sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Yapma gözünü seveyim, sanki kimi savunacağını kime b.k atacağını bilmiyomuşuz gibi. O diil de Çalık açıklama yapmış: http://www.sabah.com.tr/haber,03E86138B83C4DA3B76A00155725B42D.html E tabi yerseniz...
fedaykin Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Şu meşhur elbombası olayı geçmiş. El bombalarını hiç bir şekilde daha dava bile başlamadan yok edemezsin. Savunma makamı tarafından görülmeyen hiç bir delilin hiç bir şart altında hiç bir kıymeti yoktur. Bunu bile bilmeyen kişilerin hazırladığı iddianamenin de hiç bir değeri yoktur. Tehlikelidir filan deniliyor, geçiniz efendim o bombaları etkisiz hale getirip uzun süre saklanmasını sağlayamayan bomba imha uzmanına zuman denmez, sokaktaki adam denir.
Buyse Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 fedaykin said: Şu meşhur elbombası olayı geçmiş. El bombalarını hiç bir şekilde daha dava bile başlamadan yok edemezsin. Savunma makamı tarafından görülmeyen hiç bir delilin hiç bir şart altında hiç bir kıymeti yoktur. Bunu bile bilmeyen kişilerin hazırladığı iddianamenin de hiç bir değeri yoktur. Tehlikelidir filan deniliyor, geçiniz efendim o bombaları etkisiz hale getirip uzun süre saklanmasını sağlayamayan bomba imha uzmanına zuman denmez, sokaktaki adam denir. şimdiye kadar tüm televizyonlarda hangi hukukçuyu izlediysem bombaların imhası kanuna uygundur ve normaldir dedi. bi kaç avukatın safsatasından başka birşey değil bu. bombalar gereğince kayıt altına alımış incelemesi yapılmış daha sonra kanuna göre tehlikeli oldukları için yokedilmiştir. budur yani. gerisi boş kaf.
fedaykin Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 İyi o zaman bütün delilleri yer yokluğundan ortadan kaldıralım. Bahane bulmak kolay nasıl olsa bulunur. Delil dediğin şey ne ki, polis ve savcı doğru diyorsa o zaman incelemeye, üstünde uğraşmaya filan gerek yok.
Asteroth Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 FW: DARBE GÜNLÜKLERİM.PPS BU MESAJI 10 EMEKLİ GENERALE YOLLAMAZSAN ŞERİAT GELECEK blablabla
fedaykin Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Bakınız yönetmelikler açık Suç Eşyası Yönetmeliğini incelerseniz bahsi geçen 16. maddenin h bendi der ki ele geçirilen ateşli silah, her türlü patlayıcı malzeme, bıçak kesici ve öldürücü alet ile benzerlerinin milli savunma bakanlığına Teslim İşlerine Ait Yönetmelik hükümlerine göre işlem yapılır. Mahkemelerce zoralımına karar verilen veya güvenlik kuvvetlerince herhangi bir şekilde ele geçirilen ateşli silah, mermi, her türlü patlayıcı madde, bıçak, kesici ve öldürücü alet ile benzerlerinin milli savunma bakanlığına teslimi işlerine ait yönetmelik ise der ki ********* Madde 5 - Cumhuriyet Savcılığınca teslim alınan ateşli silah, mermi, her türlü patlayıcı madde, bıçak, kesici ve öldürücü aletler ile benzerleri muhakeme sonuna kadar adalet emanet dairelerinde muhafaza edilir. Suç Eşyası Yönetmeliğinin 28/05/1981 tarihli R.G.'de yayımlanan değişik 9 uncu maddesi hükmü saklıdır. Madde 6 - Kesin hükümle sonuçlanmış bulunan veya özel bir Kanun gereğince ya da buluntu olması nedeniyle kovuşturulamayan veya muhakeme edilemeyen zoralım ve buluntu ateşli silah, mermi, her türlü patlayıcı madde, bıçak, kesici ve öldürücü aletler ile benzerleri, Cumhuriyet Savcılığınca ilgili hakim veya mahkemeden alınacak bir kararla en yakın Kara Kuvvetleri Komutanlığı ordu donatım teşkillerinden birine (ateşli silah, bıçak, kesici ve öldürücü aletler ile benzerleri bakım kademelerine; mermi ve her türlü patlayıcı maddeler ile benzerleri mühimmat birlik ve teşkillerine) EK-A'daki tutanakla teslim edilerek irada alınır. (Değişik cümle 21/09/2006 - 26296 S.R.G Yön/2. mad) Ancak, zor alım yoluyla veya güvenlik kuvvetlerince herhangi bir şekilde ele geçirilen silahlardan, mahkemelerce sahiplerine iadesine karar verilen silahların; cumhuriyet savcılıklarına en yakın bakım birliklerine kadar sevkinin Kara Kuvvetleri Komutanlığı sorumluluğunda kalmak üzere, ilgili cumhuriyet savcılığının adli emanet memurluğu aracılığı ile bakım birliklerinden alınması sağlanır. ******** Son derece açık ve net, patlayıcılar mahkeme sonuna kadar saklanmak zorunda, hatta mahkeme edilemeyen patlayıcılar bile imha edilmemekte, Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilir. Hak hukuk, yasa düzen bilmeyen AKP ve yandaş medyasında ne dediklerinin hiç bir önemi yok, yönetmelikler açık. Mahkeme bitmeden delilin yokedilmesi suçtur, yok aktı, yok koktu, yok canımız çekti yedik gibi saçma sapan bahanelerle deliller ortadan kaldırılamaz.
mani Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2008 Buyse said: fedaykin said: Şu meşhur elbombası olayı geçmiş. El bombalarını hiç bir şekilde daha dava bile başlamadan yok edemezsin. Savunma makamı tarafından görülmeyen hiç bir delilin hiç bir şart altında hiç bir kıymeti yoktur. Bunu bile bilmeyen kişilerin hazırladığı iddianamenin de hiç bir değeri yoktur. Tehlikelidir filan deniliyor, geçiniz efendim o bombaları etkisiz hale getirip uzun süre saklanmasını sağlayamayan bomba imha uzmanına zuman denmez, sokaktaki adam denir. şimdiye kadar tüm televizyonlarda hangi hukukçuyu izlediysem bombaların imhası kanuna uygundur ve normaldir dedi. bi kaç avukatın safsatasından başka birşey değil bu. bombalar gereğince kayıt altına alımış incelemesi yapılmış daha sonra kanuna göre tehlikeli oldukları için yokedilmiştir. budur yani. gerisi boş kaf. bir kaç avukatın safsatası mı ? şakamısın sen. barolar birliği başkanı açıklama yaptı. imha edilmesi delilleri karartmaya yönelik algılanabilir ve edilmemesi gerekir dedi. burda bir ihmal var dedi. bir kaç avukatmış.
Buyse Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 dur hemen bulayım ben ntvmsnbc de o hukukçuların yorumlarını. bulabilirsem tabi canlı yayında konusanları koyarlar mı bilmem. ama tekrar ediyorum. böyle patlayıcı deliller usulunce kayıt altına alınır incelenir ve yok edilir. her olayda böyledir bu.
Buyse Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 fedaykin said: Bakınız yönetmelikler açık Suç Eşyası Yönetmeliğini incelerseniz bahsi geçen 16. maddenin h bendi der ki ele geçirilen ateşli silah, her türlü patlayıcı malzeme, bıçak kesici ve öldürücü alet ile benzerlerinin milli savunma bakanlığına Teslim İşlerine Ait Yönetmelik hükümlerine göre işlem yapılır. Mahkemelerce zoralımına karar verilen veya güvenlik kuvvetlerince herhangi bir şekilde ele geçirilen ateşli silah, mermi, her türlü patlayıcı madde, bıçak, kesici ve öldürücü alet ile benzerlerinin milli savunma bakanlığına teslimi işlerine ait yönetmelik ise der ki ********* Madde 5 - Cumhuriyet Savcılığınca teslim alınan ateşli silah, mermi, her türlü patlayıcı madde, bıçak, kesici ve öldürücü aletler ile benzerleri muhakeme sonuna kadar adalet emanet dairelerinde muhafaza edilir. Suç Eşyası Yönetmeliğinin 28/05/1981 tarihli R.G.'de yayımlanan değişik 9 uncu maddesi hükmü saklıdır. Madde 6 - Kesin hükümle sonuçlanmış bulunan veya özel bir Kanun gereğince ya da buluntu olması nedeniyle kovuşturulamayan veya muhakeme edilemeyen zoralım ve buluntu ateşli silah, mermi, her türlü patlayıcı madde, bıçak, kesici ve öldürücü aletler ile benzerleri, Cumhuriyet Savcılığınca ilgili hakim veya mahkemeden alınacak bir kararla en yakın Kara Kuvvetleri Komutanlığı ordu donatım teşkillerinden birine (ateşli silah, bıçak, kesici ve öldürücü aletler ile benzerleri bakım kademelerine; mermi ve her türlü patlayıcı maddeler ile benzerleri mühimmat birlik ve teşkillerine) EK-A'daki tutanakla teslim edilerek irada alınır. (Değişik cümle 21/09/2006 - 26296 S.R.G Yön/2. mad) Ancak, zor alım yoluyla veya güvenlik kuvvetlerince herhangi bir şekilde ele geçirilen silahlardan, mahkemelerce sahiplerine iadesine karar verilen silahların; cumhuriyet savcılıklarına en yakın bakım birliklerine kadar sevkinin Kara Kuvvetleri Komutanlığı sorumluluğunda kalmak üzere, ilgili cumhuriyet savcılığının adli emanet memurluğu aracılığı ile bakım birliklerinden alınması sağlanır. ******** Son derece açık ve net, patlayıcılar mahkeme sonuna kadar saklanmak zorunda, hatta mahkeme edilemeyen patlayıcılar bile imha edilmemekte, Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilir. Hak hukuk, yasa düzen bilmeyen AKP ve yandaş medyasında ne dediklerinin hiç bir önemi yok, yönetmelikler açık. Mahkeme bitmeden delilin yokedilmesi suçtur, yok aktı, yok koktu, yok canımız çekti yedik gibi saçma sapan bahanelerle deliller ortadan kaldırılamaz. madde 5 te ben senin yazdığın gibi birşey göremedim. bu madde 5 suç eşyası yönetmeliğinden mi? ben ömi göremiyorum? http://rega.basbakanlik.gov.tr/Eskiler/2005/06/20050601-12.htm
Buyse Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 fedaykin nerden yazdın bilmiyorum ama bilgi yanlışın var sanırım madde 10 said: Cumhuriyet başsavcılığınca sakıncalı görülen bu silâhlara ait mermilerle her türlü patlayıcı, maddeler, cins, tür, marka, model, numara ve çap gibi benzerlerinden ayırmaya yeterli bütün nitelikleri ve değerleriyle, kullanılmaya elverişli olup olmadıkları, soruşturma sırasında Cumhuriyet savcısı tarafından bilirkişi marifetiyle belirlendikten ve hangi suçtan dolayı kimden ve nereden, ne suretle elkonulmuş olduğu tespit edildikten sonra, mahkemece haklarında bir karar verilinceye kadar Cumhuriyet başsavcılığının yazılı emri ile mahallî jandarma birlik komutanlıklarına ait mahfuz bina ve depolarda muhafaza altına alınırlar. mahkeme de bunların imhasına karar vermiş. burda kanunsuz bir durum yok. senin yazdığın gibi bir madde 5 ben göremedim bu yönetmelikte
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 İmha edilmesi yasal olsa bile çok saçma. Hangi devirde yaşıyoruz nassini satiim, bunun için bi tesis kurulur, görülen davalardaki bu tip tehlikeli malzemeler, zarar veremeyecek şekilde, o tesiste saklanır. Gerektiğinde mahkemenin huzuruna çıkarılır. "Aman patlar matlar imha edelim"den çok daha pratiktir.
Drakkahn Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 "Bakma bakma şahit mahit yazmasınlar" klasmanında yer alır o dediğin sg-1.
Buyse Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 elbette imha edilmese daha iyi olurdu. ama başta da dediğim gibi bir kaç avukatın gazına gelip "hukuksuz bu yapılan" demek yanlış. hukuka uygun bir yanlışlık yapılmış.
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Hemen gözardı edelim o zaman. Çünkü hükümetin pisliklerini gözardı etmede üzerimize yok.
odiflame Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Buyse said: elbette imha edilmese daha iyi olurdu. ama başta da dediğim gibi bir kaç avukatın gazına gelip "hukuksuz bu yapılan" demek yanlış. hukuka uygun bir yanlışlık yapılmış. hukuka uygun yanlışlık ne güzel bir oksimoron olmuş.
Buyse Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 odiflame said: Buyse said: elbette imha edilmese daha iyi olurdu. ama başta da dediğim gibi bir kaç avukatın gazına gelip "hukuksuz bu yapılan" demek yanlış. hukuka uygun bir yanlışlık yapılmış. hukuka uygun yanlışlık ne güzel bir oksimoron olmuş. her hukuka uygun olan davranış dogru mudur yani? kanunu da insanlar yapar. hammurabi de yapar, hitler de kanun yapar yahudileri keselim diye. hitler hukuka uygun davrandı diye yüceltecek miyiz onu şimdi? oksimorondan öte anlamama var sanırım bu yorumu yazdığına göre.
fedaykin Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Suç Eşyası yönetmeliğini 5. maddesi değil o, iyice okursan sıç eşyası yönetmeliğinin 16. maddesinin h bendi bu işlemlerin "milli savunma bakanlığına Teslim İşlerine Ait Yönetmelik" ile işlem göreceğini yazar. O yönetmeliğin tam adı "Mahkemelerce zoralımına karar verilen veya güvenlik kuvvetlerince herhangi bir şekilde ele geçirilen ateşli silah, mermi, her türlü patlayıcı madde, bıçak, kesici ve öldürücü alet ile benzerlerinin milli savunma bakanlığına teslimi işlerine ait yönetmelik " dir. Bu yönetmeliğin 5. maddeside mahkeme bitene kadar muhafaza edilmesini, bittikten sonrada sahibine geri verilmiyor ise (belkide geri verilmesine karar verecek mahkeme) KKK'ya teslim edilmesini öngörüyor. Kısaca ortada imha edilmesine yönelik bir hüküm yok. Afaki konuşmuyorum, size yönetmeliğin maddelerini koydum. Ortada hukuka uygun bir yanlışlık filan yok, ortada hukuksuzluk var. Bu iki yönetmeliğe bakıp da imha edilebileceğine karar veren kişiye ben söyleyecek söz bulamıyorum. Hepsini geçtim en sonunda ruhsatlı olduğu ortaya çıktı diyelim (buna mahkeme karar verir) daha dava bile ortada yokken sen benim malımı nasıl imha edersin demezler mi adama. Ortada alenen delil karartma işlemi var. Bence bu işin altında yatan sebep bu ve benzeri delil karatmalar ile davanın düşmesini istiyorlar zira zaten bir şey çıkartamayacklarını biliyorlar. Daha sonra dava düşünce aslında delil vardı da teknik sebeplerden geçerli sayılmadı diye ağlayacaklar. AKP'nin her daim uyguladığı taktik bu.
Buyse Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 tekrar yazayım madde 10 said: madde 10 Cumhuriyet başsavcılığınca sakıncalı görülen bu silâhlara ait mermilerle her türlü patlayıcı, maddeler, cins, tür, marka, model, numara ve çap gibi benzerlerinden ayırmaya yeterli bütün nitelikleri ve değerleriyle, kullanılmaya elverişli olup olmadıkları, soruşturma sırasında Cumhuriyet savcısı tarafından bilirkişi marifetiyle belirlendikten ve hangi suçtan dolayı kimden ve nereden, ne suretle elkonulmuş olduğu tespit edildikten sonra, mahkemece haklarında bir karar verilinceye kadar Cumhuriyet başsavcılığının yazılı emri ile mahallî jandarma birlik komutanlıklarına ait mahfuz bina ve depolarda muhafaza altına alınırlar. mahkeme bombalar hakkında karar vermiş. imha edilsin diye.
mani Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 bizde diyoruzki bu verilen karar yanlıştır, delillerin karartılmasını sağlamıştır. sende inatla anlamıyorsun bir türlü. biz kimse karar vermedi işgüzarın biri imha etti demiyoruz burda.
Buyse Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 karar yanlış olabilir. tekrar yazıyorum karar yanlış olabilir. AMA HUKUKSUZ DEĞİLDİR. yani kanuna uygun yapılmış ne yapıldıysa. o yüzden avukatların bu hukuksuz bir işlemdir demeleri yanlıştır. bombalar imha edilmese daha iyiydi. edildi yanlış yapıldı. ama bu kanuna aykırı değil. neden anlamak istemiyorsunuz.
Drakkahn Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Amaaan 3 bomba beaaabi nolcak patlatsınlar asıl delil savcının elinde hokka gibi bomba gibi!
mani Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Buyse said: karar yanlış olabilir. tekrar yazıyorum karar yanlış olabilir. AMA HUKUKSUZ DEĞİLDİR. yani kanuna uygun yapılmış ne yapıldıysa. o yüzden avukatların bu hukuksuz bir işlemdir demeleri yanlıştır. bombalar imha edilmese daha iyiydi. edildi yanlış yapıldı. ama bu kanuna aykırı değil. neden anlamak istemiyorsunuz. mahkemeden çıkan her karar kanuna uygun olmak zorunda değil. yani mahkeme böyle karar verdi diye susup oturacak saygı duyacak halimiz yok. ortada delillerin karartılması söz konusu sen çıkmış avukatlık yapıyorsun bu durumda.
Horizon Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Buyse karar yanlış olabilir ama kanuna aykırı şekilde değil , hukuki zemine dayanarak alınmıştır diyor. Sen de bunu dediği için avukatlık yapıyorsun diyorsun. Saygı duy da demiyor kimse. Avukatların hukuksuz yapılmıştır lafına atıf ederek bunları söylüyor. Yani alıntı yaptığın yazıyı güzelce bi okusan çok güzel olacak mani. Mahkemeler kanuna göre karar alır , kendi kafalarına göre değil. Manavmı sanki oralar.
mani Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2008 Horizon said: Buyse karar yanlış olabilir ama kanuna aykırı şekilde değil , hukuki zemine dayanarak alınmıştır diyor. Sen de bunu dediği için avukatlık yapıyorsun diyorsun. Saygı duy da demiyor kimse. Avukatların hukuksuz yapılmıştır lafına atıf ederek bunları söylüyor. Yani alıntı yaptığın yazıyı güzelce bi okusan çok güzel olacak mani. Mahkemeler kanuna göre karar alır , kendi kafalarına göre değil. Manavmı sanki oralar. eğer alınan kararın sonunda deliller karartılmış oluyorsa sen bunu hangi mantığa sığdırarak hukuğa uygun diyebiliyorsun bir izah et rica ederim. hangi hukuk devletinde mevcut yasalar delillerin karartılmasına yönelik yasa uygular ve buna izin verir.
Öne çıkan mesajlar