KillJoy Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Bilmiyorum göremeyen var mıdır ne kdr kötü bir durum içerisindeyiz. öncelikle topic altında saldırı olmamasını istiyorum Fakat ulusalcıyız diye geçinen tayfa sapır sapır ergenekon davasıyla dökülürken (bkz.Cumhuriyet Gazetesi, ex-generaller..) aynı zamanda AKP nin kapatılmasını en başından beri isteyenler.. çünkü -AB'ye girilmesini istemiyorlar : Türkiye'nin o idealimiz olan batıdan uzak kalmamızı modern ülkeler gelişmiş ülkeler düzeyine çıkmamızı istemiyorlar.. yeni okuduğum bi yazı Türkiye ile İspanya'nın ekonomisini karşılaştırıyordu.. İspanyanın Türkiyenin 5 yıl ötesinden gittiğini söylüyordu. 40milyar dolar cari açık, 125 milyar dolar ihracat 5 yıl önceki İspanya, şu an ispanyanın 265 milyar dolar ihracat ve 160 milyar dolar cari açığı var.. İspanya gelişmiş mi yani, Türkiye'ninde öyle hatta daha iyi olmasını istemeyiz mi? -Türkiye'yi bölmeye çalışıyorlar :Göremiyorlar mı ki eğer AKP diye bi hükumet olmassa doğunun DTP ye oy vereceğini, kendi haklarını AKP çatısı altında değilde amaçlanıp kürdistan kurmak isteyeceğini(yasal olarak) ya da dış güçlerin görüp seçim tablosunu bizi çok daha güç duruma bölünmeye zorlayacağını.. Kısaca, karamsar olmamak içte değil. Eğer tayyip gelmeseydi birilerinin gazına türban olayını sokmasaydı.. salak herif; gaza getirmeyecekti diğerlerini.. nese p.s: imla hatalarını göz ardı ediniz (:
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 ekonomi bozuluyor. akp nin kapatılmasındna sonra akp'liler pişkin pişkin çıkacak, "bakın ekonomiyi bozdular bu ulusalcılar" diyecek, %60 teoreminden mütevellit halk buna inanacak, bkp ye oy verecek, aynı şeyleri bi 10 yıl daha görecez.
KillJoy Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 bi 10 yıl daha görecez derken arada AB müzakereleri durduracak zaten sarkozi bunu bekliyor.. o zmn amaç AB yi mi engellemek.. herkes bilior yeniden geleceğini akpnin
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Diyosun ki Turkiye'yi bolmeye calisiyorlar, bu yuzden AKP'yi basimizdan atip ulkeyi Kurdistan ve TR diye ikiye bolecekler. Aga, ulkenin yarisi zorla sansure ve dini baskiya maaruz kaliyor, ulkenin yarisi bolunmek uzere zaten bu adamlar yuzunden, sen neden bahsediyosun? EDIK: AB'ye girmek ya da girmemek; bence bu tamamen baska bir tartisma konusu amma velakin AB'ye girmeyi istemek/istememek... AB'ye girmek isteyenler ilerici, digerleri de ulkenin kotulugunu istiyor demek sence o kadar kolay mi?
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 içinde bulunduğumuz durumda, ab müzakerelerinin durması en son üzülmen gereken şey belki de. hatta üzülme zaten, avrupalıların her biri 50 kez dedi türkiyenin burada işi yok diye, zaten giremeyecez, önceden belli olmuş fena mı
Soulbringer Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Kapatilacaktir...Baska bir olasilik yoktur ve dusunulemez!
SenariouS Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Kapatsalar ne olacak ki... Millete baksana, adamların bu son olaylardan sonra götürdüğü paralar ile yeni kurdukları partinin dağıtacağı eşantiyonlara kanıp ona oy verecek... Ampul gidecek... Güneş gelecek... Türkiyedeki insanların cehaletleri geçtiğimiz senelerde azalmadı tersine arttı... AKP kapatılmalı kesinlikle... ama aslında bu kafa yapısına sahip partilerin kökünü kurutmaya yönelik bir adım atılmalı... Ama ben hala AKP'nin kapatılmasıyla AKP'Nin astığım astık kestiğim kestik düşüncesini yok etmesini umuyorum... Yine ummalara kaldık sevgili vatanımda ya ona sıkılıyorum.
ShadowFury Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Eğer parti kapanıp üstüne bi de siyasi yasağı yerlerse milletvekillikleri düştüğü anda 987894393 küsür suçtan yargılanmaya başlıycak bu amcalar Bölücülük konusunda ise; bölücülüğün allahını AKP yaptı, hiç ulusalcılara çamur atılmasın yani. Ancak akp yediği haltların ceremesini çekicek kadar uzun ömürlü bir parti olmuycak bence, davayla kapatılmasa bile bir şekilde partiyi dağıtırlar kurtulmak için.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 fizban said: içinde bulunduğumuz durumda, ab müzakerelerinin durması en son üzülmen gereken şey belki de. hatta üzülme zaten, avrupalıların her biri 50 kez dedi türkiyenin burada işi yok diye, zaten giremeyecez, önceden belli olmuş fena mı hikaye zaten girmek, girmeyi ummak da saflık. İçişlerimize karışmanın avrupadaki adı sadece "ab". abddeki adını biliyoruz zaten, "demokrasi ve özgürlük". :)
KillJoy Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 doğudaki insan kime verecek oy ya.. bu kdr ilerlemişken kürt milliyetçiliği yolunu kesen akp idi.. chp ye mi mhp ye mi verecek doğu.. dtp'ye verecek hepsi.. bu yüzden tehlike var.. ya ben şunu anlamıorm akp yi kapatacaksınız.. oyu kime vereceksiniz? chp pff mhp pff bu ülke sadece sağ parti geldiği zamanlar, batılılaşma olduğu zaman, ilerlemiştir gerisi yalan. menderes özal tayyip ne duygusal ne şeriatçı ne de aşırı ulusalcı gözüyle bakıorm sadece objektif olmaya çalışıorm.. ha bu yazıyı da CNN de izlediğim haber üzerine yazdım ah ah way wah..
Eternalus Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 "aynı zamanda AKP nin kapatılmasını en başından beri isteyenler.. " aha bu benim, dediklerinden bi tek avrupa birliğine katılmak istemiyorlar başlığında hemfikirim. senin genelleme kurban olurum, gözlerinden öperim canım benim. bölücü de ettin ya bizi, olsun be gülüm.
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 fizban said: ekonomi bozuluyor. akp nin kapatılmasındna sonra akp'liler pişkin pişkin çıkacak, "bakın ekonomiyi bozdular bu ulusalcılar" diyecek, %60 teoreminden mütevellit halk buna inanacak, bkp ye oy verecek, aynı şeyleri bi 10 yıl daha görecez. eet bu. bu kadar. çünkü problem akp nin kendisi değil. eğitimsiz + ezilmiş + kışkırtılmış halkta. izin ver türbana al bunların gazını, sendika kur eğit iş ver, mikro kredi ver, know how sağla "iş sahibi" yap falan. bak bi daa melih gökçek lerin karpuzların tayyoşun kömürüne bakıyorlar mı? bir çuval nohuta geleceklerini satıyorlar mı? ha bunları düşünebilmek chp ye falan şöyle bi 4-5 beden bol gelir. onlarla itelesen olmaz. anca kimliklere saplanıp kalmış tatlı su solcusu laylaylom ufuk urasla falan ıııh. militarizm basmış tkp ip ile mimkini yok.. 4 2 lik ritmle slogan atmaktan başka bi işe yaramayan 80 lerin kalıntısı solcularla hele hiç hiç hiç.. kısaca akp yi kapatsan; onu takip eden salak halkı falan yokedemen. alternatif bulman gerek. gerçek sol hareket gerek bu ülkeye. yeşil sermayenin kaytan bıyığını yalayan liboşumsu şeylerden anca öyle kurtulacaz.
NoS Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Akp kapatılsın çünkü bu adamlarla bi yere gelinmez 6 senedir onlar var yaklaşık 2 nesil değişti ve 0 2 nesil kültürsüz olarak yetişti bakmayın bende 17 yaşındayım olayın içini biliyorum Şunu da kavrayın artık tayyip geldiğinden beri bu ülkede iyi giden hiç bişey yok ekonomi mi evet ya herkes kepenk kapatıyor çin ülkeyi esir aldı mükemmel bi ekonomi dış borç cari açık bla bla yalanlarını boşverin asıl olay bakkal amcanın tüccar beyin cebindeki paradır cari açık laftır sadece ayrıca bu mükemmel ekonomi de bütün millet kredi kartlarının kölesi olmuş herkes borca çalışıyor bu mu gelişen ekonomi yeşil gelişiyor o doğru tabii Ab nin bizi almayacağını zaten bilmeyen kim kaldı ya hayır bu ülke absiz yaşayamıyor mu abd ab ülkesi değilde bişey mi eksildi japonya ab ülkesi olsaydı çok mu farklı olacaktı ab=gösterip de vermeyen hatun işte abartmayın bu kadar basit bi hatun hepsi aynıdır :) Senin o kürt sorunu dediğin şey neyden oluyor biliyor musun? sen adama iş olanağı sağlamazsan eğitim olanağı sağlamazsan adam kalkar dağadaki teröriste adam nereden bilsin türk kürt kardeşliğini adama diyorlar böyle böyle para var adama diyorlar türkler böyle adam al sana düşman oluyor akp döneminde bu çok değişti de biz mi fark etmedik Bunlar da benim görüşlerim...
KillJoy Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Eternalus said: senin genelleme kurban olurum, gözlerinden öperim canım benim. bölücü de ettin ya bizi, olsun be gülüm. yok kimseyi bölücü etmedim.. kapanması buna yol açabilebilir diyorum.. liboşumsu şey mi:) kasjklajsdkjas senin idolüne en yakın şey bu liboş dediğin şey. eğer gerçek olursa seninde sevinmen lazım. özellikle kapitalizme karşı
bourbon Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Soulbringer said: Kapatilacaktir...Baska bir olasilik yoktur ve dusunulemez! kapatınca her şey düzelcek sanki bi kapatma sevdasıdır gidiyor anlamadınız hala onu kapıyosun yenisi geliyo refahı kappatın bu sefer bunlar geldi kapatma falan çözüm değil anlayın artık bunu baştakileri beğenmiyosan darbe yap partiyi beğenmiyosan kapat ne güzel ya.
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 menderes, özal varken bu ülke ilerlemiştir diyosan tarih bilmiyosun. tayyip varken bu ülke ilerledi diyosan, seni kolayca 2+2=5 e inandırabilirim. cidden.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 hakkaten ya o zamanlarda nasıl ilerlemişiz?
KillJoy Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 bozuşmak yok özal dediğin adam iler görüşlüdür. teknolojiyi getirmiştir. herkes laf ederken ilk defa 3 şeritli otoyol yapmıştır keşke 4 yapsaydı :) tayyip geç kalan özelleştirmeyi yaptı TTelekom Tansu çiller baştayken ilk defa özelleştirilsin mi diye düşünüldü. 20milyar dolar'a satılacaktı satılsaydı o zmn.. Türkiye'nin dış borçlarının tamamı olmak üzere, iç borçlarının da yarısı kapanıyordu..
Theghosthand Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 İlk yazıyı neresinden tutsan dökülüyor . Şimdi göz altına alınanlara bakınca bunun sadece göz dağı vermek ,korkutmak için yapıldığı belli.Tarihi ve göz altına alınan kişilere bakınca herkes bunu görebilir.Devket içinde böyle bir örgütlenme olabilir ama akpnin yanlışı bütün kendisinin zıttı görüşündekileride bu listeye ekletip ortadan kaldırmak istemesi. AB'YE GİRİLMESİNİ İSTEMİYORLAR:Abye girilmesini savunan birisiyim ama bunun eşit ve adil bir şekilde yapılması gerekiyor sürekli tavizlerle bir yere varılmaz.Her ülkenin bi onuru var.Zaten AB üyeleri ülkelerin ağırlıklı tutumu belli.Bütün beyanatlarında da Türkiyeyi üye yapmıyacakları görülüyor.Oyalama taktiği güdüyorlar böylece kukla hükümeti parmağında oynatıyor.Pupetmasteri böyle parmakla göstermeye gerek yok.Ekonomiye gelince ekonominin iyiye gittiğine bi akpliler inanıyor onlarda azını açmaya korkuyor kötü diye. TÜRKİYEYİ BÖLMEYE ÇALIŞIYORLAR:Bu zamana kadar tayyip ülkenin bütünlüğünü korumuş gibi konuşuyorsun.Yasal olarak kimse ülkeyi bölemez korkma bu anca savaşla olur.Dış güçler konusuna gelince Tayyip daha seçim yasağında iken Amerikaya gidip ne konuştu.Kimlerle görüştü ne sözler verdi? Ardında aldığı basın desteği(Bügün darbeci dedikleri aydın doğan medyası) ile deiştik yalanıyla seçilmediler mi? Türban konusunda da Başbakan kimsenin gazına gelmedi kendi sözleri vardı tabanına ve yeterince sabrettik dedi.Yani kendine göre geç kalınmış bir hamleydi.Fettullah amcanın dediği gibi yeterince devlet birimi ele geçirdik diye düşündü ki bu olaya girişti. Sonuç olarak, Allah sonumuzu hayır etsin.Bu hesaplaşmalar Türkiyeye çok büyük zarar verecek.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Killjoy, sanayileşme geldi ok tamam da, o zamana kadar katı şekilde dışlanıyodu çoğu ithal ürün, bu iyi bişey değil tabi de, sıfırdan üretici olmayan ve yaptığı üretimde de ara mamüller bakımından ithalata yüksek derecede bağımlılıkta olan bi sanayiye neden oldu. aha sana levis dedi de, o nasıl oldu? senin anadoludaki akraban pamuğu güneşin altında ter döke döke işledi sora bi diğeri kot kumaşı yaptı, sora bi diğeri kesti biçti yurt dışına gitti bu, orada üzerine levis markası konup buraya satıldı. budur özalın sanayisi. Özaldan önce de sanayi gelişmemiş olduğu için öle kefalleme "oo özal sanayi getirdi ülke gelişti" diyolar soora...
knoxville Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 ben piyasada özelleştirme göremiyorum. tayyip'in yaptığı özelleştirme değil, satış.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 zaten artık sadece toprak kaldı. heralde 10 - 15 sene sonra da "olm tayyip olmasaydı var ya krizden falan çıkamazdık, batardık. neyseki özelleştirme yaptı da, bi de doğuda petrol bulup(bu da yakında olur zaten) o toprakları sattı, kurtulduk. şimdi iphone5 ile takılamazdım yoksa." diyen gençlik çıkar ortaya...
Drakkahn Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 KillJoy said: bozuşmak yok özal dediğin adam iler görüşlüdür. teknolojiyi getirmiştir. herkes laf ederken ilk defa 3 şeritli otoyol yapmıştır keşke 4 yapsaydı :) Benim memurum işini bilir dedi bu ülkeye Rüşveti getirdi. hakikaten hakkı ödenmez. KillJoy said: tayyip geç kalan özelleştirmeyi yaptı TTelekom Tansu çiller baştayken ilk defa özelleştirilsin mi diye düşünüldü. 20milyar dolar'a satılacaktı satılsaydı o zmn.. Türkiye'nin dış borçlarının tamamı olmak üzere, iç borçlarının da yarısı kapanıyordu.. Özelleştirme mi? Herifin satmadığı kazanım kalmadı be neyin özelleştirilmesi? Şu saatte oturup bunları uzuuun uzun yazamıcam sana hocam, konuşulmuş başlıklarda hepsi yazıyor, oturup okursun, ha okudum ama anlamıyorum diyosan ayrı konu. Geç kalan özelleştirme TÜRK TELEKOM ada bak TÜRK ama sahibi kim?
Red Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 kapatıldıktan soraki sorunlar şimdikinden daha çekilebilir olsa gerek 2 ay sürer sıkıntısı.herkesin tahmini bu yönde
Öne çıkan mesajlar