Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik sorusu?

Phobos

Öne çıkan mesajlar

Üniversite bu sene bitti ve 2 hafta sonra diplomayı alıcam.

Şu tecil olayını es geçerek askerliği bir an önce arada çıkartıp başımdan atmak istiyorum. Bunun için ne yapmam lazım? Hangi belgeler ile askerlik şubesine gitmeliyim falan filan işte.

Bi de yabancı uyruklu birisi ile evli olunması halinde askerlik süresinin kısaldığı şeklinde bir geyik var bunun aslı astarı nedir?
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Diplomanın aslı 4 adet fotokopisi
nüfuz cüzdanı aslı ve 4 fotokopisi
4 tane fotoğraf
ehliyet var ise aslı ve yine fotokopileri

alıp en ykın askerlik şubesine ( eğer kütüğünün olduğu şehirde gidersen hiç sıra beklemezsin) gidip belgeleri teslim edip formda erken sevk seçip başvurunu yapıyorsun sonra sağlık kontrolüne alıyorlar altında bi iç çamaşırınla kalıp dikiliyosun bakıyolar bide boy kilo ölçüyor sağlık sorunun olup olmadığını soruyorlar onları da bitirince komutan en son imzalıyor belgeni.

kütüğün oldugu sehirde isen dosyan orda duruyordur hemen alırsın degil isen o şube senin asıl şubene göndericek ordan gelcek falan uzun iş..

agustosta gitmek için ya 20 si ya 25 ine kadar başvuru yapman lazım
Sosyal ağlarda paylaş

şu fotokopiler 4 er tane olmayabilir. ben 4 tane götürdüm de daha fazla istediler diye hatırlıyorum. sonra da lazım olur zaten. sen 10 ar tane çektir yanında bulunsun.

kütüğün başka bi yerdeyse sorun değil. uzun sürmüyor.benim kütüğüm farklıydı öyle hayvani bi bekleme olmadı.

ama bir de şu an tecilli görünüyosan tecili bozdurman lazım. onu da Dynamick in verdiği tarihe kadar dilekçe yazman lazım diye hatrlıyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

@dyna

ağustosta gitmek istersen diye bir şey yok.kütüğünüzün olduğu ilden/ilçeden kaçıncı devre yollanıyorsa en erken onunla gidiyorsunuz.misal abimin tecili bozduk falan biz de iki hafta önce en erken kasım'da gidebiliyor..devre kaybı muhabbetine ağustos'ta göndermeye uğraştık o da olmadı yukarıda yazdığım sebepten. ağustosta gönderiyorsa sizin orası gidersin ancak ağustosta.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende bişey sormak istiyorum benim son yoklama kağıdım geldi ama biraz oyalanıyorum yeni mezunum iş bulursam çalışacağım olmazsa aralık gibi gitmek istiyorum.

Şimdi benim askerlik şubesine gitmem bekleniyor ne yapsam bilmiyorum. Hafif kirli sakallı fotoğraf versem olur mu acaba? Birde şubeye giderken sakalı kesmek gerekir mi? Ne dersiniz?

Aslında mantıksız çünkü şu anda asker değilim ama ordu evlerine fln sakalla girilmez kuralı da var.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Admin
Quel-Thul said:
benim de bi sorum olacak; üniversiteyi yeni bitirdim dün geçici diplomamı aldım. şimdi benim askerligi tecil ettirmek için bişey yapmam gerekiyor mu? yoksa evime kagıt flan mı gelecek?

evine kagıt gelcek ya da memlekete gelir işte kütüğün nerede ise
onunla birlikte gecici diplomanı ve fotokopilerini ayrıca nüfus cüzdanı ve fotokopilerini alıp sana belirtilen en son yoklama tarihine kadar bir gün icinde gidip tecil işlemi yapıcaksın. tecilin anlamı askerlik kararı aldırmak ama tecil hakkının oldugu dönem içinde bir tarihe askerlik kararı cıkartmaktır o yüzden sağlık kontrolüne falan da gireceksin.
Sosyal ağlarda paylaş

tecili şöyle yaptırt.

diyelim ki kütüğün X'te ama sen istanbuldasın.. ya da kütüğün X'te ve sen de X'tesin..

Gidip yaptıracağın işlem için gerekenler şunlar
4fotoğraf
Diploma Belgesi Aslı ve 4adet fotokopisi
Nüfus Cüzdanı aslı ve arkalı önlü 4adet fotokopisi
Nüfus cüzdanında kimlik no yoksa gidip değiştir. işlemin yapılmaz

Sonra dilekçe dolduracaksın. Kısaca şuna benzer

Askerlik Şubesi Başkanlığına (caps açık olacak burası)
Nereye Başvuruyorsan orası Ne bileyim KADIKÖY olsun

../../.... tarihinde yüksek öğrenim kurumundan mezun oldum. 5713 sayılı kanun uyarınca sevk tehir (tecil) hakkımı kullanmak istiyorum. Gereğinin yapılmasını rica ederim

tarih
imza
ad soyad
tel:
cep tel
email

ekler ile birlikte veriyorsun. bu dilekçenin örneği onlarda olması lazım. sorarsan yardımcı olurlar
Sosyal ağlarda paylaş

Master yapmak için universiteye girmiştim askerden kağıt geldi sen lise mezunu değilmiydin nasıl ya diye =p Yanlız sana evraklarını teslim ediyorlar git komutana imzalat diye, ben kendiminkini aldım karıştırdım maşallah yok yok yani, adamlar nasıl takip etmiş nerede ne yapıyorum vesaire.
Sosyal ağlarda paylaş

Yurtdışında eğitim müşavirliğine gidiyorsun okurken, onlar işlemlerini orada hallediyor, bittiğinde ise dilekçe alıyorlar üniversite ile ilişkim bitmiştir yazan. Daha sonra buraya geldiğinde Yök'e gidip pasaport, transcript vs ile başvuruyorsun aldığın diplomanın denklik işlemleri başlıyor. Denklik için başvurduğuna dair belgeyi Yök'den alıp askerlik şubesine götürüyorsun tecil yapıyorlar, bana 3 sene tecil vermişlerdi gözlerim açık kalmıştı =p Denklik geldiğinde şubeye gidip belgeyi veriyorsun astek dosyası işlemlerini yapyorlar (denklik gelmeden er dosyasına sahipsin, kazara denklik olmadımı ya da işlemler sektimi seni götürürlerse 15 ay yaparsın aman dikkat =P ).
Sosyal ağlarda paylaş

Darksun said:
Yurtdışında eğitim müşavirliğine gidiyorsun okurken, onlar işlemlerini orada hallediyor, bittiğinde ise dilekçe alıyorlar üniversite ile ilişkim bitmiştir yazan. Daha sonra buraya geldiğinde Yök'e gidip pasaport, transcript vs ile başvuruyorsun aldığın diplomanın denklik işlemleri başlıyor. Denklik için başvurduğuna dair belgeyi Yök'den alıp askerlik şubesine götürüyorsun tecil yapıyorlar, bana 3 sene tecil vermişlerdi gözlerim açık kalmıştı =p Denklik geldiğinde şubeye gidip belgeyi veriyorsun astek dosyası işlemlerini yapyorlar (denklik gelmeden er dosyasına sahipsin, kazara denklik olmadımı ya da işlemler sektimi seni götürürlerse 15 ay yaparsın aman dikkat =P ).

aha şükrüyü düşündümde
yuzbası "senı alıyorum ofisten cıkarken kapıdaki nöberci götürücek senı" şükrü böle altta şort üstte tshirt, bı kaş kalkık
Sosyal ağlarda paylaş

biraz gec oldu ama, Darksun cok saol cevaplar icin, yalniz gene sorum var. burda basvurup belge alip, sonra turkiyeye mi gitmem lazim, orasini tam anlayamadim, yarin konsolosluga gidip sorucam, pasaportun da suresi bitti, o ayri bi sorun zaten, agustos 28de asker kacagi oluyomusum, kacak olmadan halletmem lazim, yoksa gunes gozlugu+sapka+paltoyla filan dolasirim =p.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...