Giovanni Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Dunyanin en iyi universitesi Harvard`da kurumsal olarak Islamic Society var ve kampusun icinde mescit var. http://www.hcs.harvard.edu/his bu pdf de de genel bir rehber var. http://hcs.harvard.edu/his/MuslimGuide11.pdf Musalla the Prayer room The very hip and chic HIS Musalla is accessible exclusively to all HIS members (and their friends) absolutely free of charge. Can we get an alhamdulillah?! For card-swipe access to Canaday, e-mail your Name, Harvard Affiliation, Year of Graduation (if you're a student), and Harvard ID Number to: [email protected] Feel free to use the Musalla as a place to worship, study, reflect, organize and meet. Remember that its primary purpose is to facilitate prayer, so please be respectful of others who are there to pray when you aren’t. Harvard her dinin ibadetleri icin de ev sahipligi yapiyor ve eventler duzenliyor. http://www.news.harvard.edu/gazette/calendar/religion.html ve Universite hala dunyada 1 numara olarak bilimin besigi. Bu normal mi sizce arkadaslar ? ::o
fede Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 değil. şeriat geliyo demekki havarda. geyik yapmayım tamam. her durum kendi şartları içinde incelenir.
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 bizim okulda da vardi, kanimca her okulda var burda. buyuk bi olay degil.
GwindonSurion Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 dini sadece *din* olarak kullananlar için normal tabiki
yav Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 normal. adamlar aşmış artık kim napıyo karışmıyolar (şimdi liboş damgası yicem ama başka bi şekilde söyledim ben her şey serbest olsun diye değil yani toplum var toplum var nası anlatsam kemküm.) mescit dediğin zaten kocaman tabelalı bişey değil ki, ezik koşede bucakta ufacık bi oda (yani heralde öyledir) "anaa harvardda mescit varmış bah sen" şeklinde yaymamak lazım her yere fikrimce
KosPer Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 abartılcak birşey yok bencede.eminim kilisede vardır.
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 spiritual center diye bi olay var, her dinden insanin gidip dininin geregini yerine getirebilecegi imkanlari saglaniyo burda.
yav Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 "ay inanmıyoruğğm bilmemneyerde namaz kılıyorlarmış ayol, iğğrenç" şeklinde dolaşanlara da pek haz etmiyorum zaten, bu başlıkta onu andırmış hafiften de olsa.
Giovanni Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Kilise de var ! Hem de kampsun ortasinda http://www.memorialchurch.harvard.edu/ yobaz her yerde yobaz
yav Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 tahmin ettiğim kişiler tahmin ettiğim paragrafları yazarsa bu başlık 6 sayfa eder en az euhe
Xaenin Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Nesi normal değil bunun anlamadım ki? Mescit veya kilise falan kurmak kurallara aykırı mı okullarda? Her dinden insanın rahatça yaşayabilmesi için yapılmış bişey. Öcü görmüş gibi davranman güldürdü beni.
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 kampuste yasiyo bi de insanlar burda, onu da dusunmek lazim.
fedaykin Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 İngiltere'ye şeriat (islam veya hıristiyan farketmez) getirmek isteyen kişiler olmadığından bu tip konular üstüne kafa patlatmalarına pek gerek olmuyor. Hatta yanlış hatırlamıyorsam İsveç'de ateistler hoparlör ile "Tanrı yoktur, kul köle olmayın insan olun insan" benzeri yayınları her saat başı yapıyorlardı kilise çanları çaldıkça. O sizin hakkınız ise bu da bizim hakkımız diyorlardı. İşin bu raddede olduğu yerlerde kilise olsa ne olur, mescid olsa ne olur.
Sparkcaster Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 adamın hayallerini yıktınız yaw :/ çok önemli bişey bulmuştu halbuki laikleri yencekti ne güzel :(
yav Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 fedaykin said: İngiltere'ye.. harvard/ingiltere hmm :p
Giovanni Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Peki nasil bu hale getirmisler insanlari fedaykin ? Yasakladiklari bir donem mi olmus ? Bilmiyorum da ondan soruyorum.
unac Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 "Dunyanin en iyi universitesi Harvard..." burası tartışılır
Xaenin Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Dinini yaşama özgürlüğü abi. Adam gibi ülkelerde toplum baskısı olmuyor, ben dine inanmıyorum deyince sana şerefsiz kafir gözüyle bakmıyorlar, şeker gibi yaşıyorlar.
Radical Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Ne olmuş mescit varsa ? gidip kango arabadan çıkıp tarayalımmı ?
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 harvard da normal cunki disarda buranin %99.66666 si musluman o yzuden herkes islam hukukuan tabi olsun diye gezen tipler yok orda ateist de yayin yapar turkiyede ateist i gectim hristiyan kendi dinini ogretiyor diye bogazi kesilerek vahsice olduruldu oruc tutumiyanlar her ramazan sopa yiyor kliselerin duvarlarina bakin haftada bir birisi gidip bir terbiyesizlik yapiyor kac rahibi bicakladilar simdiye kadar oturup sayin aradaki fark o orda gavru her dine ayni imkani verdiginden sorun cikmazken sen burda daha destegi gectim baska dine mensup insanlarin can guvenligini sagliyamiyorsun
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 society'nin binasini gormustum ama sitedeki resimde yer alan binayi gormedim. onumuzdeki gunlerde gittigimde bi bakayim.. :)
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Din ve bilim bir arada olmaz. İnanç ve bilim olur ama din ve bilim olmaz. Dinde bilgiler verilir, bilim tarafından bir kısmının sıkış olduğu ortaya çıkar, ama inanç ayrı bir olay. İnanç dolu bilim insanları vardır. Ama şahsen Harvard'da böyle şeyler olmasını onaylamıyorum. Ha benim görüşüm kimsenin umrunda olmaz tabi, o da ayrı mesele :D
Gkgokhan Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 nileppezdel said: Din ve bilim bir arada olmaz. İnanç ve bilim olur ama din ve bilim olmaz. Dinde bilgiler verilir, bilim tarafından bir kısmının sıkış olduğu ortaya çıkar, ama inanç ayrı bir olay. İnanç dolu bilim insanları vardır. Ama şahsen Harvard'da böyle şeyler olmasını onaylamıyorum. Ha benim görüşüm kimsenin umrunda olmaz tabi, o da ayrı mesele :D +1 rep.Senlen kanka olak.Gerçekleri net olarak görmen süper ötesi bişey :)
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Ahhahaa paitick tarhimde bir alıntımın altına yazılan en ilginç şeyi yazdın tebrik ediyorum :)
mani Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 türkiyede universiteler özerk değildir. devlete bağlıdır. yök denen birşey var sonuçta. ondan dolayı turkiyede aynı şekilde bir girişim tabiki devletin yönetimine ve laik cumhuriyete bir saldırı olarak görülür. ama bahsettiğiniz üniversite için bu geçerli değil. onların hem bu tarz bir sıkıntısı yok. yani avrupa ve amerika din devleti gibi bir tehditin altında değil hemde eğitim kurumlarında bir özerklik mevcut. esasında doğalıda bu. yani bu işlerin özerk olması lazım. universiteler arası kurumun üniversiteler arası bilim standartını belirlemesi lazım. diğer kurallarıda üniversitenin kendisine bırakmak ve bunada o üniversitede okuyan öğrencileri dahil etmek gerekir. ondan dolayı harvard gibi okullarda bu çok normal ve modern bir anlayıştır.
Öne çıkan mesajlar