Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kardeşime oyun sistemi almak istiyorum.

DoGMeaT

Öne çıkan mesajlar

öncelikle bütün yardımlar için teşekkür ederim
bugün mecidiyeköyde gezdim sabah sabah,fiyat aldım.

Q6600'a bakayım,teşekkür ederim tau.
ilerde OC yapacağımızı düşünmüyorum çünkü dediğim gibi,zaten çakmaz öyle şeylerden kardeşim.çakmasında.

ısınma sorunu varsa kartın ah be derim,fanmı takmam lazım şimdi ona : / peey pey.
Sosyal ağlarda paylaş

65nm lik quad yerine 45nm lik e 8400 almak cok daha mantikli bana kalirsa.. biri 2.66, biri 3.0 ve o.c yaptiginda e8xxx serisi co$abiliyor.ha bu i$ tavsiyeyle olmaz, amacin oyun ise quad almak ne kadar mantikli onu sormak lazim.

ille de quad diyorsan, paran yetiyorsa q9300 bak.
Sosyal ağlarda paylaş

DOGMEAT

Yardımcı olabildiysem ne mutlu.Bu arada anakartınada baktım ASUS P5Q P45 ler biraz sorunlu anakartlar denilio hatta asusdan genel olarak memnun olmayan kullanıcılar çok.Asus tabiki kaliteli bi marka ama anakart olarak tırtlıolar bu bi gerçek.GIGABYTE veya DFI öneriyorum kalite açısından, modellerini tam bilmiorum anakartlarda cahilimdir.DFI kalite olarak çok iyi ve çok pahalı bi markadır yanlız,GIGABYTE tan da memnun olmayan görmedim açıkcası.Son olarak ekran kartın için fanını deiştir demiştim ama bu seferde güvence kapsamından çıkar ne yazıkki:( Ama güzel bi kasa içi soğutmayla sorunun kalmıcaktır.Bu arada OC yapmayacağını atlamışım hocam.Default testlerinde 2işlemcide aynı performansı veriyor.

http://img204.imageshack.us/img204/918/ortalamaoyundahilir7.jpg
Buda test sonuçları.
2işlemciyide gönül rahatlığıyla alabilirsin.Ama ESH in dediği gibi q6600 65nm ile gereksiz güç tüketimi demektir ve E8400 3.0GHZ.Yani önerimi deiştirerek E8400 diorum:)Ama performansları gördüğün gibi aynı.Ayrıca yukarda 2işlemci arasında 5 6fps fark var saçmalığını yazmışım özür dileyerek düzeltiyorum,yüzde 5 6 performans farkı var ve OC için geçerli.

ESH

Doğru sölüyorsun E8400(3.0GHZ) ve Q6600(2.4GHZ) birbirlerine çok yakın kartlar.Ama oyun için quad ın ne gereği var mantığını anlamadım.Yukardaki msj ın doğru ama default kullanıcılar için.En iyi seçim performans testlerine bakarak elde edilir.OC li ise kabul etmek lazım Q6600 daha iyi bir işlemci cache farkı olarak, ghz olarakta E8400 ile aynı seviyeye gelio.NM olarakta Q6600 tam yükte 50W fazla çekio ama konu OC ise zaten 650 700 psu dan bahsediyoruz.Performans olarakta aralarında yüzde 5 6fark var.Ama her koşulda 2işlemci de hemen hemen aynı performanslardalar benim tercihim Q6600 olur.Oyun için ve default ise arada fark göremiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Onuda kabul ederim benimki bi öneri tabiki sadece ama az bi fiyat farkıyla geleceğe yönelikte bi yatırım quad destekli oyunların gelmesine çok var doğrudur ama 1 2 sene sonra çıkarsa aynı performans gösterdiği 8400 ü bianda sollayabilir.

Bu arada en mantıklı öneriyi ears getirmiş ama bildiğim kadarıyla ps3ünde oyunları çok pahalı...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...