Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Harvard`da mescit.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Dunyanin en iyi universitesi Harvard`da kurumsal olarak Islamic Society var ve kampusun icinde mescit var.

http://www.hcs.harvard.edu/his

bu pdf de de genel bir rehber var.

http://hcs.harvard.edu/his/MuslimGuide11.pdf

Musalla the Prayer room

The very hip and chic HIS Musalla is accessible exclusively to
all HIS members (and their friends) absolutely free of charge.
Can we get an alhamdulillah?!
For card-swipe access to Canaday, e-mail your Name,
Harvard Affiliation, Year of Graduation (if you're a student),
and Harvard ID Number to: [email protected]
Feel free to use the Musalla as a place to worship, study,
reflect, organize and meet. Remember that its primary
purpose is to facilitate prayer, so please be respectful of others
who are there to pray when you aren’t.

Harvard her dinin ibadetleri icin de ev sahipligi yapiyor ve eventler duzenliyor.
http://www.news.harvard.edu/gazette/calendar/religion.html

ve Universite hala dunyada 1 numara olarak bilimin besigi.

Bu normal mi sizce arkadaslar ? ::o
Mesaj tarihi:
normal.

adamlar aşmış artık kim napıyo karışmıyolar (şimdi liboş damgası yicem ama başka bi şekilde söyledim ben her şey serbest olsun diye değil yani toplum var toplum var nası anlatsam kemküm.)

mescit dediğin zaten kocaman tabelalı bişey değil ki, ezik koşede bucakta ufacık bi oda (yani heralde öyledir)

"anaa harvardda mescit varmış bah sen" şeklinde yaymamak lazım her yere fikrimce
Mesaj tarihi:
"ay inanmıyoruğğm bilmemneyerde namaz kılıyorlarmış ayol, iğğrenç" şeklinde dolaşanlara da pek haz etmiyorum zaten, bu başlıkta onu andırmış hafiften de olsa.
Mesaj tarihi:
Nesi normal değil bunun anlamadım ki? Mescit veya kilise falan kurmak kurallara aykırı mı okullarda? Her dinden insanın rahatça yaşayabilmesi için yapılmış bişey. Öcü görmüş gibi davranman güldürdü beni.
Mesaj tarihi:
İngiltere'ye şeriat (islam veya hıristiyan farketmez) getirmek isteyen kişiler olmadığından bu tip konular üstüne kafa patlatmalarına pek gerek olmuyor. Hatta yanlış hatırlamıyorsam İsveç'de ateistler hoparlör ile "Tanrı yoktur, kul köle olmayın insan olun insan" benzeri yayınları her saat başı yapıyorlardı kilise çanları çaldıkça. O sizin hakkınız ise bu da bizim hakkımız diyorlardı. İşin bu raddede olduğu yerlerde kilise olsa ne olur, mescid olsa ne olur.
Mesaj tarihi:
Dinini yaşama özgürlüğü abi. Adam gibi ülkelerde toplum baskısı olmuyor, ben dine inanmıyorum deyince sana şerefsiz kafir gözüyle bakmıyorlar, şeker gibi yaşıyorlar.
Mesaj tarihi:
harvard da normal

cunki disarda buranin %99.66666 si musluman o yzuden herkes islam hukukuan tabi olsun diye gezen tipler yok

orda ateist de yayin yapar

turkiyede ateist i gectim hristiyan kendi dinini ogretiyor diye bogazi kesilerek vahsice olduruldu
oruc tutumiyanlar her ramazan sopa yiyor
kliselerin duvarlarina bakin haftada bir birisi gidip bir terbiyesizlik yapiyor
kac rahibi bicakladilar simdiye kadar oturup sayin

aradaki fark o
orda gavru her dine ayni imkani verdiginden sorun cikmazken sen burda daha destegi gectim baska dine mensup insanlarin can guvenligini sagliyamiyorsun
Mesaj tarihi:
Din ve bilim bir arada olmaz. İnanç ve bilim olur ama din ve bilim olmaz. Dinde bilgiler verilir, bilim tarafından bir kısmının sıkış olduğu ortaya çıkar, ama inanç ayrı bir olay. İnanç dolu bilim insanları vardır. Ama şahsen Harvard'da böyle şeyler olmasını onaylamıyorum. Ha benim görüşüm kimsenin umrunda olmaz tabi, o da ayrı mesele :D
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:
Din ve bilim bir arada olmaz. İnanç ve bilim olur ama din ve bilim olmaz. Dinde bilgiler verilir, bilim tarafından bir kısmının sıkış olduğu ortaya çıkar, ama inanç ayrı bir olay. İnanç dolu bilim insanları vardır. Ama şahsen Harvard'da böyle şeyler olmasını onaylamıyorum. Ha benim görüşüm kimsenin umrunda olmaz tabi, o da ayrı mesele :D

+1 rep.Senlen kanka olak.Gerçekleri net olarak görmen süper ötesi bişey :)
Mesaj tarihi:
türkiyede universiteler özerk değildir. devlete bağlıdır. yök denen birşey var sonuçta. ondan dolayı turkiyede aynı şekilde bir girişim tabiki devletin yönetimine ve laik cumhuriyete bir saldırı olarak görülür.

ama bahsettiğiniz üniversite için bu geçerli değil. onların hem bu tarz bir sıkıntısı yok. yani avrupa ve amerika din devleti gibi bir tehditin altında değil hemde eğitim kurumlarında bir özerklik mevcut.

esasında doğalıda bu. yani bu işlerin özerk olması lazım. universiteler arası kurumun üniversiteler arası bilim standartını belirlemesi lazım. diğer kurallarıda üniversitenin kendisine bırakmak ve bunada o üniversitede okuyan öğrencileri dahil etmek gerekir.

ondan dolayı harvard gibi okullarda bu çok normal ve modern bir anlayıştır.
  • Yeni Oluştur...