di Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Selam, Haberde bahsi geçen kişi oldukça eskiden tanıdığım ve çok sevdiğim birisi. Haberi görünce hem O'nun için hem de yapılan girişimler için pek mutlu oldum açıkçası. Buraya da yazmak istedim. -- said: Van’da görev yapan polis memuru ve aynı zamanda okçuluk antrenörü Ahmet Soner’in çabaları sonucu, Van’ın ilk okçuluk kursu açılarak, çocuklara okçuluk eğitimi verilmeye başlandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Ahmet Soner, 2005 yılında Van’da görev yapmaya başladığını belirterek, o dönemlerde okçuluk kursu açılması için girişimlerde bulunduğunu ve destek bulamadığını bildirdi. Kesmez destek verdi Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez’in Van’a atanmasının ardından aradığı desteği bulduğunu ve kurs açılması için çalışma başlattığını ifade eden Soner, bu çabaları sonucu, Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesinde, 2007 yılının Haziran ayında, Van’ın ilk okçuluk kursunun açıldığını kaydetti. Herkese öğretiyoruz Van Emniyet Müdürlüğü spor tesislerinde 1 yıldır verilen eğitimlerin meyvesini almaya başladıklarını anlatan Soner, şöyle devam etti: “Geçen ay Mersin’de yapılan yarışmaya, Vanlı bir sporcumuzla katıldık. Önümdeki günlerde Ordu’da yapılacak olan yarışmalara da katılacağız. Okçuluğu merak eden ve öğrenmek isteyen herkese bu sporu öğretiyoruz. Hedefimiz Türkiye çapında yapılacak elemelerde derece almaktır.” 7 sporcuya eğitim Emniyet müdürlüğü spor tesislerinde, 2 ok takımının bulunması nedeniyle 7 öğrenciye eğitim verebildiğini bildiren Soner, şunları kaydetti: “Pahalı bir spor olduğu için malzeme sıkıntısı yaşıyoruz. Bundan dolayı sponsor bulmakta zorluk çekiyoruz. Okçuluk sporunun Van’da duyulması amacıyla afiş bastırdık. Çok fazla müracaat oldu. Dolaysıyla malzeme yetersiz olduğu için eleme yaptık. Halen başvuruda bulunanlar var. Ancak 7 sporcuya eğitim verebiliyoruz.” Bırakmak çok zor Bu spora 1980 yılında Mersin’de başladığını ifade eden Soner, “Kendimi geliştirerek antrenörlük belgesi aldım. Öyle bir spor ki başladıktan sonra bırakmak zor oluyor. Ata sporu olduğu için insanın içine işliyor. Ben de bu aşkı Vanlı çocuklara aşılamaya çalışıyorum” diye konuştu. Van’ın dışına çıktım Sporculardan İbrahim Gülaçar ise okçuluk sporunu çok sevdiğini anlatarak, “Van’da kurs açıldığını duyunca çok sevindim ve elemelere katılarak buraya geldim. Bu spor sayesinde ilk defa Van dışına çıkarak gezme fırsatı buldum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. http://www.guneydoguekspres.com/habergoruntule.asp?bolum=6620&katid=51
sigisMoNd Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 longbowman yetistirsinler lazim olur .P
BioHazarD Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 istanbulda olsa giderim ben :P edit: kesin vardirda gerci illa yorum yapcam iste.
Ancalagan Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 eVET iSTANBULDA olsa bende gidebilirdim. Vanda pek ilgilenen çıkmayabilir. Ha gerçe Yay ok bayadır yaygın bir gelenek heheh keyif alınailir
Eternalus Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 pahalı bişeymiş ya bu okçuluk. babamın bi arkadaşının kızı türkiye dereceli falan okçu, ondan duymuştum. bi ok bilmem kaç lira, bi yay bilmem kaç liraydı. oha demiştim, pahalıydı.
Bone Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 e istanbulda herşey var zaten, okçuluk kursu bile vardır. van gibi yerlere de böyle faaliyetler taşımaları güzel olmuş. bir ara tenis olayı başlatmışlardı bir yerde. ama devam ediyor mu bilmiyorum.
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 okculuk cok guzel bi spor, istanbulda öle cat diye gidip okculuk yapabiliceğiniz tesis yok ne yazıkki, hatta böle bi yeri vanda kurmak daha bile kolay olabilir. ama kafaınıza koyduysanız istanbulda okculuk yapmak kolay. sevindim acıkcası van adına.
Creus Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 tek sorun pahalı olması sanırım. o da en büyük sorun galiba türkiye'de : )
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 mekanda sorun oluyo genelde, boş 90m düz ruzgarsız alan gerekiyo sonucta ve oldukca geniş bi alanı kaplıyosunuz sonucta ok atıldğı için, yanı siz sahada top oynayız bi kenarda ok atarız olamıyo.
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 van emniyeti bu tarz olaylara çok önem veriyor, helal olsun adamlara. Bone said: bir ara tenis olayı başlatmışlardı bir yerde. ama devam ediyor mu bilmiyorum. tenis devam ediyor olması lazım.
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Cuce said: okculuk cok guzel bi spor. Bunu demek için girdim ben de. Hayırlı olsun
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 archer çarlar cogalırsa bowcraft/fletching kasıcam
Öne çıkan mesajlar