Giovanni Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Amazon`da gezerken boyle bir kitaba rastladim A Dialogue of Civilizations Chapterlarin isimlerinden bazilari Chapter titles are 1: Gulen and Kant on Inherent Human Value and Moral Dignity, 2: Gulen and Mill on Freedom, 3: Gulen, Confucius, and Plato on the Human Ideal, 4: Gulen, Confucius, and Plato on Education, 5: Gulen and Sartre on Responsibility. Kant's belief was that humans have inherent value, Kitabi yazan Rice University, Texas`da bir profesor kadin. Kitabin arkasinda da 3 farkli akademisyenin sunumu var. California State Universitesi`nden Long Beach`den Houson Baptist Universitesi`nden, Auburn Universitesi`nden Kitabin web sayfasi www.gulenindialogue.com Ne diyorsunuz ? :) ilginc degil mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 şimdi şöyle bişey var burdakilerin çoğu fetullah gülen kitabı okumamıştır. ben bi prizmamıydı neydi onu okudum zamanında. adamın yazdıkları mantıksız gelebilir, sömürüyo dini diyebilirsiniz, her türlü kötüleme olabilir mantık açısından ama adam kitap yazmayı ve sistematiği filan biliyor. bilimsel bir nitelik yüklettirebiliyor kitaplarına. yani kısaca ambalaj çok iyi. not:cemaatçi değilim not2:bunları yazmak zorunda olmadığım bir toplumda yaşamayı daha çok isterim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 ABD, Fethullah Gülen'e Yeşil Kart vermedi 25 Haziran 2008 Razi CANİKLİGİL / NEW YORK Uzun süredir ABD'de yaşayan ve Türkiye'de "Laik devlet düzenini değiştirmek amacıyla örgüt kurmakla" suçlanan, aldığı beraat kararı Yargıtay tarafından onaylanan Fethullah Gülen'e ABD'den kötü haber. ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Servisi, Yeşil Kart başvurusunu reddetti. Göçmenlik Servisi'nin bu kararı şu demek: 1 ay içinde ülkeyi terk et! ABD’de oturma, seyahat etme ve çalışma izni sağlayan "Green Card" (Yeşil Kart) için yaptığı başvuru ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Servisi (USCIS) tarafından reddedilen Fethullah Gülen, kararın düzeltilmesi için açtığı davayı kaybetti. Mahkeme, Gülen’in "olağanüstü yetenekli eğitimci" statüsünde Yeşil Kart alabilmesi için öne sürdüğü argümanları yetersiz buldu. Göçmen bürosunu haklı bulan Pennsylvania Doğu Bölgesi Mahkemesi yargıcı Stewart Dalzell’in kararı sonrası Gülen’in bir ay içinde ABD’yi terketmesi gerekiyor. Ancak yasalarda açıkca belirtilmediği için bu süre kesin değil. Kaçak olarak ülkede kalabileceği bu sürenin de 6 aya kadar uzayabileceği belirtiliyor. GÜLEN ÖNEMLİ LİDER Göçmen bürosunun yanı sıra Yurtiçi Güvenlik Bakanı Michael Chertoff ve FBI Direktörü Robert S. Mueller’den de şikayetçi olduğu davada Fethullah Gülen’i, Klasko, Rulan, Stock & Seltzer avukatlık şirketi savundu. Göçmenlik bürosu ise Eyalet savcısı Patrick L. Meehan ve yardımcısı Mary Catherine Frye tarafından savunuldu. Avukatları, dava dilekçesinde Gülen’in Türkiye’nin en önemli dini lideri, dini hoşgörü savunucusu ve dünyanın sayılı eğitimcilerinden biri olduğunu iddia etti. Gülen için 1992’de Pennsylvania’da "Golden Generation Worship and Retreat Center Inc." tarafından "özel göçmen din görevlisi" statüsünde vize başvurusu yapıldığı ifade edildi. DOSYADAKİ MEKTUPLAR 2000 sayfadan oluşan dosyada ABD’deki Rumi Forum’un Başkanı Ali Yurtsever’in yardımı ile Türkiye’de ve ABD’de Gülen’e yakın önemli isimlerden referans mektuplarına yer verildi. Yurtsever, mahkeme kararının ardından 17 Haziran 2008’de mahkemeye gönderdiği mektupta, geçen kasım ayında Washington’da Georgetown Üniversitesi’nde Gülen hareketi için bir konferans tertiplediklerini, Gülen ile yakın temasta olduğunu daha fazla bilgi için kendisiyle temasa geçilebileceğini belirtti. 40 KİTABI VAR Mahkemeye sunulan belgelerde Fethullah Gülen’in, Vatikan’da Papa 2. John Paul ile görüştüğü, yüzlerce kitap ve gazete makalesinde kendisi hakkında bilgiler yer aldığı, ayrıca kendi kurduğu hareket hakkında dünyanın sayılı üniversitelerinde konferanslar verildiği, Gülen hareketinin ABD başta olmak üzere dünyada yüzlerce okul açtığı bildirildi. Gülen’in 40 kitap ve yaklaşık 100 makale yazdığı, "Gülen Hareketi"nin de kurucusu olduğu belirtildi. FİNANSAL KAYNAKLAR Savcılık kayıtlarında ise Gülen’in finansal kaynakları üzerine iddialara yer verildi. Burada Gülen hareketinin projelerinin arkasında Suudi Arabistan, İran, Türk Hükümeti ve hatta CIA’ nın da bulunduğu iddia edildi. Ankara’da yıllık gelirinin yüzde 10 ve yüzde 70 arasındaki payını Gülen hareketine bağışladığını itiraf eden işadamlarının olduğu, bu rakamların kişi başına yılda 20 bin ile 300 bin dolar arasında değiştiği ileri sürüldü. İstanbul’da yaşayan bir işadamının 4-5 milyon doları her yıl Gülen hareketine bağışladığı, Gülen okullarından mezun olan gençlerin de her yıl 2 bin ile 5 bin dolar arası bağış yaptıkları belirtildi. Siyasi figür Savcı Gülen için şöyle dedi: "Dini ve siyasi bir figür, akademisyenlere para ödeyerek kendisi ve hareketi için yazı yazdırıp akademik prestij elde etmek istiyor." Gülen’in yazdığı kitaplara da atıfta bulunan savcı, "Gülen’in yazdığı kitapların hiçbiri eğitimle ya da eğitim modelleri ile ilgili değil, tamamı dini çalışmalar. Ayrıca geleneksel laik eğitim ile inançlara karşı hoşgörünün harmanlanmasıyla bir eğitim modeli yaratıldığı şeklindeki ifade de inandırıcı değil" dedi. REFERANSLARI YETERLİ OLMADI Fethullah Gülen’in Yeşil Kart başvurusu için mahkemeye sunulan destek mektupları arasında ilk sırada CIA’den analiz ve prodüksüyon direktörü olarak emekli olan George Fidas’ın yazdığı mektup yer alıyor. CIA’nın Balkanlar uzmanı Fidas, Washington Üniversitesi Uluslarası İlişkiler Bölümü’nde ders veriyor. Yunan asıllı olan Fidas, ayrıca Joint Military Intelligence Council’de görevli. Referans mektubu yazanlardan eski CIA ajanı Graham Fuller, "Rand Corporation"da danışman. Mektup yazanlar arasında eski Başbakan Yıldırım Akbulut, AKP Kahramanmaraş Milletvekili, Meclis Milli Eğitim Komisyonu Başkanı ve eski Milli Eğitim Bakanı Mehmet Sağlam, ABD’nin eski Ankara büyükelçisi Morton Abramowitz de var. ABD’nin çeşitli üniversitelerinden teoloji profesörlerinin yanı sıra evanjelik ve katolik papazlarla TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Saraylı da Gülen için mektup yazmışlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 wikipedia`ya gore ise http://en.wikipedia.org/wiki/Fethullah_Gulen Academic studies about Gülen Gülen has been the subject of several academic studies.[18] A recent conference was held at the House of Lords, under the sponsorship of the London School of Economics, and the University of London to study Gülen and his movement. Two other conferences will be held soon; one at Georgetown University, which is titled Islam in the age of global challenges, Alternative Perspectives of the Gülen Movement, the other at University of Oklahoma titled The Fethullah Gülen Movement in Thought and Practice. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 fede said: not:cemaatçi değilim not2:bunları yazmak zorunda olmadığım bir toplumda yaşamayı daha çok isterim Az kaldı az, bunları yazmak zorunda kalmayacaksın. Durmak yok yola devam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 oha direk fişledi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 yazdiriyordur, bende de para olsa basarim parayi yazdiririm bir kitap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 bu arada ben yazmayı biliyor demişim. onu düşünmemiştim. yazdırıyo da olabilir evet :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 fede said: oha direk fişledi :D Ahaha ne meraklısınız yav fişlenmeye. Az kaldı hepimiz cemaatçi olacaz yakında. Namaz kılmayanlar fişlenecek sadece, rahat olun. Durmak yok yola devam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 fede' ye katılıyorum. Hakikaten adam kitap yazmayı biliyor, edebiyatı, yorumlaması fln çok iyi. İdeoloji demiyorum, edebi açıdan ele alıyorum :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Bakalım hakikaten kendisi mi yazıyor o kitapları? Hepimiz(biz derken bir ABD savcısı da bu gruba dahil) biliyoruz ki Gülen akademisyenlere bu tarz kitaplar yazmaları için ciddi paralar veriyor, o kitapları da kendisinin yazmadığını düşünmek çok da yanlış olmaz kanaatindeyim. Wikipedia'da denilen doğru, Lordlar Kamarası, "Gülen Movement" konferansı düzenledi hakikaten, hatta burada konusu bile açıldı. Kusura bakmayın ama İngiltere'nin bu tarz bir onuru karşılığında bir şey almadan vereceğini zannediyorsanız İngiliz tarihini bir kez daha gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Peki bu adam kendi kitaplarini da kendi yazmadiysa, Kambocya`da, Izlanda`da Amerika`da okullar acacak gucu nereden buluyor anlamiyorum insanlar sifir bir adami yuceltmek icin para mi yagdiriyor ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wizardofoz Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Gülen Hareketi gerçekten çok güçlü ve köklü bir hareket. Bu hareket pekçoğunuzun düşündüğü gibi sadece sakallı, sarıklı, cübbeli hocalardan değil, birçok ilim insanını da kapsıyor. Bu da Gülen Hareketi'ni daha güçlü ve altedilemez kılıyor. Dünyada bugün itibariyle etkili olan ideolojik hareketleri sorun, sanırım ilk sırayı Gülen Hareketi alacaktır. Yukarıdaki konuşmalara biraz göz attım da.. Gülen hareketini sadece FEttullah Gülen ile özdeşletirmeyin. O, her en akdar hareketin lideri olsa da hareketi asıl tutan bilgiye ve paraya dayalı daha güçlü kaynaklardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Gülen tek taraflı anlaşılmaz. İç yüzünü anlayabilmek için ya o evlerin birinde yetişip paçayı kurtaracaksınız; ya da Nurettin Veren'i takip edeceksiniz. Ha diğer taraftan yukarıdaki kitapta diyalog çağırısı, birbirimizi anlamamız lazım vs. zırıltılar mevcut. Fethullah Gülen, müslümanlığa küfreden Tuncay Güney'i himayesine almış bir adam. Geri kalanı palavradır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Giovanni said: Amazon`da gezerken boyle bir kitaba rastladim Ne diyorsunuz ? :) ilginc degil mi ? anlamı: Amazon bile Gülen'i kabul etmiş, siz hala kabul etmiyorsunuz... mudur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Hayir, Amazon'da gezerken boyle bir kitaba rastladim paylasmak istedim demek bonec ? Turkce yazmaya calisiyorum ama anlasilmamasi ilginc. Baska bir dil de konusabiliriz ama konuyu rezil etme lutfe insan gibi konusuyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 amazon shopping sitesi değil mi? amazona girince değeri makbul mu oluyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Gülen öyle boş bir adam değil ki, kitapları kendisi yazmıştır muhtemelen. Adamın birkaç videosunu izledim, çok iyi ağlıyor/bağırıyor. Ona müritleri peygamber gözüyle bakıyor inanabilirsiniz buna. Hoca efendi/Efendi diye hitap ediyorlar. Bir de Sayid Nursi var, ikisi de aynı yolun yolcusu. Kitaplarını kendisi yazdığına inanıyorum ben, anormal birşey değil. Salak bir adam olsa bu kadar kişiyi bir araya getirip, kendine bağlayamaz. Ha, fetonun hakkındaki teorilerden biri hristiyanlığı, museviliği, müslümanlığı tek çatı altında toplayıp tek bir din yaratmak. Garip tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 adam zaten ifade tarzıyla insanları etkiliyor. neden başkalarına yazdırma ihtiyacı duysun ki? konuşarak insanları etkileyebilen birinin kitap yazmak için adam tutması fikri çok gerçekçi gelmedi bana. ayrıca yazdıklarına üstünkörü bir göz atarsanız bilindik fethullah gülen tarzını görmeniz hiç zor olmaz. yani yazılardaki üslüpla konuşmalardaki üslüp arasında büyük tutarlılık var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 off olaya bak said: Dr. Jill Carroll is the associate director for the Boniuk Center for the Study and Advancement of Religious Tolerance at Rice University, as well as an associate adjunct professor in religious studies. Well-respected for her work promoting religious tolerance and for her thorough understanding of Gulen’s ideals, Carroll wrote A Dialogue of Civilizations following her numerous trips to Turkey where she had the opportunity to visit schools and institutions founded by the people in the Gulen movement. She currently resides in Houston, Texas.. Okulları da gezdirmişler.. Gülenin Amerika bağlantısı falandır işte bunun altındaki.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Evet bağlantısı çok güçlü adamın ona laf yok. Ama anlamsız bir şekilde Greencard başvurusu iptal edildi, altındaki gerçeği merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bao Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2008 altıdaki gerçek basit: bu işler dışardan olmuyo, bak beraat te ettin, dön memleketine de ılımlı islam ftw i öğret çocuklara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Earenwen Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 ee horizon nerde? :D edit: sir nerde demiştim horizona çevirdim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 odiflame said: amazon shopping sitesi değil mi? amazona girince değeri makbul mu oluyorsun? Amazon'a girince "koşer seks nasıl olmalı" türü kitaplar da bulabiliyorsun Gülen'in kitabını bulabiliyor olmana şaşma yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2008 Adam 20 kusur milyar dolarlik bir TARIKATI yonetiyor. 20 kusur milyar dolar sadece tarikatin ekonomik gucu bu arada. Politik gucunden soz bile edilmiyor. Bende olsam hakkinda arastirma yaparim. Bide ck guzel agliyo bole bohoo bohoooohooo diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar