Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Harvard`da mescit.

Öne çıkan mesajlar

• Admin
Mesaj tarihi:
mescit in göze batan bir tarafı yok da sakarya unide esen tepede kampüse 10 dk mesafede kocaman bi cami herkese yetiyorken kampüs içine kocaelinden görülecek sekilde devasa bir cami yapmıslardı yıktırmıyorlar inşaatı devam da etmiyor mesela o gereksiz tam olarak.

kampüste cami yapımı yasak olsa da yapılmış olması ayrı bir hadise tabi :)
Mesaj tarihi:
İNANAMIYORUM:
MARMARA ÜNİVERSİTESİNİN İÇİNDE CAMİİ VAR!

Camii

Kolaylıkla görebileceğiniz gibi hemen ilahiyat fakültesinin yanında kocaman bir camii var, fakültenin camiisi zaten.
Harvard belki de dünyanın en iyi ilahiyat fakültesine sahip bir üniversite(sırf Hristiyanlık değil, bütün dinler öğretiliyor), mescit olmayacak da ne olacak.
Üstüne üstlük kampüste yaşayan ciddi müslüman nüfusu da düşünecek olursak bir beis göremiyorum.
Mesaj tarihi:
amerikada cami yok fazla, okullarda ozellikle bir cok yabanci ogrenci var. Okulda mescit olmasi cok guzel bir sey, musluman ogrencilere ibadet edebilecekleri bir yer aciyolar. Bizim okulda da var yani, surekli de icerde oturup konusan veya takilan tipler oluyolar, gayet de ibadeti icerde tutuyolar.

Din insanin kendinedir, ve mescit gibi yerlerin acilmis olmasi insanin dininin gerektirdiklerini yerine getirmesine izin verir cok guzel sekilde. O cocuklar oturup gunde 5 vakit bi derslige mi girselerdi namaz kilmak icin, beraber oturup dinlerini konusmak icin?

Ha bizim okulda karda gerek yok, kapi herkese acikti en son (Robotics Club in koridorunda olduklari icin hep goruyorum tipleri, cok Turk de takiliyo hehe)
Mesaj tarihi:
Her eyalette cami var.Okudugum okulun icinde mescit olmasada Yakin bir yere cami yapmislar.Yani amerikadaki musluman ogrencilerin bu konuda cok sikintisi zaten yok.Sadece bazi eyaletlerde ayrimcilik oldugunu biliyorum.
Mesaj tarihi:
Giovanni said:
Bu normal mi sizce arkadaslar ? ::o

Heh direk "ilkokulda mescid açmışlar" haberleriyle dalga geçme amacı taşıdığı besbelli.
Ama olmamış.
Mesaj tarihi:
O buyuk kilise artik sarap mahzeni olarak mi ne kullaniliyor bildigim kadariyla ama atiyor da olabilirim.
Ana kampuste, john harvard heykelinin tam karsisinda bi sapel var, asil oraya gidiyo gidecekler
Mesaj tarihi:
ayrımcılık her yerde ayrımcılı, yobazlık her yerde yobazlık. biz burda ne kadar yabancı uyruklu vatandaş varsa ülkeyi dar ediyoruz maşallah. yukarlarda birisi yazmış zaten, öldürülen rahipler, laf yiyen ermeniler vs. Hatta yabancıları geç ramazanda küpelilere bile kafir l@n bu! tipinde dalan beyaz çoraplı köpekçiler var her şehirde.
aynı oranda gerizekalı elbette amerika'da da var, orda da müslümanlara, çekiklere, siyahilere aynı şeyler yapılıyor.

olay kafa olayı ülke olayı değil. adamın kafası çalışıyorsa, namazını kılar ya da kiliseye gider sınavdan önce dua eder neyse, sonra derse girer haşır hoşur 10 sayfa formül yazar çıkar yani.

normal şekilde ibadetini yerine getiren bir insanı sorgulamak abesle iştigalden başka birşey değil.
  • Yeni Oluştur...