Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Metalciler hep piyasayi elestirir,iyi ama..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
piyasayı eleştiren kitlenin aslında eleştirdiği tek bişey vardır. emek harcamadan, doğru düzgün birşey yapmadan, gerçek müzik yapanların önüne geçmek.

50 cent denilen şahsın parçalarını dinlediğiniz vakit arkada 4 sn'den oluşan loop'a takılmış bi bandın döndüğünü, öndede 50 centin tek tondan notadan sabit metin okuduğunu anlayabiliriz. ama bulduğu loop iyi bişey oluyo, şarkıya bassları dayıyo, insanlarda 2 dakkada tav oluyo. "aa in da club güzelmiş" nesi güzel şarkı 3 dakikaysa aslında 5 saniye, ama looplayarak 3 dakikaya uzatılmış. bumudur müzik?

aynı şekilde demet akalın. bunun kanıtını somut olarak göstericem lafta kalmıcak, nerdeyse bütün şarkıları aynı altyapıyı ve aynı melodiyi kullanarak hazırlanıyor. sadece sözleri farklı onlarda zırvalıktan ibaret zaten. belli başlı kalıplara sıkışıp kaldı zaten türk popu. çok ender insanlar var o kategoriden sıyrılan.

birde techno mevzusu varki ona ayrı kılım. kısa ve net: bence enstrumanların icra edilmediği hiçbirşey müzik değildir. (turntable bir enstruman değildir.)

ha ben "müzik sadece metal'dir!" diyenide sevmem. Müzik, yukarıda söylediğim herşeyin toplamıdır. Metal seversin dinlersin o ayrı.

kıl olduğum son insan kitlesi: "ıyy metalmi ay nası dinliyosunuz o böğürtüleri?" böyle ağzının ortasına bitane patlatcaksın bunu diyenin, böğürtü neymiş görücek. Hayatında 1 kere bile metal kategorisine giren bir şarkı dinlememiş insanlar bu tür yorumlar yapıyor ya... gece gece gerildim gene hadi iyi geceler.

edit: ne gecesi ya sabah olmuş. iyi sabahlar B)-
Mesaj tarihi:
Bone said:

Metallica'nın eleştirilme modası son albümlerinde (st. anger ile başladı) piyasa şarkısı yapmakla suçlanmasıyla başlandı.

metallica reload'dan sonra eleştirilmeye başlandı.
Mesaj tarihi:
CthuLhu said:
Bone said:

Metallica'nın eleştirilme modası son albümlerinde (st. anger ile başladı) piyasa şarkısı yapmakla suçlanmasıyla başlandı.

walla biz loaddan sonra elestirmeye baslamistikta
Mesaj tarihi:
BonePART said:
CthuLhu said:
Bone said:

Loadda çok güzel şarkılar vardı bknz 2x4 gibi.Reload kof bir albumdu ama aşırıda kötü değildi sonuçta her grubun kötü 2-3 tane kötü albümü olur(bknz iron maiden-virtual xı,en sevdiğim grup olmasına rağmen irenç,tiskinç bir albümdür).St.anger'ı 1 terabyte ipodum olsa genede koymam:D
Mesaj tarihi:
Kimsenin kimseyi kötü albüm yaptı diye eleştirdiği yok ki, nereden çıkarıyorsunuz? Gruplar da canlılardan oluşuyor sonuçta, iyi ve kötü devirleri olacak.

Metallica'nın bana göre sorunu piyasa olması vs. değil. Zamanında asla mtvde kliplerimiz yayınlanmayacak, piyasa grubu olmayacağız türünden açıklamaları ve bugün geldiği nokta.

Bir de Lars'la kim tam hatırlamıyorum dillerini malzeme ettikleri o güzel fotoğraftan sonra tiksindim iyice gruptan. Tamam gay ol, ibne ol beni ilgilendirmez de böyle sansasyon yaratacağım diye iğrençleşmenin anlamı yok.
Mesaj tarihi:
St. Anger çok kötü bi albüm evet, hatta afedersiniz bi tarafıma bile sürmem ama Unnamed Feeling'i pek severim. Tamam bi Blitzkreig ya da bi Ride the Lightning gibi diil, hatta tarzı da pek yakın diil ama güzel şarkı.
Mesaj tarihi:
Bone said:

eski tatları yok, yerine daha tuhaf bir hale büründükleri söylendi.
bu yüzden eskiden metallica denince "of şahane gruptur" denirken şimdi "ay ne rezalet şeydir" deniyor.
yoksa o black album'ü enfestir, orjinali alınmaya değecek albümlerdendir. st. anger'da ne yapmış olurlarsa olsunlar dönüp black album'e dahil laf etmek ayıptır.

of, hiç katılmıyorum bone.
black albüm metallica'nın ibiş olmaya başlamasının kocaman bir belgesidir. bu minvalde st. anger'a gelene kadar sadece nothing else matters adlı parçaya tarafımdan söylenenler, st. anger'dan bu yana yapılan tüm eleştirilere denk kabul edilebilir. yani bahsettiğin eleştiriler st. anger ile başlamadı, belki habersizsiniz ama 91'den önce de metallica dinleyen bir kitle vardı ve bunların büyük çoğunluğunun metallica'dan yüz çevirmesinin sebebi o bayıldığınız black albümdür. kahrolasıca.

bu bakımdan, adamlar gerçekten sahnede ride the lightning ya da sanatorium çalacak olsalar, belki gidebilirdim bile ben konsere, ama benim sevdiğim metallica vs. kustuğum metallica oranının hiç olmazsa 1-6 olacağından eminim, sinirlenmeyeyim diye gitmeyeceğim. 1993'te gidip stad kapısında sabahladığımda bile .göt olmuştum, artık hiç gitmem.

konuya dair,
müziği kalıplara sokmaya çalışmak, bu anlamda ısrarcı ve at gözlüklü olmak genellikle yaşla ilgili bir davranıştır, büyüyünce geçer :P
Mesaj tarihi:
Emaleth said:
Bone said:

eski tatları yok, yerine daha tuhaf bir hale büründükleri söylendi.
bu yüzden eskiden metallica denince "of şahane gruptur" denirken şimdi "ay ne rezalet şeydir" deniyor.
yoksa o black album'ü enfestir, orjinali alınmaya değecek albümlerdendir. st. anger'da ne yapmış olurlarsa olsunlar dönüp black album'e dahil laf etmek ayıptır.

of, hiç katılmıyorum bone.
black albüm metallica'nın ibiş olmaya başlamasının kocaman bir belgesidir. bu minvalde st. anger'a gelene kadar sadece nothing else matters adlı parçaya tarafımdan söylenenler, st. anger'dan bu yana yapılan tüm eleştirilere denk kabul edilebilir. yani bahsettiğin eleştiriler st. anger ile başlamadı, belki habersizsiniz ama 91'den önce de metallica dinleyen bir kitle vardı ve bunların büyük çoğunluğunun metallica'dan yüz çevirmesinin sebebi o bayıldığınız black albümdür. kahrolasıca.

bu bakımdan, adamlar gerçekten sahnede ride the lightning ya da sanatorium çalacak olsalar, belki gidebilirdim bile ben konsere, ama benim sevdiğim metallica vs. kustuğum metallica oranının hiç olmazsa 1-6 olacağından eminim, sinirlenmeyeyim diye gitmeyeceğim. 1993'te gidip stad kapısında sabahladığımda bile .göt olmuştum, artık hiç gitmem.

konuya dair,
müziği kalıplara sokmaya çalışmak, bu anlamda ısrarcı ve at gözlüklü olmak genellikle yaşla ilgili bir davranıştır, büyüyünce geçer :P

çaldıkları,çalacakları

http://forum.paticik.com/read.php?12,3099823,page=25#msg-3411741
Mesaj tarihi:
Metallicayı eleştirme modası kısmına katılmıyorum, ben modaya uymak için diil sevdiğim bi grup beğenmediğim bi albüm yaptığı için eleştiriyorum şahsen. Mesela in flamesinde jotundan sonraki albümleri sevmem, eleştiririm, yeri gelir küfrederim :P
Bunun modayla cartla curtla diilde sevdiğin bi grubun sevmediğin tarz müzikler yapmasıyla ilgisi var. Ayrıca st anger albümü dışındaki her albümü güzeldir bence metallicanın. Load/Reload, black album falan farklı tarzlarda olmasına rağmen onlarıda severim ben güzel şarkılar var. Ama st. anger çok kötü bi albüm. Hani farklı bi tarz, o tarz içinde değerlendirirsek güzel albüm falan diyenler var ama ben katılmıyorum, o tarz içinde kötü bi albüm.
Bide şöle bişi demiş bone:
said:
ahmet kaya'ya türkücü demek türkücülere hakarettir, onun kadar duygulu söyleyen kişi yok demek ayıp etmektir.

Valla türkücü kalıbı nasıl oluyor bilmiyorumda, zülfü livaneli, musa eroğlu bide ahmet kaya dışında dinlemem ben türkü. Bu adamların şarkılarınıda gayet severek dinlerim. Başka türkü nası oluyo bilmem :P
Mesaj tarihi:
BonePART said:
CthuLhu said:
Bone said:

ben 6 yaşımdan beri metallica yı eleştiriyorum lan
Mesaj tarihi:
bu metallica tartışmalarını görünce gameshow un overdose u aklıma geldi nostaljik oldum :)

evet load dan başlayanlar vardı eleştirmeye.ama ben sevmiştim load u.reload da onlara katılmak durumunda kaldım.
Mesaj tarihi:
"Metal dinleyicisiyim ama jazz da severim, Sibel Can'da." geyiğinin 10000. kere çevrildiğini duyunca koştum geldim.

O kadar fazla tartışıldı ki bu "metalciler neden elit ıy" olayı. Metalika konserinde nolacak. Ride the Lightning çalacaklar. Sevgili yeni çağ gencolarımız ona da kopacak, ağır metalci abilerimiz hafiften kafa sallayacak. Bazıları "ıy st. anger çalsınlar" diyecek. Bazıları "oha böyle devam lan" diyecek. İki taraf birbirini sevmeyecek. vs vs.

Metal neden elit olsun? Metal "elit" olsaydı neden metalciler toplum içinde yaşardı?

"METALDEN BAŞKA BİŞEY DİNLEMEM ÇOK GAY ONU YAPMAK" diyen adam müziksever değil "METAL" dir. Tüm vücüt itibariyle.

Ha metal dinlersiniz sadece, başka şey sevmezsiniz falan. Metal olmak zorunda değil yani, pop olur, rap olur vs. Ama olay cidden eski klişelerden biri olan "saygı" da bitiyor.
Mesaj tarihi:
kime saygı duyacağınıda bilmek gerek. üstüne basa basa tekrar tekrar söylerim. bi demet akalın'a bi 50 cent'e snoop dogg'a saygı duyacağıma öldürün beni gitsin. en azından kendime saygım olur.
Mesaj tarihi:
Metalciliğin ilk phase i, metal müziğinin çok üstün komplex bir yapıya sahip olduğunu zannedip dier türleri (jazz dışında) ezmektir. Metalcilerin jazza saygıları vardır. Ama çoğunun alakası yoktur. Aralarında "oo jaz davulcusuymuş, abi jazz bik bikiymiş" die konuşurlar bi adama şekil yaparken.

Sonra belli bi olgunluğa erişince bişeylerin farkına varırlar faşistliği bırakırlar. ha 30-40 yaşına gelip hala yobaz metalci olanlar da var tabi.

Zor iş metalcilik.
Mesaj tarihi:
sadece metal üzerinden gitmekte yanlış. jazz-blues takılan insanlarda da gayet mevcut. bu kitlede, blues dinleyip "hayat blues gerisi yalan metal sux özenti işi!" diyen insanlar mevcut.

Pop dinleyicisi, "metalmi ıyy irenç kuru gürültü" diyerek önyargıda bulunur ve eleştirir.

Techno dinleyicisi, kendileri uçmuştur zaten "kopuyoruz dostumm" modundandırlar.

Rap dinleyicisi, "satanistsiniz dostum sizin gibi kedi keseceğimize battle yaparız diss yaparız".

sanıldığının aksine her müzik türünde bu tür "faşistlikler" mevcuttur. bu faşistliği sadece metalcilerin yaptığını düşünmekte ayrı bi faşistlik olarak değerlendirilebilir kanımca. (mortis yanlış anlama sana cevap olarak yazmıyorum bunu sadece faşistlik kavramını aklıma getirdin onun için üzerinden gidiyorum.)

o yüzden "metalciler böyle metalciler şöyle" tartışmasından vazgeçsek. hepimiz biraz öyleyiz çünkü. öyle olmayanda müziği enine boyuna tartmıyor demektir zaten.
Mesaj tarihi:
bana faşist dedin bariz, ben anlıcağımı anladım!

yok ya sırf metalcilerden bahsettim tabi ki her tarzın faşistleri var

zevk işi bu, müzik olayı çünkü insanın hayatını etkileyen bi sanat dalı. Sosyal çevrenden, hayat tarzına kadar etkileyebilir. Faşitliğe yatkın bi zevk türü.

ne biliim bi sinema faşisti var mıdır. Abi sırf korku filmi izlerim aksiyon irenç.

veya resimde, dostum en iisi sürrealist. gerisi boş dien.
  • Yeni Oluştur...