-007- Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 tamam ben de onlara diyorum niye anlamıyosun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 -007- said: sir said: batı bizi sevsin diye müslümanlıktan hemen vazgeçelim öyleyse =) adam sadece reform yapın demiş karanlı kafalardan kurtulun demiş niye böyle algılıyosun ki :) sir işine geleni algılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 sir said: aehauehgdf argümanların göz yaşartıcı lathspell. batı bizi sevsin diye müslümanlıktan hemen vazgeçelim öyleyse =) o zaman müthiş bi ilerleme kaydederiz, herkese rakip oluruz. bişeylerin değişmesini isteyenleri de kovalım ülkeden, ne o öyle muhalefet falan? saniyorum lathspell "butun dunya bu kadar diken ustundeyken ilimli islam kokan hareketler yapmayin ilerde sikintisini cekeriz" diyor. cagdas demokratik laik bir topluma gitmemiz gerekirken hala ilimli islam-laiklik tartismasi yasiyoruz akp sayesinde (evet AKP SAYESINDE, hic bosuna reddetmeyin). mesajda topunuz hristiyan olun kurtulun gibi bi ibare gormedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 sir said: aehauehgdf argümanların göz yaşartıcı lathspell. batı bizi sevsin diye müslümanlıktan hemen vazgeçelim öyleyse =) o zaman müthiş bi ilerleme kaydederiz, herkese rakip oluruz. bişeylerin değişmesini isteyenleri de kovalım ülkeden, ne o öyle muhalefet falan? Bunu mu anladin super zeka? Muslumanliktan vazgecin mi dedim? Reform yapmaniz, dininizi adam etmeniz gerek. Yoksa k-a-y-b-e-d-e-c-e-k-s-i-n-i-z. Bu kadar acik ve net. Kendinizi guclu tutmazsaniz, batiya onlarin silahi ile cevap vermezseniz kaybedersiniz. Amerikada somurur, avrupada istemez. Birseylerin degismesini istemek yanlis degil, degismesini istedigin seyler sacma. Yada soyledigin seyler istediklerinin cok extreme oldugu anlamini veriyor. Bu forumda butun dinci basliklarinda adamlari savunan biri isen, "degismek" kelimen burda ki hicbir insana samimi gelmez ozur dilerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-007- Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Bu ülke ne çekiyosa AKP'ye oy veren insanların "yanlış anlamaları" ya da anlamamaları yüzünden çekiyo. Kısır döngü olarak AKP'ye oy verme sebepleri de aynı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Sir, şeker ihtiva etmemesi sebebiyle kıl köklerini beslemediği ve tüyleri azalttığı iddia edilen bir çeşit ağda.Uzun tüyleri kolaylıkla alır, kısa tüyleri alamaz. Gelmek istediğim nokta adı gibi, uzun uzun anlatacaksın ki anlasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Leopar said: sir said: aehauehgdf argümanların göz yaşartıcı lathspell. batı bizi sevsin diye müslümanlıktan hemen vazgeçelim öyleyse =) o zaman müthiş bi ilerleme kaydederiz, herkese rakip oluruz. bişeylerin değişmesini isteyenleri de kovalım ülkeden, ne o öyle muhalefet falan? saniyorum lathspell "butun dunya bu kadar diken ustundeyken ilimli islam kokan hareketler yapmayin ilerde sikintisini cekeriz" diyor. cagdas demokratik laik bir topluma gitmemiz gerekirken hala ilimli islam-laiklik tartismasi yasiyoruz akp sayesinde (evet AKP SAYESINDE, hic bosuna reddetmeyin). mesajda topunuz hristiyan olun kurtulun gibi bi ibare gormedim. Demek istedigimi aciklamis. Sir her zaman ki gibi kendi zihnince manipule ediyor anlami. Neredeyse HERYERDE musluman dusmanligi gittikce buyuyor. Bu buyuk bir tehlike olacak musluman alemi icin. Bakin musluman degilim ama uyariyorum. Ilerde butun bu nefret dolu genclik siyasete atildiginda, o avrupa ulkelerinin basina gectiginde bu nefret aci yonunu gosterecek. Istemiyorlar kardesim imam sakalli, sarikli herifleri; turbanli carsafli kadinlari falan. Evet sekilci, evet fasist, evet demokratik degil ama evet gercek. Bunu gormezden gelip hala halk istiyor diye ayni cahil zihniyeti savunuyorsan, dibine kadar hatalisin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Ingiltere'de son secimlerde muhafazakar kesim one gecti, muhafazakar derken dindar degil, gelenek goreneklerine bagli, yabancilara karsi kesim. Ondan evvel labour party ondeydi, muhafazakarlar, isci partisinin kendilerinden alinan vergileri gocmenlere yedirmesinden rahatsizlik duydu ve yine guclendi. Cunku butun pakistanlilar, hintliler, araplar turedi, terorist olaylari artti, cinayet oranlari artti. Yeni yasa cikti artik polis gozaltina aldigi adami sadece 24 saat degil cok daha uzun sure hapis tutabilecek. Butun bunlar buyuyen musluman terorizmi ve nufusundan kaynaklandi. Surekli muslumanlar tutuklaniyor, tutuklananlarda itiraf ediyor musluman halki galeyana getirdiklerini. Yani tutuklamalarda bos sebeplerle degil. Ingiliz oyun sunucularina giriyorum, bir bakiyorum din tartisiliyor, herkes "tiksiniyorum muslumanliktan" yaziyor. Butun bunlar bir isaret, bir baslangic. Bu yuzden artik kaliplasmis, dogmatik sekillerden kurtulup reforma gidilmesi, kitabin daha duzgun ele alinmasi, moderlesmesi gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 dokunulmazlıklar bi kaldırılsın da görürüz o zaman kim travma yaşıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trapt Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Adamin kendisi basli basina bi travma zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 abi inanılmazsınız, batıda da, doğuda da islamın modernleşmesini, dünyanın geri kalanıyla bütünleşmesini isteyenler mevcut. "müslümanlar şöyle, türkler böyle" demeleri bizim geri kalmışlığımız kadar, onların cehaletini de gösteriyo. sizce yabancılar tarafından bu kadar nefret edilen, hor görülen, "ıyy pis, baskıcı, dinci" denen ülke, bu kadar turist alır mı? AB böyle bi ülkeye ya da topluma adaylık statüsü verir mi? türkiyeye gelen turistlerin çoğu şaşırıyo "aa biz burayı dinci memleket sanıyoduk, meğer modernmiş" diyerek ayrılıyolar. abd'deki yaşamını bırakıp buraya yerleşen abd vatandaşları da mevcut, ve onlar türbanlıların, kürtlerin, farklı kimliklerin mücadelesini haklı görüyo, buyur burdan yak. müslüman nefreti abd tarafından tıpkı "komünizm tehlikesi" gibi kullanılan bir koz bugünlerde. bir "hayali düşman", abd'nin ortadoğu petrollerini sağlama almak için kendi eliyle geliştirdiği bir yeni terörist. ve tabii ki medya da ortadoğuyu geri kalmış, dinci, baskıcı göstermek için elinden geleni yapıyo, tıpkı doğan medyası gibi. ha ortadoğuda baskıcı rejimler yok mu, var. ama nükleer silah üretmek bir tehdit unsuruysa, abd bugün dünyadaki en büyük tehdittir. bugün dünyada sadece müslüman düşmanlığı yok, abd düşmanlığı da var, ve gittikçe de körükleniyo, abd'nin bu hukuk tanımaz, insanlık-dışı ortadoğu politikası devam ettikçe de o düşmanlık sönmeyecek. bu ülkeye gelince, bu ülkenin muhafazakarları değişiyo zaten, aylardır anlatmaya çalışıyoruz ama hala "gelişin, değişin" diyosunuz. bu gelişme ve değişme devlet eliyle olmayacak önce bunu anlayın. bu gelişme düşünürler, toplum önderleri, filozoflar ve din adamlarıyla olacak. ve eğer demokrasiye inanıyosanız, öncelikle gelişmesini istediğiniz tarafı muhattap alacaksınız, taleplerini dinleyeceksiniz, kimliklerini ve kıyafetlerini kabul edeceksiniz. daha sonra diyeceksiniz ki modern dünyanın gerekleri şunlar şunlardır. onlar da diyecek ki benim kendi yaşantımın gerekleri bunlar bunlardır. ve bu iki taraf arasında bi uzlaşı, bi sentez arayacaksınız. sizin ülkeniz bu, halkınız bu ve bu sentezi aramak hepimizin görevidir. ve bu sentezden hem bu ülke, hem de bütün dünya karlı çıkacaktır ve türkiye diğer ortadoğu ülkelerine örnek olacaktır. peki bu süreçte siz ne zaman gelişeceksiniz? siz ne zaman demokrasiye güvenmeyi öğreniceksiniz? siz ne zaman kendi halkınızdan tiksinmeyi bırakıp da sorunu çözmeye, karşı tarafı tanımaya çalışacaksınız? siz ne zaman "modern" olucaksınız? hiç öyle bi kaygınız yok bakıyorum, maşallah =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 LathspeLL said: Leopar said: sir said: aehauehgdf argümanların göz yaşartıcı lathspell. batı bizi sevsin diye müslümanlıktan hemen vazgeçelim öyleyse =) o zaman müthiş bi ilerleme kaydederiz, herkese rakip oluruz. bişeylerin değişmesini isteyenleri de kovalım ülkeden, ne o öyle muhalefet falan? saniyorum lathspell "butun dunya bu kadar diken ustundeyken ilimli islam kokan hareketler yapmayin ilerde sikintisini cekeriz" diyor. cagdas demokratik laik bir topluma gitmemiz gerekirken hala ilimli islam-laiklik tartismasi yasiyoruz akp sayesinde (evet AKP SAYESINDE, hic bosuna reddetmeyin). mesajda topunuz hristiyan olun kurtulun gibi bi ibare gormedim. Demek istedigimi aciklamis. Sir her zaman ki gibi kendi zihnince manipule ediyor anlami. Neredeyse HERYERDE musluman dusmanligi gittikce buyuyor. Bu buyuk bir tehlike olacak musluman alemi icin. Bakin musluman degilim ama uyariyorum. Ilerde butun bu nefret dolu genclik siyasete atildiginda, o avrupa ulkelerinin basina gectiginde bu nefret aci yonunu gosterecek. Istemiyorlar kardesim imam sakalli, sarikli herifleri; turbanli carsafli kadinlari falan. Evet sekilci, evet fasist, evet demokratik degil ama evet gercek. Bunu gormezden gelip hala halk istiyor diye ayni cahil zihniyeti savunuyorsan, dibine kadar hatalisin. sen batıya göre hareket edeceksen zaten işimiz var. onlar bizi istemez aman böyle yapalım , onlar bizi istemez hadi şunu da yapalım. yanlış anlaşılmasın sadece din için söylemiyorum bunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 sir said: peki bu süreçte siz ne zaman gelişeceksiniz? siz ne zaman demokrasiye güvenmeyi öğreniceksiniz? siz ne zaman kendi halkınızdan tiksinmeyi bırakıp da sorunu çözmeye, karşı tarafı tanımaya çalışacaksınız? siz ne zaman "modern" olucaksınız? hiç öyle bi kaygınız yok bakıyorum, maşallah =) "Önce bizi görün, sonra sizi görelim" dediğiniz sürece, %47'yi baştacı edip %53'ün de varolduğunu gözardı ettiğiniz sürece, modernliğin aslında Atatürk'ten geçtiğine inanmadığınız sürece daha çok sorarsınız bu soruları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mike Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 bu yazıları yazan sir dimi. Sir yani. kanka Türkçe bi isim hamdullah daha cok yakısırdı sana. savunduklarının ismi gibi oh mis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Keşke Atatürk hiç olmasaydı da halkımız bu acı travmayı hiç yaşamasaydı, güzel güzel şeriatla yaşayıp gitseydi. Ne güzel olurdu... Di mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dillinger Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Ben sir ` un sabrina sasiriyorum . Oss ye hazirlanan lise gencligin fikirlerinin forum okuyarak degismeyecegini anlamasi lazim . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 ingiliz mandası altında daha iyi olurdu dimi sir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 sir said: abi inanılmazsınız, batıda da, doğuda da islamın modernleşmesini, dünyanın geri kalanıyla bütünleşmesini isteyenler mevcut. "müslümanlar şöyle, türkler böyle" demeleri bizim geri kalmışlığımız kadar, onların cehaletini de gösteriyo. sizce yabancılar tarafından bu kadar nefret edilen, hor görülen, "ıyy pis, baskıcı, dinci" denen ülke, bu kadar turist alır mı? AB böyle bi ülkeye ya da topluma adaylık statüsü verir mi? türkiyeye gelen turistlerin çoğu şaşırıyo "aa biz burayı dinci memleket sanıyoduk, meğer modernmiş" diyerek ayrılıyolar. abd'deki yaşamını bırakıp buraya yerleşen abd vatandaşları da mevcut, ve onlar türbanlıların, kürtlerin, farklı kimliklerin mücadelesini haklı görüyo, buyur burdan yak. müslüman nefreti abd tarafından tıpkı "komünizm tehlikesi" gibi kullanılan bir koz bugünlerde. bir "hayali düşman", abd'nin ortadoğu petrollerini sağlama almak için kendi eliyle geliştirdiği bir yeni terörist. ve tabii ki medya da ortadoğuyu geri kalmış, dinci, baskıcı göstermek için elinden geleni yapıyo, tıpkı doğan medyası gibi. ha ortadoğuda baskıcı rejimler yok mu, var. ama nükleer silah üretmek bir tehdit unsuruysa, abd bugün dünyadaki en büyük tehdittir. bugün dünyada sadece müslüman düşmanlığı yok, abd düşmanlığı da var, ve gittikçe de körükleniyo, abd'nin bu hukuk tanımaz, insanlık-dışı ortadoğu politikası devam ettikçe de o düşmanlık sönmeyecek. bu ülkeye gelince, bu ülkenin muhafazakarları değişiyo zaten, aylardır anlatmaya çalışıyoruz ama hala "gelişin, değişin" diyosunuz. bu gelişme ve değişme devlet eliyle olmayacak önce bunu anlayın. bu gelişme düşünürler, toplum önderleri, filozoflar ve din adamlarıyla olacak. ve eğer demokrasiye inanıyosanız, öncelikle gelişmesini istediğiniz tarafı muhattap alacaksınız, taleplerini dinleyeceksiniz, kimliklerini ve kıyafetlerini kabul edeceksiniz. daha sonra diyeceksiniz ki modern dünyanın gerekleri şunlar şunlardır. onlar da diyecek ki benim kendi yaşantımın gerekleri bunlar bunlardır. ve bu iki taraf arasında bi uzlaşı, bi sentez arayacaksınız. sizin ülkeniz bu, halkınız bu ve bu sentezi aramak hepimizin görevidir. ve bu sentezden hem bu ülke, hem de bütün dünya karlı çıkacaktır ve türkiye diğer ortadoğu ülkelerine örnek olacaktır. peki bu süreçte siz ne zaman gelişeceksiniz? siz ne zaman demokrasiye güvenmeyi öğreniceksiniz? siz ne zaman kendi halkınızdan tiksinmeyi bırakıp da sorunu çözmeye, karşı tarafı tanımaya çalışacaksınız? siz ne zaman "modern" olucaksınız? hiç öyle bi kaygınız yok bakıyorum, maşallah =) çok değil daha 10 yıl öncesine de bu ülkenin bütünlüğüne tehdit oluşturacak türden sözler söyleyen , insanları kışkırtan kişiler şuan ülkeyi yönetiyorlar bilmiyorum anlayabiliyormusun ne demek olduğunu bunun? bu insanlara zaten "GÜVENEREK" oy vermiş bir kesim var şimdi ise geri kalan kesim diyor ki hayır sen bize güven vermiyor üstüne daha çok korkularımızı körüklüyorsun... kusra bakma bence öncelikli hamle sırası tayyip ve çetesinde , insanlara güven vermeli , türban kıl yün die die toplumu bölerek değil (toplum bölünmüo siz bölüosunuz argümanına cevap vereyim daha söylenmeden ; üni kapısında dayak yiyen korumalar , okulda dayak yiyen öğretmenler...) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 dillinger said: Ben sir ` un sabrina sasiriyorum . Oss ye hazirlanan lise gencligin fikirlerinin forum okuyarak degismeyecegini anlamasi lazim . lise donemlerini geceli yillar oldu. Ayrica ayni seyleri sizin gibiler icin dusunuyoruz biz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dillinger Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Siz kimsiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 travma mı yaşamışlar. ah canlarım. dillerini mi kaybetmişler. vah vah. daha önce hangi dilde konuşuyomuş bu halk acaba. kültürlerini mi kaybetmişler. allah allah osmanlı da olup şimdi olmayan ne var acaba. giyim kuşamlarından da sorunları yoktu o zamanlar. ee ne travması yaşamışlar yahu bunlar. hah buldum. halifelik kapatıldı di mi. din ve dinin ulemaları yönetimden uzaklaştırıldılar. travma dedikleri bu demek. ne koymuş be kardeşim 80 sene sonra bile ağlatıyo bunları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 asfasdf 80 yıllık kuyruk acısı fena olmalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 sir said: eh bi diyosun köylü uyandı, akp kitle partisi diil bi diyosun %99 da alsa haklı diil hangisi? ve nedir demokrasi çok merak ettim. oyunu alamadığın 1kişi bile varsa ona göre davranmaktır demokrasi, maske takıp bazı safları kandırmak, paralarla işler çevirip bazı çıkarcıları yanına çekmek, büyük işadamlarının suçlarını yakalayıp cezalandırmak yerine kendi çıkarı için kullanmak uğruna şantaj yoluna gitmek, 3 bucuk yıl bir halt yapmayıp seçim yaklaşınca göz boyamak için kömür dağıtmak, terör saldırıları en yüksek seviyede artık hergün 10ar kayıp durumunda şehit vermeye başlayana kadar kılını kıpırdatmamak, ekonomi rezalet durumdayken 2 tane davaya suçu atmak, yabancı ülkelerin küstahça içişlerimize karışmasına izin vermek verdikleri demeçlere karışmamak ve ülkeyi küçültmek, ülkede herşey berbat durumdayken türban denenen lanetle uğraşmak değildir demokrasi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Karag8z Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 AB birliğine giriyoruz diyerek Kıbrısı satmak, Ermenistan ve Rum kesimini tanımışız gibi işler yapmakta değildir demokrasi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2008 sir said: abi inanılmazsınız, batıda da, doğuda da islamın modernleşmesini, dünyanın geri kalanıyla bütünleşmesini isteyenler mevcut. "müslümanlar şöyle, türkler böyle" demeleri bizim geri kalmışlığımız kadar, onların cehaletini de gösteriyo. sizce yabancılar tarafından bu kadar nefret edilen, hor görülen, "ıyy pis, baskıcı, dinci" denen ülke, bu kadar turist alır mı? AB böyle bi ülkeye ya da topluma adaylık statüsü verir mi? Evet, batida da, doguda da bunu isteyenler mevcut ama iki taraftada bunu isteyenler cok az ve mumkunati zor. Evet onlarin "muslumanlar soyle, turkler boyle" demesi onlarin cehaletinin bir parcasi ama bu, bu gercegi degistirmiyor. Geri kalmisligimizdan dogan sonuclarin bahanesini "onlarda cahil" diyerek gecistiremeyiz. O adam onu dusunmeye devam edecek, ama onlar daha guclu oldugu icin onun gorusu hakim olacak. Bu goruse nasil cevap vereceksin? Gidip patlatarak mi? Yoksa gorunusunu, yasam tarzini yenileyerek, onlari iyice sasirtarak mi? said: türkiyeye gelen turistlerin çoğu şaşırıyo "aa biz burayı dinci memleket sanıyoduk, meğer modernmiş" diyerek ayrılıyolar. abd'deki yaşamını bırakıp buraya yerleşen abd vatandaşları da mevcut, ve onlar türbanlıların, kürtlerin, farklı kimliklerin mücadelesini haklı görüyo, buyur burdan yak. Turkiye'ye gelen turistlerin profilinin ne kadar ucuz oldugunu biliyor musun? Tamamen alt gelir isci tayfasi "turkiye acaip ucuz loooo" diyerek akin ediyor. Kaynak sorarsan babam turizmci ve ayrica Turkiye'yi cok seven ingiliz tanidiklarimiz biliyor kitleyi. Onlar icin ayri bir uyanis olmasi dogal. said: müslüman nefreti abd tarafından tıpkı "komünizm tehlikesi" gibi kullanılan bir koz bugünlerde. bir "hayali düşman", abd'nin ortadoğu petrollerini sağlama almak için kendi eliyle geliştirdiği bir yeni terörist. ve tabii ki medya da ortadoğuyu geri kalmış, dinci, baskıcı göstermek için elinden geleni yapıyo, tıpkı doğan medyası gibi. ha ortadoğuda baskıcı rejimler yok mu, var. ama nükleer silah üretmek bir tehdit unsuruysa, abd bugün dünyadaki en büyük tehdittir. Musluman nefreti "hayali dusman" degil, sapina kadar gercek bir olgu. Sana diyorum burda ki yasadiklarimi, insanlarin gorusunu, haber programlarinda tartisilan "islam" konulu konulari, sen "hayali dusman" olarak goruyorsun. Bu nefret var, ve buyuyecek. Evet Amerika yaratiyor buyuk olcude bu tehditi, ama bu, bu tehditi hayali yapmiyor. Insanlar "cahil" olmasaymista bu "suni" liderlerin arkasinda ki amaci gorebilseymis, ama sizin mantikla goremiyorlar. Evet medyada baskici oldugumuzu gosteren yayinlar yapiyor peki bu yalan mi? Baskici degilmi islam alemi? Iranda, orda burda olanlar yalan mi? Onlar "oyle dedi!" diye bu hayali olmuyor. Ve evet ABD nefretide var, burda ki ingilizler ABD politikalarini begenmiyor, ama sadece politika, obur yonden bir tiksindirici taraflari olduklarini dusunmuyorlar. Ama islam acikca tehlike olarak goruluyor. Evet cahilce ama gercek. Yapilmasi gereken hatalardan ders almak, oyunlara gelmemek. said: bugün dünyada sadece müslüman düşmanlığı yok, abd düşmanlığı da var, ve gittikçe de körükleniyo, abd'nin bu hukuk tanımaz, insanlık-dışı ortadoğu politikası devam ettikçe de o düşmanlık sönmeyecek. Evet dogru ama bu dusmanlik, bu savas bu tarzda devam ederse amerka her zaman hakli ve guclu olmaya devam edecek. Akilla, modernlikle savasabilirsin ancak. Ama iste amerika muslumanligi turbanli, fesli, kirli gormeyi seviyor, Fetolarda dinin bunu gerektirdigini size inandiriyor, sizde forumda bunlari savunuyorsunuz. Japonya ve Cin'e bakin. Islam simdi nasil ise, bu iki buyuk ulkede 2. dunya savasinda boyle gozukuyordu. Bati tarafindan tiksindirici, korkutucu bir irk. Ama onlar ne yapti? Kendilerini gelistirdiler, teknolojiye verdiler, yillarca kopyaladilar simdi dunyanin sayili guclerinden birine haline geliyorlar, geldiler. Amerika ile savasmanin yolu budur. said: bu ülkeye gelince, bu ülkenin muhafazakarları değişiyo zaten, aylardır anlatmaya çalışıyoruz ama hala "gelişin, değişin" diyosunuz. bu gelişme ve değişme devlet eliyle olmayacak önce bunu anlayın. bu gelişme düşünürler, toplum önderleri, filozoflar ve din adamlarıyla olacak. ve eğer demokrasiye inanıyosanız, öncelikle gelişmesini istediğiniz tarafı muhattap alacaksınız, taleplerini dinleyeceksiniz, kimliklerini ve kıyafetlerini kabul edeceksiniz. daha sonra diyeceksiniz ki modern dünyanın gerekleri şunlar şunlardır. onlar da diyecek ki benim kendi yaşantımın gerekleri bunlar bunlardır. ve bu iki taraf arasında bi uzlaşı, bi sentez arayacaksınız. sizin ülkeniz bu, halkınız bu ve bu sentezi aramak hepimizin görevidir. ve bu sentezden hem bu ülke, hem de bütün dünya karlı çıkacaktır ve türkiye diğer ortadoğu ülkelerine örnek olacaktır. Iste en buyuk yanilgin. Bu ulkenin muhafazakarlari degismiyor, degismedide. Sadece deri degistiriyorlar. Tayyep'e degisti diyorsan, AKP'ye eskisi gibi degil diyorsan korlugun son noktasindasin ve cidden tartismaya degmezsin. Bu ulkede hangi filozoflar, hangi dinciler varmis ki reform yapacakmis dinde sorarim sana? Daha gecenlerde el ele dolasmak bile zinadir tartismalarini cikardi bu dinciler. Ne reformundan bahsediyorsun. Hayal aleminde mi yasiyorsun? Pembe gozluklerde pek yakismis. said: peki bu süreçte siz ne zaman gelişeceksiniz? siz ne zaman demokrasiye güvenmeyi öğreniceksiniz? siz ne zaman kendi halkınızdan tiksinmeyi bırakıp da sorunu çözmeye, karşı tarafı tanımaya çalışacaksınız? siz ne zaman "modern" olucaksınız? hiç öyle bi kaygınız yok bakıyorum, maşallah =) Biz halk ne zaman sanata, sanatciya deger verir; ne zaman dinin tanri ile kendi aralarinda yasanacagini, 3. sahislarin bok yemesi gerektigini anlar; ne zaman insanlarin ozgurluklerinin belli sinirlar dahilinde karisilamayacagini idrak eder; ne zaman sokakta el-ele gezenler linc edilmez, mahalle baskisi yasanmaz, Ataturk'e bok atmaz, sactan tahrik olmaz, sadece televole izlemez... vs. vs. vs. O zaman biz demokrasiye guveniriz. Biz moderniz zaten. Modernlik senin gibi ulkenin kurulus degerlerine bok atip, cahil zihniyeti savunup, yasakci zihniyete ozgurluk demekse modern olmayalim daha iyi zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar