Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çıkış Tarihi Belli Oldu 23 Eylül 2008 !

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Mendoza said:
2 sayfa yazıda neden cut ettiklerini yazmamışlar hala. Yok diğer classlara daha çok zaman ayırmak içinmiş. Yetiştiremiyoruz, bir daha ertelersek çok daha fazla fan kaybedicez. Metamatiğini yaptık bu daha karlı demiyor da. Ulan EA sana güvenende kabahat. Sen git fifa çıkar nfs çıkar. Senin neyine MMO.

oyunu ea çıkartmıyor anlayın artık şunu yapımcı ve dağıtımcı farklı şeyler...

has baskısı var mı yok mu o apayrı bir konu
Mesaj tarihi:
Parayı veren düdüğü çalar. Oyunu kim finanse ediyorsa o verir nihayi kararı. Sen EA yı tanıyamamışsını bırak, oyun firmaları ve yapımcı firmalar arasındaki ilişkiye de anlamamışsın. Patron kim ona bak sen. Vivendi zamanında batıyorken Blizzard oyunu erteledi hiç bişey demediler. Bu heriflerin gözünü para bürümüş.
Mesaj tarihi:
blizzard'a laf etmek kola değil ama, gözünü oyarlar insanın, oyun piyasasında adın şeytana cıkar.

hoş EA'nın adı zaten şeytana cıkmış yıllarca, artık işin endustrisine oynuyorlar, ne ka oyun oka dolar.

mr. ITS SO AWESOMEEE!!!!! guy said:
That is the most important thing that we can focus on now. With twenty careers and our mastery system, players of WAR will have more career and customisation options than just about any other MMO in the market today.

biraz destekli konussunlar ama ya
Mesaj tarihi:
Oyunu cıkarsalarda artık gorsek ak mı karamı seytan mı melek mı bakalım bu kadar ertelemeden sonra player ın kalbını alabılcekler mı beklıyoruz bakalım benım azda olsa umıdım var...
Mesaj tarihi:
ya beyler bu oyunlar para kazanmak için yapılıo ea nin öle bişey yapması gayet notmal(eğer yaptıysa) o çıkarılan klasslar ileride ek paketle gelir nasıl olsa sorun olmaz bu age of conan gibi de olucağına inanmıyorum mythic e güvenim sonsuz
Mesaj tarihi:
ben derdimi anlatamıyorum herhalde.

ne demişim "oyunu ea çıkartmıyor, ea sadece dağıtımcı, yapımcı ve dağıtımcı farklı şeylerdir, ea nin etkisi var mı yok mu orası tartışılır."

adam ne demiş "sen ea yi tanıyamamışsın, aralarındaki ilişkiyi anlayamamışsın vs."

ben hala oyunu YAPAN firmayı ea zannedenler olduğu için o postu attım ama yırtık dondan çıkan posterlar her yerde...
Mesaj tarihi:
yahu ucunbiri kendini ne sanıyorsun allah aşkına?

Sana birşeyler söyleyen insanların bir bildiği var herhalde, en bşaından beri betadalar, gördüler ettiler.

Karşındakini KO'cu falan mı sanıyorsun? Herkes biliyor EA'ın nasıl çalıştığını, bırak allasen
Mesaj tarihi:
ucunbiri said:

ben hala oyunu YAPAN firmayı ea zannedenler olduğu için o postu attım ama yırtık dondan çıkan posterlar her yerde...

Şimdi oyunlar nasıl yapılır baştan anlatalım o zaman da sen de anla.
1. Birgün forumlarda gezerken ucunbiri ve mendoza adlı iki arkadaş aaa ne güzel fikir hadi gelin oyun yapalım diyorlar ve ordan burdan başlıyorlar. Oyun gelişiyor ediyor, sonra mendoza diyorki. Hadi gel buna sponsor bulalım. Başlıyorlar bir sponsor aramaya.
2. Önce kayınçosunun teyzesinin oğlunun bir aile şirketi olan ucunbiri, gidiyor 2-3bin Ytl para buluyor. Bu parayla biriki yeni bilgisayar alınıyor ve çalışmalar devam ediyor. Günün birinde mendoza oyun yapımcısı bir adamla çalışıyor. Adam Mythic'in bilmemne direktörü.
3. Bu tanışmadan sonra mendoza işi zorluyor ve yapımcılarla bir toplantı ayarlıyor. Mythic toplantı sonunda oyun fikrini beyeniyor ve bu iki salaktan 15bin ytl karşılığında oyunun haklarını satın alıyor. 2 tane beş parasız universite öğrencisi hemen atlıyorlar bu olaya. 15bini cebe indiriyorlar. Kayınçoya da bu paradan koklatmıyorlar. Noldu sizin oyun gençler diye soran kayınço, yok abi kaldı öyle zamanımız yok dersler mersler cevabını alıyor.
4. Myhtic sene sonunda kordinayson toplantısı yaparken elindeki "Oyun olabilecek" oyunları çıkarıyor. Liste halinde dökülen bu oyunların arasında birkaç tanesi seçiliyor ve gelecek sene planları içerisine katılıyor.
5. Sonra Mythic oyunları kendi elemanları arasında paylaştırıyor. Oyunun önemine göre 3-4-10 belkide daha fazla programcı, tasarımcı oyun üzerinden çalışmaya başlıyor. Takımlar oluşturuluyor vs.
6. Sene sonuna doğru Mythic bakıyor ki oyunda epeyce yol alındı. Demo, trailer, fizik motoru hazır. Nasıl firmalar mal alırken ihale yapar, bunlar da tüm oyun producerları çağırıyorlar. Tek tek oyunu gösterip, ne verirsin kardeş pazarlığına giriyorlar. En çok parayı veren, oyunu bir anlaşma karşılığında satın alıyor. İşte bu anlaşmaya göre oyunu aslında kim YAPIYOR o ortaya çıkıyor.
EA isterse tüm oyunu alır ve kendi develop eder.
EA isterse belli Mythic programcılarını ve dizayner larını kullanrak kendi manager ları ile oyunu yapar.
EA isterse Myhtic'e sen bu oyunu şu şu şu şartlarla, şu tarihte bitir der.
EA isterse oyunu yayınlamaz bile.

Şimdi gelelim oyunu kim YAPIYOR'a.
Biz daha önceden biliyoruz ki EA bu konularda astığı astık, kestiği kestik bir firma. Oyuncuları düşünmeyen, paragöz bir firma. Zaten yukarıdaki arkadaşlar da bunu bilerek yorumlarını yapmışlar. Bana göre EA anlaşmayı yaparken Deadline'ını koydu ve Mythic de bu deadline a uyamayacağını anlayınca oyundan biraz kırptı. Ama eminim EA le tekrardan anlaşma/konuşma yoluna gitmişlerdir çünkü Mythic oyunu sattıktan sonra artık sadece Güzel olsun diye uğraşıyordur. Parasal sorunları nasıl olsa yok. Ama EA saolsun yapmıştır yine yapacağını.

Oh be rahatladım.!
Mesaj tarihi:
Mendoza said:
Ama eminim EA le tekrardan anlaşma/konuşma yoluna gitmişlerdir çünkü Mythic oyunu sattıktan sonra artık sadece Güzel olsun diye uğraşıyordur. Parasal sorunları nasıl olsa yok. Ama EA saolsun yapmıştır yine yapacağını.

vardır antlaşmada, "zamanında btirmezsenız duburden sırıngayla kan cekeriz" diye bi made
Mesaj tarihi:
biz cuceyle oyuna olumlu bakioruz. Eskiden daha olusmuz bakiodum betada oynayınca hoşuma giden baya şey oldu. Aocu bırakıp warhammera başlayan biri olarak. Warhammerın daha eğlendirici olduğu ortada.
Mesaj tarihi:
Cuce said:
yok artık sadece mythic, EA adını ve logosunu cekti mythic'ın kurumsalından.

Harbiden bu olay niye oldu? varmı bilen biri aydınlatsın bizi. Ben baya şaşırdım bu habere zamanında, hatta dedim "Warhammer güme gidiyor galiba"
Mesaj tarihi:
oyun harika olucak ea ya da mythic e de laf edenler g.t olup kalıcaklar üçünbiri buna sende dahilsin = ]

evet EA paragöz irenç bi firma vs vs ama pazar onların elinde
Mesaj tarihi:
acıkcası her acıdan daha eğlendirici diyemem aoc tan ben. neyse konu bu değil zaten.

EA nın son 3 sene icinde cıkarttığı oyun sayısına bak, sonra bu 3 sene icersinde cıkarttığı iyi oyunlardı say bana. komik olmıyalım EA dan bahsediyoruz burda.
Mesaj tarihi:
@gangren karşımdaki birşey sanmıyorum ben da 4 tane mmo nun closed betasında testerlık yaptım sidik mi yarıştırcaz sen hala benim ne dediğimi anlayamamışsın

@mendoza oyun yaparken pazarlığın nasıl işlediğini biliyorum merak etme ben sadece benim oyun YAPIMINDAN anladığım şeyin oyunu kodlayanlar olduğu söyledim ea nin de oyunu pazarlayıp dağıttığını

yani kim ne biliyor göstermek için up uzun yazılar yazmaya "sen kendini ne sanıyorsun" demeye konuya ortadan dalmaya lüzum yok yazdığım şeylerde yalış bir ibare varsa onu belirtin satır atlamadan 100 satır saçmalık kasmayın.
Mesaj tarihi:
EA NIN DAĞITIMINI YAPTIĞI/ÇIKARDIĞI OYUNLAR

CRYSIS
CS SOURCE
BATTLEFIELD
HALF LIFE 2
MEDAL OF HONOR
C&C 3
BLACK AND WHITE
FIFA SERİSİ (pes çok daha iyi olmasına rağmen fifa her zaman çok daha fazla sattı neden acaba ?)
SIMS(deli gibi satıo yıllardır her ek paketi)
NEED FOR SPEED
HELLGATE LONDON
MASS EFFECT

Bunlar sadece benim aklıma gelen sadece Pc için olan gayet güzel oyunlar

demek istediğim EA sayesinde bi çok güzel oyun oynadık WARHAMMER la oynamaya da devam edicez (tu)
  • Yeni Oluştur...