Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yasa Tanımaz Devlet


fedaykin

Öne çıkan mesajlar

1. 1972 Anti Balistik Füze Anlaşması. 2001 yılı Aralık ayında Amerika Birleşik Devletleri bu anlaşmadan resmen çekilmiştir. ABD böylece nükleer silahlar tarihinde ilk kez önemli bir silah denetimi anlaşmasını tehlikeye sokarak terketmiştir.

2. 1972 Biyolojik ve Toksik Silahlar Anlaşması (ABD dahil 144 ülkenin parlamentoları tarafından onaylanmıştı). 2001 yılı Temmuz ayında ABD, sahada inceleme sağlayarak Anlaşma’yı güçlendirecek, 1994 tarihli sözleşmenin görüşüldüğü Londra konferansını terketti. 2001 Kasım ayında ise ABD Müsteşarı John Bolton, bir yandan hiçbir somut iddia ya da kanıt getirmeden Irak, İran, Kuzey Kore, Libya, Sudan ve Suriye’yi Anlaşma’yı çiğnemekle suçlamış, bir yandan da “sözleşmenin öldüğünü” belirtmiştir.

3. BM Küçük Silahların Uluslararası Trafiğini Denetleme Anlaşması. 2001 yılı Temmuz ayında bu anlaşmaya karşı çıkan tek devlet ABD olmuştur.

4. 2001 yılı Nisan ayında ABD, Birleşmiş Milletler’e (şu andaki borcu olan 244 milyon dolar dahil) olan borçlarını yıllardır ödememesi nedeniyle ve BM’yi ABD’nin BM bütçesindeki payını %25’ten %22’ye düşürmeye zorlamasının ardından, BM İnsan Hakları Komisyonu’na tekrar seçilememiştir. (Geçmişte bu komisyonda, AIDS ilaçlarının ucuza temin edilebilmesini, yeterli gıda konusundaki temel insan hakkını ve ölüm cezasının askıya alınmasını destekleyen kararlara ABD tek başına karşı çıkmıştır.)

5. Savaş suçlarından ve insanlığa karşı işlenen suçlardan yargılanacak politik ve askeri liderler için Lahey’de kurulacak Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICC) konulu anlaşma (Çev. notu: 2003’te yürürlüğe girdi). 1998 yılında Roma’da 120 ülke tarafından imzalanan bu anlaşmaya ABD’nin de aralarında olduğu 7 ülke karşı çıkmıştır. 2001 yılı ekim ayında, İngiltere anlaşmayı parlamentosunda onaylayan 42. ülke olmuştur. 2001 Aralık ayında, ABD Senatosu Amerikan askeri personelini önerilen ICC’nin yetki alanı dışında tutacak bir karar değişikliği eki yapmıştır. (Çev. notu: 1998’de ABD ile birlikte karşı oy kullanan 7 ülke, Çin, Irak, Libya, Yemen, Katar ve İsrail’dir. UCM’ye olan düşmanlığı 2002’de çarpıcı bir biçimde artan Bush Yönetimi, eşi görülmedik bir diplomatik manevra ile Roma Anlaşması’na koyduğu imzayı 6 Mayıs günü geri çekti. “The United States and the International Criminal Court”; The Human Rights Watch, 27 Aralık 2002; www.hrw.org)

6. 1997 yılı Aralık ayında Ottawa’da 122 ülke tarafından imzalanan ve kara mayınlarını yasaklayan Kara Mayınları Anlaşması. Bu anlaşmayı imzalamayı, Rusya, Çin, Hindistan, Pakistan, İran, Irak, Vietnam, Mısır ve Türkiye’nin yanısıra ABD’de reddetmiştir. Başkan Clinton, mayınların Güney Kore’yi Kuzey Kore’nin “büyük askeri üstünlüğü”ne karşı korumak için gerekli olduğunu belirtmiş, ABD’nin “en sonunda ” 2006 yılında anlaşmaya uyacağını açıklamıştır. Bu karar ise 2001 yılı Ağustos ayında Başkan Bush tarafından reddedilmiştir.

7. 1997 Kyoto İklim Değişikliği Sözleşmesi. 2001 yılı Mart ayında Başkan Bush tarafından “ölü” ilan edilmiştir. Fas’ın Marakeş kentinde 2001 yılı Kasım ayında ise, ABD’nin onayını alabilmek için boş bir çabayla sulandırılmak amacıyla anlaşmanın gözden geçirildiği görüşmelere Bush Yönetimi katılmamıştır.

8. ABD, 2001 yılı Mayıs ayında telefonların, e-posta mesajlarının ve faksların elektronik olarak izlenmesi (ABD’nin “Echelon” programı) ve ekonomik casusluk konusunda Avrupa Birliği ile en alt düzeyde bile görüşmeyi reddetti.

9. ABD, 2001 yılı Mayıs ayında, off-shore ve diğer vergi ve kara para aklama cennetlerini çökertme konusunda Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) sponsor olduğu görüşmelere katılmayı reddetti.

10. ABD, 2001 yılı Şubat ayında, anti-personel bomba ve mayınların kullanımını ve üretimini yasaklamak için bir araya gelen 123 ülkeye katılmayı reddetti.

11. ABD, 2001 yılı Eylül ayında Güney Afrika’nın Durban kentinde 163 ülkeyi bir araya getiren Uluslararası Irkçılık Konferansından çekildi.

12. ABD, 2001 Temmuz ayında, endüstrileşmiş G-8 ülkelerinin (ABD, Kanada, Japonya, Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere) Uluslararası Temiz Enerji Planı’nı reddeden tek ülkeydi.

13. 2001 yılı Ekim ayında, Birleşmiş Milletler Genel Meclisi, ardarda 10. yıldır benimsediği bir kararla, ABD’yi Küba’ya uyguladığı ve daha da şiddetlendirdiği yasadışı ambargoyu kaldırmaya çağırdı (167 olumlu oya karşı, 3 oyun sahibi ABD, İsrail, Marşal Adaları’dır).

14. 1996 yılında 164 ülkenin imzaladığı ve Fransa, İngiltere ve Rusya’nın da aralarında bulunduğu 89 ülkenin parlamentolarına onaylattığı Kapsamlı [Nükleer] Deneme Yasağı Anlaşması (CTBT), ABD Başkanı Clinton tarafından imzalanmış olduğu halde, 1999 yılında ABD Senatosu tarafından reddedilmiştir. Nükleer silahlara ya da nükleer enerji programlarına sahip ülkeler arasında bulunduğu halde anlaşmayı parlamentolarına onaylatmayan 13 ülkenin biri ABD’dir. 2001 yılı Kasım ayında ABD, bu anlaşmaya karşı olduğunu orataya koyabilmek amacıyla, BM Silahsızlanma ve Güvenlik Komitesini bir oylama yapmaya zorlamıştır.

15. 1986 yılında Ul
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yukarıdaki hangi maddeye dayanarak bunu söylediğini anlayamadım, hangisi abartı, hangisi hatalı.

said:
CEDAY, 24 Mart 2003 17:09 tarihinde demiş ki:
fedaykin abartmıomusun sence biraz? oldu olacak al eline silahı, gidip ABD li adam kes. hem bak ödül falan da veriolar.
[hline]
I get knocked down
But I get up again
You're never going to keep me down

YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dresquin, 24 Mart 2003 17:42 tarihinde demiş ki:
Ben Osmanli'nin torunu falan degilim, ben Türkiye Cumhuriyeti'nin cocuguyum. Bu katillere istedigimi diyebilirim, benim gecmisim temiz.[hline]kahır...

[Bu mesaj Dresquin tarafından 24 Mart 2003 17:44 tarihinde değiştirilmiştir]

off off demogoji yapacaksanız hiç değilse daha komplike bişiyle çıkın ortaya senin osmanlıyla bağlantın yoksa onlarında state düzeniyle bağlantıları yok ozaman kızılderilileri amerikalılar katletmedi çünkü ozaman amerika yoktu[hline]MAN WHO WALKS ALONE
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Özür diliyorumn Büyük Tor ama esas demogoji yapan sensin gibime geldi. Şimdi yukarıda yazılanlar ile ilgili hiç bir şey yazmayıp, biz geçmişin en küstah imparatorluğunun çocukları olarak kimseyi eleştiremeyiz demek en hafif anlatımla demogojidir.[hline]
I get knocked down
But I get up again
You're never going to keep me down

YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mighty_THoR, 24 Mart 2003 17:37 tarihinde demiş ki:
tarihim gördüğü en küstah imparatorluğun torunlarıyız amerika şöyle yapıyo böyle yapıyo dersek iki yüzlülük yapmış oluruz[hline]MAN WHO WALKS ALONE


"Tarihin Gördüğü en küstah imparatorluğun torunlarıyız.."

ilginç..Gerçekten çok ilginç..

Senin soyun Osmanlıdan gelmiyordur umarım..Yada Türklerden felan başka bir şeyden ayrı mı?

Osmanlı İmparatorluğunu nasıl okudun,nasıl bildin bilmiyorum ama;Kilise ile Caminin yanyana olması Nasıl küstahlık oluyor?
Osmanlı Soy kırımdan uzak,katletmemeye dayalı bir yerdi zamanıyla..
Lütfen okumadan sallamayın..
Osmanlı olursun olmazsın...İçinde sana ait bir şeydir bu ama tutupda,Osmanlı Küstah diyemezsin...Hem küstah deyip hemde küstahların torunlarıyız hiç diyemezsin...

Bir topluma Bir tarihe laf atmadan,polemiğe girmeden önce Okuyun!

Osmanlı Ermeni Soykırımı yaptı dersin yarında
Gidip "BU topraklar kolay kazanıldı" dersin belkide..

....[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

Only in My Dreams Now...Curse!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında osmanlı'nın sakat tarafı padişah iyi ise iyi, kötü ise kötü olmasıydı :D

Sonunda bir şekilde saltanata alıştırılıp çöktü. Demokrasilerde bu daha zor. Ama sanmayın demokrasilerde ülkeler yıkılmaz.

Osmanlı zamanında çok yanlış yaptı, iyi şeylerde yaptı, sorun osmanlı deil abd şu an. Sanırım gizli bir osmanlı sevdasına kapıldı.

Tek umudum Türkiye'nin isteklerini çok bulan abd'nin Irak'ta istediğini bulamadan *** olması. Halbuki 6 milyar doları brak sen 1991'dede aynı naneyi yemişin Irak'a saldırıp Türkiye'yi mahvetmişin. Daha onun yardımını yapmamışsın. Türkiye'yi hiçbir yerde savunmamışsın. Üstüne K.Irak'ta kürt devleti kuracam diye tutturmuşsun.

Bakın aBd'nin Türkiye'ye tek yararı ImF'dir. Başka hiçbir yararı yoktur olmamıştır. Dünyanın en fazla bor madenine sahip ülkeyiz, kendimize yetecek kadar da petrol yataklarımız var. Neden çıkarılmıyor bu madenler ?

NOT: Türkiye'de akılalmaz şeyler yaptı. Tayyeep'in fendi daha çok şeyler mahvedicek gibi görünüo.[hline]This Cat Scratches Free.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nukem yeter artık bende senin zırvalıklarından sıkıldım sen git kendi futbol bölümünde yaz ne yazacaksan. Ben senin futbol(adı spor olsada kendisi futbol olan) bölümünde sen dahil küfürleşen insanlar bir şey diyormuyum. Sen orada şerefsiz, haysiyetsiz derken ben karışıyormuyum. Benimde senin bölümüde terör estirmemi istemiyorsan benim açtığım başlıklara bir daha gelme, okuma, olmayan fikirlerini de belirtme. Ha dersen ki "çüklerinin keyfine mi yapıyorlar" dan daha edebi bir yaklaşımda bulunucam o zaman hay hay. Ama bu şekilde sadece bir laf atıp kaçacaksan bu böyle devam etmez.[hline]
I get knocked down
But I get up again
You're never going to keep me down

YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada yanlış anlama olmasın diye ekliyorum terör estirmeden kastım nukem'in şu an yaptığı gibi davranmak, ortalığa anlamsız şekilde konuyla uzaktan yakından alakası olmayan yazılar küfürler atarak dağıtmaktır.

Birde son sayfaya baktımda 20 başlıktan 5'i savaşla ilgili, bunlardan da sadece 2'sini ben açmışım. Bu mudur bu kadar batan. Tabii ki daha önemli konularda var mesela nukem'in konudışına açtığı son iki başlık benimkilerden çok daha önemli elzem vede mantıklı.

1- nefret ediyorum ...
2- Forumlarda gördüğüm bir resim lazım

Bu arada gereken resimde şuymuş "I'm a forum moderator shut the fuck up diye bi resim vardı"[hline]
I get knocked down
But I get up again
You're never going to keep me down

YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mighty_THoR, 24 Mart 2003 17:37 tarihinde demiş ki:
tarihim gördüğü en küstah imparatorluğun torunlarıyız amerika şöyle yapıyo böyle yapıyo dersek iki yüzlülük yapmış oluruz


keşke kemal karanın kitapları ile büyüseymişsin en azından bazı şeyleri doğru bilirdin

ayrıca derslerin hikayesi tarzı olup olmaması derse giren hocanın tutumu doğrultusunda değişiyor

osmanlı devleti dini inançlarının da etkisi ile birçoğu zaman herkesi eşit tutmuştur hatta daha sonradan gayri müslimleri kendi halkından bile üstün tuttuğu olmuştur küstahlık bu mu

gaza cihat düşüncesi ile avrupaya yapılan fetih hareketleri mi küstahlık

abd gibi yarım yüzyıllık tarihi olan bir devletten bahsediyorsun sen türk ulusu ise dünyanın en eski kavimlerinden hatta kimine göre en eskisi

osmanlı torunu olmaktan hiç bir zaman utanmadım türk olmaktanda da utanmadım tarihimden de utanmadım bugun almanlar bile tarihlerine sımsıkı sarılmışlar nazileri hitleri benimseyip kabullenmişler sen birçok başarısı olan bir dünya devletini benimsemiyorsan o senin düşüncelerinin çarpıklığı ve eksik tarih bilginden ileri gelir

osmanlı torunu derken sadece türklerde gelmemeli aklına bugun ispanyandan gelen müslüman ve museviler varki onlar osmanlıya sığındıkları günü her yıl kutluyor 600 yıllık bir dernek tarzı kuruluşları var onlar bile osmanlıya sıkı sıkı sahiplenip herşeyini kabullenmiş sen niçin karşı çıkıyorsunki

abdnin çok gelişmiş apache helikopterini bugun bir ıraklı çiftçi yarı otomatik bir silahla düşürüyor iki pilotu esir alıyor bunun nedeni saddamın verceği para olduğu gibi kendi toprağını savunmanında etkisi var kerbeladaki şiiler bile saddama yardım ediyor düşman oldukları halde vatana bağlılığı görmek lazım lütfen biraz cnni baz alan tv kanallarını ve onların görüşünü paylaşanlar dışında kişilerle görüş başka kanalları izle...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla iyi niyettten anladıklarımız demekki çok farklı.
ben şunmları iyi niyet olarak yorumlamıyorum
said:
Nukem_Verite, 21 Mart 2003 15:22 tarihinde demiş ki:
fedaykin 1984190 tane topic niye açıyosunki?
savaş diye bi topic aç hepsini yaz yani sıkılıyorum artık savaş topici görmekten
savaş değilde fedaykin topici görmekten

Bunun arkasına da zaten bir sürü insan sana gerekli cevabı vermiş ama anlaşılan sana yeterli gelmemiş.

Arkasına burada
said:
Nukem_Verite, 25 Mart 2003 15:45 tarihinde demiş ki:
ben hala bu topiclerden rahatsızım.
Son msglardan takip ediyorum ve konudışında bütün msglar savaşla ilgili açılıyo(ve fedaykin açıyo)
bi tane savaş diye topic açılıp orda zırvalansa(no offense bu arada) bıktım yani onu açıyorum savaş bunu açıyorum savaş ha açma diceksiniz açmıyorum bile çoğunu but son msjlardan takip ettiğim için konulara akamıyorum

şeklinde bir yazı yazmışsın. Arada yazdığın çüklerinin keyfine gibi direkt olarak bana yönelik olmayan ama beni son derece rahatsız eden konu ile çok derinden alakalı yazıları ise es geçiyorum. Bu arada bu yazdığın şey zaten Paticik bölümünde tartışılırken burada gelip yine bu şekilde ortalığı sadece karıştıracak konu ile uzaktan yakından alakası olmayan yazını ben ne yazık ki iyi niyet olarak algılıyamıyorum. No offence yazmak bence hiç de yazının saldırgan olmasını engellemiyor. Belki hata bendedir, şayet öyle ise özür dilerim.[hline]
I get knocked down
But I get up again
You're never going to keep me down

YALNIZ BİREY GÜÇLÜ BİREYDİR - BİRLEŞİK SAP HAREKETİ
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben osmanlının torunu olmakla övünmüyorum, ders alıyorum ama asla övünmüyorum, ve küçüklüğünde ders kitaplarında yazılan saçmalıkların arkasını görebilen hiçkimse de övünmez. Osmanlı devleti 500 yıl boyunca insanların yurtlarını işgal etti, direnenleri öldürdü, kalanları da orduya alıp savaştırdı. çocukları ailelerinden çalıp eğitti ve dünyanın en profesyonel katillerini (yeniçerileri) yarattı. 500 yıl boyunca işgal ettiği yerleri geliştirmek yerine oralardan aldığı vergileri askere yatırdı ve daha büyük ordularla sefere çıktı. ta ki yönetimde çürüme başlayana (monarşik yapılardaki verimli sistem uzun ömürlü olmaz, bir süre sonra çürümeye başlar ve gücünü yitirir) ve avrupa rönesanstan güçlü çıkana kadar. O zaman osmanlı ordu avantajını yitirdi ve askeri bir devlet için bu sonun başlangıcı demek oluyordu. Yeni yerleri işgal edemediği için ekonomisi zayıfladı (zaten osmanlı devletinde müslümanlar ticaret yapmazlardı, bunu "gavurlara" bırakırlardı, bunun nedeni de işgal politikasının getirdiği gelirin ticareti geçmesiydi), işgal ettiği yerlerden aldığı gelir kötü yönetim nedeniyle eridi vs.. hikayenin sonunu hepimiz biliyoruz.

"fetih" demek "işgal" demektir, kandırmayın kendinizi. osmanlı devleti başka devletleri işgal ediyordu, ve sizin belirttiğiniz "ahlaki" çerçevedeki bir devletin bunu yapmaması gerekirdi. Evet şok gibi gelebilir ama düşman köyünü basan türk akıncıları düşmanın karısına kızına tecavüz ederlerdi, paralarını da alırlardı, direneni de öldürürlerdi, aksini iddia etmek hayal dünyasında gezmektir.

osmanlı padişahlarının da çoğu (hepsi değil, özellikle sonlara doğru olanları) ya deliydi ya gerizekalıydı ya sapıktı yada hepsiydi.

ama bunlar utanılacak şeyler değil, dünya böyle dönüyordu o zamanar. avrupa devletlerinde de durum farklı değildi, onların da liderleri böyleydi, politikaları böyleydi. onların da askerlerinin arasında tecavüzcüler vardı, manyaklar vardı.

ve eğer birkaç tane yabancı tarih kaynağını açarsanız osmanlının dağılma döneminde istanbulda birisine "türk" demenin şimdiki "kıro" demekle eşdeğer olduğunu görürsünüz. o zamanlar türkler anadoludaki çiftçi halkı sayılıyorlardı ve yöneticiler "biz osmanlıyız" diyorlardı. türkçülük akımı çok sonra ortaya çıktı.

ben asla "osmanlının torunu" olmak ile övünmem, osmanlının torunu olmak bana 2 şey bıraktı. 1.si sorumluluklar, önyargılar ve borçlardan oluşuyor ama 2.si bunlara değer. osmanlının torunu olmak bana büyük bir ders verdi, insanlık, politika, siyaset herşey konusunda. ve bunu hiçbirşeye değişmem.

ben osmanlının torunu olabilirim ama Atatürk'ün ve Türkiye Cumhuriyetinin çocuğuyum. benim övündüğüm atalarım akıncılar, sapık padişahlar veya işgalci ordular değildir. benim övündüğüm tek atam kurtuluş savaşında yurdunu düşmana karşı savunan kahraman kuvay-i milliye askeridir!

[Bu mesaj Exodus tarafından 25 Mart 2003 18:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Exodus, 25 Mart 2003 18:18 tarihinde demiş ki:
[Çok uzun yazı kirlilik olmasın die kestim]
[Bu mesaj Exodus tarafından 25 Mart 2003 18:19 tarihinde değiştirilmiştir]


Her zaman bir şeyi kötü olarak görmekten ziyade iyi yönlerine de bak..
Neden tüm padişahlar yada Çoğunluk padişahlar sapkın olsun ki?
İstanbulu KiM ALDI? Büyük ŞAHİ TOPLARI İLE SURLARI kim deldi?BAYRAĞI KALEYE KİM DİKTİ?

Hiç kimse kötü yanlar ile övünmez..
Bir yerde açık arayacaksan,çok fazla"göz üstünde kaş" bularak
ona buna,hepsine laf atabilirsin..

Osmanlı kadar uzun süre kim dayandı ayakta?Osmanlı Kadar kim hoş görü gösterdi?

Tamam,son zamanlarda sapkın padişahlar doluydu,Islahatlarda bir başarı sağlanamadı ve avrupadan geri kalındı ama bakın Fatih dönemine...Bakın ALtın PAra bastıran imparatorluğa..

Okuyun...Tek bir yerden değil,10-20 hatta 50 farklı yerden..
Görüşü size ters düşsede okuyun..Önemli olan GERÇEKLERdir..
A yada B dekiler,Şimdikiler değil....[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

Only in My Dreams Now...Curse!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Halfmummi, bir olguyu, özelliklede dünya üzerinde bu kadar büyük etkisi olan bir devlet olgusunu sadece olumlu veya olumusuz yönleri ile göremeyiz. eğer "gerçek" osmanlı imparatorluğunu görmek istiyorsak hem iyi hemde kötü yönlerini incelemeli ve ikisini birleştirmeliyiz, aksi taktirde elde ettiğimiz sonuç tamamiyle yanlış olur. günümüz gençliği bu yanlış sonuçların acısını çekiyor, bazı gerizekalı yöneticiler propagandayı abartıp tarih kitaplarımıza birsürü saçmalık yazıp, osmanlı devletinin her yanını mükemmel olarak göstermeye çalıştıkları için bizim tarihçilerimiz 2-3 yıl öncesine kadar uluslararası tarih konferanslarına çağırılmıyorlardı. adamlar bize biyerleriyle gülüyorlardı açıkçası. Atatürk'ün istediği ulusal tarih kavramı bu değildi. Atatürk, Türk gençliğinin herşeyi bilmesini ve ders almasını istiyordu. Ama işte yöneticilerimiz yüzünden şimdi manyak bir gençlik oluşuyor. Ermeni, kürt ve yunan düşmanı, osmanlının yayılma politikasını "olağan" kabul edip çağımızda da ulgulanabileceğini düşünen, kandırılmış bir gençlik.

Bunu değiştirmek yeni neslin elinde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...