Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Banka Soygunu [Ankara]

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
balgat abi balgat. kendi semtim diye söylemiyorum buranın insanı, hırsızı ayrı bir efsanedir. al işte hayvan herifler gitmiş ziraat bankasını soymuşlar.

edit : şaka maka burda çok organize hırsızlıklar oluyor. bizim dükkanında arka camı efsane şekilde kırıp girmişlerdi. cama uhuyla gazete yapıştırmışlar, sonra çekiçle yavaşça vura vura çatlatmışlar. sonra gazeteyi çekmişler yavaşça ses çıkmasın diye. bu arkadaşlar okusa profesör olurmuş demekki.
Mesaj tarihi:
bu adamlar gps cihazı falan kullandılar heralde, ya da iyi matematikten anlayan vardı aralarında. engelleri aşmak için zigzag falan yapmışlar bazı yerlerde, çok zorlaşır o şekilde tam yerinden çıkmak tünelden.
Mesaj tarihi:
Kusursuz soygun!

Başkent'te bir garip banka soygunu. Tünel kazarak girdikleri bankayı soydular. Polis bile tünelin ucunu bulamadı!

Üç ayda bankaya doğru 300 metre tünel kazdılar. Soygunu hafta sonuna denk getirdiler. Toprak taşımak için araba yaptılar. Bankadaki 11 kasayı boşalttılar. Tünele koydukları destek tahtalarını devirip, giriş noktasını kararttılar

Ankara’nın Balgat semti Ceyhun Atıf Kansu Caddesi’nde bulunan bir banka şubesine geçen Cuma akşamı kazdıkları tünelden giren soyguncular, müşterilerin kiralık özel kasalarında bulunan değerli eşyaları ve paralarını boşalttı. Hafta sonu olması nedeniyle soygun pazar günü ortaya çıktı. Banka şubesinin bulunduğu binanın garaj kapısındaki toprağı gören bina yöneticisi durumu polise bildirdi. Şube yetkililerinin de olay yerine gelmesiyle soygun ortaya çıktı. Tünel kazarak bankaya giren soyguncuların, ses çıkmasın diye duvarı delmek için kullandıkları çekiçlerin başlarına pamuk sardıkları anlaşıldı. Bankada inceleme yapan polis ekipleri ipuçlarını değerlendirmeye alarak parmak izi çalışması yaptı.

Çok ince işçilik

Çalışma başlatan polis ekipleri bir türlü tünelin çıkışını bulamadı. Bir polis memuru tünelin banka içindeki deliğinden girerek ilerledi. Bir süre ilerleyen polis memuru, tünelin insan geçemeyecek şekilde daraldığını görünce geri döndü. Daha sonra tünelin çıkışını bulmak amacıyla banka içindeki tünel ağzında ateş yakıldı. Ancak dumanlar dışarı çıkacağına banka içerisine doldu. Polis, belediye ve Sivil Savunma ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen Sivil Savunma ve belediye ekipleri de yaptıkları çalışmada bir sonuca ulaşamadı. Bunun üzerine iş makineleriyle banka şubesinin arka tarafından bulunan boş arazinin kazılmasına karar verildi. Kepçelerle kazı çalışması başlatılırken, polis ekipleri de çevredeki gecekondularda oturanların bilgilerine başvurdu.

İş makinalarıyla bankanın arka tarafından yapılan kazı çalışmaları sonucunda bulunan tünel akıllara durgunluk verdi. Soyguncuların maden işçileri gibi çalışarak yaklaşık 300 metrelik bir tünel kazıp banka şubesine ulaştıkları belirlendi. Toprak göçmelerini önlemek için tünel boyunca iskele kuran soyguncuların, çıkan toprağı da tahtadan yaptıkları tekerlekli arabayla taşıdıkları ve çuvallara koydukları toprağı yakından geçen kanalizasyon şebekesine boşaltıkları anlaşıldı. Soyguncuların kasaları boşaltıp giderken, toprak göçmelerini önlemek için kurdukları destek tahtalarını yıkarak tünelin bazı bölümlerinin kapanmasını sağladıkları da ortaya çıktı.

Üç ayda ancak kazılır

Polis yetkilileri soygun için büyük bir plan yapıldığını belirterek, “En az 300 metrelik bir tünel kazılmış. Bu da en az 2.5 ila 3 aylık bir süre demek. Ayrıca kanalizasyon şebekesi nedeniyle de içeride metan gazı mevcut. Bunu yapanlar tam profesyonel. Toprak taşımak için mekanizma kurmuşlar, maden işçilerinin çalışmasını örnek almışlar” dedi.

İçeriden yardım kuşkusu

Soyguncuların bankada müşterilere ait kiralık 13 kasadan 11’ni açarak içini boşaltıkları belirlendi. Soyguncuların çaldıkları değerli eşya ve para miktarı henüz belirlenmezken, 2 kasanın açılmaması dikkat çekti. Soygunun içeriden yardım görmüş olabileceği iddia edildi. duyulmasının ardından da kasa kiralayanlar bankaya çağrılarak bilgilerine başvuruldu. Binanın yöneticisi Kazım Karadoğan şaşkınlık yaşadıklarına belireterek, “Böyle birşeyi ancak filmlerde olur sanıyorduk” dedi.

Bu yıl gösterilen soygun filmiyle aynı

2008 yılında çekilen İngiliz yapımı Bank Job (Banka İşi) filmi de Türkiye’deki soygunla birebir örtüşüyor. Filmde bir grup soyguncu bir bankanın özel kasalarını soymak için bankanın birkaç yüz metre ötesindeki boş bir dükkanı kiralayıp tünel kazmaya başlıyor. Birkaç hafta süren çalışmanın ardından bankanın kasa bölümüne ulaşıp soygunu gerçekleştiriyor.

(Yorumlara gel!)
Mesaj tarihi:
O kasalarda neler olduğunu mutlaka biliyolardır bence. Belirsiz bişey için bu kadar emek harcamaz insan. İçerden yardım almış olabilirler yüksek ihtimal.
Mesaj tarihi:
Direk Bank Job, erdo ile nüsa'nın akıl almaz pozları varmış, onları çalmak için girmişler. Çaldıkları diğer şeyler de kendilerinin olacakmış.

Hatta yeni kimlikler ve pasaportlar devlet tarafından hazırlanmış :D

Abi şaka bi yana, cidden ince işçilik :)
Mesaj tarihi:
SturmVogel said:

said:
POLİSİ ASLİ İŞİYLE DEĞİLDE İNSANLARI TAKİPTE DİNLEMEDE KULLANIRSANIZ OLACAĞI BUDUR POLİSİN İŞİ VATANDAŞI KORUMAK KOLLAMAKTIR ONU YILDIRMAK DEĞİL BİRİLERİ AKLINI BAŞINA ALSIN

euheu bu yorum supermis
Mesaj tarihi:
Mr_Hand said:
yannız bank job filmini yapanlar bunu duyarsa kesin reklam olarak kullanırlar :D acaip de prim yapar yani.

"inspired a true story"

ahah

film zaten gerçek bir olaydan uyarlanmamış mıydı?

filmin yeni Director's Cut DVD'sine şöyle yazsınlar:

"based on true story and insipired a true story"
Mesaj tarihi:
Sixoms said:
O kasalarda neler olduğunu mutlaka biliyolardır bence. Belirsiz bişey için bu kadar emek harcamaz insan. İçerden yardım almış olabilirler yüksek ihtimal.

adamlar tünel kazıp banka soyuyor, kasanın içinde ne olduğu önemli mi?
Mesaj tarihi:
kasanın içinde ne olduğu önemli değil tabii, banka bu kadar çabayı karşılıksız bırakmaz en azından karşılıksız da olsa şöyle 3-5 milyonluk bir çek karalardı.
Mesaj tarihi:
brezilyada buna benzer bir soygun yapılmıştı sanırım. nat.geo'da izlemiştim bende ve çok iyi bir plan yapmışlardı. adamlar yapay ve doğal çim satışı yapmak için bir dükkan tutuyorladı sanırım. o sırada kazıp çıkan toprağı da "çim için işte.." falan diyip götürüyorlardı..

çok iyi plan yapmışlar bunlarda yapmışlar valla.
Mesaj tarihi:
Korax said:
oha lan çok iyiymis,tunelin ucunu bulamamak nedemek ben onu anlamadim,ne yapmissa bu herifler okadar.

tünelin ucu kanalizasyona çıkıyomuş. adamlar daha bir proymuş geride iz bırakmamışlar bank job filmindeki elemanların aksine.

edik ; hatta çıkan toprağıda torbalarla kanalizasyona veriyomuş adamlar öyle yazıyodu gazetede lol.
  • Yeni Oluştur...