanlarda chelsea çıktı italyada juventus, milan, inter roma çıktı orada da fransada 7 senedir lyon ondan önce psg, monaco vardı, ispanyada real madrid, barcelona sanırım bi valencia var belki? nerdeyse real sociedad şampiyon oluyordu sivasspor misali almanyada bayern, schalke, stuttgart

her yerde aynı yani zevk almamak sürekli aynı takımların şampiyon olamamasından değil futbol ve futbolcu kalitesinden ki hala 10 fırın ekmek yememiz gerek fb, gs dışında yok kusura bakmayın bjkliler ama bence böyle
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye ligi asla seyir zevki yüksek bir lig olmayacak. Bunu kabul etmek gerekir. Anadolu takımlarıyla 3 büyükler arasında devasa uçurumlar var. Anadolu takımı kadro kurmaya para bulamıyor. Bu yüzden de maçların çoğu kötü geçiyor. Arada gazla başarı denk geliyor işte.

Sivas'ınki de gaz tesadüf ve uyum sayesindeydi. İsteyen o dönemki konuları açsın baksın en başarılı döneminde bile diyordum ben "Sivas kalıcı bir şey yapamaz" diye, bu sene zaten intertoto kupası maçlarında gördük ligde de görmeye devam edicez.

GS-FB-BJK arası rekabete bakarsak daha iyi olacak. FB güç kaybetti özellikle Aurelio'yla. GS çok akıllıca transferlerle kadroyu bayağı toparladı. İkisi bu sene iyi çekişecekler. BJK ise tamamen sürpriz. Açıkçası ben çok bir şey beklemiyorum aldığı adamlardan ve yönetimden dolayı ama olur da bu adamlar tutarsa bir anda ortaya çıkabilir beşiktaş da.

Trabzon sıfırdan kadro kurdu. 25 adam mı ne aldı. Ama en önemli en iyi adamlarını yolladı. Fatih Tekke + Gökdeniz + Ceyhun + Yusuf dörtlüsü tek başlarına bir takım ederlerdi. Elinde iyi adam olarak bir tek Yattara kaldı o da zaten dengesiz. Yeni takımın oturması ve birbirine alışması lazım. Sonra belki bu sene değil ama seneye bir şeyler yapar.

Futbol kalitesi olarak geçen seneye göre artış bekliyorum, zirve de daha çok karışabilir. Ama "heyecanlı" ve "zevkli" bir lig beklemiyorum açıkçası.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla kimse kusura bakmasında. Ha amatör kümedeki bir maç ha süper ligteki bir maç ikiside aynı kalitede. Türkiye'de oynanan futbol seyirciye hiç zevk vermiyor açıkcası. Bizim toplam sattığımız kombine sayısını ispanyada yada ingilterede favori bir takım tek başına satıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

eagle_dnz said:
avrupada da hangi takım var belli başlılar dışında son 5-10 senedir şampiyon olabilen yoktur ya da çok nadirdir... ingilterede sürekli manc, arsenal, son zamanlarda chelsea çıktı italyada juventus, milan, inter roma çıktı orada da fransada 7 senedir lyon ondan önce psg, monaco vardı, ispanyada real madrid, barcelona sanırım bi valencia var belki? nerdeyse real sociedad şampiyon oluyordu sivasspor misali almanyada bayern, schalke, stuttgart

her yerde aynı yani zevk almamak sürekli aynı takımların şampiyon olamamasından değil futbol ve futbolcu kalitesinden ki hala 10 fırın ekmek yememiz gerek fb, gs dışında yok kusura bakmayın bjkliler ama bence böyle

öyleyse sen bir daha yorum falan yapma? ne bileyim kalabalık içerisinde falan olursun mazallah dalga geçerler.

şu süper kaliteli fenerbahçe kadrosunun 3-4 isim dışında özelliklerini bir sayarsanız bana ben de bileyim. hayır ben başka bir gözle mi izliyorum şu futbolu anlamıyorum ki. alex, lugano, güiza, semih dışında hadi birazcık da volkan desek 25 kişilik karodan 5 kişi sayabildik. gerisi ikinci sınıf oyunculardan kurulu. hatta belkide 3. sınıf. yani klasik 3 büyükler görüntüsü. peki sorması ayıp nedir bu fenerbahçe'nin süper üstünlüğü?
Sosyal ağlarda paylaş

bjk 3. sınıf oyuncularla dolu değil demiyorum ki ben. tüm türk takımları böyle diyorum. bjksi gs ya da fb olması farketmez. gökhan gönül ile uğur boral insanların gözünde parlama yaptı diye hemen 1.sınıf topçu mu oldular? onlar 1.sınıfsa ki bu arada yanlış anlaşılmasın ben güiza,alex, holosko delgado lincoln falan gibi isimlere de 1. sınıf demiyorum asla, premier ligde üst düzey takımlarda oynayan oyuncular ne oluyor merak ediyorum.

fenerbahçe'nin biz süper takım olduk mantalitesinden uzaklaşması lazım bence ilk iş. süper takım falan değil çünkü fenerbahçe. ki şahsi fikrim fenerbahçenin bu sezon şampiyonlar ligine zar zor katılabileceği ve gruplardan çıkamayacağı yönündedir mesela.

aman diyeyim olay fener-bejeke tartışmasına dönmesin ben kendi fikirlerimden konuşuyorum öyle. hak verirsiniz ya da vermezsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi fener çeyrek i tamamıylan balla gördü hani bu kadar acımasız olmayayım hırsla gördü.(dikkat dık var o zmn ben fb liyim evet aynen öyle)Ama medyamız sağolsun sanarsın fb deki kadro bi chelsea de bi machester da yok böyle şey fb şu anda bi tottenham seviyesinde fln arkadaşlar bjk desen middlesbourgh fln gs ye takım bulamadım.

Gerçekten şu kadarını da paylaşmak istiyorum hani uefa kupası iyice o..pu kupası gibi bişey oldu herkes alıyor o eski ihtişamı yok artık hani gs zamanında epey zordu alması ama artık herkes alabilir o yüzden belki uefa da ve geçen sene olduğu gibi kendi sahamızda hırsla oynarsak şampi de de bi yerlere geliriz ama bu hiç bi zmn iyi kadrolar var demek değil.

Bizim federasyon anadoluyu gazlamadıkça ne fb ne gs ne bjk seviye atlar düşünsene kendi ülkende aslansan kralsan niye geliştirmek isteyesin ki kendini adamların rakibi yok resmen anadolu zorlasa onlar da gelişmek zorunda kalacak ama imkansız çünkü anadolu da stada kim gider sivaslı bile ilk fb sonra sivas diyor bu adam niye gitsin maça fenerin maçını izlemek varken
Sosyal ağlarda paylaş

şu beşiktaşı dışarda bırakma sevdasına da hayranım. Cidden herkes balık hafızalı.

Futbol da belli dönemler oluyor ve bazen takımlar belli bir süre iyi performans gösteremiyorlar ama bu onların kalitesiz olduğu anlamına gelmiyor.

Örnek olarak son 4 yıldır beşiktaş ne yaparsa yapsın başarılı olamıyor. Hemen fenerli ve galatasaraylılar kendilerini üstün görmeye çalışıyorlar.

fenerbahçe de bir ara böyle bir dönemdeydi. Gs böyle dönemleri en az geçiren takım oldu son 18 yıl içinde.

Fenerlilerin ruh halini çok iyi anlayabiliyorum. Beşiktaş 100 yılında şampiyon olduğunda resmen eze eze şampiyon olmuştu ve çok iyi futbol oynuyordu. O sıralarda kim gelse ezeriz düşüncesi hakimdi.

Şimdi aynı şeyi fenerliler düşünüyorlar. Bir ara da Gs de aynı durum vardı (uefa kupası zamanı)

Lig bu sene zevk verir mi sorusuna gelince Bene hayır. Türkiye ligi futbol kalitesi olarak yerlerde. Anadolu ekipleri inanılmaz ezik futbol oynuyorlar. Acaip balta futbolculara sahipler.70 milyon nüfuslu ülke de doğru dürüst futbolcu çıkmıyor.

Anadolu ekipleri kötü oynadıkça 3 büyüklerin de ligdeki performansları değişiyor. Bir çok maça nasıl olsa yeneriz havasıyla çıkıyorlar.

Sonra avrupa da tıkanıyorlar. (geçen sene fener de tam tersi bir durum yaşandı avrupa da coşup ligde tıkandılar)

Bu durumu çözmenin en büyük yolu anadolu ekiplerinin ezikliklerinden kurtarılmasıdır. Ne zaman çıkıp da balta futbolcular yerine kafası çalışan adamları kullanırlarsa, ve bu oyuncuları futbolu sırf 3 büyüklere transfer olmak için değil tkaım başarısı için kullanırsa o zaman kalite biraz artar.
Sosyal ağlarda paylaş

Mumu said:
eagle_dnz said:

öyleyse sen bir daha yorum falan yapma? ne bileyim kalabalık içerisinde falan olursun mazallah dalga geçerler.

şu süper kaliteli fenerbahçe kadrosunun 3-4 isim dışında özelliklerini bir sayarsanız bana ben de bileyim. hayır ben başka bir gözle mi izliyorum şu futbolu anlamıyorum ki. alex, lugano, güiza, semih dışında hadi birazcık da volkan desek 25 kişilik karodan 5 kişi sayabildik. gerisi ikinci sınıf oyunculardan kurulu. hatta belkide 3. sınıf. yani klasik 3 büyükler görüntüsü. peki sorması ayıp nedir bu fenerbahçe'nin süper üstünlüğü?

1. sınıf dediğin zaten manc. barca oyuncuları falan yani bjkden hiç yok ona bakarsan bende bunu dedim sana kim niye dalga geçsin direk bjkyi kötü yönde eleştirdim diye saldırma lutfen
Sosyal ağlarda paylaş

yok mesajımı yanlış anlamışsın aslında ben de tam ifade edememişim.

demek istediğim şey fenerbahçe'nin 1.sınıf hiç bir oyuncusu olmadığı gibi 3 büyüklerde oynayanların da yüzde 95'i 2. sınıf futbolcular. kimsede 1. sınıf futbolcu yok yani. o açıdan ter dökmeyelim boş yere. yine barclay's yolu gözüktü bize.
Sosyal ağlarda paylaş

yurtdışıyla karşılaştırdığımızda hala bir uçurum var. bugün sallıyoruz yok arda 100m€ gökhan 50m€ bilmemkim 250m€ diye de kendi kendimize gelin güvey oluyoruz kimse farkında değil.

ama şu bir gerçek ki son senelerin en iyi süper liglerinden birine şahit olabiliriz bence bu sene. sivas,kayseri, trabzon potaya girecek bana göre. tek bir şey değişmeyecek, yukarı çıkan iki takım yine altındakilerle farkı açacak sene sonu aradaki fark kapanmış bir halde bitecek. senelerdir aynı komediyi izliyoruz. teke tekte son düzlükte yine birileri burun farkıyla geçecek-geçilecek. ha bunun olması ligi kaliteleştirir mi? alakası yok. en iyi halinde bile cacık olmaz bu ligden. istediği kadar iyi olsun yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...