sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Komple yersenekonda bi fail'lik var ama şu 800+1700 sayfalık (öehh bi ara 4 milyona kadar çıkmıştı, ermeni soykırımı safsataları gibi bi iniyo bi çıkıyo) iddianameyi bi görsek artık. Cumayı iple çekiyoruz.
sir Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 bi düzeltme daha öyleyse, 5 milyon civarı olduğu tahmin edilen şey, ele geçirilen belgelerin veya dinlenen konuşmaların dökümlerinin sayfa sayısı, iddianamenin sayfa sayısı değil.
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 O 1700lük kısmı. 800 sayfa da iddianamenin kendisi + 1700 sayfa mahkemeye sunulacak deliller. 4 milyondan 1700'e düşmek için bi senedir uğraşıyorlar, yazık adamlara.
Sparkcaster Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 ERGENEKON İDDAANAMESİ TAMAMLANDI AZ SORA
Vodan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Bu adamlar haklarında sunulan delillerle terör örgütü mensubu olmadıklarına karar verildiği için serbest bırakılmamış mı? Deliller neler? Meselaaa, "Telefonda küfürlü konuşmak", "Evinde bir davetiye bulunması", "Bir gazetenin Ankara temsilcisi olarak veya Genel yayın yönetmeni olarak bir Paşa ile görüşmek", "Bir vatandaşın CHP'ye katılmaları durumunda CHP'nin oy patlaması yapacağı yönünde yazdığı bir mektupta isimlerinin geçmesi", "Yaşar Büyükanıt ile aynı fotoğrafta yer almak" Şimdi bu elinde tesbihle 2 saat Can Dündar'ı sohbet adı altında sorgulayan savcı bey bu sanıkların serbest bırakılmalarına itiraz ediyorlarsa, onların yukarıdaki delillere göre suçlu olduklarını düşünüyordur değil mi?
Burax Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Buyse said: Archangel_ said: hukuk bilgim yok denecek kadar az ancak aklıma gelen ilk soru e madem savcı bırakmadı başka kimin yetkisi var bu adamları bırakmaya, nasıl oluyor bu iş bi anlatıversenize yav bu insanlar mahkemeye çıkartıldı mahkeme tutuklu yargılanmalarına gerek görmedi tutuksuz "yargılanmalarına" karar verdi. salıverilme demek suçsuz demek değil yani. eğer savcı delillerin karartılabileceğine inandırırsa mahkemeyi bu insanlar da tutuklanır. Suçlu olduğu kanıtlanana kadar herkes masumdur, tutuklananlar da suçludur diyemeyiz mahkeme tutuklu yargılanmalarına karar verdiği için içerdeler en sonunda mahkeme suçlu değiller de diyebilir suçlular da o zamana kadar masumlar aga pls
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Absolut said: Kısacası bu insanlar ne denli salak bir sorgulamamız, iddianamemiz olduğunu anlatmasınlar diye tekrar içeri alıcaz veya korkutmak için böyle birşey yapıyoruz diyememiş. Biraz geç oldu böyle demeleri için, zira Balbay avrasya tv'de aynen anlattı. :)
Buyse Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 @burax tamam ben başka bişey dememişim ki ne birisi salıverildiği için suçsuzdur ne diğeri tutuklandığı için suçlu. diğer konu tartışılmadığı için yarım oldu.
Horizon Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Burada birileri yargıya saygı vs. diyenler çoktan ergenekon savcılarını taraflı olarak göstermeye başlamışlar bile. Yerim ben sizin yargıya saygınızı. Nekadar göstere göstere iki yüzlülük yapıyorlar burda. Bir de işi doğru düzgün anlamadan havadan laflar atanlar da kendilerini laf etti sanıyorlar. Neymiş neden salınmışta savcı geri tutuklanmasını istemiş ? Televizyonda haberi bile doğru düzgün dinlemediği nekadar açık görünüyor. Savcının tutuklu kalması istediği insanlar mahkemelerin serbest bıraktıkları. İçlerinde sadece Erol Mütercimler'in tutuklanması istenmiyor çünkü onu direk olarak savcı serbest bıraktı. Belgesiz suçsuz yargılanıyorlar diyenler de sanki iddianame çıkmış okumuşlar , dosyaları belgeleri görmüşler konuşuyorlar. Boş konuşuyorsunuz. Savcı siz beylere özel olarak belgeleri göndermeliydi tabi soruşturma yapılmadan. Çok ayıp etmiş.
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Ikiyuzluyun alasini Dengir Mir Firat yapiyor "inconsistent" aciklamalariyla. Kendi davalarina gelince yargi sayginligini yitirmistir, bagimsiz degildir, ergenekona gelince yargi tarafsizdir, ona karsi saygili olmaliyiz diyor. Yargiya guvenmiyorum ben artik. Ergenekon'un ne kadar ciddiyetle ele alindigini, olmayan ya da varolan ( gunlugu yazan kisi yazdigini reddediyor) gunluklerden yola cikilmasi, artemaya donen iceri almalar, sorgulamalarda sorulan acayip sorular, bir mesaj biraksaniz severek karakola gelecek insanlarin evler basilarak iceri alinmasi, hala daha neyle suclandiklarini bilmemeleri ve bunun gibi bir cok faktor gosteriyor. Olay resmen AKP ile muhaliflerinin savasina donmus durumdadir. Ergenekon davasinin samimi bir yonu bulunmuyor.
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Pardon Horizon ama saçma salak sebeblerle o kadar insanı içeri aldılar ve duyduğumuz kadarı ile o kadar saçma sapan bir sorgulama yapıldıki insan istrer istemez tarafsız savcı diyemiyor.
Horizon Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Absolut said: Pardon Horizon ama saçma salak sebeblerle o kadar insanı içeri aldılar ve duyduğumuz kadarı ile o kadar saçma sapan bir sorgulama yapıldıki insan istrer istemez tarafsız savcı diyemiyor. Bizim duyduklarımız bize söylenenler , olanlar değil. Savcı kendi açıkladığında o saçmalıkları duyarsak ozaman savcıya taraflı veya tarafsız diyebiliriz. Suçlandıkları belgeleri görmeden savcıya taraflı demek yargıya saygı diyen arkadaşların saygısını sadece kendi taraflarından gösterdiklerini ortaya çıkarıyor. AKP kapama davasında sunulanları açık açık gördük ve konuştuk , resmi belgesi olmayan , tekzip edilen birçok haber delil diye sunulmuştu bunu tartışmıştık. ----- Artı olarak , bunu ön yargı ile AKP nin davası gibi görerek konuşulduğu çok açık bu forumda. Bu soruşturma kapatma davasından önce başlatılan birşey bunu kimse atlamasın. Gözaltına alınan insanlar "aaaa hiç beklemem iyi kişidir yapmaz etmez" diye hemen tepeden inme dokunulmazlık ve hayatta suç işlemez olamaz şeklinde yaklaşmak ta gören körü oynamak gibi olur. Bukadar önemli insanı soruşturan , göz altına alan ve tutuklayan ciddi bir durum var. Sonu fos çıkabilceğini bile bile kimse hiç yoktan bukadar büyük bir işe kalkışmaz. Bakalım göreceğiz bundan sonra olanları belgeleri. SOnrasında burdan güzelce devam edeceğiz. Ön yargı ile söylenenleri kafadan atılanları burada parmakla işaret ederiz. Bu davada daha o noktaya gelinmedi. Adı üstünde soruşturma kısmı daha yeni bitiyor.
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Horizon said: Artı olarak , bunu ön yargı ile AKP nin davası gibi görerek konuşulduğu çok açık bu forumda. Bu soruşturma kapatma davasından önce başlatılan birşey bunu kimse atlamasın. Gözaltına alınan insanlar "aaaa hiç beklemem iyi kişidir yapmaz etmez" diye hemen tepeden inme dokunulmazlık ve hayatta suç işlemez olamaz şeklinde yaklaşmak ta gören körü oynamak gibi olur. Bukadar önemli insanı soruşturan , göz altına alan ve tutuklayan ciddi bir durum var. Sonu fos çıkabilceğini bile bile kimse hiç yoktan bukadar büyük bir işe kalkışmaz. Bakalım göreceğiz bundan sonra olanları belgeleri. SOnrasında burdan güzelce devam edeceğiz. Ön yargı ile söylenenleri kafadan atılanları burada parmakla işaret ederiz. Bu davada daha o noktaya gelinmedi. Adı üstünde soruşturma kısmı daha yeni bitiyor. Yani simdi savci olsam, "Horizon adam oldurdu, insanlari katletti" diye sana dava acmaya baslasam (sorgulama vs), "vardir bir sebebi" diyip kabul edeceksin?
Buyse Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 @bone yoksa da sebebi gerçek ortaya çıkar? mahkemeler gerçeği ortaya çıkartmak için kurulurlar zaten.
Horizon Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Bone kim öyle birşey diyor ? Neyi tartışıyoruz biz ?
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 e sen diyorsun ya "Sonu fos çıkabilceğini bile bile kimse hiç yoktan bukadar büyük bir işe kalkışmaz." diye.
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Kangaroo Court: said: A kangaroo court or kangaroo trial, sometimes likened to a drumhead court-martial or Drumhead trial, is a sham legal proceeding or court. Kangaroo courts are judicial proceedings that deny due process in the name of expediency. Such rights include the right to summon witnesses, the right of cross-examination, the right not to incriminate oneself, the right not to be tried on secret evidence, the right to control one's own defense, the right to exclude evidence that is improperly obtained, irrelevant or inherently inadmissible (e.g. hearsay), the right to exclude judges or jurors on the grounds of partiality or conflict of interest, and the right of appeal. The outcome of a trial by "kangaroo court" is essentially determined in advance, usually for the purpose of providing a conviction, either by going through the motions of manipulated procedure or by allowing no defense at all.
Horizon Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Kimse suçlu suçsuz demiyor ki , ben gözaltına alınan ya da tutuklanan insanların birileri tarafından olamaz onlar yapmaz suçsuz onlar denmesine laf ediyorum. Kimseye şu an suçlu ya da suçsuz diyemeyiz. Uzun yazının içinde sırf o cümleden ben birilerinin suçlu olduğunu söylemeye ima etmiş gibi görünmüyorum heralde. ek : Ki o cümle ergenekonun hayali , boş olduğunu söyleyenler için.
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 iddeaname yi gormek butun vatandaslarin hakkidir eger demokratik sosyal bir hukuk devleti isek yoksa ben iktidarim diyorum bonbon vatan haini tutukluyorum -niye tutukladin? -vatan haini o elimde delil var -goster -cok uzun hazir degil seneye seneye -e adami niye iceride tutuyorsun? yargilanmamis sucu ne belli degil -ben suclu diyorsam sucludur bekle seneye gorursun eger sucsuz cikarsa "pardon" der birakiriz varsin olsun cenazesi ciksin
Horizon Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Açıklanınca görürsün viktor , resmi olarak açıklanmadan sana özel uygulama yapılmıyor memlekette. Bakıyorum bizim en iyi bilen Avukatlardan birisin sende. Neden tutuklanmışlar bekletilmişler vs.
diablotg Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 horizon mesajlarını okuyorum daha bugüne kadar 1 tane mantıklı mesajını görmedim bu ne akp cilliktir bu ne çıkarcılıktır ya memleket gidiyo sen hala bu insanları savunabiliyorsun , PES . . .
Horizon Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 diablotg said: horizon mesajlarını okuyorum daha bugüne kadar 1 tane mantıklı mesajını görmedim bu ne akp cilliktir bu ne çıkarcılıktır ya memleket gidiyo sen hala bu insanları savunabiliyorsun , PES . . . Sen bu mesajlarımı AKP ye bağlıyorsan , kendi durumunu bi irdelemeni tavsiye ederim. Mesajlarımla burda kimi savunmuşum ?
diablotg Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 bende burdaki mesajlarından bahsediyorum ya senin GENEL tutumundan bahsediyorum önce onu bi anla
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Lütfen birbirinizi ÖMden uyarın burası arena değil.
Öne çıkan mesajlar