Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fable II (a.k.a. The Sims : Sword&Sorcery)

axedice

Öne çıkan mesajlar

Molyneux'un Fable'ı da sims özentisi oyunlar kervanına katılmış. Yine çocukluktan aldığımız karakteri geliştirerek bir kahraman yapıyor, evleniyor, çoluk çocuğa karışıyor ve multiplayer modunda arkadaşlarımızla barda birer içki içebiliyoruz. Bol bol epix ve innovasionlı tanıtımı için buyrun. http://www.gametrailers.com/player/35485.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Fable_2

Ayrıca oyun xbox360 exclusive. ME için de öyle demişlerdi, 6 ay içinde pcye geldi. Heralde yine aynısı olur.
Sosyal ağlarda paylaş

açıkçası şimdi vidyoyu da izledim ve heyecanlandım bile diyebilirim. geçen sefer de oyunu ne evle ne sevgiliyle uğraşmadan bitirebiliyordun ama istediğinde oturup düzenli bir hayat bile kurabiliyordun kendine. benim en çok hoşuma giden ayrıntı da paso leather giyiyordum savaşlarda, bir gün üstümü çıkarttım tüm vücut yara izleriyle doluydu ve o izler geçmedi oyun bitene kadar. çok hoşuma gitmişti o ayrıntı. platemail giyen arkadaşta bu izler çok azdı mesela. bu sefer de good iken surat ifadesiyle, evil iken surat ifadesi bile farklı olacak diyorlar, bakalım göreceğiz ne kadar dediklerini yapabilecekler.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice, fableda baya secim yapıyosun, hanı masseffectle karşılaştırılamaz bile mesela, hatta kotor1 deki kadar secm yapıyorsun.

karkterin değişiyor tepkiler değişiyor bunu bire br yaşıyorsun, yemeyi sectiğin ıvır zıvıra göre (ki yemek zorundasın) şişmanlıyorsun zayıflıyorsun ona göre int/str/dex alıyorsun. yaslanıyorsun sac sakal oluyorsun.

cok az oyunda karakterının gelişimini bu derece takip edebilirsin, rpg budur. secimse oda budur.

ve haıt ithacadaki cifcinin hayatıda rpg dir bunuda tartışmıyalım zaten. macera dediğin struggle dır, conflicttir, bunlarda ceşitli boytlarda olur, herkez dunyayı kurtarmak zorunda değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Değildir abi gayet de tartışalım. Hangi dm oturur çiftçinin hayatını oynatır? Ha bigün mezarlarından kalkan undead ordusu çiftliğini basar, o zaman çiftçi karakterini oynarım.

edit : Yok macera var da, oyunların belli bir odağının olması gerektiğini düşünüyorum. Böyle life simulator gibi takılırsan işin rpg öğeleri geri planda kalıyor işte.
Sosyal ağlarda paylaş

RPG öğesi yok mu demek abi. Bi kere rol yapıyosun direk rpg, ha fantasy/action/rpg öğeleri de var evet macera var, savaşıyosun falan. Sims'le alakası yok, her life simulator da rpg oyunudur zaten. Adamın rolünü yapıyorsan, onun hayatını yaşamak da bir rol yapmadır.

Fable da gayet aksiyonludur, son çıkanbirçok rpgye basar.
Sosyal ağlarda paylaş

RPG rol yapma oyunudur

role playing game

role playing adventure game degil
CRPG lerin en kotu olyi bu oldu zaten
herkes sovalye herkes kahraman
hayir rol yapma epic macera ile sinirlandirilamaz

herkes kahraman rpg si yapabilir ama herkes ozgurlugu olmadan bir derebeye bagli gunlerini yasiyan bir ciftci role play i yapamaz

zaten problem bu
ya buyuk asker epic maceraci kotu buyucu gecmisini hatirlamiyan adam vb kaliplari ile bu hale geldi genre

RPG dedigin 10 saat macera ise 10 saatte siradan hayattir
Aragorn unda akrni acikabilir Laurana da kaka yapar

her dakka her saniye macera olmak zorunda dgeildir adi ustu role play dir, baska bir kisi olsanizda amac onu size birebir hissettirebilmektir

aksi turlu yaratik kesip kesip loot kapmaca aradada abidik hiakye sikistir

koyunu orclar abstiktan sonra kotu buyucuden intikam almak icin yola cikan kahramanin macerasi

al sana powerplay
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor en son ne zaman bi dmi bi styi sıradan insanların hikayesini yada kahramanların sıradan hikayelerini anlatırken gördün? Sizin bahsettiğiniz şey rpG değil, baya bildiğin piskologların falan hastalara empati kazandırmak için yaptıkları Role Playing seansları. Hangi masa üstü rpgde sıradanlık görmüşsün de crpglerde bunu arıyorsun? İşin içine Game girince ortada bi macera olmak zorunda. Tanımında bu var.

Klişe hikayeler ve kalıplar diyorsun ama çıkan büyük rpglerin hikayelerine bakalım

Fallout : Su çipi + master
Fallout2 : Geck + enclave
Baldur : Tanrı çocuğu kaçıyor
Baldur 2 : Tanrı çocuğu kovalıyor. Ama bence Irenicus çok ön planda olmuş. İkinci bi villain girebilirdi olaya.
Torment : Orjinalliğini tartışmaya değmez
Arcanum : You're teh chosen one... NOT
Bloodlines : Survival
Kotor : Hafıza format. Zaten pek sevmem bunun hikayesini.
Kotor2 : Tormenttan çakması çok ama exileın geri dönüşü başarılı. Oyunu nihilustan ibaret sananlar gerçek hikayeyi kaçırıyor.
Nwn : Pek bilmiyorum. Ariabeth = Bastila?
Nwn2 : İyi işlenmese de silver shardlar ve özellikle Netheril-Illefarn geçmişine ışık tutuyor.
Iwd : Blood war
Iwd2 : Köyünü (gerçi başkasının köyü) orclar (goblinler) bastıktan sonra intikam almak için yola çıkan.. Yok abi haksızlık yapamam bu oyuna, hafif bi survival havası vardı yine. İkizlerin hikayesi biraz bayıktı o ayrı.

Bok atmayın güzelim oyunlara. Konseptler gayet sağlam. Ha fableda galiba bi köy basma hedesi vardı ama fenrisin dediği gibi pek beğenmediğim ve oynamadığım için bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...