Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yarın paraşütle Atlicam :D

Dragonmax

Öne çıkan mesajlar

Wispy said:
Paraşüt değil de bir arkadaş banci camping yaparken atlamamakta ısrar etmiş arkadan ittirmişler bunu, hemen arkasından da bağırmışlar "HASSS... ipi bağlamayı unuttuk diye"

Sana da çekerlerse öyle bir numara kalp krizi geçirme sakın

oha ayıp be :S
Sosyal ağlarda paylaş

Paraşütü açılmayan bir adam vardı, herif düşüp ölmemiş.

Buldum bak

Beş bin metreden yere düştü ölmedi

Paraşütü açılmadığı için 160 km hızla böğürtlen ağacının üstüne düşen Michael Holmes'ün sadece bileği kırıldı.

Yeni Zelanda'da dört bin 500 metre yüksekten atlayan İngiliz Michael Holmes'ün paraşütü açılmadı. 160 kilometre hızla düşen Holmes'ün imdadına, bir böğürtlen ağacı yetişti. Sadece bileği kırılan ve akciğerleri su toplayan Holmes, başarılı bir ameliyat geçirdi. Ameliyat sonrası basın mensuplarına yaşadığı mucize kurtuluşu anlatan 25 yaşındaki paraşütçü, "Kaskımdaki kamerayla paraşütçü bir arkadaşımın atlayışını görüntüleyecektim. Fakat atlayış sırasında paraşütüm açılmadı. Öleceğimden emindim. Şimdi en kısa zamanda hastaneden çıkıp yeni bir atlayış yapmayı sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

30
SANİYEDE DÜŞTÜ
Ağustos ayında Dünya Paraşüt Şampiyonası'nı 10'uncu tamamlayan Holmes'ün babası ise şaşkınlığını, "Uçaktan atladıktan 30 saniye sonra böğürtlen ağaçlarının üzerindeydi" diye dile getirdi.
Sosyal ağlarda paylaş

EVEEEETT <3

ATLADIM!!
ÖLMEDİM!!
İNANILMAZ SÜPER MÜKKKEMMELDİ!!!

ayrıntılar :

şimdi sevgili pati halkı, www.thk.org.tr den paraşüt eğitim bölümünden başvuru ayrıntılarını öğrenebilirsiniz. başvurunuzu eğitimden 6-7 ay önce yapıyosunuz. seçilirseniz 2. kademe işlemler vs.sonrasında eskişhir inönü eğitim merkezine verilen tarihte geliyosunuz.

yaz kampı eğlence mekanı diye gelip yerlimalı gibi kalıosunuz çünkü geldiğiniz andan itibaren sizi komando eğitimine alıyolar.

her sabah 5:30 da kalk, 2 km koş, şınav, mekik, vsvs hertür hareketi yap. kahvaltı. ara vermeden eğitime. yer eğitimleri: paraşüt tanıtımı, paraşüt açma teknikleri, model kabin eğitimi, acil durum uçak kalkış inişleri, acil durum paraşüt inişleri (suya, çatıya, ağaca, tele iniş, yedek paraşüt açma durumları ve yöntemleri vsvs), paraşüt kuşanma, paraşüt toplama, uçaktan atlama, yere inişte bacakları kırıcı olan o çok sert şoku vücudun 5 ayrı(5 nokta taklası - hayvan zor) vsvs. 3 öğün yemek, yatma kalkma, duş (sınırsız su oh yeh), vsvs herşey ücretsiz!!!!!!!!!

herneyse 1 hafta boyunca canımızı çıkarttılar. yerde saatlerce 5 nokta taklası yapmaktan herkesin heryanı mosmor oldu. velhasıl komandoeğitiminden sonra eğer vaz geçmemişsen, sakatlanmamışsan, sağ isen, bir yazılı sınav,bir sözlü sınav ve bir de fiziki sınav sonucu atlama onayı kazanıyosun. başarı sınırı 100 üzerinden 75 her sınavda.

ve son gün:

akşam 9 da yattık (30 kız - 45 erkek), sabah 3:30 da kalktık (KOĞUŞ KALK - GÜNAYDIN! tulumları kaskları botları giy, 3 km koşu 10 dk nız var KALK KALK KALK KALK!!!!) karanlık arazide fenerle koşu spor kondisyon ısınma ve paraşüt kuşanma...

sortiler sıralanır, antanof uçaklarımız gelir, sortileri alır ve 1500 ftten 8 erli atlayışlar başlar.

kapıda atlayamayan olunca arkadan itme hatta tekmeleme var cidden. ama atlamayıp pişman olmasından iyidir. uçaktan çıktıktan sonra 3 sn serbest düşüş yaşıyosunuz. allahınız kayıyo. tamam öldüm bitti, gidiyorum eşhedüenla diyosunuz. 4. sn paraşüt açılıyo otomatik. açılış şoku bi sarsıyo. sonra da eğitimini aldığınızşekilde paraşüt sevk ve idaresine başlıyosunuz. havadan yere bakmak inanılmaz süper. ama en güzel kısım atlayış anı. bitiyosunuz. hayatımın en mükkkkemmel 3 sn idi!!!

sonra da en zor kısım. yere iniş. eğer yanlışinerseniz, direk sakatsınız. yer ekipleri megafonla yönlendirme yapıyo. ben inerken sağdan gelen rüzyara göre sola 5 nokta taklasına hazırlanmıştım. son 2 metrede arkadan rüzgar yedim. taklayı 2 nokta şeklinde yaptım: tabanlar ve kafa :P kask hayatımı kurtardı. ama bi 5 sn şuurum kaydı. bu arada kural: yere inince hemen kalktır. daha da önemli kural eğer uçak pistine indiysen salisede kalkıcaksın. ben babalar gibi uçak pistinin tam ortasına indim.bi de yattım. yer ekipleri geldi kulağıma megafonla PİSTTESİN KALK KALK KALK. başımı çevirdim uçak gelio asdasasd.. neyse paraşütü de topladım çıktım. ağaca inen, tele inen, asfalt yola inen, tarlaya inen arkadaşlar var. hatta tarlaya inerken tarla sahibi köylü amca toprağı kazıyomuş, bunu görünce adam aşağıdan KOLONLARI ÇEK ÖNE TAKLA AT diye bağırmış hahahahahaha adam alışmış artık hehe. tarlaya düşenler tarladan şeker pancarı alıp getirdi :P neyse kısaca budur. daha uzun yazmak isterdim ama istirahat edicem, bittim çünkü.

son olarak: mutlaka yapın, hayatınızın en mükkemmel deneyimiolacaktır. sizi seviyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...