Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fable II (a.k.a. The Sims : Sword&Sorcery)

axedice

Öne çıkan mesajlar

Bone said:
X-Box bulmak işkence.
Orjinali gelmiyor Türkiye'ye, kaçak ntsc-j geliyor. onlarla x-box online yapmak mümkün olmuyordur tabii banı yiyorsundur.
Kıbrıs'ta satıldığını duydum (orjinal değildir herhalde) ama yedekte tutmuyorlar, bulmak zor, bir de hangi versiyon onu bilmiyorum.

orjinal derken ? korsan xobxmı üretilmiş, korsan oyun kullanmadığın aletin fwsine müdahele etmediğin sürece ban yeme ihtimalin yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:
X-Box bulmak işkence.
Orjinali gelmiyor Türkiye'ye, kaçak ntsc-j geliyor. onlarla x-box online yapmak mümkün olmuyordur tabii banı yiyorsundur.
Kıbrıs'ta satıldığını duydum (orjinal değildir herhalde) ama yedekte tutmuyorlar, bulmak zor, bir de hangi versiyon onu bilmiyorum.

X box 360 ın her versiyonunu bulabilirsin türkiye de sırf ntsc- j değil. Ayrıca korsan oyun oynamadıın sürece banlamazlar. Hatta ben 2 sene felan oynadım geçen ay banladılar en sonunda :)

Fable 2 de Gears of War 2 den sonra en çok beklediğim 360 oyunu.
Sosyal ağlarda paylaş

Küçük ayrıntılar kaçıracaklarını sanmıyorum ben. Yalnız hiç kukuletalı robe göremedim sslerde, umarım oyunda vardır. Karakterime hayat veren o robedu. Giyiyordum, üst baş da çizikler içinde, gözde de kesik vardı, tam gizemli ranger oluyordum. Hahah
Sosyal ağlarda paylaş

Hacı o kukuletalı robeun karizması bambaşka. Yüzü falan da kapatıyor. O dönemler, 5 arkadaş falan fable ı almıştık beraber, yüklemiştik hepimiz. Bakıyorum, birimiz evil mage oldu zaten, boynuzları falan çıktı, lightningle geziyor palpatine gibi :D. Diğer 3ü, böyle çok taşaklı zırhlar, şehirlerde hayranlar falan, yakışıklı herifler oldular. Ben taktım kukuletayı, sırtta ok falan, şehre bi giriyorum, ne tanıyan var ne başka bişey. En güzeli falan, öyle şov maymunu olup alkış almak ta neymiş. Kukuleta+gizlilik+neutral char ftw!
Sosyal ağlarda paylaş

Fantastik Rol yapma oyunlarında Ortada action olmazsa oynamam abi Diye bir kural yok. Bu kuralı belki Sadece DnD oynamış, Frpyi Zar atma oyunu sanan kişiler kabul edebilir. Rp nin olayı özgürlüktür. Yazılı yada yazısız kuralları yoktur. Kuralı Dm koyar İster DnD setting inde oynatır, İster Wraith oynatır, İster gidip Live oynatır.. Ki Live da Çok az gördüm Action lu oyun.

Action, Action dan ne anladığınıza bağlı,, Eğer gidip ille yok orc keseyim Yok elf biçeyim diye gezmek, Kılıcına enchant bastırmak Actionsa bilemiyecem. Fakat Güzel hazırlanmış bir senaryoda.. Bir odada bile geçebilir, Bir dilenciyi oynamak. Bir dilsizi oynayıp oyun boyunca konuşmamak bile kimilerine göre Action olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Zar atmaktan anladığınız har har har combata girip orc kesmek olmasın. Zar her rpgnin temel taşıdır çünkü istatistiksel verileri bilgiye dönüştürür ve karakterinizin ne yapıp ne yapamayacağını belirler.

Kimi dmler stler bu zar kullanımını minimuma indirerek oyuncuların yapmak istediklerine olabilir yada olamaz derler, karşı olduğum bi yöntem ama bunu başka bi topikte tartışırız. Aksyon her zaman combat değildir, işin içinde bir macera olması gerekir. Ama epik, ama sıradan. Daha önce de dediğim gibi macera yoksa RPG nin Game i olmaz. Nileplerin veletken serviste oynadığı oyun olur o ahahah
Sosyal ağlarda paylaş

FPS olsun, adventure olsun, hatta en basit platform oyunu bile olsun, her oyun rpg'dir ona bakarsak. Başka bir karakteri oynatıyoruz çünkü, rol yapıyoruz yani. Benim bahsettiğim, rpg dediğim oyun türü özgürlüğü yaşatabilen, karakteri yaşatabilen, gerek diyaloglarla gerek questlerle olsun karakterin içine girmemizi sağlayan ve kendimizi gerçekten o hissetmemizi sağlayan oyundur. Evet, quake de kendimizi oyunun içinde hissederiz, karakterin içinde değil. Oysa max payne'de kendimizi max payne karakteriyle eşleştiririz. Ha, yer gelir aksiyon fazlalığından koptuğumuz olur, oyun olduğunu fark ederiz o da oyunun türünden kaynaklanır. Bir de fallout a bakarsak, evet kendimizi hem yarattığımız karakterin içine koyarız, hem de varolduğu dünyada yaşadığımızı sanarız. İşte bir rpgyi rpg yapan öğe de budur. Yaşayabiliriz. Özgürlüktür, ayrıntıdır, bunlar hep o yaşama hissini kuvvetlendirir. Bize gerçek yaşamımızdan sonra yaşadığımız başka bir dünya verebilen oyun benim için rpg'dir. İsterse fps olsun. Silah olmuş, yaratık olmuş, büyücü olmuş, hiç fark etmez.
Sosyal ağlarda paylaş

Kaede said:
Tersten ledzeplinin rpg ler konusunda yorum yapabilmesi/yorumlarının kaale alınması için oynaması gereken baya bir oyun var.

Ayrıca git kumda oyna sen maci voryır axedice efendi

Abi RPG görüşlerimiz farklı. Ben role playing bekliyorum nasıl olduğu fark etmez, sen adam kesmek istiyorsun. Ben karakterin gözüyle dünyayı gördüğüm ve karakterin kendisi olduğumu hissedebildiğim ouyun istiyorum, sen tepeden bakıp herkesi gördüğün, o köşenin arkasında ne var diye merak etme geriliminden yoksun karakterin tam olarak içinde hissedilemeyen bir oyun istiyorsun.

Farklılıklarımız var da ayar vermesen daha hoş olur yani :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ya yok öle bişey işte. Macera olmazsa Rpg nin game i olmaz diye bişey yok, Yalan o. Hangi Live da macera gördün sen, Bi masa başında oturup Han muhabbeti çevirmek bile Tam anlamıyla Rpg dir. Böyle diyerek, Bütün diplomasi oyunlarını, Liveları, Daha bilimum Masaüstü rpg çeşidini çöpe atıyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Abi RPG görüşlerimiz farklı. Ben role playing bekliyorum nasıl olduğu fark etmez, sen adam kesmek istiyorsun. Ben karakterin gözüyle dünyayı gördüğüm ve karakterin kendisi olduğumu hissedebildiğim ouyun istiyorum, sen tepeden bakıp herkesi gördüğün, o köşenin arkasında ne var diye merak etme geriliminden yoksun karakterin tam olarak içinde hissedilemeyen bir oyun istiyorsun.

Farklılıklarımız var da ayar vermesen daha hoş olur yani :)

Git Fallout oyna sonra gel
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...