ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Ya biraz önce çevirdi de polis bizi alkollüyken, para vererek kurtulduk falan ama aklıma takıldı Rakı-Votka-Bira ekseninde konuşursak, Hangisinden ne kadar içildiğinde promile etkisi oluyor, bunu merak ediyorum. Kişiden kişiye değişiyor sanırım ama bir ortalaması vardır büyük ihtimalle, nedir ne değildir aydınlatırsanız sevinirim.
asinanyavuz Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 şunu deneyebilirsin: http://www.celtickane.com/projects/bac.php ya da Google dan BAC Calculator'ları kurcalayabilirsin.
mADmaXimus Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 tolerance seceneklerinde frat boy var super ya :D
Namessar Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 genelde bir duble raki ustu her durumda cikar, bir duble hizli icildiyse ve icildikten hemen sonra kalkildiysa cikar birada bir buyuk bardak cikar, orta boy bardak ve kucuk cikmaz votka sek icilmediyse bir bardaktan sonra cikar, ancak yavas icildiyse bir bardak cikmaz. votka ve cin sek icildilerse bir bardakta bile cikarlar, cin kesin cikar ama votka bir bardakta durulur ve ustunden zaman gecirilirse cikmayabilir. viski icen birisi degilim bilemiyorum. not: yukaridaki denemeler bazi barlardaki alkol metreler ile kendi yaptigim testler sonucu ve yasa ehliyet ali koyma konusunda bu kdar kati degilken yolcu koltugunda tanidik oldugum surucu arkadaslarin deneyimlerine dayanarak tahmini yazilmistir.
fede Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 arabada buz bulundurmak lazım diye duydum ben. o baya etkiliyomuş
Cafein Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Promil olayını bilmem ama alkollüyken kaza yapmayın. Sigorta şirketleri çamura yatıp yasal sınırı geçmeseniz bile "Efendim siz alkollüymüşsünüz, küçük yazılarda yazıyor alkollüyseniz hasarı karşılamıyoruz" diyorlar. Tecrübeyle tespittir, sonra üzülmeyin arabam gitti adi sigorta vermedi diye. Ki bahsettiğim tecrübe promil sınırını geçmemiş kadar alkollü bir arkadaşın tepesine zil zurna sarhoş bir abinin kavşakta kırmızıda dikine sürüp iki arabayı da pert etmesi sonrası yaşanmıştır. Başka bir zaman arkadaşa doğumgününde eve dönüşte kurye girmişti, 1 bardak rakı içmişti, olayın üzerinden 2-2.5 saat sonra hastaneye götürdüler, orada da çıkmadı.
khala Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 alkollüyken kaza yapmayın ne demek canın istediğinde mi kaza yapıyosun akollüyken araba kullanmayın canınıza kastınız mı var
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 alkol bi cok insani farkli etkiliyo ben 3 adet 30luk sise icip 30 dakka sonra alkol kontrolunde 0 promil ciktigim oldu hatta su para ile bakan aletlerde 2 70 ligin ardinda sadece 27 promil cikmistim hic zaman gecmeden yane 100 kilo olmak mesela etkili snairim bide icki icme seviyen onemli ne kadar alisiksin
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 90 cl içtiktn yarım saat sora 0 promil kusura bakmayın ama hiç mantıklı değil. Tamam bunyeye gore az çıkabilir ama 0 imkansız. Tamam etkilenmiyorum dersin ona kabulum. Ama Bu alet sonuçta bilincinin nekadar açık oldugunu değil, kanındaki alkol miktarını ölçüyor. İçtiğin 90cl yarım saatte uçmadı ya buhar olup. Kaldı ki alkolun vucudu tamamen terketmesi 2 gun alıyor..
leoneo5 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Ya promil olayı çok değişken bişi. Bundan bu kadar içersen bu çıkar diyemezsin. Adamına göre değişir. Herkesin karaciğeri aynı kalitede değil. Ama bazı doğru olan şeyler var. Mesela iri ve şişman adamlar zayıflara oranla daha düşük promil gösteriyolar. Polislerin elindeki promil ölçer hiç bir zaman %100 net bir ölçüm yapmaz. Eğer baktınız polis alkollü yakaladı sizi alacak ehliyetinizi, o alete üfe dedi mi üflemeyin. AB uyum yasaları gereğince polis o aleti zorla ağzına sokamaz senin. Bahane uydurun yok bunlar iyi ölçmüyo beni sağlık merkezine götürün falan diye ısrar edin. Polis sizi sağlık merkezine götürene kadar alkolü çoktan sindirirsiniz =) Bunun dışında içmeden önce ve sonra bir-iki aspirin almakta daha düşük promil görünmesini sağlar. Aspirin kanı sulandırdığı için alkol derişimini düşürüyor, bu da düşük promil görünmesine sebep oluyor.
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 leoneo5 said: Bunun dışında içmeden önce ve sonra bir-iki aspirin almakta daha düşük promil görünmesini sağlar. Aspirin kanı sulandırdığı için alkol derişimini düşürüyor, bu da düşük promil görünmesine sebep oluyor. Mantıklı görünüyor, gerçekliği kesin mi acba? Bi de bi zararı dokunmasın? Kolaya asprin atıolar, uyku gidio ama vucudun dengesi bozuluyor..
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Aspirin meselesi ile bende ters mantik yuruteyim; -Sulanan ve dolasimi hizlanan kan derisimi azalip normalden azmis gibi olculmesine ragmen vucud tarafindan daha rahat emilecegi icin kas hareketlerini ve norolojik faaliyetleri yavaslatir. :P Salliyorum tabi, hic aram yoktur biyoloji fln.
leoneo5 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Gerçek aspirin olayı asparagas ya da şehir efsanesi değil... Profesörün teki televizyonda anlatmıştı.
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Lütfen alkollü araç kullanmayın. Ben süper şöförüm bişi olmaz demeyin. Siz süpersinizdir ama karşıdan gelen acemidir. O gelip size çarpabilir ve sizin azıcık dahi olsa yavaşlayan refleksiniz belki alkolsüz dahi olsanız kurtaramöayacağınız kazaya sebeb verebilir ve sonucunda yaralanma hatta ölümle biterse bu kaza hayatınız hapiste geçer. Alkol kullanacaksanız aracınızı alkolsüz bir arkadaşınıza verin veya daha güzeli hiç almayın yanınıza paşa paşa taksi ile gidin istediğiniz yere. Polis, hakim kaza anında "ya toplam 3 bira içmiştim beni zaten etkilemez ki bu kadar bira" mantığınızı dikkate almayacak. Kanınızdaki alkol oranı ve kazanın ciddiyetini göz önüne alacaktır unutmayın.
Cafein Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 khala said: alkollüyken kaza yapmayın ne demek canın istediğinde mi kaza yapıyosun akollüyken araba kullanmayın canınıza kastınız mı var Demek istediğim de zaten buydu aslında... Ama arkadaşların bu asprin davasına dört elle sarılması içime kurt düşürmedi değil. Arkadaşım alkollüyseniz beni çağırın sizi geri götürürüm, zaten karaciğer hastasıyım alkol tüketemem, temiz yüzlüyüm polis çevirmelerinde genelde salarlar. Yapmayın etmeyin hadi kendinize kıydınız Abso'nun dediği gibi milletin canına niye kastediyorsunuz? Çok samimi iki arkadaşım da alkollü sürücülerin üstlerine sürdüğü jipler yüzünden ölüyordu, yapmayın etmeyin. Herkes "Ben süperim sarhoş olmam kafayı toplarım" der, kazın ayağı öyle değil işte, bilinciniz açık olsa da refleksleriniz yavaşlıyor, alkol gidip beyin hücrelerinizle aşna fişne yapıyor. Aman diyeyim.
Namessar Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 BoDrUmLu said: Zararı var mıdır peki?? alkolle aspirin alırsan çok güzel mide delebilirsin mesela
Sintisyzer Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 yemek yiyin, derin nefes alın, tatlı yiyin garantili cozumler ha sınır altına dusurmeyebilir, ama kesinlikle dusurur
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 @Namessar; tamam o zaman kesin alayı :P @Cafein olur cagırayım, biz hep senlen gezelim hep alkol tuketmeyen bi arkadaş istemiştim sonunda tlih yüzüme güldü
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 BoDrUmLu said: 90 cl içtiktn yarım saat sora 0 promil kusura bakmayın ama hiç mantıklı değil. Tamam bunyeye gore az çıkabilir ama 0 imkansız. Tamam etkilenmiyorum dersin ona kabulum. Ama Bu alet sonuçta bilincinin nekadar açık oldugunu değil, kanındaki alkol miktarını ölçüyor. İçtiğin 90cl yarım saatte uçmadı ya buhar olup. Kaldı ki alkolun vucudu tamamen terketmesi 2 gun alıyor.. 1. 90 cl alkol deil bira ictigim buda kabaca 4.5 cl alkol eder 2. alkolun vucudu terketmesi 2 gunu aliyor islami bi olay olabilir teoride vucut 1 saatte yaklasik 1 1.2 cl alkolu karaciger yok eder + vunun 10da biri kadar bi ordanda ak ve kara cigerden atilir 3. bunu ben uydurmadim polis olcum aleti soledi
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 BonePART said: BoDrUmLu said: 90 cl içtiktn yarım saat sora 0 promil kusura bakmayın ama hiç mantıklı değil. Tamam bunyeye gore az çıkabilir ama 0 imkansız. Tamam etkilenmiyorum dersin ona kabulum. Ama Bu alet sonuçta bilincinin nekadar açık oldugunu değil, kanındaki alkol miktarını ölçüyor. İçtiğin 90cl yarım saatte uçmadı ya buhar olup. Kaldı ki alkolun vucudu tamamen terketmesi 2 gun alıyor.. 1. 90 cl alkol deil bira ictigim buda kabaca 4.5 cl alkol eder 2. alkolun vucudu terketmesi 2 gunu aliyor islami bi olay olabilir teoride vucut 1 saatte yaklasik 1 1.2 cl alkolu karaciger yok eder + vunun 10da biri kadar bi ordanda ak ve kara cigerden atilir 3. bunu ben uydurmadim polis olcum aleti soledi amam o zaman :D 3 30luk deyince benim aklım küçük rakıya gitti :D pardon
BonePART Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 oha abi 3 tane ufak raki icip polis kontrolune girmem ki birakirim ehliyeti aabanin ustune yururum eve
paramecium Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2008 Selam, Peki kandaki alkol oranı nasıl oluyorda akciğeri turlayan havanın analizi ile ölçülebiliyor? O zaman kandaki üre oranı da nefes analizi ile kontrol edilsin, ne gerek var kan tahliline :P *fitne is online* Alkol öncesi altlık alırsanız ve içerken de meze falan götürmeye devam ederseniz, midenin alkol emilimi düşer, çünkü midenizde başka şeyler de vardır. Hatta alkolün üstünüzde bıraktığı etki düşer ama ortadan kaldırır diye bir kaide yok. Kilolu bir insanın damarındaki kan miktarı ile zayıf insanın total kan miktarı aynı olmadığından dolayı yüzdesel oran düşük çıkacaktır. Saygılar.
Öne çıkan mesajlar