Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 nokta dergisi kendi kendini kapamasian ragmen asker kapatti diyenlerinden kapagi olucak bu tarafin su son ayda orduay atmadigi bok kalmadi hala acik tam su anda aslinda kapattik deseler of ne guzel amaclarina ulasicaklar "ordu kapattiriyor" olucak sayisiz seneryo yazicaklar cocuk gibiler
Buyse Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 alper görmüş derginin editörü, keşke onu okusaydın bi nokta kendisini kapattı demeden.
SoulCube Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 victorcum herşeye düz mantıkla bakma allah aşkına. benim söyledğim başlıkla ilgili deil. bak şimdi ortada doğuyle ilgili bir olağanüstü hal var. ve bu hal calısan bazı askerlere ekstra maaş demek. ortada bir olay yokken bu hal ortadan kalkar ve bunlara da normal para verilir. bu durumun bitmemesi için yalan yanlış catısma haberleri, karışıklık bilgileri verilir ve bunlar için kimse kimseye yok mahkemeymiş yok bakanlarmıi diye soru sormaz.yıllardır kimse sormadı sormuyorda. bizzat biliyorum bu olayları. etrafımda tanıdığım bir sürü asker yakını var ve kendi ağızları ile söylüyorlar.1. ağızdan geliyor.haberlerden duyduğumuzla,kitaplardan okuduğumuzla alakalı deil bunlar.
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 durumu biliyormussun harbi :p OHAL 2002 de kalkti
SoulCube Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 zaten ben o zamankinden bahsediyorum zzzzzzzzzzz başlıktakiyle alakası yok diyorum.bu işler nasıl yürüyor bundan bahsediyorum. neyse gg
Radical Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Nokta dergisi tamamen sol görüş tabanlı bir dergiydi. PKK ile alakası yoktu.
Drakkahn Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Radical said: Nokta dergisi tamamen sol görüş tabanlı bir dergiydi. PKK ile alakası yoktu. Dağlıcayı TSK'nın bildiğini söyleyen bunu da söyler abicim, kafa yormayın böle şeylerle. Bu ülkenin devleti kurulmadan ordusu kuruldu, hala daha ordu hakkında laf ediyorlar saçma sapan. Beğenmeyene kapı açık yallah.
Radical Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Bugünkü sol haraket kürtleride içinde barındıran bir haraket.Hatta çoğunluğu kürttür.Gidin bir çağlayana,gazi mahallesine,okmeydanına anlarsınız... Aradaki farkları iyi bilmek gerek.Genelevin önünden geçti diye bir adama pzvenk denilmez. Yoksa eleştirdikleriniz kurtlarla aynı kategoride ırkçılık yapmış olursunuz....
huun Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 yahu bu tip saldırıların %80'inde zaten önceden istihbarat raporları gelir. değerlendirirsen kahraman olursun, boş geçersen de hiç birşey olmaz genelde zira istihbarat raporlarının gizli kalması gerekir. gene de son 2 senedir olanlar mide bulandırıyor.
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 SturmVogel said: Eski bir iddia bu yeni de değil, fake olduğunu bal gibi biliyoruz. kanıt göster desek kem kümden öteye gidemez bunu söyleyemezler. bilin ki bu tür iddiaların "28 şubat para ulusalcıların para hortumlaması için yapıldı" türü iddialardan bir farkı yok. Ne işe yarayacak bu iddialar: Orduya olan güveni azaltmak. Bu iddialara inananın aklından şüphe ederim ama onları yemleyenlerin kim olduğundan şüphe etmem.aynı düşüncedeyim ben de. halkın en çok güvendiği kurum yıllarca ordu oldu, belki de devletin son kalesi. ve o yüzden orduyu yıpratmaya çalışıyorlar. said: Bugünkü sol haraket kürtleride içinde barındıran bir haraket.Hatta çoğunluğu kürttür.Gidin bir çağlayana,gazi mahallesine,okmeydanına anlarsınız... kürtlerin hareketi sol hareket? pkk falan? ciddi misin. adamlar resmen faşistler, kürt milliyetçileri. ne solu?
Sufi Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 chp'nin sol sayıldığı bir settingde pkk'nın da kendini sol diye yutturması çok zor olmuyor.
Bone Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Viktor said: hatta pkk yida genelkurmay kurdu maksat halki korkutup kendini muhim gostermek malum pkk diye bsiey kalmassa tsk yi kapaticaz silah filan almiycaz askerligi kaldiricaz filan Esh said: yakinda tarafta ckacak olan haber: $ok, Turk ordusu aslinda israil kontrgerillasiymi$ ! Brook said: taraf ne abi ? saçmalık.
Bone Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 roket adam said: kürtlerin hareketi sol hareket? pkk falan? ciddi misin. adamlar resmen faşistler, kürt milliyetçileri. ne solu? Lütfen Kürtleri otomatikman PKK ile eşitlemeyin. Zamanında boşuna bağırılmadı "Türk Kürt kardeştir, bunları ayıran kalleştir" diye. PKK'ya Kalleş diyoruz ama kürtleri PKK'yla eş tutanlar da aynı işi yapmaktadırlar.
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 25, 2008 kürtlerin hareketini pkk ya eşitledim ki bence gayet mantıklı bir önerme. kürtlerin birlik olup siyasi alandaki hareketi nedir, dtp dir. e dtp ne diyo, pkk terörist değildir diyor. düz mantık. ayrıca o yazıdan bunu çıkarmak da ayrı bi marifet.
Bone Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 çok yanlış ve saçma. bilgisizlikten kaynaklı tabii biraz da. her kürt pkk destekler sanılgısından doğan birşey. dtp kürt partisi değil, pkk partisidir. kürtlerle hiç alakası yoktur, direk pkk'yla ilgilenir. hiç kürtlere bir yatırım yaptığını gördün mü? peki kaç kere pkk uğruna mücade ettiler?
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 26, 2008 neyse ya, cevap vermiyorum zaten uzaarr gider bu. alttaki yanılgı nereden çıktı nerede öyle bir şey dedim ki anlamadım. neyse ya. yok ya ben bişi demiyorum. said: her kürt pkk destekler sanılgısından doğan birşey.
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Bütün yazılanlara şöyle bir mesaj yazayım dedim. Şu uydurma , belgesiz diyen arkadaşlara ; siz daha haberi bile doğru okumamışsınız diyorum. Belgeleri var diyorlar ve gösteriyorlar herneyse. Ha bir de tarafa yok akp yalakası yok bilmemne diyenler de biraz okusunlar. Gazeteyi eline alıp bakmadan laf atmak kolay. Gazetecilik Dersleri said: Aslında içimdeki mahalle çocuğunu serbest bıraksam bu bizim oğlanlarla çok dalga geçeceğim ama... Yaşımı başımı aldım, artık efendi olmalıyım diye düşünüyorum. Babıâli’de suyun başını tutanlar haber “yapmamaya” öyle alışmışlar ki ciddi bir haber gördüklerinde garip bir biçimde şaşırıyorlar. Bir gazeteci, devletin herhangi bir kurumuyla ilgili bir yolsuzluk haberi gördüğünde ne yapar? Önce, “bu haber doğru mu” diye merak eder. Eğer ortada haberin belgeleri varsa, “ben bu haberi nasıl bir adım öteye götürebilirim” diye sorar kendisine. Peki, bizimkiler ne yapıyor? Onlar, “bu haber Taraf’ın eline nasıl geçti?” diye soruyorlar. Beğenmediği bir yasayı protesto ettiği için hapse giren Waldo Emerson’un, “niye hapistesin” diye soran arkadaşına, “sen niye değilsin” diye sorması gibi... Bizim de o gazetelere sormamız gerekiyor. “Niye bu haberler sizin elinize geçmiyor?” Bizim gazete, Türkiye’nin en yeni gazetesi. Diğer gazetelerin imkânları ve bağlantıları bizden çok daha fazla. Niye onlara gelmiyor bu haberler? Çünkü onlar bu haberleri basmıyorlar. Biz, haber değeri olan, belgelerini bulduğumuz, doğruluğuna emin olduğumuz her haberi basarız. Kimin hakkında olduğu hiç umurumuzda değil. Doğru olması yeter bize. Zaten de basıyoruz. Her haberin yanına belgelerini de koyuyoruz. Bize, “bu haberler size nasıl geliyor” diye soranlar dönüp kendi gazetelerinin arşivlerini bir karıştırsınlar. Ergenekon çetesiyle ilgili haberleri nasıl vermişler... Dağlıca’da hayatları yok edilmek istenen çocuklarla ilgili haberleri nasıl vermişler... Tuzla tersanelerinde işçilerin ölümüne göz yuman başbakanla ilgili haberleri nasıl vermişler. O zaman anlayacaklar bu haberlerin niye bize geldiğini. Hani kendimizi tutmasak, gazetenin üstüne, kamyon şoförleri gibi, “haset etme ne olur, dürüst ol senin de olur” diye yazacağız. Üstelik gazete yöneten, tirajlarını artırmak isteyen gazete yöneticilerine küçük bir sır vereyim. Dürüst bir gazeteciliğin karşılığı var bu ülkede. Bu dürüstlüğü fark eder etmez okuyucular kitleler halinde geliyor. “Haber gibi haberleri” yayınlayan gazeteler istiyorlar çünkü. Ama siz, Türkiye’nin en önemli kavşaklarından birinde çok kritik bir buluşmanın haberini verdiğinizde, diğer gazeteler bu haberin özüyle ilgilenmek yerine, bu haberin yayınlanmasına karşı çıkarlarsa... Bu haberi etkisizleştirmeye uğraşırlarsa... Bu haberi kendi okuyucularından saklamaya çabalarlarsa... “Niye bu haber yayınlanıyor” diye sorarlarsa... “Bu haberler niye size geliyor” diye de çok sorarlar. Bize geliyor, çünkü biz yayınlıyoruz çocuklar. Siz de yayınlayın size de gelsin... Bakın benim bu Taraf gazetesinde çok sözüm geçiyor, varsa aranızda “ben böyle haberleri manşetten veririm arkadaş” diyen delikanlılar, ben bu gazetedeki haberleri onlara gönderirim. O zaman böyle “haber düşmanı” gazeteciler gibi gözükmezsiniz. Hele, haberleri karartmaya çalışan “psikolojik savaş” elemanı gibi hiç gözükmezsiniz. Ayrıca öyle zor bir şey değil bu. Ben size anlatayım. Böyle belgeli iyi bir haber gelince... O haberi alıyorsunuz... Sayfayı açıyorsunuz... Tepesine yerleştiriyorsunuz. Bu kadar kolay. Biraz dürüstlük, biraz cesaret yetiyor. O zaman haberler size geliyor, herkes sizden söz ediyor, tirajınız roket gibi fırlıyor. Niye istemiyorsunuz bunu? Siz gazeteci değil misiniz? Hayatınızı sürekli olarak bize, “bu haberler size nasıl geliyor” diye sorarak mı geçireceksiniz. Böyle yapmayın. Ben iyi kalpli bir ihtiyar olmasaydım sizinle çok dalga geçerdim. Ama rikkat dolu bir yüreğe sahibim. Sizin bu durumlara düşmenizi istemiyorum işte çocuklar. “Haberler saklanmalı” anlayışından vazgeçin, “haberler yayınlanmalı” anlayışını benimseyin... Sanıyorum, bu “haberler yayınlansın” anlayışı gazeteciliğe daha uygun. Size uygun gelmiyorsa... Bu, belki de sizin gazeteci olmamanızdandır. O zaman da günlerinizi “bu haberler size nasıl geliyor” diye sorarak geçireceksiniz. Ve, ben sizin için çok üzüleceğim. Üzmeyin beni çocuklar. Ahmet Altan 26.06.2008
SturmVogel Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 "Dağlıca baskınından takım komutanının haberi vardı, gereğini yapmadı" demek ayrıdır "Genelkurmay bile biliyordu, gereği yapılmadı" demek ayrıdır. Hayatınızda bir gün bile askerlik yaptıysanız, verilen şehitlerin, yaşanan acıların %1'ini bile anlayabiliyorsanız sunulan kanıt da olmadığını, bunların arkasındaki insanların beslemelerinin kim olduğunu bilirsiniz. Sözüm içimizdeki demokrat geçinenlere... İnsan olun, yediğiniz tabağa pislemeyin en azından.
Karag8z Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Askerliğini yapmış her evlat bilir ki birlikte olduğunuz insanlarla omuz omuza ölüme kadar gidersiniz. Genelkurmay baskını bilseydi müdahale ederdi. Siz evladınızı ölüme terkedermisiniz? Gerekirse evet! Vatan için canımı veririm. Bilirim ki bu vatanın evladına şehitlik yakışır.
Horizon Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Ben zaten haber kesin doğrudur demiyorum. İlk mesajlarımda bunu söyledim. Atmasyon bu haberler , hiç kaale almayın , taraf kimki diyenlere yazdım ve alıntıladım o yazıyı. Bunu tartışmaya gerek duymayan kişiler için.
Eternalus Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 yaşlılığını, sakalını yemişim. ordunun belgesi nasıl geliyor lan sana!
naraso Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 bu tarafta hergün şok bir iddia yayınlıyor resmen. ilginç
Drigeolf Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 27, 2008 Ahmet Altan gazeteciliğin en temel kuralını nasıl atlayabilir inanamıyorum. Haber yayınlanmadan en az 3 farklı kaynaktan onaylanmalıdır. Hele ki böylesi önemli bir haberi yayınlamadan önce 8 farklı kaynağa başvurmak gerekir. Birisi Taraf gazetesine belge gönderiyor, adam belgenin orijinal olup olmadığını test bile etmeden(ki bilen bilir, belgelerin orijinal olup olmadığını kontrol eden özel kurumlar var) hemencecik yayınlayıveriyor. Sonra da kızıyor, adama yanlış gazetecilik yaptığı hatırlatılınca kızıyor, ne yüzsüz adammış bu yahu. Taraf gazetesi Vakit'in light versiyonu oldu resmen, sürekli TSK'yı suçlayacak, karalayacak yazılar, haberler çıkıyor. Nedense bu ayarda bir AKP bombası, Fethullah Gülen örgütlenmesi ile ilgili bomba göremedik?(Sebebi bazıları için belli, bu kurumlar asla bu tarz işler yapmazlar :))
Burax Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2008 Genelkurmay: Baskından önce taburu uyardık Genelkurmay Başkanlığı, Taraf Gazetesi’nin yayınladığı “Dağlıca baskınının 9 gün önce haber verildiği”ni gösteren belge için “Belge gerçek, tabur uyarıldı. Belgeyi sızdıran tespit edildi” açıklamasını yaptı haberin ayrıntısı Genelkurmay Başkanlığı, 20 Haziran tarihinde Taraf gazetesinde yayınlanan “Eylem Planı” ve aynı gazetede 25 Haziran tarihinde yayınlanan “Dağlıca baskınının olacağı 9 gün önceden haber verilmişti” haberleri için internet sitesinde bir açıklama yayınladı. Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklaması şöyle: “1. Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı bazı çevreler tarafından uzun bir süredir yürütülmekte olan yıpratma kampanyası, son zamanlarda İnternet dahil, basın ve yayın organları vasıtası ile yapılan saldırılarla şiddetini artırmış bulunmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri aleyhindeki bu çok boyutlu ve sistematik faaliyetlerin gelecekte de devam edeceği değerlendirilmekte ve gelişmeler yakından takip edilmektedir. 2. Bu kapsamda, bir günlük gazetenin 20 Haziran 2008 tarihli baskısında, Genelkurmay Başkanlığınca hazırlanan Bilgi Destek Planı olduğu iddia edilen bir belge ile ilgili haber yayımlanmıştır. 3. Söz konusu haber Genelkurmay Başkanlığınca aynı gün yapılan basın açıklamasında kesin bir dille yalanlanmasına rağmen, bazı basın ve yayın organlarının “Kayıtlarda Komuta Katı tarafından onaylanmış böyle bir resmi evrak veya plan bulunmadığı” ifadesini, “Komuta Katı bilgisi dışında böyle bir plan var” şeklinde yorumlamaları ilginçtir. Bu şekilde bir yorum yapabilmek, ancak Türk Silahlı Kuvvetlerini hiç tanımamakla mümkündür. Köklü bir disiplin geleneği ve karargah çalışma kültürüne sahip olan Türk Silahlı Kuvvetlerinde, kurum adına planların nasıl hazırlanacağının usül ve yöntemleri bellidir. BÖYLE BİR PLAN KESİNLİKLE YOK 4. TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDE BÖYLE BİR PLAN KESİNLİKLE MEVCUT DEĞİLDİR. Bu sözde planı üreten, Genelkurmay Başkanlığına mal eden veya kendilerine ulaşan her belgeyi doğru kabul ederek yayımlayan anlayışın; ne kadar etik, demokratik ve yasal olduğu ortadadır. 5. Diğer taraftan, başka bir gazetenin 25 Haziran 2008 tarihli haberinde yer alan; “Yoksa bu plan Genelkurmay Başkanı’nın bilgisi dışında Kara Kuvvetleri tarafından mı hazırlandı?” şeklindeki soru, tam bir sorumsuzluk örneğidir ve TSK’ne ve onun komutanlarına karşı mesnetsiz bir saldırı özelliği taşımaktadır. Konunun dayanakları ile açıklığa kavuşturulmadan yayına konulmasının, basın etiği ile ne kadar uyuştuğu kamuoyunun takdirine bırakılmaktadır. DAĞLICA BELGESİ GERÇEK, SIZDIRAN BULUNDU 6. Sözde Bilgi Destek Planını gündeme getiren gazete, ayrıca 25 Haziran 2008 tarihli nüshasında, bir komutanlığın PKK-KONGRA-GEL terör örgütünün olası eylemlerine ilişkin “GİZLİ” gizlilik dereceli mesajını yayımlamış ve Dağlıca’ya yapılacak saldırının bu mesaj ile bildirilmesine rağmen tedbir alınmadığı yönünde bir iddiada bulunmuştur. Yayımlanan mesaj gerçek bir belge olup, tehdide maruz tüm birimleri uyarma amacı taşımaktadır. Alınan duyumların değerlendirilerek istihbarat haline getirilmesi ve eylem ikazı olarak yayımlanması, Türk Silahlı Kuvvetlerinde kullanılan standart bir uygulamadır. Nitekim, söz konusu ikazla birlikte, bölgedeki birliklerde emniyet tedbirleri artırılmış ve Dağlıca’da konuşlu unsurlarımız gerekli tepkiyi göstererek, hain saldırının asıl amacına ulaşmasını engellemişlerdir. Konu ile ilgili yargı süreci devam ederken, bu tür kışkırtıcı yaklaşımlar sergilenmesi kaygı verici bir durumdur. “GİZLİ” gizlilik dereceli askeri evrakın sızdırılması ve basın yoluyla yayımlanması tamamen yasa dışı bir eylem olup, konu yargıya intikal ettirilmiştir. Kurum içinde yapılan araştırmada, mesajın nereden ve kimler tarafından dışarıya sızdırıldığı tespit edilmiş ve sorumlular hakkında gerekli yasal işlem başlatılmıştır. TSK, MENFUR BİR SALDIRIYLA KARŞI KARŞIYA 7. Türk Silahlı Kuvvetleri; belli çevrelerin organize bir yapı içerisinde yürüttükleri, menfur bir saldırıyla karşı karşıya olduğunun farkındadır. Başarısız kalmaya mahkum olan bu saldırılara karşı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kendisini koruyacak tedbirleri alacağı şüphesizdir. Bu tür saldırılara karşı Türk Silahlı Kuvvetlerinin en önemli güvencesi, yasal organlar ve Türk yargısının yanılmaz adaletidir. Her zaman olduğu gibi, aziz milletimizin Türk Silahlı Kuvvetlerine duyduğu sonsuz sevgi ve güven ise, en büyük desteğimizdir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” gaynak: ntvmsnbc.com http://www.ntvmsnbc.com/news/451536.asp
Öne çıkan mesajlar