Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Good Old Games


Sylian

Öne çıkan mesajlar

yanlış okumadıysam sadece dijital olarak oyun bende bulunacak, ne bir CD ne orijinal bi art concept ne kutusu, ne kullanıcı kılavuzu kağıda hiçbirşey yok. Ben neden 10 senelik oyunu net'ten indirmek varken 10 dolar verip dijital olarak indireyim ki? multiplayer da oynayamıyorum. neden para verip indireyim? benim elimdeki oyunun orijinal olduğu nereden belli olacak, insan birşeyler bekliyor. gereksiz bence.

ayrıca oyunlara baksanıza arkadaşlar dos oyunu yok ki alayı 95-98 ve zaten bir çoğu sorunsuz çalışıyor vista'da.

bu arada korsana teşvik etmiyorum. ben kendim beğendiğim oyunları orijinal satın alan biriyim. elimde mmorpg harici 20-30 adet orijinal oyun var ama insan kitaplığının, cd'liğinin bir köşesinde kutulu halini bulundurmak istiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Satın almak istemiyorsan zaten yapacak birşey yok, bu orjinal almak isteyenler için. Netten indirmekten farkı korsan olmaması, yasal, hak yemiyorsun.

Kullanım klavuzunu kullanan var mı? Concept art ise genelde CE ile gelir. Kutu yok CD yok. Sizi bilmem ama ben Türkiye'deki oyun fiyatlarından, oyunların bulunmamasından ve özellikle kargo derdinden sıkıldım. Kutu toplaya toplaya depo gibi oluyor insanın evi, çok özel bir kutu değilse saklamam. İndirip oynuyorsun hemencecik, cdyi arkadaşa vermiştim, cd çizilmiş yok.

Dos oyunları zaten abandonware yani bedava.


@kfg siteye üye olmadım o yüzden bilmiyorum ancak o uygulama nadiren yapılan birşey, ilerde daha da yaygın olmasını bekliyorum zira digital download olayı yaygınlaşacak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu oyunlarda ne cdkey var, ne de kopya koruma sistemine sahip exe dosyaları. korsan cd ile bu digital download'ın içeriği birebir aynı. hiçbir şekilde bendeki oyunun orijinal olduğunu belirten birşey yok, ben neden kullanayım digital download hala kavrayabilmiş değilim. multiplayer da yok, korsanların giremeyeceği. odanın bir köşesine koyup bakınca ah ulan ne oyundu da diyemiyorsun. sonuçta ben 10 senelik bir oyunu indiriyorsam para verip satın alıyorsam bu klasiktir, ve açıkcası unutmamak isterim. register ol bize diyor peki diyorum, yazıcıdan çıktı alıyor bana bunu posta ile yolla..oldu anam.

edit: dijital download ya şimdi bu, arcane'in dediği gibi cd derdi yok, tabii ki cd yedeğini de almıyorsun. e format attın bilgisayara ne oluyor? steam gibi bu da baştan kurmanı isteyecek, kur sonra tekrar oyna. ne oldu e orijinal her format attığında baştan indiriyorsun, bi de pratiksin materyalist değilsin cd ile uğraşamazsın yedek de almamışsın.

ben ısınamadım arkadaş. ayrıca bu kadar da asabi bi şekilde buraya mesaj attığımı hatırlamıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bilgisayar oyun ekonomisine katkida bulunmak icin. Amma maddiyatcisiniz ha, nedir bu "kutusu kitapcigi bende olsun" mantigi anlamis degilim, napacan kutuyu? virtual cd duruyor bir yerde ve sen istedikce yukleyebileceksin... orjinal oyun alarakta katkida bulunmus olacaksin, orjinal oyun alan biri olarak bunu zaten biliyorsundur herhalde?

Sundugun mantik duz kopyaciliktan farksiz, spore cikacak, neden para vereyim ben, gider kopya alirimdan farksiz bu dedigin... bir kitapcik ve kutu icin deger mi? Bu donemde o oyunlari budget pack olarak alsan eline bisi gecmeyecek, duz dvd kapagi gececek ustunde de OLD CLASSICS vs. yazacak (bkz mdk nin classic dvd pack'i).

Eger oyun piyasasina para odemek istersen veriyorsun iste, nasolsa eski oyunlari oynuyorum dersen de oynarsin indirip, sana gore oyunu orjinal almak sacma gelebilir kutusu mutusu olmadigi icin ama alip bir katkida bulunmak isteyen birine de engel olma gorusunle. Senin kisisel tercihin bu, elestirecek degilim ama birak ta isteyene engel olma.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben zaten dikkat edersen genel olarak dijital download sistemini eleştirmiyorum, benim de steam account'um var evet o account'a 20'ye yakın oyun var. ben sadece böyle klasik oyunların en azından belirli ambalajları olması düşüncesindeyim. 10 sene önce oynadığım oyunu, dijital download edip klasör olarak pc'de saklamam bana pek mantıklı gelmiyor. demek ki o oyunun bende ayrı bir yeri var ki 10 sene sonra para verip alıyorum, sadece klasörle sınırlı olmamalı. herneyse benim için konu kapanmıştır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yasal olduğu için, hak yememek için kullanabilirsin. Verdiğin para oyuna emek verenlere gidiyor. Orjinal almak için illaki sunucu desteği veya exe koruması mı lazım? Orjinalin mantığı oyunun yapımında emeği geçmiş adamın ekmek yemesidir.

Eski oyunlar ortalama 3 saatte iner. Steamde yeni oyunlar bile en geç 24 saate iniyor. Kurma hızın bağlantınla limitli tabii, CD gibi hemen kuramıyorsun ama dediğim gibi benim için artıları ağır basıyor, değer. Kutu isteyeni, materyal isteyeni anlıyorum. Ben de severim, ben de isterim. Bu servis o özellikler olmasa da olur, digital downloadun artıları olsun yeterki diyenler için.


Uyumlu yapmak değil de sadece uyumlu olanları satarlar herhalde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O Fallout 2 kutusu bende var. Görünce bir an sevindirik oldum. (Gerçi diğerleri yok ama olsun)

Direct2Drive çok canımı sıkmıştı, neredeyse herşeye "for north america only" diyordu. Her format atışında oyunları tekrar indiriyorsun ama Steam gibi belirli bir liste yoktu elinde.

Eski oyunlar yok, eski dedikleri de 10 seneden yeni. Bu açıdan pek ilgimi çekmedi.

Ama güzel bir yanı var, DRM yokmuş. DRM en sinir eden kopya korumalarından bir tanesi. İçermemesi iyi olmuş.

GOG ile oyunu açıp internet üzerinden multiplayer oynanabilinirse şahane olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
  • 2 ay sonra ...
Beta'dan bugün çıktı.

Gog gerçekten çok güzel olmuş servis çok iyi betadaydım 64bit vista'da oyunları gayet güzel çalıştırıyor. Gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilirsiniz.

Benim tavsiyem halen oynamadıysanız şunları alın:

1. Sacrifice
2. Earthworm Jim 1 and 2
3. Giants: Citizen Kabuto
4. Redneck Rampage Collection
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bende dun freespace 2yi indirecek yer ararken buldum, sevdim konsepti. alti ustu oyun basina 6 dolar yani nedir...torrenttende daha guvenilir bence, indiriyosunuz bedavaya iyi guzelde ne indirdiginizi bilmiyorsunuz, hersey olabilir icinde. mesela benim buldugum fs2 torrenti 2.2 gb boyutundaydi (3 cd iso felan herhalde), GOGda sadece 1.2 gb indiriyorum ekstralariyla beraber
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

steam gibi programı silip format atsam da, programı tekrar kurduğumda aynı dosyayı tekrar indirebiliyorum değil mi?
6 dolara bir oyun alıyorum ve ömür boyu benle oluyor?

bi de bu programı kullanmak için öyle bir oyun önerin ki, iştahım kabarsın direk gog'un üstüne abaniyim...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...