Llama Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 yanlız tolon bu olaydan bi suçlu olmadan çıkarsa yeminlen açar agzını yumar gözünü o kadar sivri dilli bi adam susmaz herhalde deme çıkınca
ascraeus Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Horizon said: Umarım 2. sururluğu görmeyecek işte , bukadar ileri gidilememişti ozamanlar. Şimdi gidiliyor diye kıyamet kopuyor. Kopacak tabi. ahahaha cumhuriyet yazarları, add üyeleri, işçi parti gençlik kolları üyeleri, ülkü ocakları üyeleri, ticari oda başkanları. lan akp taraftarları dışında tüm ülke susurlukmuş da haberimiz yok. bsg
Lopeth Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 saf felan değil belirli bir kısım aşırı zenginleşirken diğerlerinin anası ağlamaya başladı. aileside o kesimin içinden belli ki
Horizon Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mani senin dediğin gibi olup olmadığını dava sonucunda göreceğiz. Dava olup bitmeden bunları sen nasıl bilebiliyorsun ? Biz nasıl bilebiliriz ? Ortada bir cumhuriyet savcısı tarafından devam ettirilen bir soruşturma ve dosyalar var. Küçük te değil bu dosyalar. SOnucu beraber göreceğiz. Biz burda senin gibi ergenekon hayalidir ya da toptan gerçektir demiyoruz. Ama soruşturmanın yapılmasına karşı çıkmak , gözaltına alınan insanlar sevdiğin şahsiyetler diye soruşturmaya saldırmak ap ayrı bir olay. Bukadar gürültü çıkaran bir soruşturmayı dediğin gibi hayali olarak yaptıranın gerizekalı olması lazım. Çünkü bunun sonucu var. Sonucu belli olduğunda hayali ise hayali olduğu ortaya çıkmayacak mı ?
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Ergenekon, Muzaffer Tekin diye bi adamın ve yanındaki birkaç havarisinin ordudan aşırılmış (araştırılacaksa burası araştırılmalı) bomba vs ile yakalanmasıdır. Birileri bu adamı yemlemiş belli ki, ama hangi olaya/olaylara karıştığını bile daha doğru dürüst bilmiyoruz. Ama şimdi dönüp bakıyoruz, başka hiç piyon yok, ama maşallah her taraf general kaynıyor. Bu adamlar madem bu kadar derindi, hiç mi ayak işi yapan adamları yoktu, her işi mi kendileri yaptılar? Velhasıl, muzaffer tekin ucundan kıyısından ergenekondur, geri kalanı hükümetin gündemi, yalanı, masalı, gözdağıdır, yersenekondur.
sir Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 hee veli küçük de kendi halinde bi tuğgeneralmiş zaten canım.
mani Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 sir said: mani said: gerçekten samimi olarak devlet içindeki çeteleri, darbe yanlılarını tutuklamak ortadan kaldırmak isteseler gitsinler istedikleri gibi deliller çerçevesinde kimi tutuklarlarsa tutuklasınlar. Helal olsun bile derim. e bu yapılıyo zaten? bunun yapılmadığı sonucuna nerden varıyosun? açılan dava varmı güzel arkadaşım. iddianame var mı ? neyi bekliyorlar. 250 kişi göz altına alınmış bugüne kadar. ulan 250 kişi. bukadar adam tutuklayıp halen arpa boyu kadar yol alamıyorsun. tüm dünyada butarz çeteler bir gecede çökertilirken, herşey basına yansımadan önce ayarlanıp bir kerede ölümcül darbeyi vurup suçlu olan herkez tutuklanıp dava açılırken türkiyede ergenekon davası AKP nin elinde bulundurduğu bir koz. sıkıştığı zaman, gündem değiştirmek istediği zaman hop bir anda ergenekon çıkıyor yeniden. zilyon adet adam toplanıyor yaka paça getiriliyor soruşturulmak için sonra aynı günün akşamı salıveriyorlar. madem yaka paça soruşturmak için getiriyorsun ulan neden salıyorsun aynı günün akşamı. ozaman ara bu insanı şu gün şu saatte ifadenizi almak için sizi savcılığa bekliyoruz de. nede olsa elinde tutuklayacak içeri atacak delil yok. maksat çağır gelsin gündem değişsin sonra nasıl olsa bi daha çağıracak birilerini buluruz.
Horizon Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Lopeth said: saf felan değil belirli bir kısım aşırı zenginleşirken diğerlerinin anası ağlamaya başladı. aileside o kesimin içinden belli ki Şurda abuk sabuk kişisel iftiralar atacak kadar iğrençleşme. Sen benim kim olduğumu nerden biliyorsun ? Bir konu ile konuşurken fikirlerin uyuşmaması sonucunda karşındaki senin düşündüğün biri mi olmalı , iftiramı atılmalı ? Seviye. İftira ve yalancılıkla adam olunmaz.
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 sir said: mani said: gerçekten samimi olarak devlet içindeki çeteleri, darbe yanlılarını tutuklamak ortadan kaldırmak isteseler gitsinler istedikleri gibi deliller çerçevesinde kimi tutuklarlarsa tutuklasınlar. Helal olsun bile derim. e bu yapılıyo zaten? bunun yapılmadığı sonucuna nerden varıyosun? 1 yıldır cezaevinde yatıp, tutuklanma sebebi kendilerine veya avukatlarına açıklanmayan kişilerin varlığı yüzünden. ne tsk'ya ne chp ye ne add ye falan güvenilmemesini sonunu kadar anlıyorum, ve ben de hiç birine hiç bir zaman tam olarak güvenmiyorum ama senin gibi akp nin yaptığı her bir işe sonsuz bir güven ve "görüntüde saflıkla" yaklaşanların samimiyetine inanmıyorum. (16 yaşında falan değilsen.) muhalifleri sindirmek için oynanan faşizan bir oyun olması ihtimali delice yüksek olan bir olaylar zincirine bu kadar güvenle yaklaşamaz hiç bir özgürlükçü kişi.
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 sir said: hee veli küçük de kendi halinde bi tuğgeneralmiş zaten canım. Haklarındaki somut iddiaları bi yazsana. Hangi olaylara karışmış bu adamlar?
sir Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 bu soruşturma kapsamında en az 2 milyon belge ele geçirilmiş diyorum, havaya mı konuşuyorum? bütün belgeler incelenmeden, iddianame tamamlanmadan mı açılsın dava? bi de niye illa akp ile ilişkilendiriyosunuz ki davayı? cumhuriyet başsavcılığı akp genel merkezine mi bağlı? tabi alışmışsınız yargının siyasi davranmasına, bu da öyle geliyo =)
Lopeth Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Horizon said: Lopeth said: saf felan değil belirli bir kısım aşırı zenginleşirken diğerlerinin anası ağlamaya başladı. aileside o kesimin içinden belli ki Şurda abuk sabuk kişisel iftiralar atacak kadar iğrençleşme. Sen benim kim olduğumu nerden biliyorsun ? Bir konu ile konuşurken fikirlerin uyuşmaması sonucunda karşındaki senin düşündüğün biri mi olmalı , iftiramı atılmalı ? Seviye. İftira ve yalancılıkla adam olunmaz. kim olduğun, ne olduğun zaten yazdıklarınla, üslubunla o kadar açık ki. hala mazlum mazlum ühü ühü iftira, tanımıyosun beni bıkbık ayaklarına yatıyorsun.
mani Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Horizon said: SOnucu beraber göreceğiz. Biz burda senin gibi ergenekon hayalidir ya da toptan gerçektir demiyoruz. Ama soruşturmanın yapılmasına karşı çıkmak , gözaltına alınan insanlar sevdiğin şahsiyetler diye soruşturmaya saldırmak ap ayrı bir olay. Bukadar gürültü çıkaran bir soruşturmayı dediğin gibi hayali olarak yaptıranın gerizekalı olması lazım. Çünkü bunun sonucu var. Sonucu belli olduğunda hayali ise hayali olduğu ortaya çıkmayacak mı ? ergenekon hayalidir dedim mi. aç oku. önce okumayı ögren. AKP elinde bir silah olarak tutuyor bunu. yargıyı etkisi altına alıyor. Çok merak ediyorum bukadar ifadesi alınan akşamları yataklarından yaka paça tutularak savcılığa getirilen insanlardan kaçı tutuklanacak. Ozaman sizin gibi AKP yalakaları ne diyecek. o insanların hayatlarından çaldıklarını sizler geri verebilecekmisiniz. zaten aptallık bende AKP nin demokrat olduğunu düşünen, demokrasi ve insan hakları savunucusu olduğunu düşünen insanlarla bu konuyu tartışıyorum. en iyisi fikir belirtip çekilmek. nede olsa insanın anlatabildikleri karşısındakinin anladığı kadardır.
mani Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 sir said: bu soruşturma kapsamında en az 2 milyon belge ele geçirilmiş diyorum, havaya mı konuşuyorum? bütün belgeler incelenmeden, iddianame tamamlanmadan mı açılsın dava? tamamlanır merak etme dava. AKP nin kapatma davası sonucu AKp kapanmazsa bu iş AKP hükümette kaldığı sürece devam eder. erken seçim gündeme gelirse zaten anında iddianame çıkar. dava açılır şipşak. yıllardır hantal olan hukuk sisteminin nasıl olupta bir anda olduğundan hızlı çalıştığını bürokratların nasıl olupta bukadar seri olabildiğini hep birlikte görürüz.
sir Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 ahaha öyle bi konuşuyosun ki, sanki cumhuriyet tarihinde hiçkimse durduk yere gözaltına alınmamış gibi, herkes güzel güzel yaşıyomuş, kimse işkence falan görmemiş şu ülkede, ama birden ergenekon davasıyla üstüste haksızlıklar yağmaya başlamış..tey gidi ya.. sistem böyle, yetkiler böyle, kurallar kanunlar böyle..değiştirmek istiyosanız buyrun, destekliyorum. ama bu haliyle şüpheliysen polis geliyo gözaltına alıyo seni, sağlık kontrolünü yaptırıyo, sorgulanıyosun, alakan yoksa da serbest bırakılıyosun. şüpheliler ADD üyesi ya da cumhuriyet gazetesi yazarı diye ayrı muamele görecek değiller ya?
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Ama o kadar yasadışı tarikatler varken ve daha da aktifleşmeye başlarken gözaltına alınanların ADD üyeleri olması diğerleriylke hiç ilgilenilmemesi falan düşündürücü gibi sanki bence öyle yani :D
Rahan Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 sir said: bu soruşturma kapsamında en az 2 milyon belge ele geçirilmiş diyorum, havaya mı konuşuyorum? bütün belgeler incelenmeden, iddianame tamamlanmadan mı açılsın dava? bi de niye illa akp ile ilişkilendiriyosunuz ki davayı? cumhuriyet başsavcılığı akp genel merkezine mi bağlı? tabi alışmışsınız yargının siyasi davranmasına, bu da öyle geliyo =) atamaları adalet bakanlığı tarafından yapılan yargı? hani şu gariban bağımsızlığı bile hükümet tarafından sklmiş yargı? daha yüksek yargıya dokanamadılar da o da gidecek tabi.
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Ama bu gözaltıların hepsini bir günde ve o günde AKP davasının gidişatının en önemli günü neden oluyor onu sorgulamak lazım.
mani Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 sir said: ahaha öyle bi konuşuyosun ki, sanki cumhuriyet tarihinde hiçkimse durduk yere gözaltına alınmamış gibi, herkes güzel güzel yaşıyomuş, kimse işkence falan görmemiş şu ülkede, ama birden ergenekon davasıyla üstüste haksızlıklar yağmaya başlamış..tey gidi ya.. sistem böyle, yetkiler böyle, kurallar kanunlar böyle..değiştirmek istiyosanız buyrun, destekliyorum. ama bu haliyle şüpheliysen polis geliyo gözaltına alıyo seni, sağlık kontrolünü yaptırıyo, sorgulanıyosun, alakan yoksa da serbest bırakılıyosun. şüpheliler ADD üyesi ya da cumhuriyet gazetesi yazarı diye ayrı muamele görecek değiller ya? bundan önceki dönemlerde aynı yanlışların yapılması şuanda yapılanlar için bir özür olabilir mi ? yada söyle sorayım senin bu yanlışlığı elestirmeni engeller mi? görüldüğü kadarıyla engelliyor demekki. işte 2 mizin arasındaki fark. ben neolursa olsun sistemi eleştiriyorum, içinde kim olursa olsun, kimi rahatsız ederse etsin. ama sen sistem bu değiştirebilirseniz değiştirin diyip topu atıyorsun. nekadar romantik, nekadar bana başkalarını hatırlatan söylemler. sistemle her daim barışık, omurgasız her yöne kıvrılabilen insanları çağrıştırıyor bana.
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 sir said: bu soruşturma kapsamında en az 2 milyon belge ele geçirilmiş diyorum, havaya mı konuşuyorum? bütün belgeler incelenmeden, iddianame tamamlanmadan mı açılsın dava? Bu adamlar bu kadar mal mıymış, hem hükümet karşıtı eylem yapacaklar (hangi eylem, hala cevap yok) hem de bunu 2 milyon ayrı yere yazacaklar?
Karag8z Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Türkiyede 2 çeşit insan var artık. Tayyip yanlısı olanlar- karşıtı olanlar, karşıtı olanlar direkt suçlu.
mani Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 çok merak ediyorum. ne oldu kayıp trilyon davası ? bir abdullah gül vardı ne oldu ona ? bir tarikat camide linç ederek bir insanı öldürmüştü. ne oldu o tarikata ? ismail hoca mıydı hacı mıydı neydi. sarıyerde villaları varmış duyduğuma göre. daha doğrusu haber yapmaya giden gazetecilerin ağzının burnunun dağılması sonucu elde ettikleri görüntüler neticesinde gördük bunları. bir dakka durun aklıma birşey geldi. tarikatlar cemaatler yasalara karşı bu ülkenin temel niteliklerine karşı oluşturulmuş çetelerdir. hanimiş benim demokrat AKEPEM. nerde göremiyoruz elleri arkadaşlar, sırf mualefet olsun diye yanlışlıkla kendi sundukları önergeyi veto eden milletvekili canları göremiyoruz bu cemaatler ve tarikatlar karşısında. ben halbuki aynı cesareti, aynı azmi bunlara karşıda görmek isterim. nedemişti Atatürk "Efendiler ve ey Millet! iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar ülkesi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat (yol) uygarlık tarikatıdır. Uygarlığın buyurduğu ve istediğini yapmak insan olmak için yeterlidir. Tarikat başkanları bu dediğim gerçeği bütün açıklığı ile algılayacak ve kendiliklerinden derhal tekkelerini kapatacak, müritlerinin bundan böyle olgunluğa eriştiklerini kabul edeceklerdir." ama bir saniye. ya oldumu şimdi. bak Travma yaşattım ben bir anda foruma.
Ekmek Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Lopeth said: saf felan değil belirli bir kısım aşırı zenginleşirken diğerlerinin anası ağlamaya başladı. aileside o kesimin içinden belli ki şunu görememek saflık zaten =/
sir Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 1, 2008 evet mallarmış, çünkü başarısız olmuşlar darbeyi becerememişler =) mani sen mi sistemi eleştiriyosun, inanamıyorum, gözlerim yaşardı.. demek istediğim şu, bu insanlara "özellikle" kötü veya baskıcı bi harekette bulunulmuyo, normal prosedürü böyle işin, prosedürü tartışırsın ayrı konu, başka topik açalım onda tartışalım istersen, insan haklarıdır vesairedir. ama aynı ideolojiyi paylaştığınız kişilerin gözaltına alınması durumunda polis de savcılık da "fetocu" oluyo, öte yandan akp kapatılırken yargı "son kale" oluyosa, burada bi yanlışlık var. sistem de rejim de son derece yanlış, ve yargı herkes tarafından bir "silah" olarak kullanılabiliyo demektir. bu silah sivil siyasete karşı kullanılıyosa, anti-demokratik bi ortam oluşturuyosa yanlıştır. ama ergenekoncular temelde bu çarpık sistemi ve rejimi silah zoruyla ve baskıyla sürdürmek isteyen insanlar. bu soruşturma da, bu "silah" da o yüzden önemli. ha şu anda tetiği akp mi çekiyo? orasını bilemem, belgelere, kanıtlara bakıcaz, ona göre konuşucaz. bu adamlar gerçekten suçluysa, adaletin sağlanması için hangi "ideolojinin" harekete geçtiğinin bi önemi yok zaten. tabi hiç alakası yokken Atatürk'ten alıntılar yapın, tarikatleri cemaatleri konuşun topikte, o zaman belki dikkatimiz dağılır unuturuz ergenekonu =)
Öne çıkan mesajlar