kingpin Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 aklıma bir soru geldi de merak ettim yapılabiliyor mu diye, hemen soruya geçeyim; şimdi bi parça var iki kişi düet yapıyor. ben bu parçaya ses veren insanların seslerini silebilir miyim bir program aracılığı ile yani kareoke yapıcaz bi nevi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hell_Angel Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 öyle bir alet var ama cok pahalı sanırım ayrıca program fln dersen net hatta az net şekilde ayıran bi program yok bildigim kadarıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 öyle bi olay yok maalesef :) cihazı falanda varmıdır bilmiyorum,ne gördüm nede duydum.Ama teknik olarak açıklarsak,içiçe geçmiş olan seslerden,frekanslardan vokalin olduğu frekans aralıklarını silersen o frekanslar aralıklarındaki enstürmanların seside silinir,sadece vokali silemezsin yani. Örneklersek,parçanın içinden vokali silmeyi,genelde o vokalin bulunduğu frekansların sesini kısarak yapıyolar.Buda diğer enstürmanlarında seslerinde kayıp yaratıyo.Mesela vokalin frekansları 800hz ile 5khz arasında olsun diyelim.Bu frekans arasında ne var,atıyorum 4-5khz'de davulun hihat ve ziller var,800-1000 hz'de trampet var mesela,500 hz 3khz de gitar var atıyorum. Eğerki vokalin olduğu bu frekansların sesini kısarak vokali silerse,bütün bu saydığım frekans aralıklarındaki enstürmanların seslerinde de oldukça kayıp yaşanır. öyle işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 bi parçadaki vokali silebiliyorsun ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Silemiyorsun. Korax'ın anlattığı gibi. Yaylı tarzı şeylerde daha performans elde edersin ama perküsyon ve gitar, bazı synthlar, insan sesi ile aynı frekansa girebiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 ileri düzey ses işleyen soundbooth vb. gibi bi programla parçanın her saniyesini dikkatle düzenlersen, photoshopta resim retouching yapar gibi, bunu yapma yeteneğin oranında başarılı olur... zor yani :D siyah beyaz filmi kare kare renklendirmek gibi bişey de diyebiliriz :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Süper örnek olmuş siyah beyaz film :) bende şöyle bikere daha anlatmaya çalışıyım,bi video düşünün,1 adam 1 kadın yanyana yürüyo yolda 5 dakka böyle bi sahne.O sahneden programla falan adamı silmeye çalışmak gibi bişey.Nekadar silersen sil orada daha önceden bişey olduğu belli olacak,görülecek yani. Bi ses dosyası içinde bu geçerli,nekadar silersen sil,orada daha önce bişeyin olduğu belli olacak,mid'ler direk ölüyo zaten.Bas ve tiz'den ibaret oluyo hemen herşey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 cok kalite bozarak yapabiliyosun iste kaybederek. En son mp3 killer olarak yeni bi format cikiyordu, her alet ayri track de tutuluyordu falan decode ederken enstruman secebiliyodun mp3 den daha kaliteli ve daha az yer kapliyodu hatta. Onu bekliyoruz artik :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 oha süpermis yalniz oyle bi olay olursa.ama ben sanmiyorumki yayginlassin,cunku atiyorum tek track olarak cd'ye kaydedip dagitimi yapildi.Sen onu pc'ye mp3killer formatinda nasil atican?Cd'yede mp3killer formatiyla falan cekilmesi gerek ozaman. Yani mp3 hepsi icice,en basinda mp3killer olarak hazirlanmasi lazim sarkinin ozaman.Garip bisey oldu,arastiriyim bi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 korax'ın dediği gibi bu şarkıların track olarak hazırlanırken böyle hazırlanmasını gerektirmez mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
la_bombonera Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 virtual dj de efekt olarak vokalleri kapatabiliyorsun ama çok verimli olmuyor. bazı şarkılarda iyi sonuç alabiliyorsun da genelde az da olsa vokaller duyuluyor. bir dene istersen. şarkıyı virtual dj de aç, vocal cut efektini aç, record'a basıp şarkıyı çal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 genelde trance,techno parçalarda da çok fazla vokal,falan olmadığı için,verimli olabiliyor.Bazı parçalar tiz & bass'tan ibaret hemen hemen.Oyüzden vocal cut yaptığında çok fazla bi kayıp olmuyor(yinede dikkatli dinlerseniz baya fark oluyo ama) o tür parçalarda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar