Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Blizzard animasyon film yapsa...


LathspeLL

Öne çıkan mesajlar

Blizzard oturup bir animasyon film yapsa ortaligi silip supurmez mi? Rekor ustune rekor kirmaz mi?

Evet konumuz bu. Bunca yildir Warcraft'ta ki, Starcraft'ta ki, Diablo'da ki videolari agzimizin suyunu akitarak izledik. En son Diablo 3 sinematigini izleyince "artik yapmalilar" dedim.

Cogu yuksek butceli blockbuster filmlerin ulasamayacagi kalitede animasyon yaratma kalitesine sahip olduklarini dusunuyorum.

O sehirler, manzaralar, ordularin yuruyusu, yaratik dizaynlari, animasyon kalitesi falan artik inanilmaz boyuta ulasti.

Yapacaklari bir FRP konulu animasyon LOTR'nin filmlerini geride birakir, cunku adamlar muzikleri, karakterleri, diyaloglari kullanmasini cok iyi biliyor. Kusursuzlar bu konuda.

Acilen kendilerinden animasyon film bekliyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Blizzard X kişilik animasyon takımıyla senede 1 oyuna anca cinematic yetiştiriyor. Aynı kalitede sinema filmi için y misli adam ve ciddi bir bütçe gerekir. Yani isterlerse yaparlar gibi birşey malesef söz konusu değil. Pixar veya benzeri bir şirkete yaptırabilirler. Bu sefer de hangi oyun dünyasında geçeceği tartışma konusu olur :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Square-Enix için diyorlardı aynısını. Adamlar gitti FF: Advent Children'ı yaptılar. Deli gibi de filim yaptılar bence. Benim en çok sevdiğim CGI filimdir kendisi.

İsterse Blizzard'da yapabilir. Fakat Blizzard için biraz riskli bir yatırım olur(bütçe ayarla, iyi bir yönetmen bul, animasyon takımını genişlet bla bla bla). Ayrıca yapmaları için pek bir nedenleri de yok.

Fakat şöyle birşey yapabilirler, ki ben olsam kesinlikle yapardım, örneğin World of Warcraft'ın ömrü bittiğinde World of Warcraft 2'nin yapımı başlandığında(başlanırsa tabi); 1. ile 2. oyun arasında köprü niyeti görecek, güzel bir animasyon filim yapabilirler.

Böylece Hem FRP hemde Warcraft fanlarına hitab eden, geniş kitlesi olan bir filim yaparlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir oyun firmasının animasyon filmi yapması daha öncede denenmiş ve pek başarı sağlayamamış bir proje. Bakınız Square, direkten dönmüşlükleri var. Üstelik Final Fantasy üzerine bir film le.

Bütçeleri inanılmaz şişiyor ve sağlğam başarı yakalayamazlarsa deli gibi zarar ediyorlar. Ha Blizzard yapsa o kadar seveni varken muhtemelen o film sağlam gişe yapar ama buna zaman ayırırlarmı orası tartışmalı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet ya, Square cidden batırmış. IMDB'deki 7.6 da aslında sitedeki bir bug. Biz de matrix de yaşıyoruz.

Hatta şimdi matrix'den bir edit geldi!

said:

The DVD release of Advent Children sold over 420,000 copies in Japan in its first week, which was 93% of all published copies at the time.[12] In 2006, Square Enix and Sony announced that the English language DVD and UMD releases combined had sold over 1.4 million units worldwide. Only 100,000 of these sales were in Europe, while the rest was sold in North America. Combined with the Japanese sales, Advent Children had sold over 2.4 million copies.[3] The film achieved number one on Amazon.com's "Top Sellers" page days before the North American DVD release.

Advent Children has generally been well-received by the media. Many critics praised the visuals, but criticized the film for its main focus on the action rather than plot and character development. Chris Carle of IGN praised the sound and the English voice acting, but criticized the lack of commentary in the DVDs extras.[13] He gave the film an overall score of nine out of ten.[14] 1UP.com's James Mielke commented on the quality and clarity of the CG visuals as "genuinely amazing". He did however criticize the film's music, and called it "a bit sappy".[15] The PlayStation Portable UMD release of the film got an 88% score at Metacritic, based on five reviews.[16] The film received the Honorary Maria Award at the Festival Internacional de Cinema de Catalunya on October 15, 2005.[2] The UK Top 40 DVDs and Videos chart placed Advent Children third for the week ending April 30, 2006. The film was also awarded for "best anime feature" at the 2007 American Anime Awards.[17]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

animasyon filmlerin geri dönüşü filmin kendisinden değil, yan ürünlerdendir.

bu yüzden abuk sabuk milyont ane şey satıldğı için japonyada adamların anımasyon sektoru ayakta durabiliyor.

wow için cok mümkün olurmu bu bilmiyorum zaten fan kitlesi var, alan alıyodur oyuncak moyuncak bide üstüne filmle ilgili oyuncak alırmı emin değilim.

ama film üzerine kac insan wow'a başlar işte asıl soru budur.


bu arada bilmem kac kişilik animasyon ekibiyle senede 1 cinematic yapıyor durumuda yok, o koca ekibin olayı sc2 ve diablo3'un cinematicleridir. ki ikisinede coooook ciddi cinematic kastıklarına eminim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Su ilk cevapta "peki" diyen kisinin zekasindan suphe ederek basliyorum.

Blizzard'in sinematik yapiminin ne kadar surdugunu bilmiyoruz. Ayri olarak parasal sikintiya duseceklerini WOW'dan elde ettikleri uber-mega paradan dolayida sanmiyoruz.

Fantazi ogelerini kullanan bir CGI film yapsalar ellerinde ki malzeme ve yetenekle dunyanin sayili yapitlarindan birini cikaracaklarina eminim.

Adamlarin extra yonetmene, efektciye gerek yok, ellerinde ki ekip inanilmaz yetenekli ve bu isi cok iyi biliyor. Adamlarin 1 tane bile eksigi yok sinematik ogeler konusunda. Yani tamamlamalari icin adama ihtiyaclari yok.

Evet zaman alir yapimi ama oturup "eglencesine" bile baslasalar piyasayi sallarlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam ellerinde ki makinalari nerden biliyorsunuzda adamlarin adina sureler yaziyorsunuz? Tabi ki Pixar degil adamlar, zaten pixar ile niye karsilastiriyor ki? Sanki baska CGI yapan firma yok, direk en ustun firmayla karsilastirmaca...

2 dakkalik video ile film arasinda tabi ki fark var ama ben ellerinde ki CGI'i degil butun oyunun hikayesine ve isleyisine gore bakiyorum. Adamlar isi biliyor, ayda 150 milyon euro kazanan bir firmada ihtiyac duyarsa bir zahmet 10 milyon eurocuk versinde yonetmen tutsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:
Tabi ki Pixar degil adamlar, zaten pixar ile niye karsilastiriyor ki? Sanki baska CGI yapan firma yok, direk en ustun firmayla karsilastirmaca...


zaten bu eleştirdiğin nokta blizzard'ı blizzard yapan noktadır. en azından pixar kalitesinde bir yapım koyamayacaklarsa ortaya o işe zaten hiç girişmezler.

kaldı ki blizzard'ın ağırlıklı ekibi oyun yapmak için seçilmiş insanlardır, pixar'ın ki animasyon. şu aşamada blizzard'tan pixar'ın yarısı kalitesinde uzun metraj bir animasyon film beklemek olmaz. ha bu dediğimden sebeptir ki emin ol dünyanın en iyi bilgisayar animasyon çalışanları da blizzard'ta değil, pixar'da çalışıyordur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Lath, O kadar basit değil abi olay. Her firma ihtiyacı olduğu oranda donanım tutar. Birgün CGI filim yaparız diye sağda solda bilgisayar çiftlikleri tutmuyorlar yani.


Şuan ki hali ile 2 saatlik CGI filim çıksa çıksa cin ali çıkar. Yoksa dediğim gibi 10 sene sürer sırf render etmeleri. Ama Blizzard'da güzel bir filim çıkartcak kapasitede, para da var. Fakat yaptıkları 3-5dk'lık CGI'lara bakıp bu adamlar bu işi yapar demekle olmuyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Asıl işlerinden fazlasıyla sapma olur. 2 saatlik bi film projesini tasarlamak ayrı, oyun cinematiği yapmak ayrı. Hazır yetenekli adamlarımız var, 10 milyon dolar yatıralım da bi film çıksın demek kadar kolay değil olay. Ki samin dediği gibi böyle bi projeyi yürütebilecek kaynakları olsaydı wow filmini outsource etmezlerdi. 150 milyon ciro çok bişey ifade etmiyor yeterince kaynağın yoksa.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

animasyon yapmak amacı güden herkes bence blizzard ve özellikle de squaresoft'dan ders alsınlar. nasıl animasyon yapılır nasıl yapılmaz diye. hatta bütün oyunların animasyonlarını bu iki firma hazırlasın bundan sonra.



ayrıca da final fantasy : spirits within konu ve kurgu olarak berbat olsa bile animasyonların güzelliği açısından o dönem çığır açmıştır. zira o film piyasaya çıktığında ice age bile vizyona girmemişti ve girmesi de bişeyi değiştirmedi. çünkü spirits within'in kalitesi ve görüntüsü inanılmazdı.

son edit : resident evil'ın da animasyonu yapılmaya başlandı bu arada oyunla paralel.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...