Venator Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Cuce said: Venator said: Din, savaş ve açgözlülük insanlığın ileri gitmesini sağlayan şeylerdir. ustat, insnalığın ileriye mileriye gittiği yokki, cok cok nadir gercekten tradeoff'u olmıyan bir ilerleme sağlamamız onların seebide din savaş veya acgözlülük değil zaten. Hehe çok doğru. Bu da çook doğru, tamamen bakış açısı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aye Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 @venator barbarlar dediğin kimler oluyor? :) dinler, savaşlar bilimin gelişmesine önayak olmuşlardır evet. ama bu hadi şuraya savaş açalım da bilim biraz gelişsin bab diyerek olmamış tabi. zaten savaşlar büyük ölçüde yayılmacı dinlerin sonucu ortaya çıkmış. daha doğrusu din insanların çıkarları doğrultusunda kullanılmış, gücü elinde tutmak isteyen otoriteler hep toplulukların düşüncelerini din üzerinden yönlendirmiş ve savaşlar yapmışlar. din olmasaydı o savaşı çıkarmak için başka bir olguyu kullanacaklardı. bence dediklerin dolaylı da olsa doğru. ama din-savaş ekseni dışında herhalde din bilimin gelişmesine önayak değil hep köstek olmuş bence. hmm bir de binlerce yıldır yapılan hac yolculukları (evet islamiyetten önce de hac ziyaretleri yapılırmış) sırasında at arabası filan icad olmuşsa öyle bir katkısı olmuş olabilir. errm bir de hac yolcularının getirdiği para ve kültür alışverişi var ama başka katkısı yok huleyn şimdi dağılın :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 çamurdan insan mı yaratılır ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Kendine birazcık saygısı olan adam ben çamurdan yaratıldım demez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 çamurun mesela 3de 2si su. gayet olabilir bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Ben kusursuz evrim geçirerek bu hale geldim. Penth son aşamalara geldi. Xaenin kusursuz evrimin tadını çıkartıyor. Mortis iyi gidiyor. Dela daha başlarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 bu insan maymundan mı gelirmiş yahu diyenlere benzedi heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 insanın aklına ister istemez "çamurdan yapılana eğilmem ben, alevden yaratılmışım" diyen bir kişilik geliyor. (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 e alev kral Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NuKe Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Xaenin said: Kendine birazcık saygısı olan adam ben çamurdan yaratıldım demez. Atalarımızın maymun olmasına ne demeli? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 En azından maymunda beyin var usta, çamurda ne var? Çamur > Maymun mu yani. Lol. GO ÇAMUR GO, NELER DOĞUYOR Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 NuKe said: Xaenin said: Kendine birazcık saygısı olan adam ben çamurdan yaratıldım demez. Atalarımızın maymun olmasına ne demeli? bi taraflarınızdan alakasız iddialar ortaya atmayın yeter yahu siz mi anlamıosunuz yoksa anlamak mı istemiyosunuz.Atalarımızın maymun olduğunu kim söylüyor ya Harun Yahya söylüyor gidip inanıosan o adama o ayrı ama Darwin öyle birşey iddia etmiyor atalarımızın ortak primat kökenli olduğunu söylüyor lütfen aynı saçmalıklarla karşımıza çıkmayın ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Ardeth dogru bir bakis acisi yakalamissin kanimca dunyaya karsi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Anneanne: Deden maymundu yavrum. Benden kılsız bişey çıkınca çok üzüldü kaçtı gitti (:P) Evrim vardır yahu çamurdan yaratılmak ne demek? Dinler de kanımca insan ürünüdür evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
theavicena Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2008 bence eğer bir dine inaniyorsan o dini sorgulamaya değil yorum yapmaya hakkın vardır. çünkü sen o dini kabul etmişsindir. sorgu ve sual işlemi ikna olmadan önce yapılan eylemdir. ikna oldum deyip yorum getireceğne sorguluyorsan orada giden bir terslik vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Gılgamış destanında anlatılan olay nuh un gemisinin birbir kopyası gibi bişey... dinler eski yazıtlar kitabeler ve destanlardan çok ilham almış. bu da dinin insan yaratması olduğunun en büyük kanıtıdır bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Earenwen Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 theavicena said: bence eğer bir dine inaniyorsan o dini sorgulamaya değil yorum yapmaya hakkın vardır. çünkü sen o dini kabul etmişsindir. sorgu ve sual işlemi ikna olmadan önce yapılan eylemdir. ikna oldum deyip yorum getireceğne sorguluyorsan orada giden bir terslik vardır. fakat çocuk doğunca atıyorum müslüman olarak yetiştirince, eh o çocuk seçim yapmış olmuyor. çocuk bu, eğer yeterince zeki değilse, nasıl yetiştirilmişse öyle gidiyor. misal ana baba tarikatcıysa, çocuk da akp gençlik koluna go go go "neden yeterince zeki" dedim? öğretilen din kaka diye değil, merak edip sorgulamak açısından. ondan sonra isterse tekrar aynı dini seçsin yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 sene bundan 5000 sene önce. yalınayak dolaşan adama foton anlatamazsın. ondandır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 camurdan degil lan sudan, sudan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xærø Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Çamurdan olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Aye said: @venator barbarlar dediğin kimler oluyor? :) dinler, savaşlar bilimin gelişmesine önayak olmuşlardır evet. ama bu hadi şuraya savaş açalım da bilim biraz gelişsin bab diyerek olmamış tabi. zaten savaşlar büyük ölçüde yayılmacı dinlerin sonucu ortaya çıkmış. daha doğrusu din insanların çıkarları doğrultusunda kullanılmış, gücü elinde tutmak isteyen otoriteler hep toplulukların düşüncelerini din üzerinden yönlendirmiş ve savaşlar yapmışlar. din olmasaydı o savaşı çıkarmak için başka bir olguyu kullanacaklardı. bence dediklerin dolaylı da olsa doğru. ama din-savaş ekseni dışında herhalde din bilimin gelişmesine önayak değil hep köstek olmuş bence. hmm bir de binlerce yıldır yapılan hac yolculukları (evet islamiyetten önce de hac ziyaretleri yapılırmış) sırasında at arabası filan icad olmuşsa öyle bir katkısı olmuş olabilir. errm bir de hac yolcularının getirdiği para ve kültür alışverişi var ama başka katkısı yok huleyn şimdi dağılın :D Romalılar, romalı olmayan herkese barbar derlerdi o yazıdaki anlamı da o zaten :) O para ve kültür alışverişi zaten Avrupa'daki ekonomik kalkınmayı tetikliyor. Haçlı Seferlerinin yapılma nedenlerinden biri de zaten doğu'nun zenginliklerini batıya getirmekti; eh biraz da başarılı oldu adamlar İtalyan devletleri zamanında bayagı para kaptı o işten vee sonrasını da biliyoruz zaten. Direk olarak etkisi olmaz belki evet ama dolaylı yoldan o kadar çok olmuş ki, yayılımcı olmayan dinler (paganizm, budizm, taoizm falan uzar gider)'in baskın olduğu toplumların teknolojik olarak zamanında ileri olmalarına rağmen geri kalmalarının nedeni olarak açıklanabilir. Ming hanedanlığı boyunca adam gibi savaş görmeyen ama yayılmayan, eşşek kadar arazisi olan ve de halkına yerleşmiş önemli düşüncelerden çoğunun da felsefi ve zekayı tetikleyen bakış açıları olduğu bir Çin devletinin geri kalmasını sadece "din bilimi engeller, kötüdür" diye açıklayamayız. Her ne kadar tarih din adamlarının İskenderiye kütüphanesini yakması gibi olaylarla dolu olsa da, bazen ileri gidebilmek için yeni bakış açıları yeni bir hayat tarzı kısacası yeni bir kültür yeni bir medeniyet gerekir din de bu ihtiyacı gayet de sağlayabilir. Paradox bir durum biraz da, ama öyle işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mep Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 edit: Tüfek, Mikrop, Çelik Jared DIAMOND Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Queen Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2008 theavicena said: bence eğer bir dine inaniyorsan o dini sorgulamaya değil yorum yapmaya hakkın vardır. çünkü sen o dini kabul etmişsindir. sorgu ve sual işlemi ikna olmadan önce yapılan eylemdir. ikna oldum deyip yorum getireceğne sorguluyorsan orada giden bir terslik vardır. De mi? Müslümanız diyorlar içki içiyorlar. İçki tamamen yasaklanmış. Hani başka günahlar da var Kuran'da, ama onun günah olduğunu kabul ediyosun, diğerine saçma diyosun o kısmını reddediyorsun. İslam teslim olmak demektir zaten kelime anlamı olarak. Ama tabi dini metinler edebi olmayan metin olmadığı (bkz.: lise 1) için yorumlanabilir, Allah aslında yapmamız gerekenleri günah gibi anlatmış ironik olsun diye, de denebilir. Ayrıca ilahi her şeye gücü yeten bir varlık evrimi de çamurdan yaratmayı da aynı anda sağlayabilir mi? Sağlayabilir. Her şeye gücü yetiyor sonuçta. Belki çamurdan yarattı, insana düöünştürdü sonra kök hücresini alıp, ikiye bölüp, ilk insandan önceki iki varlığın spermine ve yumurtasına koyup diğerlerini öldürdü ve mutlaka öyle bir insan olmasını sağladı. Olabilir her şeye gücü yetiyor çünkü. Bu tartışmayla Tanrı'nın varlığını veya yokluğunu kanıtlayamazsınız. edit: yazım hatası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 ille de roman olsun ister çamurdan olsun o da allah kuludur her kim olursa olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2008 lol +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar