Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bir soru

kingpin

Öne çıkan mesajlar

öyle bi olay yok maalesef :) cihazı falanda varmıdır bilmiyorum,ne gördüm nede duydum.Ama teknik olarak açıklarsak,içiçe geçmiş olan seslerden,frekanslardan vokalin olduğu frekans aralıklarını silersen o frekanslar aralıklarındaki enstürmanların seside silinir,sadece vokali silemezsin yani.

Örneklersek,parçanın içinden vokali silmeyi,genelde o vokalin bulunduğu frekansların sesini kısarak yapıyolar.Buda diğer enstürmanlarında seslerinde kayıp yaratıyo.Mesela vokalin frekansları 800hz ile 5khz arasında olsun diyelim.Bu frekans arasında ne var,atıyorum 4-5khz'de davulun hihat ve ziller var,800-1000 hz'de trampet var mesela,500 hz 3khz de gitar var atıyorum.

Eğerki vokalin olduğu bu frekansların sesini kısarak vokali silerse,bütün bu saydığım frekans aralıklarındaki enstürmanların seslerinde de oldukça kayıp yaşanır.

öyle işte
Sosyal ağlarda paylaş

Süper örnek olmuş siyah beyaz film :) bende şöyle bikere daha anlatmaya çalışıyım,bi video düşünün,1 adam 1 kadın yanyana yürüyo yolda 5 dakka böyle bi sahne.O sahneden programla falan adamı silmeye çalışmak gibi bişey.Nekadar silersen sil orada daha önceden bişey olduğu belli olacak,görülecek yani.

Bi ses dosyası içinde bu geçerli,nekadar silersen sil,orada daha önce bişeyin olduğu belli olacak,mid'ler direk ölüyo zaten.Bas ve tiz'den ibaret oluyo hemen herşey.
Sosyal ağlarda paylaş

oha süpermis yalniz oyle bi olay olursa.ama ben sanmiyorumki yayginlassin,cunku atiyorum tek track olarak cd'ye kaydedip dagitimi yapildi.Sen onu pc'ye mp3killer formatinda nasil atican?Cd'yede mp3killer formatiyla falan cekilmesi gerek ozaman.

Yani mp3 hepsi icice,en basinda mp3killer olarak hazirlanmasi lazim sarkinin ozaman.Garip bisey oldu,arastiriyim bi :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...