Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yarin Bilgisayar Aliyorum, Bi bakiverin hemen...

Azmodai

Öne çıkan mesajlar

Arkadaslar soyle bir makina dusunuyorum, bi bakiverin yorumlarinizi alayim. (intel vs. amd gibi tartismalara girmeyelim)

Amd phenom quadcore 2.4 falan birseydi sanirim (2.3 te olabilir)
Amd ye gore fena olmayan bir anakart
4gb dual chan ram
ati hd4875 ekran karti
500 gb x2 hdd (raid 0 yapacam)

bu nasil bir configdir sizce? uzun sure gider mi? oyunlarda roxxor performans alir miyim ve estirir miyim?

Hardwareden uzun suredir uzak kaldigim icin arkadas bana boyle bir config cikardi, size de birt sorayim dedim.
Sosyal ağlarda paylaş

dur listeye bakiyorum hemen efenim:

Phenom amd quad core 9750 2.4ghz 4mb 940p
asus m3A amd 770 DDR2 sgl pci 940p
radeon hd4875
2x2gb ddr2 800 kingston
seagate 500gb x2 hdd

budur. fiyat biraz yagli o acidan tedirgin oldum, 1300$ kdv dahil, ama roxxor diyorsaniz rahat rahat alacagim,
Sosyal ağlarda paylaş

bence işletim sistemi için ufak bi hdd al. RAID olarak ayarlama onu ve sadece işletim sistemi için kullan. 2 tane 500gb ıda raid 0 olarak kullanırsın. hem bu sayede işletim sistemi üzerinden istediğin gibi raid ayarları yaparsın yarın oburgun data corrupt oldugunda windows un açılmaması gibi sorunlarla uğraşmazsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayni paraya intel in p45 le birlikte e8200 u alinir demeden amd istedigine gore overclock dusunuyorsun diye farzedip o sisteme yorum yapayim;

kurdugun uber bilgisayar icin 770 chipset hafif kaliyor, belki bi ihtimal xfire dusunmek istersin. o yuzden 790x ve 790fx kartlarina bakman daha mantikli.

Hybrid xfire olayi onem kazanicak diye dusunuyorum, yeni 770 replacement i cok guzel(790g miydi?), sonunda southbridge i de degistirdiler sb600 u nihayet birakarak. 1 haftaya kadar fln getirirler, ankara gigatek e bi mail atip sorabilirsin akibetlerini.

amd mem control le sagladigi icin hizini kingston 800 ler az,
birazcik daha guzel moduller dusunebilirsin. Ucuzundan iyisinden tracer 2x2 ler var. veya direk 1066 lik uygun fiyatli kitlere goz gezdirmeli.

birdiger mantikli oneri ise phenomlarin intel e guzel bi cevap verene kadar bekleyip uygun fiyatli bi am2 socket islemci ile(x2 5000+ ?) devam edip sonra phenom a gecmek.

Bende sahsen amd seven bi insan olarak su anda amd nin uygun fiyatli sistem haricinde performans bilgisayari yapilabilecegine inanmiyorum maalesef.

edit: mani ye katiliyorum, raid0 in hic toleransi yok o konuda. vazgec derdim ama onceki tavsiyelere uymayi dusunuyorsan ztn ayni fiyata hd lerden birinden vazgecip biraz parca duzenlemesi yapmak gerekiyor sanirim.
Sosyal ağlarda paylaş

mani said:
bence işletim sistemi için ufak bi hdd al. RAID olarak ayarlama onu ve sadece işletim sistemi için kullan. 2 tane 500gb ıda raid 0 olarak kullanırsın. hem bu sayede işletim sistemi üzerinden istediğin gibi raid ayarları yaparsın yarın oburgun data corrupt oldugunda windows un açılmaması gibi sorunlarla uğraşmazsın.

o zaman raid in anlami ne =P

programlari raid olan hdd ye atip virtual memory i oradan cali$tirmak icin gerekesiz.

bir de zaten o sistemle roxxor falan degil olsa olsa suxxor olur. ama 2 x ortak en azindan =P

azmo 1000 tane makine ba$ligi war. Ara bak i$te.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:
Ayni paraya intel in p45 le birlikte e8200 u alinir demeden amd istedigine gore overclock dusunuyorsun diye farzedip o sisteme yorum yapayim;

kurdugun uber bilgisayar icin 770 chipset hafif kaliyor, belki bi ihtimal xfire dusunmek istersin. o yuzden 790x ve 790fx kartlarina bakman daha mantikli.

Hybrid xfire olayi onem kazanicak diye dusunuyorum, yeni 770 replacement i cok guzel(790g miydi?), sonunda southbridge i de degistirdiler sb600 u nihayet birakarak. 1 haftaya kadar fln getirirler, ankara gigatek e bi mail atip sorabilirsin akibetlerini.

amd mem control le sagladigi icin hizini kingston 800 ler az,
birazcik daha guzel moduller dusunebilirsin. Ucuzundan iyisinden tracer 2x2 ler var. veya direk 1066 lik uygun fiyatli kitlere goz gezdirmeli.

birdiger mantikli oneri ise phenomlarin intel e guzel bi cevap verene kadar bekleyip uygun fiyatli bi am2 socket islemci ile(x2 5000+ ?) devam edip sonra phenom a gecmek.

Bende sahsen amd seven bi insan olarak su anda amd nin uygun fiyatli sistem haricinde performans bilgisayari yapilabilecegine inanmiyorum maalesef.

edit: mani ye katiliyorum, raid0 in hic toleransi yok o konuda. vazgec derdim ama onceki tavsiyelere uymayi dusunuyorsan ztn ayni fiyata hd lerden birinden vazgecip biraz parca duzenlemesi yapmak gerekiyor sanirim.

kharon pentiuma gore ayni fiyat araliginda nasil bir config onerirsin peki ve mesela ram falan olaylari yine 1000mhz dusunmeli miyim falan... biraz daha bilgi acar misin

@esh yanki baba ben baktim diger topiclerede herkesin aradigi seyler farkli acikcasi. Ben genel anlamda iyi bir gamer machine yapmak istiyorum kendime... diger arkadaslar daha farkli configlere girmis.

Bu kadar kral adamsin bi fikrini solemedin ama aaa. :(
Sosyal ağlarda paylaş

aga,

bak $imdi iyi bir gaming machine, once iyi bir cpu secmekle ba$lar..

sen AMD ile girerek daha ba$lamadan jübile yapmi$sin zaten.

bak bir onceki ba$liklarin birinde;

Intel Core 2 Duo E8400 € 146,95
Sapphire 512MB 4850 PCI-E € 152,95
Asus P5K-E/WIFI-AP € 108,95
Corsair 2048MB DDR2 PC8500 Matched Pair TwinX € 57,75
Samsung 750GB HD753LJ SATA II 32MB € 85,95
AOpen DSW-2012P 20x Zwart Bulk € 25,00 (dvd-rw)
LC power 550 watt Super Silent € 49,95 (psu)
Antec Gamersgear Three Hundred € 44,95 (kasa)

boyle fiyatlar war, sen ekran kartini 4870 alirsin, roxxor makine olur.

Hdd yi 32mb onbellekli 500gb de alabilirsin, ba$ka neler lazim mesela monitor falan?dvd falan eski makineden takarsin zaten.

hatta kasayi bilem kullanirsin fiyati du$urmek istersen.
Sosyal ağlarda paylaş

22" lcd monitorum falan var zaten, dvd writer falan da var, hatta coolermaster kasam da var guzelinden bir tek power supply alarak ta yirtabilirim... (simdiki ps 450wattmis, yetmez diyorlar).

ARkadasim quadcore yapip gelecege yonelik makina yapmak daha mantikli bir hareket degil midir peki? 64bit isletim sistemi kullanmayi dusunuyordum acikcasi.

Bir de o euro fiyatlari nedir yahu... allah korusun, cebimde max 1300 dolar harcayabilecek param var kdv dahil... oyle yani :)
Sosyal ağlarda paylaş

yaparsin dont worry.

$imdi 64 bit dedigin $ey takriben 2003 ten bu yana olan tum cpu larda var zaten.

quad core gelecege yatirim falan olmaz, cunku gelecek de birgun gelecek. multi core kullanan yazilimlar arttiginda muhtemelen octocore veya daha fazla core bile$imi olan cpu lar piyasya cikacak.

oyun icin $u anda quad cok gereksiz. Sen ona verecegin parayi ekran karti sogutucusuna ya da kalite ram e verip overclock denemeleri yapabilirsin. Ekran kartini o.c lemek sana cpu yu quad almaktan cok daha fazla fps katar.
Sosyal ağlarda paylaş

hmm, yani duo almak enayilik olmaz diyorsun, intel olmasi da isime gelir aslinda... bugun ben bu makinayi da sordurtayim bakalim, belki daha uygun fiyata gelir. 4GB ram yaparim aleti guzelinden yuksek mhz li. Vista 64 bit kullanacagim herhalde bir sorun cikmaz.

Ok bap, fikirler icin cok sagol, bunu deniyim ben bi.
Sosyal ağlarda paylaş

sorun cikar.

vista 64 e gore driver falan bulman lazim..

bir aparat alacaksan vista logosu var mi bakip al. vista logolu urunler hem 32 hem 64 icin driver sunmak zorundalar.

ayrica 64 un oyle ahim $ahim bir yani yok.

4gb ram takarsan bazi oyunlar biraz daha fazla fps veriyor. 32 ye gore bence en buyuk farki bu. Ancak, artik 16 bit destegi alamiyorsun. Yani Eski oyunlara elveda.
Sosyal ağlarda paylaş

Bahsedildiği gibi şu sıralar performans için intel'den şaşmamak lazım bence de. AMD daha çok kısıtlı bütçeli makinalar için iyi. E8200 yada E8400 işini görür. Altına bir de P35 yada P45 çipsetli uygun fiyatlı bir anakart taktın mı tamamdır. HD4870 ile kimse tutamaz sonra seni. :)
Sosyal ağlarda paylaş

hmm, o zaman soyle bir makina sordurtuyorum ben alternatif olarak,

Intel Core 2 duo e8400
ati hd4870
asus p5k-e wifi ap
2x corsair 2gb pc8500 matched pair twin x (4gb ram istiyorum)
500 gb 64mb sata II x2 (raid0 olarak kullanacam)
700 watt power supply...

herhalde 1300 dolar civarina cikarim fiyat olarak. cikamazsam da rami daha ucuza almaya calisirim falan artik.

Ne dusunuyorsun bap, yakisikli oldu mu?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...