Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekran kartı alırken dikkat edilmesi hususlar nelerdir?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
şimdi böle bir sistemim var

Intel Core 2 Duo Cpu 4300 1.800Mhz(9*200)
Anakart Foxconn 945 7MD Series
1gb 533 DDR2 ram
Nvıdıa GeForce 7100GS 256(512)

SAPPHIRE HD4850 512MB GDDR3(DirectX 10.1) PCI-EX16
Böle birşey almayı düşünüyorum yada 8800GT
fakat sistemimle uyumlu olurmu çalışırmı bilmiyorum bunu nasıl örenebilrim ?
Mesaj tarihi:
Yerinde olsam, şu anda kullandığın sisteme çok fazla yatırım yapmam.

4850 senin anakartına uyar ve sorun çıkarmaz ama işlemci ve düşük ram ile 4850'den (veya 8800) çok yüksek verim alamazsın.

Biraz bekleyip, maddi durumu biraz daha sağlama alabilirsen, ufak çaplı bir upgrade daha çok iş görür.

(Ekstra 1 GB RAM mesela)
Mesaj tarihi:
aslında laptop kullanıyorum fakat yeni oyunlarda performans alamıyorum artık.bu desktop ablamın bilgisayarları takas yapıyoruz.
ram ide zsaten 2*1 kingston 533ddr2 alicam +ekran kartı işte

age of conan i yada çıkıcak olan warhammer online i rahat oynayabilirmiyim şu şekilde.
Mesaj tarihi:
Ram ve ekran kartı takviyesi ile Warhammer'ı rahat oynarsın da, Age of Conan için aynı şeyi söyleyemicem :)

DDR2 ram alıyorsan, bari 800 MHz al, Core 2 Duo'nu da biraz overclock edersin, fena olmaz.
Mesaj tarihi:
takili olan 533 ile sorun olmazmi yuksek mhz li yeni ramler.
everest ultimate kurdum anakarti falan incelemek için
desteklenen FBB hızları..FSB533 FSB800 FSB1066
desteklenen bellek türleri..DDR2 400sdram,ddr2 533 sd ram,ddr2 667 sd ram

şu şekilde nası bir ram takabilirim ?
Mesaj tarihi:
Bilgisayar cok kotu degil. kademeli bi upgrade le gayet guncel kalinabilir hatta.

Oncelikle 2gb 800mhz ram,(667 ile arasinda fark yok cogu ram in)
sonra 4850 bile olacak sekilde ekran karti
sonrada anakart belli bi sure goturecektir ama keyfe gore p45 chipsetli bi anakart seklinde upgrade e gidilebilir.

Islemci gayet guzel, cok da potansiyeli olan bi islemci aslinda.
Mesaj tarihi:
Sistemine ram takviyesi yapmadigin sürece ekran kartinin memorysharingi yüzünden cok cok düsük verim alirsin. Ram fiyatlari cok da abarti degil sistemini 4GB'a cikarip + bu ekran kartini al hic sorunsuz kullanirsin. Heleki bu kart 256 bit bir kart ki ne AoC ne Crysis hic bir oyunda sorun cikarmaz.
Mesaj tarihi:
Memorysharingi olan geforce almisdim 2gb'lik sistemime, hardware gereksinimi yüksek oyunlarda oldukca sorun cikariyor. Özellikle directx10 oyunlarda ram kullanim tavan yapiyordu.
Mesaj tarihi:
suanki kartim 512 turbo cache li ki vista kullaniyorum ve 1gb ramle.dün oyun kurdum makinaya timeshift die makina hayata küstü :)

vista var en az bir 3 yapmaliyim ama yukarda yazdim anakart 800mhzyi desteklemiyor galiba.2 tane bundan takarsam ne görcek makina?
Mesaj tarihi:
evet 4gb gereksiz, 2gb yap minimum ama 3gb olabiliyorsa daha iyi tabii. 1gb şimdi, 1gb daha sonra da takabilirsin. 2gb'nin yetersiz olduğunu bir tek aoc'ta hissettim şimdiye kadar, onun dışındaki yepyeni oyunlar gayet rahattı.
Mesaj tarihi:
sipariş veriyorum şimdi 2 tane
http://www.orionnet.com.tr/index.php?do=catalog/product&pid=45730 bundan çalışır dimi bende

birde bu monitörü düşünüyorum
http://www.orionnet.com.tr/index.php?do=catalog/product&pid=49894
fiyat performans açısından emsallerinden çok üstünmüş...
Mesaj tarihi:
Thraine_Numeheru said:
vista var en az bir 3 yapmaliyim ama yukarda yazdim anakart 800mhzyi desteklemiyor galiba.2 tane bundan takarsam ne görcek makina?

Vista var diye en az 3GB bellek alman lazım değil aslında. 2GB hala gayet yeterli, hatta bence ideal bellek. 3-4GB ise performans canavarı bilgisayar isteyenler için diye düşünüyorum.

Birden fazla bellek taktığın zaman en yavaş olanın frekansında çalışırlar. Ama yine de uyumsuzluk sorunlarını engellemen için aynı marka, aynı frekans (hatta aynı model) bellek almanı tavsiye ederim. Bulamazsan da aldığın ram'leri memtest programıyla 2-3 tur test et derim (en az 1-2 saat). En ufak bir uyumsuzluk çıkarsa hemen geri götürürsün.
Mesaj tarihi:
Monitor icin buralarda birsuru biseyler yazmistim, tekrar tekrar yazmayim. eski konulara goz gezdirin. O monitor hakkinda da biseyler soylemistim.

Butcen kisitliysa daha ucuz ram almamak icin bi neden de yok ayrica,
mirage in da mhz konusunda degindigi gibi ram in performans manyagi degilse katacagi %5 lik performans artisina bazen o kadar para degmeyebiliyor. Senin durumunda parayi ekran kartina gommek daha mantikli.

Monitor isini ciddiye al bu arada.
  • Yeni Oluştur...