huun Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 fizban said: biri özet geçer mi, eren talu'nun, toki'nin, gs'nin yaptıkları nelerdir, inşaat niye durdu falan. toki, ali samiyen'in üst kullanım hakkı karşılığında şu an yapılan stadın arsasının galatasaray'a üst kullanım hakkını devrediyor. eren talu ihaleye giriyor ve bu stadı ben yaparım diyor. gel gör ki yeterli sermayesi olmadığı ve stadı zamanında bitiremeyeceği anlaşılıyor. 3 kere ek süre veriliyor eren talu'ya, bu arada gidip körfez ülkelerinden birisinden ortak buluyor. kriz sebebiyle bu yeni ortak para vermeyince ve stat inşaası hayli gecikince, toki eren talu'ya daha önce ihaleye giren firmalardan birisiyle (sinpaş) görüşmesi için gene ek süre veriyor. eren talu bunu da yapmıyor ve toki projeyi eren talu'nun elinden alıyor. toki'ye giren çıkan nedir dersen, burdan gelecek karın bir kısmına ortak para kaybediyor adamlar. gs ne ayak dersen, bizle hiç bir ilgisi yok olayın bu aşamalarda. sadece stadımız gecikiyor o oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
miyaw33 Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 eren talu inşaatın enaz %40-50 lik hakedişini ister,tokide bu parayı asla vermez ve olay mahkemeye yansır,toki veya başka müteahhit mahkeme sonuçlanana kadar inşaata müdahale edemez.5 yılda sonuçlandığını farzetsek,5 yıl sonra inşaat alanı hafiften harabeye döner ve iş bir miktar geriden başlar. Stadın bitmesiyle avrupa birliğine türkiyenin kabulü aynı zamanlarda olur :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 yalnız az önce bişe öğrendim. toki ile eren talunun yaptığı sözleşmede hak ediş yokmuş, ondan mantarlamış zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Radiance Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 5, 2009 huun said: yalnız az önce bişe öğrendim. toki ile eren talunun yaptığı sözleşmede hak ediş yokmuş, ondan mantarlamış zaten. böyle saçma anlaşmamı olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cavanagh Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 önümüzdeki pazartesi yeni ihale yapılacak şu anda 5 şirket ihale dosyası almış daha fazla şirket de katılabilir yeni ihaleye göre stad 365 günde bitirilecek bakalım neler olucak 2010-2011 sezonuna yetiştirilmesi planlanıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 cavanagh said: yeni ihaleye göre stad 365 günde bitirilecek 2009-2010 sezonuna yetiştirilmesi planlanıyor Bence 2010-2011'e yetişiyordur o :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cavanagh Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 21, 2009 doğru=) c/p yapmadan kendim yazınca aklım gitmiş yanlış yazmıoşım editliyim=p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 iyi iyi.zamanına yetişcekse güzel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yýldo baggins Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Soru : AliSami Yen Stadının mülkiyeti kimin? Cevap : Gençlik Spor Genel Müdürlüğünün. Yani Devletin. Soru : Peki GS neci? Cevap : Kiracı. Soru : GS kiracı iken yükümlülüklerini yerine getirmiş mi? Cevap : Kiraları ödememiştir.Ayrıca sözleşmede Büyükçekmece´de stad yapıp Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne teslim etmesi gerekirken bu yükümlülüğünü de yerine getirmemiştir. Soru : GS başka ne hukuka aykırılıklar yapmıştır? Cevap : Hemen hemen her maçta maç biletlerinin büyük bir bölümünü teberru olarak gösterip vergi kaçakçılığı suçunu işlemiştir. Soru : Normal bir hukuk devletinde bunların yaptırımı ne olurdu? Cevap : Sözleşmeyi feshedip kira bedellerini faizi ile birlikte takip etmek olurdu.Ayrıca staddaki kiracılık sıfatı da sona ereceği için Gençlik Spor Genel Müdürlüğü her takıma kiralayabilirdi.Bu arada maç başına hasılat payını ya da öngörülen kira bedelini ödemek kaydıyla GS de maçlarını bu stadda oynayabilirdi. Soru : Peki bu kadar hukuksuzluğa rağmen Devlet ne yapmış? Cevap : ASY sanki GS nin mülkiyetinde imiş gibi değerlendirip burayı almanın (!) karşılığında en az 150 milyon Euro maliyetli stad yapmaya soyunmuş. Soru : Devlet bunu GS ye yapıyorsa Anayasamızın eşitlik ilkesi gereği en azından Türkiye 1.Ligi takımlarına da bunu yapması ya da o tutar kadar ödeme yapması gerekmiyor mu? Cevap : Kulüplerin hakkını görecek ve gözetecek kişiler tarafından mı yönetildiğini zannediyorsunuz? Soru : Yine Anayasanın eşitlik ilkesi gereği Devletin kiracıları örneğin turistik oteller oteli Devlete bırakıp başka bir yerde yenisinin yapılmasını isteyemezler mi? Cevap : Niye isteyemesinler.Anayasaya göre hiç bir kişi ‚ kuruluş ve mercie ayrıcalık tanınamayacağına göre bal gibi isterler. Soru : Hukuk tarihimizde eşine rastlanmayan bu uygulama ile Devlet zarara uğratılmış mıdır? Cevap : 1.Lig kulüpleri bunu talep eder ve alamazlarsa yargı yoluna gidebilirler. Yargı kararı ile 150 milyon Euro X 17 = 2.550 milyar Euro muhtemel zarara hükmedilebilir.Bu asgari rakamdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yýldo baggins Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 beyler bunu forumdan aldım Gs yerine 6s yazıyo kusura bakmayın. tek tek ben değiştirmedim 6 diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khala Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 O zaman tek tek değiştir, yasak olduğunu bile bile bu halde koyuyorsunuz sonra ben suçsuzum ayaklarına giriyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Forumdan alman bile saçmaymış tamamen GS düşmanı bir insanın yazdığı yazı. İlla hak hukuk vs. diyeceksek her takımın yaptığı birşey vergi kaçakçılığı. Aynı zaman devlet ve federasyon zaman zaman 3 büyüklere kıyak geçmiştir zaten, ilk kez GS'ye yapılan bir olay değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yýldo baggins Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 O da iyiymiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 sen alis ile beraber harikalar diyarında yaşadığımızı mı sanıyordun yoksa? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Or1on Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Antu kokusu var yazıda. Şimdi biri çıkap uA'dan, Fb Kadıköy için ruhsat vs çıkarmadı vs diye yazısı cp etse ne diyecen. :p boş şey bu yazılar yav. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MacLeod Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 heh abi ciddi ciddi TOKİ nin bu işten zarar ettiğini sanan insanlar var ya. ciddi ciddi zaman harcamış bunu yazan her kimse fakat fanatiklikten beynine oksijen gitmediğinin farkına varamamış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Belediyeler her zaman yardımcı olmuştur takımlarına, hani artık sadece Belediye'lere ait takımlar bile herhangi bir birikime sahip olmadan,belediye bütçesiyle Karşıyaka,Göztepe,Samsunspor,Sakaryaspor vs vs. takımlar yerine Süper Lig'de oynayabiliyor.Stadyum için,kendi şehrine yapılacak,lojistikten ve vergiden de karı olcak bi işte klübe niye yardım etmesin? Bundan birkaç yıl önce Real Madrid batıyordu,evet koskoca Real Madrid batıyordu.Gidip Madrid belediyesine antrenman tesislerini sattılar ve daha sonra cüzi bir kiraya 50 yıllık kiracısı oldular antrenman sahasının,hem borçlar kapanıp Galacticos oluştu hem de antrenman sahası yine bir nevi onlarda kaldı.Bunu yadırgamamak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 benim dikkatimi ceken sey kayserispor cok güzel bi stad yapti ve hic bu kadar konusulmadi, sessizce hallettiler. hani görmemis bi stad yapar hesabi oldu bizimkisi. amma konusuldu. yok parasini vermedik iscilerin sudur budur bi sürü sey cikti. bi stadi yapamadik. basarisiziz bu stad konusunda. seyrantepe bana göre fenere verilmeliydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 vaniLLe said: benim dikkatimi ceken sey kayserispor cok güzel bi stad yapti ve hic bu kadar konusulmadi, sessizce hallettiler. hani görmemis bi stad yapar hesabi oldu bizimkisi. amma konusuldu. yok parasini vermedik iscilerin sudur budur bi sürü sey cikti. bi stadi yapamadik. basarisiziz bu stad konusunda. seyrantepe bana göre fenere verilmeliydi. herşeyi güzel yazmışında sonda batırmışsın resmen fenerbahçenin stadı var zaten napalım seyrantepeyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 fenerbahce zamaninda seyrantepe icin cok ugrasti diye biliyorum. baya bi olay oldu. galatasarayin da var stadi ayrica. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 gs yapmasın diye uğraştı fener dsfklj Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 zamaninda fener de seyrantepeyi almak icin ugrasti diye hatirliyorum. demek ki yanlis biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Helcaraxe Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Sadece bedavaya yapılmasına karşı çıktılar diye hatırlıyorum ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 vaniLLe said: benim dikkatimi ceken sey kayserispor cok güzel bi stad yapti ve hic bu kadar konusulmadi, sessizce hallettiler. hani görmemis bi stad yapar hesabi oldu bizimkisi. amma konusuldu. yok parasini vermedik iscilerin sudur budur bi sürü sey cikti. bi stadi yapamadik. basarisiziz bu stad konusunda. seyrantepe bana göre fenere verilmeliydi.Kayseri stadını Kadir Has büyük bir kısmını cebinden ödeyerek yaptı. Aynı olay değil lütfen karıştırmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raistftw Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2009 Şunu algılayamayan insancıkları çözemiyorum hala. Bu projeyi yapan da devlet de toki de galatasaray'da Şişli belediyesi de karlı çıkacak tamamlandığında. Her takım için yapılır evet emin olun bugün beşiktaş boşaltsın inönü'yü stadın kralını yaparlar o arsa karşılığında... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar