Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Warhammer 40k Online

Sylian

Öne çıkan mesajlar

Ha. Ben Ultima Online'ı oynamaya çalışmıştım zamanında da, map'i bilmiyordum. Dolayısıyla malzeme falan alıp skill kasamıyordum. Yardım eden de yoktu yanımda. Millete soruyordum takan da olmuyordu. Fatal War'a başlayacaktım bir ara o da kapanmıştı. :( Bir türlü tadamadım Ultima Online'ı. Benim kuzen oynardı bu oyunu. Çok iyi hatırlarım, 45 level asas kasmıştı KO'da. Sonra UO'yu falan duymuş bir yerlerden. KO oynadığımız cafede hep oynardı millet. Ama bana saçma geliyordu ölünce üzerinde ne var ne yoksa lootlanması. Dedim öyle şey mi olur, öldün mü bütün itemler gidecek, baştan kasacaksın falan. Bana bu oyuna başlamak saçma gelmişti o zamanlar. Tabi ortaokula gidiyoruz daha.

Kuzen oynardı, ben izlerdim. Bazen skill kasardım böyle bişeyler yapardı karakter heal basmak gibi. Ama bazı skilleri kasmak çok zordu. Lumber skilli mi ne vardı, ağaca baltayla vurarak kasılıyordu. Böyle ucu yeşil, vurunca ölümcül yara açan silahları kullanmak için kasmak gerekiyordu. Çok zor kasılıyordu o skill. Her 2-3 vuruşta mı ne 0.1 mi ne artıyordu şimdi tam hatırlamıyorum. :D Oynaması da zordu ama böyle bazı ağaçlık yerler falan vardı, ordan kaçması falan zor oluyordu. guards diye yazınca anında guardlar bitiyordu yanında :D Ben hiç öyle aksiyona falan giremedim şimdiye kadar. Daha şehiri çözememiştim, malzemelerin nereden satın alındığını, NPCler'in yerini falan bilmiyordum. Kendi başıma da öğrenememiştim, bütün gün dolaşıp duruyordum. Google'ı açıp map tarifine falan bakıyordum ama bir işe yaramamıştı. Sonra da silmiştim oyunu. Kuzen Warlock muydu, büyücü müydü neydi, yıldırım atma skilli mi ne vardı, sonra zehir atma skilli falan vardı. :D Yalnız bir tane serverda paralı itemler vardı, onlar ölünce lootlanmıyordu sanırım. 140 lira mıydı neydi.

He Order diye bir faction vardı UO'da, hatırlıyorum. Ama Chaos'u hatırlayamadım. Ayrıca Chaos deyince aklına UO mu geliyor Allahsız? Warhammer 40K konusundasın ve Chaos deyince aklına UO geliyor ha, püü rezil. UO'dan mı geliyor o espri? Sanki bana bir yerden tanıdık geliyor o espri ama Google'a yazınca bir şey çıkmıyor. Daha doğrusu ilk sırada meydan sözlük linki çıkıyor ama girince böyle bir başlık yok diyor.

Ha bu arada ben o soruyu sana değil GokTuRK'e sormuşum pardon. Ve heretic'sin ve purging flame ile temizlenmelisin tarzı şeyleri de GokTuRK demiş. Sen nasıl oldu da bunları söyleyenin sen olduğunu söylediğimde ben öyle bir şey demedim demedin, hayret. O kadar çok troll yapıldı ki bana, kim hangi trollü yaptı karıştırıyorum artık. :D Yuh lan. 40K ile ilgili bildiğin tek şey Ultramarines animasyonu mu? Ulan ben de sen o kadar troll yapınca seni 40K lore bilgini falan sandım. :( Daha Grey Knights'ın ne olduğunu bilmiyor adam. Lore hakkında o kadar kıt bilgime rağmen ben bile biliyorum Grey Knights'ı. Dark Crusade'de 4-5 tane birlik çıkarabildiğimiz askerler bu Grey Knights dediğimiz olay. Chapter mı değil mi tam olarak ben de bilmiyorum ama haberim var yani. :D

Çizgi film diye bahsettiğin animasyonun adı Ultramarines. Ne olduğunu biliyorum yani fakat izlemedim. Grey Knights'ın ne olduğunu bile bilmediğine göre evet, 40K ile ilgili sohbet edebileceğimiz çok bir şey yok. Çünkü ikimiz de cahiliz lore konusunda. Biraz bir şeyler biliyor olsaydın konuşabilirdik belki. Ben sorular sorardım, sen cevaplardın. Tabi sabah mahmurluğunun ne olduğunu sorduğumda cevap vermeyip, alay eden birine 40K hakkında sorduğum sorulara cevap verdirtmek o kadar da kolay bir şey değil.

Duydunuz dimi millet? Adam 40K lore'u hakkında hiçbir şey bilmediğini kendisi itiraf etti. Bu adamın daha Grey Knights'tan bile haberi yok ve oyun kültürünün nasıl bir şey olduğunu da açıkladı. Bu adamı da trollemenizi talep ediyorum sizden. :D Benim oyun kültürüm o kadar basit değil. Eğer oyundan zevk alırsam oynarım, vurdulu kırdılısına bakmam, hoşuma gitmezse oynamam. Benim oyun kültürüm de çok geniş değildir hani, öyle çok fazla bilgiye sahip değilim, lore konusunda da aynı şekilde. Ama bu adamla bilgimiz aşağı yukarı aynı oyun kültürü ve lore bilgisi olarak. O yüzden bu adamın da benimle aynı kaderi paylaşmasını ve hatta bunca zaman bunu sakladığı için execute edilmesini talep ediyorum The Inquisition'dan.

Öeh yorumu tamamlamam tam 1 saat sürmüş ve ortaya böyle devasa uzunlukta bir yazı çıkmış. :P
Sosyal ağlarda paylaş

rapo burası oyun loreu tartışma forumu değil ki, oyun tartışma ve milleti yetolama forumu

loreu bilmekten ziyade, oyunu oynamayı bilirsen, fikirlerin mesela beni daha çok ilgilendirir

warhammer40k da op spec filan varsa, gel bana pm at onkere de ismimi alintila mesaj at foruma, harfi harifine okurum
Sosyal ağlarda paylaş

rapper256 said:

bingildak said:

http://4.bp.blogspot.com/-m2slla6Qc4o/Uk2nq4In5GI/AAAAAAAAE0w/BVWz6YNrgj4/s1600/picard-facepalm-o.gif

Neye koydun bu resmi ne düşündün de koydun?

yeto bıngıldak, warhammer40kyi stargate zannetmiş hahah yeto ya.. rapo sen bakma ona, cahil çok burada
Sosyal ağlarda paylaş

RRa said:

rapo burası oyun loreu tartışma forumu değil ki, oyun tartışma ve milleti yetolama forumu

loreu bilmekten ziyade, oyunu oynamayı bilirsen, fikirlerin mesela beni daha çok ilgilendirir

warhammer40k da op spec filan varsa, gel bana pm at onkere de ismimi alintila mesaj at foruma, harfi harifine okurum

Millet beni lore bilmediğim için trolledi durdu aylarca. Hatta GokTuRK'e pm atmıştım neden sürekli bana heretic, alien tarzı şeyler söylüyorsun, hangi söylediklerim bunları demene sebep oluyor diye. Lore bilmiyorsun falan demişti. Yani aynı yollardan senin de geçmeni istiyorum adamım, beni anlıyor musun? Ayrıca oyun forumlarında lore da konuşulur her zaman. Oyunun tekniğinden bahsederken konu lore'a da kayar ve lore konuşursun doğal olarak. Kaldı ki bu oyun tamamen lore üzerine dayalı bir oyun. Yani nasıl diyeyim, koskoca 40K evrenini konu alan bir oyundan bahsediyoruz. Yetolama nedir la?

Oyun oynamayı bilirim bilmesine de, bunun için önce konsantrasyon eksikliğimin geçmesi lazım. :D Ayrıca oyunu oynamayı bilsen bile oyunun tekniğinden anlamadıktan sonra fikirlerinin bir önemi yok.

Hmm. Demek ki yazdıklarımın okunabilmesi için milletin ilgi alanını bulup o alanda master yapmam lazım. Op spec nedir la? Op overpower demek, yani aşırı güçlü, onu biliyorum. Spec de skill dizilimi miydi neydi tam hatırlamıyorum. :D

Aslında bu mesajı önceki mesajımla birleştirecektim ama mesajı yazarken Facebook'a daldım, o sırada başka mesajlar atılmış. Kaynamasın diye yeni mesaj olarak attım bu mesajı.

RRa said:

yeto bıngıldak, warhammer40kyi stargate zannetmiş hahah yeto ya.. rapo sen bakma ona, cahil çok burada

Cahil bıngıl. :D

@Captain Logar
Bence de. :D
Sosyal ağlarda paylaş

valla rapper uyum sağlamaya başladın bak, yakında alan yetkilisi yardımcısı filan olabilirsin.

evet. spec, skill dizilimi cevabını doğru kabul edebilirim.

lore ile daha çok roleplayerlar ilgileniyorlar, benim çok ilgimi çekmiyor. ben yıllardır, hiç bir oyunun loreunu doğru düzgün bilmem, filmini izlediklerim filan dışında, bence seni lore bilmediğin için değil de, loreu yanlış bildiğin yada, bildiğini sandığın halde, bilmediğin için yetolamış olabilirler
Sosyal ağlarda paylaş

@RRa
Hacı uyum sağlamaktan kastın ne? Orayı aç biraz. Ne yaptım da uyum sağlamaya başladım mesela? Alan Yetkilisi Yardımcısı. İyiymiş. asdasdasd :D

Op spec nasıl oluyor peki? Yani aşırı güçlü skill dizilimini nasıl yapıcaz?

Yoo aslında bir oyunun ana konusunda lore da konuşulur genelde. Hele Wow konularında falan lore üzerinde çok durulur. Yani bu tür lore ile ilgili oyunların konularında çoğu üye lore konuşur zaten. Ama senin ilgini çekmiyordur ona bir şey diyemem. Benim de çok ilgimi çektiğinden değil de, fanı olduğum tek evrenin lore'u hakkında bilgiye sahip olmak istiyorum, içeriğini merak ediyorum. Ya zaten fazla oyun filmi yok piyasada. Hele hele hiçbir mmo'nun filmi yok benim bildiğim. Bi ara Wow'un filmini falan çıkaracaklardı hala çıkaramadılar. Onun dışında bazı oyunlar, filmleri çekilip, sonradan mmo olarak çıkarılıyorlar. Mesela LOTRO gibi, SWTOR gibi. O tarz filmler kitap referans alınarak yapılıyor ama adamlar senaryoyu kafalarına göre değiştiriyorlar çoğu zaman. Sonuç olarak ortaya kitapla pek alakası olmayan senaryoya sahip filmler çıkıyor. Filmini falan izlesen de o filmden öğrendiklerinle lore bilmiş olmuyorsun pek. Yani LOTRO ve SWTOR gibi oyunların filmlerini izlemiş olsan da tam olarak lore biliyorum diyemezsin. Yok abi, GokTuRK'e bizzat sordum beni neden trollüyorsun diye. Adam lore bilmiyorsun dedi işte direkt olarak. Tabi onun yanında bilmemeyi geçtim bakmıyorsun da aç bi Lexicanum'dan oku bunları sormazsın dedi. Ben de konsantrasyon eksikliğim olduğundan dolayı İngilizce cümleleri anlamadığımdan, okusam bile anlamayacağımı söyledim. Zaten ben şimdiye kadar lore hakkında tek bir yorum bile yapmadım, sadece soru sordum. Yani milletin beni lore'u yanlış bildiğimden ya da bildiğimi sandığım halde bilmediğim için yetolamış olmaları söz konusu değil. Milletin, bildiğimi sandığım halde bilmediğimden beni yetolamış olabilmeleri için lore hakkında ahkam kesmiş olmam gerekir ki lore hakkında tek bir yorum yapmamış olduğumdan böyle bir durum söz konusu değil. O değil de peki sen niye yetoladın beni şimdiye kadar? Sen de lore bilmiyorsun.

dreagloth said:

RRa said:

bingildak said:

http://4.bp.blogspot.com/-m2slla6Qc4o/Uk2nq4In5GI/AAAAAAAAE0w/BVWz6YNrgj4/s1600/picard-facepalm-o.gif

stargate

dreagloth RRa'ya diss atmış :D
Sosyal ağlarda paylaş

RRa said:

bi kere, ben rappera öğretmek için yapıyorum

rapper bak birileri senle dalga geçerse, böyle bu eleştrileri önce göğüsünde hafifce yumuşatacaksın, hatta sende kendinde dalga geçiceksin filan öğren artık bunları aaaaaaaaaaa

Tahmin de ettim. Dedim RRa'nın bıngıl'ı trollemesinin bir nedeni vardır diye. :D

hunty said:

Her meaj da bir komposizyon yazma ozeni var. Mesaj basi 3 guncelleme ortalama.
http://s8.postimg.org/d5jvs8y7p/rap.jpg
http://www.captionite.com/c/2013/2/10/e4c9f.jpg

Her mesajda kompozisyon yazma özeni mi var? Allah Allah. Millet kaç gündür düzensiz yazdığımı söylüyor halbuki. Tamam yazdığım yazılara özen gösteriyorum da kompozisyon yazma özeni deyince sanki yazım düzenliymiş gibi algıladım. Genelde toplu cevap verdiğim için birden fazla güncellemem gerekiyor mesajları. O mesajda 8 tane alıntı yapmışım. Yani yazdığım mesajı düzenlememişim, yeni mesajlar yazmışım. Bazen de konsantrasyon eksikliğim olduğundan sonradan aklıma geliyor bazı şeyler. Yazdığım mesajdaki bazı kelimeleri falan değiştiriyorum, yeni cümleler ekliyorum falan öyle yani.

@RRa
Ben yazdığım mesajın üzerinden çok zaman geçmeden o mesajı editlerim hemen. Zaten belli bir uzunlukta yazdığım için de ben editlemeden senin o mesajı okuman mümkün değil. Zaten çoğu zaman benim mesajımdan sonra 4-5 tane mesaj yazıldığı için konuya girdiğimde diğer mesajları alıntılayarak o mesajlara cevap verdiğim için senin okuduğun mesaj değişmiş olmuyor. Ki zaten ben mesajımı yazdıktan sonra, başka mesajı alıntılayıp, verdiğim cevapla birlikte kopyalayıp önceki mesaja eklemeden önce sayfayı yeniliyorum. Bakıyorum yeni mesaj yazan falan olmuş mu diye. Yeni mesaj yazan varsa ben de yeni mesaj olarak atıyorum mesajı komple. Yani kendi yazdığın mesajdan sonra çıktığı için o mesajı gözden kaçırmış olmuyorsun. Zaten ben mesajlara cevap verirken genelde o an konuda kimse olmuyor. Sen veya bir başkası bir mesaj yazıyor ben diğer mesajları alıntılayıp onlara cevap verirken. Yani mesajını yazdıktan sonra veya bir süre sonra bir mesaj önceki mesaja geri dönüp bakarsan, editlenmiş mesajın güncel halini görebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...