axedice Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Ama şimdi temel bi mantık hatası var. Tanrıya inanıyorsan o hastalık tanrıdan gelmemiştir bunu biliyorsun, e inanmıyorsan niye lanet olsun senin gibi tanrıya diyorsun?
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Abicim "hay başlarım böyle sisteminize, tanrı tanrı diye ağlıyorsunuzda hani nerde bu tanrı? 8 yaşındaki çocuğu bu kadere bırakmış" gibi nispeten açık ve felsefi konuşmaya uzanacak bir isyan mı bekliyorsunuz. Kızmış adam, "yüceleştirdiğiniz tanrı bu kadar" diyecekti belki. Kızmış birşeyler söylemiş, büyütecek birşey yok. Size mi hakaret ediyorda yok emoymuş yok bilmemneymiş diye saldırıyorsunuz? Koca tanrının sizin savunmanıza mı ihtiyacı var ki? Kızmış işte adam. Geçin gitsin.
Mumu Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 BiTcH_oFBaT said: @bonepart, eğer bu olaya izin verilmeseydi kızın ilerki senelerde ki uzun süre yaşıyacağı pişmanlığı ve vicdan azabını düşünebiliyor musun? bence psikologlara danışılmıştır kesinlikle. yav 10 sene sonra unutur gider zaten ne pişmanlığı vicdan azabı o yaşta. abartmayın sizde. biri de tanrıya falan giydirmiş. ne alakaysa konuyla.
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Ya hıyır işte anlamıyorsun, tanrı yok ve sizler birer koyun gibi inanıyorsunuz!! :(
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Haa hala fanatik gibi savunacam diyorsan sorun yok tabi. Aç oku bakalım senin dolandırmaya çalıştığın gibi birşey demiş mi adam. Koyunsunuz, inananlar rerö mü demiş? Uyduruyor musun yoksa? Seninle derdi yok elemanın, tanrıyla var. Tanrının avukatlığını mı yapıyorsunuz nedir yani? Sizin savunmanıza ihtiyacı mı varmış? Kızıp isyana gelemez mi insan? "Haha ezik, tanrıya laf etmiş. Halbuki bu dünyada yasak öyle şeyler.." Bu mudur?
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 axedice said: Ama şimdi temel bi mantık hatası var. Tanrıya inanıyorsan o hastalık tanrıdan gelmemiştir bunu biliyorsun, e inanmıyorsan niye lanet olsun senin gibi tanrıya diyorsun?
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Redeagle said: Abicim "hay başlarım böyle sisteminize, tanrı tanrı diye ağlıyorsunuzda hani nerde bu tanrı? 8 yaşındaki çocuğu bu kadere bırakmış" gibi nispeten açık ve felsefi konuşmaya uzanacak bir isyan mı bekliyorsunuz. Kızmış adam, "yüceleştirdiğiniz tanrı bu kadar" diyecekti belki. Kızmış birşeyler söylemiş, büyütecek birşey yok. Size mi hakaret ediyorda yok emoymuş yok bilmemneymiş diye saldırıyorsunuz? Koca tanrının sizin savunmanıza mı ihtiyacı var ki? Kızmış işte adam. Geçin gitsin. edit: Birde yaratılış teorisine göre incelersek, hastalıkları babam mı yaratmışta tanrıdan gelmiyor.. edit2: ben yatayım, sizde aktif müminler olarak insanın kızgınlık ve üzgünlük içersinde bile söylemesi günah olan şeylere karar verin. Bu günahları işleyenleride infaz edin, ben gelir sonra okurum.
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Dalga geçicek bi adam bulmuşum, niye bırakıyım? Hıyır, hıyır işte tanrı yoktur =( diyen adam bırakılır mı? Ki burda asıl sorun görsel medyanın peşinden giderek, acı çeken tek bir çocuğa odaklanılması ve geri kalan milyonlarcasının "hikayeleri o kadar da ilginç olmadığı için" unutulması. Ayrıca yaratılış teorisine göre (binlerce var ama hadi islamı baz alalım) tanrı evreni yaratmış ve öyle bırakmıştır. Herşey iyi olsa iyi kötü nedir bilmezdikten yola çıkarak acı, hastalık, ölüm gibi olgular da mevcut. Bu durumda tanrının bir suçu yok. madem öyle benden de edit : Anti akp gazını da arkaya alarak aktif mümin falan demek olmuyor. Dediğim gibi, burda sorun söylediklerinin günah olması değil yüzeysel olması. Keşke ırakta 250 çocuğun bir anda yok olduğu yezidi köyünün de böyle haberleri çıksaydı medyada. Biz de o zaman lanet olası sünniler ve lanet olası dinleri diye kızsaydık.
SenariouS Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 bir küçük insanın dramı ile bu kadar kavga çıkarıyorsunuz tanrıyı yargılıyorsunuzda... Arkadaşım inanlar gene inanacak bırakın. İnsan elinden ölen binlerce çocuğun olduğu dünyada bir insanın kaderle ölmesi insanları inançlarından vazgeçirmez... bırakın inanları inanmaya devam etsinler gidebildikleri yere kadar biz kend işimize bakalım...
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Bu konuda kimsenin derdinin inananları vazgeçirmek olduğunu sanmıyorum. Akp ile zerre alakası yok zaten. Adamın bu konuda bir tane lafı yok ki, inanmayın vs. dememiş ki? (bu cümleyi inatla atlıyorsunuz yoksa saldıracak birşeyiniz kalmıyor). Kızmış sezernişte bulunmuş, kimseyede ithamda bulunmamış yani. İşi tanrıyla, yarattın bari arkasını toplayıver demiş. Saldıracak bir pozisyonu yok adamın. Sana ona laf etmemiş. Tanrı siz misiniz üzerinize alınıyorsunuz? Ayrıca milyonların ölmesi bir kişinin ölümünün acısını indirmez. İnsanların içi beton kaplı değil, üzülebilirler, kızabilirler, isyan edebilirler, doğal. Sizin çocuğunuz öyle ölseydi afrika'daki çocuklara bakarak teselli bulur muydunuz? edit: "Herşey iyi olsa iyi kötü nedir bilmezdikten yola çıkarak acı, hastalık, ölüm gibi olgular da mevcut. Bu durumda tanrının bir suçu yok. " Böyle bir doğrulama yok. Teoride ne amaçla olursa olsun hastalıklarıda yarattıysa, yaratmıştır. Bitti. edit2: axedice said: Dalga geçicek bi adam bulmuşum, niye bırakıyım? Hıyır, hıyır işte tanrı yoktur =( diyen adam bırakılır mı? dalga geçicek bi adam bulmuşum, niye bırakıyım? Hıyır, hıyır işte tanrı vardır =( diyen adam bırakılır mı? <-- bak ne kadar insanların düşünce ve inançlarına saygı göstermeyen, yobaz ve komik bir cümle oldu di mi? Kendi cümleni oku birde.
burtonesk Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 lösemiden ölen bir sürü çocuk var zaten de yani bu evlendirme işi duyduğum en saçma olay. hangi çocuk ister ki evlenmeyi, istese bile kızın ailesi hatalı bence. saçma sapan bir olay diye düşünüyorum, benim içimi filan da sızlatmadı gözlerimi de doldurmadı. savaşta ölen çocuklara yazık asıl.
axedice Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Redeagle, olayın inanç yönüne mantıksal olarak yaklaşıyorum. Eğer yazdıklarımı bi daha okursan, niye benim tanrıma inanmıyorsunuz onu yanlış yorumluyorsunuz lan böhü =( demediğimi görürsün. İnanmayın dememesi önemli değil, isyan etmesi çok komik. Foruma yazarsa da taşak geçilir yani bunda bi gariplik yok. Hatta al bak said: ekrana bakıyorum şu an, o kadar çok şey var ki hissettiğim, kelimelere dökemiyorum. ağzım açık, gözlerim kısık resime ve yazıya bakıyorum tekrar tekrar, gözümün önünde canlanıyor, canlandıkça yanaklarımı yakan gözyaşlarına engel olamıyorum. lanet olsun. Benim de gözyaşlarım göz pınarlarımın kenarlarını dağlıyor, yüreğimin yangını boğazımda düğümlenip bağırsaklarımdan çıkıyor. Lanet olsun =< Bide hiç de yobaz ve komik bi cümle değil seninki, yalnız benim dediklerimi yansıtmıyor. Yoksa tanrı vardır/yoktur diye tartışan adamlara verin ayarı verin ayarı.
geffen Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 BonePART said: Ractamainus said: BonePART said: afedersinizde ben o kizin anasini babasinin azini yuzunu kiriyim umrumda deil o kanserli cocugun psikolojisi o kiz olmedi ve yasayacak onun psikolojisi nolcak nasil bi ergenlik nasil bi genckizlik yasicak yazik lan nasıl yaşayacak? kirlendi mi nedir ki? ne bu şiddet bu celal. ölüme giden bir çocuğun son dileği. en azından gitmeden önce hem kendisini, hem de çevresindekileri rahatlatmış çocuk. ne mutlu. ne alakasi war kirlenmeyle psikolojik diyoum evlilik diyorum naparsa yapsin iliskilerinde aklina gelicek diyorum amaan bana ne benim kizim olsa imkansiz izin vermem diyorum alla alla. şu şekilde de olmuş olabilir. ölmek üzere olan arkadaşının son dileği seninle evcilik oynamak denmiş olabilir, kız da yaptığı iyiliğin sonucu daha bi rahat, daha bi mutlu hissedebilir ömür boyu. tersini düşün kabul etmeselerdi asıl ölmek üzere olan bir kişinin çok basit bir son dileğini yapmamış olmanın ağırlığını taşıyabilirdi bir ömür. yani ortada delicesine karşılıklı bir aşk olup da kız da isteye isteye evlenip de, sonra ortada kalıp o yaşda dul kalmak falan yok.
Volfied Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 tesekkur ederim geffen aciklamissin dusuncelerimi tanri muhabbetini burda yapmasak biri topic acmisti sirf onun icin o kizin kardesi olmak isterdim ben 4 yasinda falan olsaydim, feci sefkatli ve iyi kalpli bi abla olurdu bence
geffen Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2008 Mumu said: BiTcH_oFBaT said: @bonepart, eğer bu olaya izin verilmeseydi kızın ilerki senelerde ki uzun süre yaşıyacağı pişmanlığı ve vicdan azabını düşünebiliyor musun? bence psikologlara danışılmıştır kesinlikle. yav 10 sene sonra unutur gider zaten ne pişmanlığı vicdan azabı o yaşta. abartmayın sizde. biri de tanrıya falan giydirmiş. ne alakaysa konuyla. yavaş unutsun.. en zalimi olsa aklına geldiğinde yazık lan keşke böyle yapsaymışım der..
Öne çıkan mesajlar