Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Selam, Masaustu bılgısayarımı Istanbul'dan ızmıre kargolatmıstım. Sımdı kurdum fakat power tusuna bastıgımda kasa ve cpu fani bir tur atiyor sonra duruyor. Anakartta elektrik var isik yaniyor cunku, problem nedir ya? Ve anakarttan elektrigi almadan (arkadaki switch veya fis cekerek iste) tekrar da calismiyor bu fanlar tepkisiz kaliyor, sadece ilk seferde calisiyor o bir turluk. Nedir bu kfayi yicem simdi
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Makine boot oluyor mu? ekran karti fln dan naber?
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Ekrana hiç görüntü gelmiyorsa belleklerde sorun olabilir. Ama belleklerde sorun olunca fanlar dönmeye devam ediyor genelde. O yüzden anakartta yada güç kaynağında da olabilir. Hatta işlemcide de olabilir.. dur hatta ekran kartında da olabilir. Of zor iş bu hardware debugging.. Penth said: (arkadaki switch veya fis cekerek iste) tekrar da calismiyor bu fanlar tepkisiz kaliyor, sadece ilk seferde calisiyor o bir turluk. Bunları anca anladım. Bana güç kaynağı yada anakart gibi geldi.
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 fanlar donuyor derken kastettıgım boot olması, yani sorunum fanların duruyor olması falan degıl tam anlatamamısım onu. makine boot u gectim power up olmuyor kisaca, sadece bir anlik oluyor sonra gidiyor.
di Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Board ustundeki kartlari ve ram'leri sok, kablolari falan bi sikistir, sonra sadece lazim olanlari tak (ram ekran karti vs) ve calistirmayi dene bi. Calisirsa diger kartlari da takiver sonradan.
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 di'nin yazdıklarını görünce aklıma geldi. Ram ve ekran kartı olmadan boot etmeye kalkarsan ne olur? Hiç denemedim ama geçen gün iş yerinde buna benzer bir olay oldu. Teknisyen geldi, güç kaynağı hariç tüm kartları ve bellekleri çıkartıp çalıştırdı. Sorun değişmeyince güç kaynağı sorunlu dedi, aldı götürdü.
di Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Onu yapınca açılması ama ekran kartı ve ram'i bulamayınca -hata olayı açıksa ya da bios'da mevcutsa- ötmesi lazım aletin bulunamayan donanımla ilgili hata kodunu vererekten. Sadece sesle tabi ama sonuç itibariyle fan neyim her bişey döner yine.
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Ram olsa bios yuklendikten sonra 1-2 saniyede gider. psu oyle havadan nem kapmaz cok az ihtimal veriyorum. islemci olmadan bu sekilde elektrigi alan anakart bios u acmadan kapatir kendini, sonrada elektrik almaz. Ama bildigim kadariyla sistem hoparlorunden alarm da verirdi. ayni sekilde ram saymadan ekran kartinda bi problem varsada o sekilde bios boot etmez. hakkaten makineyi gormeden hw debug yapmakta zor is. :S
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 KHaRoN said: Ram olsa bios yuklendikten sonra 1-2 saniyede gider. Valla benim en son aldığım belleklerde sorun vardı. Bilgisayarı açınca ekrana hiç bir görüntü gelmiyordu. Sadece fanlar dönüyordu ve durmuyordu. Gücü kesene kadar da dönmeye devam ediyordu. Teknisyene götürdüğümde, 'bios yüklenmeden belleği kontrol ediyor orda hata çıkıyor' gibi bir şey demişti.
Kharon Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 O belleklerle anakart uyusmayinca oluyor evet, ama bilgisayar daha once calisir vaziyette oldugu icin bios yuklenmeden hata vermesini anlamlandiramadim.
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 la durun trollemeyin :( di senin anlattigin durum oluyor ıste, bir elektrik aliyor cok kisa 1 saniyeden az bir zaman, sonra gidiyor ve elektrik restarti atmadan tekrar da calismiyor. cpu mu diyorsnuz yani of ki ne of ya
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Sen bi ekran kartını ve bellekleri çıkarıp dene. Merak ettim nolcak.
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Eh fena mı bak onları elemiş oldun. :p Geriye kaldı güç kaynağı, anakart ve işlemci. Başka bir güç kaynağı varsa en rahat test edebileceğin o sanırım.
PrudenT Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 işlemci yerinden oynadığında olmuştu bana
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Aha. Kargo sonrasında olduğuna göre makul bir sebep. :)
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 taktım cıkardım ama duzelmedı ya sunu buldum nette, tamamıyle aynı olay http://www.tomshardware.co.uk/forum/251144-13-wont-boot-fans-spin-moment-quit psu degistirince duzelmis adamin
oper Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 aynı türden sorun benim monitörün başına gelmişti.. güç kısmı gümlemişti...
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 anakarta psudan gelen kablo 24 pin mi? 24 pin ise son 4lü ayrılabiliyor mu? eğer ayrılıyorsa bi de işlemcinin yakınlarında bi 4lü giriş daha var, ordakiyle karıştırınca kabloları bu dediğin olur.
Gangren Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Benzer bir sorunla karşılaşmıştım, PSU ile alakalıydı, yenisi gelince düzeldi.
Mirage Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Bilgisayar kargodayken dediğin kabloların karışıp uygun deliklere girmiş olmasına pek ihtimal vermiyorum ama. :p
Penthesilea Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 PSU degistirdim duzeldi, yardimlar icin tesekkurler :)
moriQ Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 bende birşey sorsam arada. yahu bi dizüstü geldi. Toshiba Satellite A100-599. vista kurulu xp ye downgrade edecez ama xp kuramıyoruz. sata driver vs meselelesinide hallettim. bu f6 ya basın geçtikten sonra sürücü seçme ve format atma ekranı gelmesi gerekiyor. arada siyah geçiş ekranı var orda kalıyor. şimdiye kadar başıma hiç gelmedi sorayım dedim.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mirage said: Bilgisayar kargodayken dediğin kabloların karışıp uygun deliklere girmiş olmasına pek ihtimal vermiyorum ama. :p kargodayken olacak değil heralde. söküp takmışsa bi ara olur nolcak :) sorun bitmiş neyse artık.
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 aynı olay bana da oldu, taşındıktan sonra bilgisayar aynı şekilde çalışmadı. psu'nun bağlıntı kısmı darbe almış ve hafif bir eğiriliği vardı.. psu'yu değiştirmem gerekti ancak bi arkadaştan ödünç psu alıp takana kadar -afedersiniz- yusuf yusuf sesleri yükselmedi desem yalan olur. -ki cevap verilmiş, sorun düzelmiş.. -_-'
Öne çıkan mesajlar