Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Neden Linux Kurdunuz _?

Szasstam

Öne çıkan mesajlar

benim için: kurmadım, kuracağım. Çünkü x-box'ın çalıştırabildiği bir sistem. (bu bahanesiydi) Bilgisayarı da babama verecem. Asıl sebebim ise merak ediyor olmam.[signature][hline]çok mu lazım ya "sevgililer günü".... ulan ben sevgilimi her gün seviyorum, her gün sevgiliyiz.... üstelik deli gibi seviyorum; hatta deliye her gün bayram
Sosyal ağlarda paylaş

said:
yok, 12 February 2004 17:48 tarihinde demiş ki:
bu sorularina cevap olacak konu:
www.paticik.com/forum/view.php?id=68218

Ne alaka anlamadım açıkcası verdiğin link ?
Linuxun avantajlarını sormuyorum yada windowsun
sen ne için kurdun ne işine yarıyacak sence ?
Yani sadece burda duyup mu kuruyor insanlar yoksa gerçekten işlerine yarıycak mı onu öğrenmek istedim.
daha açık oldu herhalde...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Szasstam, 12 February 2004 17:37 tarihinde demiş ki:
şimdi forumda balık hastalığına yakalanıp linux kurmaya başladı
bende hali ile merak ettim kuran arkadaşlar ne için kurdular napıcaklar linuxu ?

Sade merak mı yoksa işlerine gerçekten yarıycak mı ?

windows ne işine yarıyor ?[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin
Sosyal ağlarda paylaş

Windowsun sorunlarından bıktığım için,
Linux için de program yazabilmek için
spyware temizlemekten gına geldiği için

bide aşağıdaki ekran görüntüleri yüzünden

http://www.kde-look.org/index.php?xcontentmode=34&xsortmode=high[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes..

[Bu mesaj Rahan tarafından 12 February 2004 20:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Önce Meraktan kurdum ,
Sonra Wine ile Oyunları çalıştıramayıp sinir olup sildim.
Sonrada Hırs yapıp tekrar kurdum.
Ama hala oyunları calıstıramıyorum .:)
zaten oyun için kullanmiyorum artık.
Öğrenmek için.[signature][hline]Nemo me impune lacessit.-Karşılığını ödemeden kimse bana zarar veremez.
Utinam tam facile vera invenire possem quam falsa convincere.-Keşke neyin doğru olduğunu da , yanlışı farkettiğim kadar kolay bulabilsem.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
neterrorist, 12 February 2004 20:15 tarihinde demiş ki:
said:
Szasstam, 12 February 2004 17:37 tarihinde demiş ki:
şimdi forumda balık hastalığına yakalanıp linux kurmaya başladı
bende hali ile merak ettim kuran arkadaşlar ne için kurdular napıcaklar linuxu ?

Sade merak mı yoksa işlerine gerçekten yarıycak mı ?

windows ne işine yarıyor ?

Öncelikle şunu söliyim ben ikisinide kullanıyorum.
2 senedir linux kullanıyorum bir çok farklı sürüm kullandım.

Windows oyun oynamama , vede . net kullanmama yarıyor
ayrıca icq msn kullanmam gerekiğindede clonelar yerine asıllarını kullanmak işime geliyor.

Linuxda okul içindeki projeler ve kendi çapımda yazdığım programlar sırasında kullanıyorum.

Yane topicin amaca linux püh kaka igrenc değil ki, ben okuldaki tartışmalar dahil linux savunuculuğu yaparım , ah burda benden fazla anlayan var kesin emin olduğum o nedenle ağzımı açmıyorum. Olumlu olarak gereken herşeyi benden daha iyi bilen birisi sölüyor zaten neden daha yüzeysel olan bilgimle üstünden geçim dediklerinin :=)

Bu topicin amacı acaba sırf burda sürekli linux lafı geçtiği için linux kuran vede aslında bilgisayarı internet film izlemek ve oyun oynamak dışında kullanmayıp , linux kuran kaç kişi var diye merak ettiğim için açtım.

Hiç gerçek linux kullanmıcak (kastım Kde dışına çıkmıcak o güzel siyah ekranı görmücek ) insanların linux kurup kurmadığı.

Yane agresif olmayalım :P
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Szasstam, 12 February 2004 20:49 tarihinde demiş ki:
Hiç gerçek linux kullanmıcak (kastım Kde dışına çıkmıcak o güzel siyah ekranı görmücek ) insanların linux kurup kurmadığı.

aman aman bu taş bana mı? :P[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes..
Sosyal ağlarda paylaş

e zaten ben de agresiflik yapmak için sormadım, yanı şekilde 3.1 ve hatta 98 kullanmış ama dos kullanmayı bilmeyen insanlar da var, insanlara neyi verirseniz onu alırlar ve de linux şu ana kadar bilmeyen zaten gelmesin kardeşim politikasını izlediğinden bu kadar asosyal bir kişilik kazanmıştı, şimdilerde ise en basic level kullanıcı için bile çözüm üretmeye yönelik bir hareketlenme içinde ...

kaldı ki ne farkedecek halen anlayabilmiş değilim, sırf meraktan yada yana döner themeleri yüzünden xp kuran insanlar da biliyorum ben ne farkları var ki, kursunlar sorun yaşasınlar ve öğrensinler, 98 ve xp arasında directx farklılıklarını öğrenebilen insan yeri gelir bunları da öğrenir ancak yeter ki sabırlı olunsun ...[signature][hline]Ethernass Dünyası Admin
Sosyal ağlarda paylaş

bilmem kaç senedir pc kullanırım
mac de kullanmışlığım var
ama şu linux' ü hiç denemedim
ekranını gördüm bir kaç kere konsolda o kadar
hiç merakda etmedim canımda çekmedi
bigün mecbur kalınca bakarız artık
ama şuana kadar windowsda halledemediğim birşey olmadı[signature][hline]fizban, 25 January 2004 22:15 tarihinde demiş ki:
saygısızlık yaptıysam böyle (:() üzülüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
MumChamber, 12 February 2004 21:47 tarihinde demiş ki:
sözüm meclisten dışarı fakat çoğu insan linux'u diğer sebeplerden ziyade "ben bilgisayarla ilgileniyorum", "bilgisayarı biliyorum" ve "linux kullanıyorum diyebilmek için yüklüyor ve kullanmaya çalışıyorlar.

sanırım vurgulanmak istenen nokta da bu..

cok dogru.
linux kullananinca bi bok oluyo zanni cok yaygin ne yazik ki.[signature][hline]raki asmis biseydir
Sosyal ağlarda paylaş

windowsun bana 1 haftadır kafayı yedirtmesi yeni bi işletim sistemi arayışına girmemin en önemli nedeni :)
ayrıca arka tarafta neler olup bittiğini görmek istiyorum ben
ayrıca birşeyi çalıştırabilmek için yada driver flaan kurabilmek için iki saat komut satırında komutlarla boğuşup amaca ulaşınca insan daha bi mutlu oluyor hehe
ne o öyle cd yi takıyosun zart yüklüyo otomatik
yok öyle bozar :P
Sosyal ağlarda paylaş

Peki neden windows kullanıyorsunuz ? Windows yerine paralı Linux çıkmış olsaydı ve bu güne kadar linux sürümlerini alıp kullanmış ola idiniz , windowsu görseniz , deneyip kurarmıydınız ?

Yani birşekilde para kaybettiğini bile bile neden aynı şeyi yapsınki insanlar. Ha tamam çok insan olabilir linuxu kullanıp hava atmak için kullanmaya çalışan , ama gerçekten ihtiyacına yaradığını düşünüp öğrenmeye çalışan insanların sayısı daha fazla . İddia ediyorum 1 kere öğrenince bırakamayacaksınız. Bu lafım oyun oynamak isteyenlere değil malesef , zaten nette surf yapıp mesajlaşan bir insan için hiçbirşey fakettirmiyor linux , iş program kurup birşeyler çalıştırmayı denediğiniz anda değişiyor.

Windows çok yaygın. Bütün oyunlarda windows üzerinden çalışıyor piyasadaki. Bu yüzden insanlar hala windows kullanıyor. Peki windows tan neden mi nefret ediyorum ?_ çünki bozuk .
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında Windows bozuk demek belki yanlış belki de eksik olurdu. Windowsun en büyük problemi bir rakibinin olmamasıdır. Sonuçta Linux ona hızla yaklaşan bir rakip ve o yaklaştıkça Windows dikkat ettiyseniz daha düzgün sürümlerle piyasaya çıkıyor. Fakat maalesef düzeltmesi Linux ile arasını açmasına neden olmuyor çünkü Linux çok hızlı ilerliyor.

Linuxun geride kalmasının en büyük nedeni oyun problemi. Oyun ların desteklemediği bir işletim sisteminin evlerde lider konumuna geçmesi çok zor. Umuyorum ki yakın bir zamanda bunla ilgili de bir gelişim olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...