naraso Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Sosyalist Enternasyonel CHP'nin kulağını çekecek. Baykal ve ekibin asıl kızdıran ise AK Partili vekilin şikayet mektubu. CHP'nin ''sosyal demokrat olmadığı'' gerekçesi ile Sosyalist Enternasyonel'den uyarı alması gündemde. Tartışma sürerken AK Parti milletvekili Haluk Özdalga'nın Sosyalist Enternasyonel'e CHP'yi şikayet eden bir mektup yazdığı ortaya çıktı. Bir süredir CHP'yi sosyal demokrat prensiplere uygun hareket etmemekle eleştiren Enternasyonal, pazartesi günü yapacağı 23'üncü Genel Kurulu'nda da bu görüşünü yansıtmayı planlıyor. Bu durum CHP'yi tedirgin ederken, AK Parti'den Haluk Özdalga'nın Sosyalist Enternasyonel'e mektup yazarak, CHP için "Sosyal demokrasinin yüz karasıdır" dediği ortaya çıktı. Özdalga mektubunda, "Artık CHP kesinlikle bir sosyal demokrat parti değil. Bu düşüncelerimi dünyadaki ve Avrupa'daki en önemli sosyal demokrat örgüt Enternasyonel ile paylaşmak istedim" dedi. "Askeri kışkırtıyor" Özdalga yazdığı mektuba bir de dosya ekledi. Dosyada CHP'nin yerel yönetimlerin yetkilerinin genişletilmesi, 301'inci maddenin değişmesi, Kürtçe yayın ve sivil anayasa hazırlıkları ile ilgili eleştirilerini içeren haberler yer aldı. Ancak Özdalga'nın CHP'ye yönelik asıl eleştirisi başka: "Askerleri yüreklendiriyor ve kışkırtıyor. Kışkırtıcılık yapıyor askeri müdahale için" Öymen tepkili Özdalga, "Mektup benim kişisel görüşüm partimi bağlamaz dedi, ancak CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, AKP'nin bu mektupla suçüstü yakalandığını söyledi. Öymen "Bu açıklama AKP'nin yurtdışında CHP aleyhinde nasıl propaganda yaptığının kanıtıdır" dedi. Şimdi gözler Sosyalist Enternasyonal Genel Kurulu'na çevrildi. CHP ile ilgili uyarı kararı alınması ihtimali Genel Başkan Deniz Baykal'ı da düşündürüyor. Baykal'ın toplantıya katılıp katılmayacağı hala netleşmedi. edit:kaynak http://www.haber.gen.tr/haberadres/haberadres.asp?5EB4494
MuDo Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Özdalga'nın kişisel görüşüymüş ama..
Drakkahn Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Bende AKP'yi Allah'a şikayet ettim. Bakalım nasıl bir uyarı gelecek...
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 [email protected] mail atip sikayet edebilirsiniz ama msn tekliflerini kabul etmiyor sacmalarda carpilirsaniz ben suclu degilim muhammedin mail i cok aradim ama bulamadim :/ ahiretnet e girmiyor heralde :/ [email protected] yi buldumda bir defa mesaj attim paso spam mail geliyor kaptirdik artik mail i bir kere o yuzden tavsiye etmiyorum cebrail ise kapatmis hesabini blog unda bahsetmis peygamber olmak istiyen abuk subuk tipler hergun mesaj atiyormus bu taraftan gec okuyor filan ama allaha ulasmak en mantiklisi sonucta patron o :D *dinime hakeret ediyor bu pis imansiz deyyus bohuu diye sikayet butonuna basicak akdar zeki olan ilk kisiye "cin ali ile berber fil" kitabini hediye edicem
sir Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 akp ara sıra düzgün işler de yapıyo diyince kızıyosunuz, bakın işte mis gibi hizmet =)
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 eğer ihraç edilirse tarihe şu şekilde yansıycak; chp genel başkanı, akpyi kendilerine muhalefet etmekle suçladı, ana muhalefet lideri Sosyalist Enternasyonelden akp yüzünden kovulduk. http://www.timeturk.com/Deniz-Baykalin-zor-sinavi-15147-haberi.html
EponymouS Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 sir said: akp ara sıra düzgün işler de yapıyo diyince kızıyosunuz, bakın işte mis gibi hizmet =) milletin menfaati için mi yapıyo sanki :S
EagleEye Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 deniz baykalın gitmesi kendilerine zarar haberleri yok :P
sir Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 chp kendi konumunu görsün bence, liboşlar diyince ciddiye almıyolar, bizzat sosyalist enternasyonel derse de akp'den bilecekler adeta..yani suçlama da o kadar gülünç ki, sanki sosyalist enternasyonel, kendileriyle uzaktan yakından bi alakası olmayan bi partinin milletvekilinin sözüne bakıp "aa bak sen şu yaramaza" diye uyarı vercek chpye.
Jedi Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 sen cok bos bi adamsın. cok cevap alınca dolu oldugunu mu zannediyorsun anlamadım gitti aylardır.
Cantona Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 sir said: chp kendi konumunu görsün bence, liboşlar diyince ciddiye almıyolar, bizzat sosyalist enternasyonel derse de akp'den bilecekler adeta..yani suçlama da o kadar gülünç ki, sanki sosyalist enternasyonel, kendileriyle uzaktan yakından bi alakası olmayan bi partinin milletvekilinin sözüne bakıp "aa bak sen şu yaramaza" diye uyarı vercek chpye.
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 chp sosyal demokrat degil sosyal tartisilabilirde demokrat kesinlikle degil kendi icidne demokrasiyi isletemiyen hicbir parti ben demokratim diye gezmesin komik oluyor
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 "Artık CHP kesinlikle bir sosyal demokrat parti değil." Yalan mı bu? Putin nekadar demokratikse, Baykal da o kadar demokratik.
Sam Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 sosyalist enternasyonel de irticacı olmuş. :(
Rahan Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2008 işte halkı sevmiyorlar ağbi. halbuki dağıt kömür karpuz sosyal ol, sustur beğenmediğin yazarı tehdit edip demokrat ol. @sam,@sufi; chp yi eleştirene kim ne zaman irticacı liboş demiş? chp yi eleştirmeyen mi var? fazla öyle tazminat davası açtıklarını duymadım milleti sindirmek için.
wanderer Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2008 karpuz dagitmayan sosyal demokrat olamaz bi defa. chp en temel kurali yerine getirmiyo ki sosyalist enternasyonelde ne isi var. chp out akp in pls
Öne çıkan mesajlar