Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Asker Patiler

Atoyo

Öne çıkan mesajlar

DynamicK said:
pek bilen çıkıcağını sanmıyorum da bi şansımı deneyim o zaman

1 hafta izin alıp da yurt dışına çıkabilmek mümkün mü peki?
özel izin falan almak gerek sanırım 1 ay falan sürüyormuş işlemi diye duydum. yani normal asker isen öyle imiş bide 6 ay kısa dönem yaparken böle bişi var mıdır acaba?

kısa dönem asker oldugunda erbaş olacaksın ve er/erbaş için yurt dışına çıkış özel izin gerektiriyor. zorlu bir uğraş olacaktır derdini anlatmak
Sosyal ağlarda paylaş

DynamicK said:
oluyor zaten onu planlıyoruz da çok geç gelcek bide ben giderim hem gitmişken strongbow ve magners içicem onlar da aynı sekilde özleyeceğim değerler olcak :)

kız bi yana biram bi yana ...

hele bi gitte askere, kısa dönem olarak, görecez bakalım bunları özleyebilecek durumda olacakmısın:D
Sosyal ağlarda paylaş

Bende 319.dönem olarak mayısda geldim :), mardindeydim. Torunlarıma :P önerilerim, sakın içinizde en ufak bir korku yada şüphe olmasın, dışardan görüldüğü gibi değil kisaca söyle diyeyim lisenin devamı olarak düşünün, çok geyiklerrr çevireceksiniz :). Her şeyden öte kafanız boş mental bir tatil oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

nerde yaptığın değil. kimle yaptığın önemli askerliği aga. ben de 319. um. istanbulda yaptım ama inan mardine falan gitseydim dedim keşke. :D şans ve torpil işi bunlar. bi arkadaş normal asker. adam tatil yeri gibi bi yere çıktı otel gibi bi yerde resepsiyonluk gibi bişe yapıyormuş. askerlik yapmıyo adam yani kısaca.. şans :)
Sosyal ağlarda paylaş

O konuda haklısın, ben doğuyu istiyordum özellikle kars, ağrı. Madem gidiyorum bari oraları göreyim istemişdim, aslında doğu karadeniz de super olabilirdi :). Neyse sonuçda mardin çıkdı. Geze geze giderim diye otobüsle gittim birde, aman tanrım 22 saat sürdü istanbul mardin hah. Gerçekden güzel yerler. Doğuda askerliği her zaman daha rahat yaparsınız batıya göre, zaten görev yaptığınız yer kritik olduğu için, komutanlar daha toleranslı oluyor.

70. Mknz Piyade Tugay Komutanlığı na gittik teslim olduk işte, 10 kişi olunca aldılar bizi topçu taburuna götürdüler (349 adet kısa dönem mardine gönderilmiş ve bütün piyadelerin toplanma yeri 70.mknz piyade tugayı) bu arada piyade olduk :) yani temel askeri sınıf starcrafttaki marineler gibi, orda bizi bir depoya soktular, kamuflajları verdiler giyinin dediler, bir giydim kamuflajı aman tanrım içinde yuzuyorum resmen, küçüğü yokmu dedim, terzide halledersin dediler, botları bir numara buyuk aldım ama yinede diğer herkes gibi bende 2 hafta ayaklarımdan çok çekdim.

4 hafta sonra kura çekdik, tabi bu arada acemiliginiz bitince onbaşı rütbenizi takıyorlar, yani dikiyorsunuz, usta birliğindede 1 ay sonra çavuş oluyorsunuz yani bir manga adamın komutanı(sizinle beraber 9 kişi) tabi duruma göre bir takıma bile komutanlık edersiniz (50 kişi). Biz 6 hukukçu ayrı kura çekdik (kura çekimi sonucu geldiğiniz il içinde dağılırsınız, kısa dönemlerde böyle. İstisnasi haller var mesela şırnak-cizre hudut taburu ile tank taburu bizim tugaya bağlı olduğu için cizreyede adam gitti aramızdan) neyse çekdik kuraları 2 kişi cizreyi çekdi, bir savcı kızıltepeyi, bir avukat nusaybini, diğerini hatırlamıyorum, ben ise geldiğim yeri çekdim yani tugayda kaldım :). Yalnız cizreye bayağı bir arkadaş gitti bizim takımdan (50 kişi) 22 kişi cizreye gitti. Koğuşlar ise acemi birliğinde 50 kişiydik, usta birliğinde ise evet sıkı durun 8 kişi kalıyorduk bir koğuşda, ama fiilen 6 kişi çünkü elemanlardan biri yemekhanede görevliydi adam orda yatardı nedense, bir çavuşda İNS'de (ileri nöbet sahası) görevli olduğu için 6 kişiydik.

Bir çok göreviniz oluyor nöbetçi çavuşluk (bir kere yaptım), değiştirici çavuş( nöbetçileri gecenin körü kaldırıp, yerlerine götürmek aman dikkkat mermiler eksik olmasın şarjörlerde sonra saatlerce mermi ararsınız adamlarla beraber), disiplin subaylığında yazıcılık da yaptım ben 3 ay kadar çok rahat bir iş ama sıkıcı.

En son hazır kıta çavuşu oldum sabah 5.30 kalkıp 8 adamınızı da kaldırıp, tam teçhizat giyinip, çelik basşlığınız, hücum yeleğiniz ve silahlarınızla beraber, ordu evine komutanları almaya gidiyorduk. Kisaca onların güvenliklerini sağlıyorduk. 1 pkms( bixi), 1 mg3 (evet mg42 modernize edilmiş versiyonu dakikada 1200 mermi) ve 7 g3 ile toplam 1700 mermi ile yola çıkıyorduk. Ben bixiciydim 500 mermilik bir mühimmat sandığım vardı hah insan şimdi düşününce komik geliyor. tepe timi önden yola çıkıyor yol (kışladan orduevi 12 km felan) üzerindeki uygun bir yere pusu atıyorlar, diğer yarımız ise yani yol timi ordu evine gidip komutanları alıyor (2 otobüs) ve görev yerlerine dağıtıyoruz. Akşamda mesai bitimi onlar geri bırakıyorduk. Geceleride saat 8 den 12 ye kadar tugay çevresindeki köylere pusu atıyorduk yani köye hakim bir tepeye ben 8 adamım ve bir uzman çavuş nezaretinde mevzilenip gelen giden varmi diye gözetliyorduk.

İşte silahım http://kalashnikov.guns.ru/images/158.jpg 9.2 kilo, dakikada 650 mermi, mg3 kadar seri değil ama mg3ü arazide taşımak zor ama ateş etmeye başladınız zaman çok etkili, birim zamanda iki kat mermi gönderdiği için hareketli hedeflerin vurulması çok daha rahat bixi ye göre.

Hah çok keyifliydi, eve telefon açan adamlar bunları tabi bire bin katarak anlatıyorlardı :), halbuki hiçde oyle değil.

Askerlik anısı ne yaman birşeymiş be, anlatıkça çoşdum.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Lind3r0th said:
Öle demeyin HArbiye filan yalan cok disiplinli anasını satayım 2 haftada bir çarşı yüzü goruyoz dolu mal var zor valla şafak 269 bitermi? :P

2 haftada bir çarşı iyimiş be öpde başına koy, ben 6 hafta çarşımızın kitlendiğini bilirim, 6 ayda 5 kere çarşıya çıkmışızdır mardinde, kızıltepede sınır karakolundaki arkadaş ise çarşısız askerliğini tamamlamışdı.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
@DynamicK;

İznini yurt dışında geçirebilmen için 1nci derecede akrabalarından birisinin (anne, baba, evli kardeş) yurt dışında ikamet ediyor olması veyahut telafisi mümkün olmayan bir sınava falan gitmen gerekiyor. Başka türlü yurt dışına çıkış yasağın var (:

Bu arada ehem, şafak 7 (:
Sosyal ağlarda paylaş

Aman Allah korusun askerlik filan :D 6 sene askeri okul öğrenciliği yaptım. Kurtuldum geçen sene okuldan sonunda :D O çok sevdiğim kanuna göre de bir şey var. Okulda okuduğum normal günlerin 3 tanesi askerlikten 1 gün düşüyor. Eğitimler, talimler filan 1'e 1 düşüyor. E hesaplatmıştım zaten. Adamın dediği şu oldu; "Eğer 4 yıllık okul bitirirsen gelirsin astteğmen olarak, bi çay içersin, teskereni alır gidersin."

Tüm askerlerimizin Allah yardımcısı olsun. Ne diyelim =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...