Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Allahım kurtuluyorum artık buradannnn ŞAFAK:004

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Hayırlı teskereler
her zaman yuksek rutbelılerın yanında yapmak ıyıdır bır Albay cocugu olaraktan bunu yuzlerce kez gordum rutbe omuzdan kol kısmına ındıgı anda iş bitiyor Astsubayların yuzde 80 ı uyuz yanı genelllıkle kıbırlı kaprıslı ve komplekslı oluyorlar asker cocugu oldugum ıcın babası astsubay olan bır hoca tarafından sınıfta bırakıldım lıse 2 de babam albay onun babası başçavuş diye :hrr: subaylar daha egıtımlı oldukları ıcın daha sevecen daha halden anlıyan kısıler oluyor
bide sıze komık bır olay anlatam
sımdı antalya karpuzkaldıran kampındayız kamp ıkı bolum cok genıs bır arazı ustunde ortdan ıkıye bolunmus bır tarafı astsubay bır tarafı subay bolumu sımdı subay bolumu daha kalıtelı daha buyuk fıyatlar daha uygun daha sevıyelı ınsanlar var ve plajı fılan daha geniş tabı astsubay kısmı ıse tam anlamıyla capulcu cunkı askerlıkle alakası olmıyan ınsanların toplandıgı yer köylüler çingeneler vs hatta kısaca capulcular diyebiliriz bunalrdan bazıları subay kısmına kaçıyorlar telden atlayıp veya denızden yuzerek ve hep olay cıkarıyorlar ya kavga cıkarıyolar ya cocukları bagıra cagıra ortalıgı yıkıyor yada mıss gıbı klımalı televızyon salonuna gelıp 30 kişi toplanıp altın gunu yapıyorlar ınsanlarda uyuz oluyor tabi ben birgun geziyorum bir adam gordum tam capulcu yani koşarak gezıyor ayagında mavi pazar terligi var kafasında bir dandık şnoker butun gun ooole ıplere tutunup denızın dıbıne bakıyor elınde gazeteyle sarılmış bırasını ıcerek yuruyor fılan tam kro yani ben de sinir oldum annem yanımda dedım bu herıfı sıkayet edelım tam gıdıyoruz nobetçi askere şikayet etmek için bu adam babamın yanına gitti babam golgede oturuyor asker selamı verdı babama babam ayaga kalktı el sıkışıp oıpüştüler fılan bız dumur olduk dırek adam gıdınce babama gıttık annem dedıkı hayatım sen elın astsubayını nerden tanıyorsun babam cevap verdi "ne astsubayı yau adam TÜMGENERAL benım comezdı zamanında".gacırt annemde bende dumur olduk oyle dumur oldumkı dırek suya atladım şoka girdim resmen bir de adamı şikayet etseydik bitmiştim :D

bir geyik daha var muzur bir arkadaş var denızde cok acılıyor cankurtaran duduk calıp geri çagırıyor kız geldı cankurtarana tamam geldık ne var cok heyecanlanma dedı sonra cankurtarana hem ben bogulsam gelıp benı kurtarmıycakmısın sen cankurtarandan cevap : Hiç bana güvenme ben yüzme bilmiyorum :D[signature][hline] Zed, 06 January 2004 02:54 tarihinde demiş ki:
oside gmler yeşile boyanıp "ciem bonepart the hulk" adını alıp bankanın önünde "beni döven yok mu?" diye bağırıp sonra da rp only demiyolar

Viktor Duilwen-Alliance of Light-Azmonun Yeni AçıcagıUO

Mesaj tarihi:
zhuahuhua ne cnakurtaran ama :p

bu arada rütbeleri yazar mısınız en ufaktan büyüğe doğru[signature][hline]Cyraxia Rha'lad-Rw Realm Nebula (Quann) MixReborn LostMyth
MoLLy-Snn
Saykoo-Rw Realm
Oy asiye asiye tütün koydum kesiye...
Mesaj tarihi:
Aferin astsubaylari assagila adam olursun
o adamlarsiz babanin bir bok yapamiyacagini onlarin bu durumda olmasinin nedeninin genelde kotu islere kostuklari oldugunu biliyormuydun.

Kaldiki ole kotu durumda insanlarda degil hepsi belli seviyede egitim almis insanlar.

ha sunuda unutma o adamlarin her biri senin gibi on tane eder

Sen nesinki onlari assagiliyorsun.

Kucukte bir not beyler bole kast sistemi yok askeriyede yani subayi astsubayi ni assagilik falan gormez
Ole birsey yok yani aman ha yanlis anlasilmasin.

Bu arakdasin babasina ve ozellikle elin astsubayini nerden taniyorsun diyen annesi ise sonradan gorme oluyolar genelde ne oldum delisi.

Ayip ya cildirdim yani hic mi utanma yok assagilik yaratiklar gibi konusuyor.

said:
Viktor, 12 February 2004 17:57 tarihinde demiş ki:
Hayırlı teskereler
her zaman yuksek rutbelılerın yanında yapmak ıyıdır bır Albay cocugu olaraktan bunu yuzlerce kez gordum rutbe omuzdan kol kısmına ındıgı anda iş bitiyor Astsubayların yuzde 80 ı uyuz yanı genelllıkle kıbırlı kaprıslı ve komplekslı oluyorlar asker cocugu oldugum ıcın babası astsubay olan bır hoca tarafından sınıfta bırakıldım lıse 2 de babam albay onun babası başçavuş diye :hrr: subaylar daha egıtımlı oldukları ıcın daha sevecen daha halden anlıyan kısıler oluyor
bide sıze komık bır olay anlatam
sımdı antalya karpuzkaldıran kampındayız kamp ıkı bolum cok genıs bır arazı ustunde ortdan ıkıye bolunmus bır tarafı astsubay bır tarafı subay bolumu sımdı subay bolumu daha kalıtelı daha buyuk fıyatlar daha uygun daha sevıyelı ınsanlar var ve plajı fılan daha geniş tabı astsubay kısmı ıse tam anlamıyla capulcu cunkı askerlıkle alakası olmıyan ınsanların toplandıgı yer köylüler çingeneler vs hatta kısaca capulcular diyebiliriz bunalrdan bazıları subay kısmına kaçıyorlar telden atlayıp veya denızden yuzerek ve hep olay cıkarıyorlar ya kavga cıkarıyolar ya cocukları bagıra cagıra ortalıgı yıkıyor yada mıss gıbı klımalı televızyon salonuna gelıp 30 kişi toplanıp altın gunu yapıyorlar ınsanlarda uyuz oluyor tabi ben birgun geziyorum bir adam gordum tam capulcu yani koşarak gezıyor ayagında mavi pazar terligi var kafasında bir dandık şnoker butun gun ooole ıplere tutunup denızın dıbıne bakıyor elınde gazeteyle sarılmış bırasını ıcerek yuruyor fılan tam kro yani ben de sinir oldum annem yanımda dedım bu herıfı sıkayet edelım tam gıdıyoruz nobetçi askere şikayet etmek için bu adam babamın yanına gitti babam golgede oturuyor asker selamı verdı babama babam ayaga kalktı el sıkışıp oıpüştüler fılan bız dumur olduk dırek adam gıdınce babama gıttık annem dedıkı hayatım sen elın astsubayını nerden tanıyorsun babam cevap verdi "ne astsubayı yau adam TÜMGENERAL benım comezdı zamanında".gacırt annemde bende dumur olduk oyle dumur oldumkı dırek suya atladım şoka girdim resmen bir de adamı şikayet etseydik bitmiştim :D

bir geyik daha var muzur bir arkadaş var denızde cok acılıyor cankurtaran duduk calıp geri çagırıyor kız geldı cankurtarana tamam geldık ne var cok heyecanlanma dedı sonra cankurtarana hem ben bogulsam gelıp benı kurtarmıycakmısın sen cankurtarandan cevap : Hiç bana güvenme ben yüzme bilmiyorum :D
Mesaj tarihi:
Askerlıgını yaptınmı ?
soruya gelecek cevaba gore cevap verıcem detaylı
astsubayların yuzde 80 ı problemlı ınsanlardır askerlıgını yapmıs olsan bıle max 2 sene o ortamda kalmışsındır ben dogdugumdan berı askerı ortamda yetiştim aşagılamaa olayı yok sadece samimi yazdım cok cektik cunki astsubaylardan ha aralarında ıyı olanlarıda var yuzde 75-80 kotu oluyor askerde eşşek sudan gelene kadar doverler şehir cocuklarına uyuz olurlar gategolli işler çevirirler en ufak hatanda gozunun yaşına bakmazlar sana bir koleymişsin gibi davaranırlar ha onlarsız olmuyor onlarda bu vatanın evlatları ve subay sonucta ama emın ol astsubay dolu bır mekanda 5 gunden fazla dayanamaz fıttırırsın celık gıbı sınırlerın yoksa benım kımseyı aşagıladıgım yok ayrıca ben kımım koskoca ordunun omurgasını aşagılayım sadece kişisel goruslerımı belırttım sevıyelı bir şekılde[signature][hline] Zed, 06 January 2004 02:54 tarihinde demiş ki:
oside gmler yeşile boyanıp "ciem bonepart the hulk" adını alıp bankanın önünde "beni döven yok mu?" diye bağırıp sonra da rp only demiyolar

Mesaj tarihi:
yok nasıl anlatsam başım cok yandı o yuzden sevmem pek ama astsubaylarınkıde ınsan psıkolojısı onlarada hak verıyorum cunkı adamlar buyuk ıhtımal harp okulu sınavalrını kazanamıyolar aılelerı tarafından orduya kapagı at seklınde durtuklendıklerı ıcın zorla astsubay okuluna gıdıyorlar hem istemeden sevmeden yapıyor çogu işini hemde ah o harp okulunu kazansaydım sımdı bu lavuktan emır almıyor ben benım gıbı bırıne emır verıyordum dıye düşünüyorlar vede subaylar her sert davrandıgında bu durtulerı depreşiyor ve ister istemez eger bir fırsatım olsaydı dıye bır nefret başlıyor içlerinde kı bu cok normal ne yazıkkı ulkemızde orduya kapagı attınmı işin tamamdır psıkolojısı var asker cok para alıyor saplantısı var benım babam meslegı yuzunden erken öldü bız daha onun emeklılıgıne doyamadan vefat ettı sonra lıse 2 de subay cocuguyum dıye geometrıden sınıfta bırakıldım sorumlu gectım lıse 3 de ıse yanı şu anda gelen geometrı hocası ogrenmiş asker cocugu oldugumu askerler cok para alıyor benden ozel ders aldırsınlar dıye tutturdu 60 lık kagıdıma 14 verdı zar zor ugraşarak 30 yaptı devamlı zayıf basıyor sozluden ders aldırmadıgım ıcın ders dedıgıde rüşvetin kılıfı gelıp nasıhat edıyormuş 2 saat parasını alıp gıdıyormuş ama asker cocugu onlar coook para alıyor ders aldırsını sapladı kafasına lıseyı bıtıremıcem geometrıden gecemıycem sırf babamın meslegı yuzunden :([signature][hline] Zed, 06 January 2004 02:54 tarihinde demiş ki:

Mesaj tarihi:
Benim babamda subay bu bir
Ikincisi ole sehir cocuklarini falan dovmezler

adamlar gorevlerini yapiyorlar bir takim komutani disiplini saglar genledede astsubay olurlar

Artistik yapanlari doverler yuzde 90 senin okulda yapip astsubay cocugunun seni birakmasi gibi(Ya bole bir klasifikasyona nasil girersin onu bile annamiyorum ne demek subay astsubay cocugu ya babanmi asker senmi off)

Dahada onemlisi kac senedir askerlerin icindeyim diyorsun daha nasil astsubay subay olunur onu bile bilmiyorsun liseye giriste astsubay okullari sinavi vardir tipki askeri lise sinavi gibi abicim.

Ole ansi babasi askeriyeye kapak at diye zorlamiyor.
Ya varya uzun zamandir bole kizmiyordum ordunun icinde gercekten bole kisilerin barinmamsi lazim neyse babanin tertipleri tumgeneralse baban zaten cok yakinda emekli olucak bir albaydir allahtan bu fikirde insanlar general olmuyor. Sura sagolsun

said:
Viktor, 12 February 2004 18:41 tarihinde demiş ki:
Askerlıgını yaptınmı ?
soruya gelecek cevaba gore cevap verıcem detaylı
astsubayların yuzde 80 ı problemlı ınsanlardır askerlıgını yapmıs olsan bıle max 2 sene o ortamda kalmışsındır ben dogdugumdan berı askerı ortamda yetiştim aşagılamaa olayı yok sadece samimi yazdım cok cektik cunki astsubaylardan ha aralarında ıyı olanlarıda var yuzde 75-80 kotu oluyor askerde eşşek sudan gelene kadar doverler şehir cocuklarına uyuz olurlar gategolli işler çevirirler en ufak hatanda gozunun yaşına bakmazlar sana bir koleymişsin gibi davaranırlar ha onlarsız olmuyor onlarda bu vatanın evlatları ve subay sonucta ama emın ol astsubay dolu bır mekanda 5 gunden fazla dayanamaz fıttırırsın celık gıbı sınırlerın yoksa benım kımseyı aşagıladıgım yok ayrıca ben kımım koskoca ordunun omurgasını aşagılayım sadece kişisel goruslerımı belırttım sevıyelı bir şekılde
Mesaj tarihi:
Abicim su askere gittim geldim , ne anladım biliyormusun
kendi dusuncem o dur .
Onceden dusunuyordum yaw bizim ordumuz guclu eyidir hoştur.
ama gidip geldikten sonra.
Türkiyede ordu bu ise vay Türkiyenin haline.
Bitmiş abicim bu ülke farkında değiliz.
Bitirmişler daha doğrusu .
bir daha askerlik mi ? Yanından gecmem askeriyenin.
Yalan orada , ikiyüzlülük orada,cebe atmak yine orada.
ben sadece bunu gördüm orada , arkadaşlık dostluk şu bu , palavra kardeşim başka bir şey değil.
Subayı da Astsubayı da Uzmanı da , adam akıllı adam bir elin parmaklarını geçmiyordu be .
Birde Türkiyenin bütçesinin buyuk kısmı Orduya gider iyi mi
neresine gidiyorsa ?
Kullandığımız malzeme 2 dunya savasından kalma idi.[signature][hline]Nemo me impune lacessit.-Karşılığını ödemeden kimse bana zarar veremez.
Utinam tam facile vera invenire possem quam falsa convincere.-Keşke neyin doğru olduğunu da , yanlışı farkettiğim kadar kolay bulabilsem.
Mesaj tarihi:
derslere gelince universtie son sinifdayim genelde hocalarim asker cocugu oldugumu gorunce daha tavizli davranirlardi derslerimde.

Dinci vs insanlardan sevmeyenler olabilirdi ama onlarida kisisel kontaklarimla gozlerine girerdim.

Bak biraz agir konustum onceki yazilarda ama bir abin olarak hayatta hic bir zaman altini assagilama ve en onemlisi okul hayatinda babani kullanma cok asker cocugu bilirim babasinin gucnu kullanmaya calisan bunlar elinde sonunda patlar.

Kusura bakma sert konustum ama cok kizdirdi bu dusuncelerin.
Mesaj tarihi:
Valla isteyen aşağılama desin, isteyen başka şey desin ama kim ne derse desin bu ülkenin en alt tabakasının en elit işi astsubaylıktır. Hayattan hiç bir beklentisi olmayanların yapabileceği en iyi iştir.

Astsubaylar ne şehirlileri çekebilirler nede eğitimli kişileri zira hemen hepsi son derece ezik, asker kimliğini elinden alsan bir hiç olan kişilerdir. O astsubaylarını görevden al direkt aç kalırlar, kendilerine olsa olsa hamal olarak iş bulabilirler daha kalifiye değil.

İstisnalar yokmudur, tabii ki vardır ama bir laf vardır ki son derece doğrudur; İstisnalar kaideyi bozmaz.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
Abso denizci yaptığın çok belli, senin askerliğini ben askerlikten saymıyorum :-P O sebepten çıkarımlarında doğru değil.

said:
Absolut, 12 February 2004 18:58 tarihinde demiş ki:
Astsubayların asker tarafından sevilmeme nedeni askerle daha fazla işleri olması ve muhatap olmalarındandır. Her rütbedeki asker önemlidir.
[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
said:
fedaykin, 12 February 2004 19:39 tarihinde demiş ki:
Valla isteyen aşağılama desin, isteyen başka şey desin ama kim ne derse desin bu ülkenin en alt tabakasının en elit işi astsubaylıktır. Hayattan hiç bir beklentisi olmayanların yapabileceği en iyi iştir.

Astsubaylar ne şehirlileri çekebilirler nede eğitimli kişileri zira hemen hepsi son derece ezik, asker kimliğini elinden alsan bir hiç olan kişilerdir. O astsubaylarını görevden al direkt aç kalırlar, kendilerine olsa olsa hamal olarak iş bulabilirler daha kalifiye değil.

İstisnalar yokmudur, tabii ki vardır ama bir laf vardır ki son derece doğrudur; İstisnalar kaideyi bozmaz.

Bu gercekten doğru dediğine katılıyorum .[signature][hline]Nemo me impune lacessit.-Karşılığını ödemeden kimse bana zarar veremez.
Utinam tam facile vera invenire possem quam falsa convincere.-Keşke neyin doğru olduğunu da , yanlışı farkettiğim kadar kolay bulabilsem.
Mesaj tarihi:
Hehe askerde son bir ayda "nasılda çabuk geçti bak azcık kaldı 3-4 gün dediğin nedir ki" diyenleri hep boğazlamak istemiştim ama aradaki yüzlerce kilometre bunu yapmama engel olmuştu :-P Kısaca ana avrat söv ama bir askere bunları deme :)
said:
-Legendary-, 12 February 2004 19:44 tarihinde demiş ki:
hadi gözüm aydın 4 gün kalmış birşey deil
[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Mesaj tarihi:
said:
-Legendary-, 12 February 2004 19:44 tarihinde demiş ki:
hadi gözüm aydın 4 gün kalmış birşey deil

Ahaha o en gecmeyen günler de o son günlerdir
4 gün 4 sene gibi gelir valla.
Neyse gitmedi isen gidince görürsün.
Bitmiyor Bitmiyor. Diye ağlardık dağ başında valla.[signature][hline]Nemo me impune lacessit.-Karşılığını ödemeden kimse bana zarar veremez.
Mesaj tarihi:
Acıkca soliim elimde olsa gitmem dunya para kazanıyolar otursunlar kendileri toplasınlar o izmaritleri nedir yani vatan hizmetimi amellik mi yok duzen varmıs yok kural ne bu kardesim bizim paramızı keyfileine gore harcıyolar ordu evlerinde yemek icmek ne kaar ucuz heralde bilmiyen yoktur nasıl oluyo peki bu maaslarından mı kesilio bu kadar cok malzeme yook sonra neymis Turk Silahlı Kuvvetlerine yardım kampanyası bırakın bu isleri gerci devletin her kademesi boyle yok DSİ kampı yok karayolları kampı bize luks seyler bunlar ama kime ne ??[signature][hline]Rahip
Mesaj tarihi:
so ndefa yazıyorum ben babamın adını egıtımde asla kullanmıyan bırısıyım zıra babamın ısmı duyulmuş oldugu için hocalar ogrenıyor ve sımdıye kadar kımseden bır kollama vesaıre gormedım tam tersı bu negatıf davranışları gordum
babam 2 sene once vefat ettı meslegi yuzunden umarım mutlu olmuşsundur bunu duyunca zaten emeklı olmuştu her şeye burnunu sokan ve babamla eskı karısı arasında devamlı dalavere yaratmak ıstıyen bır astsubay sagolsun general olamadı eskı karısı yuksek şuradan bırını tanıyormuş beyın yıkamayla 3 e 2 oyla gıttı babam kı o gun şansa babamı destekleyen arkadaşlarından bırı hastaymış kalp krızı gecırmiş
aha sıze başa bela olan bır astsubayın daha hıkayesını anlatıyım gene
Kıbrıs cıkarması oluyor asker girneye giriyor bankaları yagmalıyor tabıkı para bırımı sterlın cuvalla sterlın alıyor bızımkıler sonra ordan lefkoşaya hareket ıcın beşparmak dagına cıkıyorlar ve orda üşüyorlar subay yok hiç subaylar plan hazırlıyor o saatte astsubayın tekı emır verıyor tum cuvalları yakın dıye adam omrunde sterlın gormemiş tabı askerlerden bırı uyarıyor komutanım cok degelı para onlar dıye ama bızım okumuş duşmanı yakın turk parasından veya alaman markında degerlı olucak degılya dıyor catur cutur yakıyorlar sterlınlerı ertesı gun komutanlar gelınce tabı dumur oluyorlar paralar yanmış babam anlatırdı 3 ay ugraşmışlar telafısı ıcın ve Turkıyeye bınlerce dolara malolmuş bu olay[signature][hline] Zed, 06 January 2004 02:54 tarihinde demiş ki:

Mesaj tarihi:
said:
Moss, 12 February 2004 20:00 tarihinde demiş ki:
Acıkca soliim elimde olsa gitmem dunya para kazanıyolar otursunlar kendileri toplasınlar o izmaritleri nedir yani vatan hizmetimi amellik mi yok duzen varmıs yok kural ne bu kardesim bizim paramızı keyfileine gore harcıyolar ordu evlerinde yemek icmek ne kaar ucuz heralde bilmiyen yoktur nasıl oluyo peki bu maaslarından mı kesilio bu kadar cok malzeme yook sonra neymis Turk Silahlı Kuvvetlerine yardım kampanyası bırakın bu isleri gerci devletin her kademesi boyle yok DSİ kampı yok karayolları kampı bize luks seyler bunlar ama kime ne ??

dunyanın her yerınde ordu evlerı vardır emeklı olan askerler ıcın rehabılıtasyon merkezıdır cunkı komutanlık sanıldıgı kadar kolay degıldır devlet senın suyun cıkana kadar senı sıkar kullanır sonra emeklı eder 3 30 paraya tabı olursun yılların verdıgı yıpratmada cabası ordu evelerı ıse bır şeker gıbıdır hanı cocuga 3 metre ıgneyı sokarsın sonrada şeker verırsınye tesellı olsun dıye ondan işte zaten bişr şey anlamaz o cocuk ondan
cogu asker emeklılıgının tadını cıkaramadan ölür babamdan bılıyorum sırf meslegı yuzunden yetimim şu anda
ayrıca ordu evlerının ucuz olmasının sebeplerı var
elektırıge para vermıyor
kıra vermıyor
su telefon vesaıreye para vermıyor
personele maaş vermıyor
bunları cıkınca ustune de kar koymuyor urunun malıyetı ne ıse ona verıyor oda dışarda kutu kola 900 ise orduevinde 600 oluyor maxımum kı onuda kaldırdılar devlet kesıntıye gıttıgı ıcın sımdı baya bır kar koyuyolar orduevınde satılan mallara ha o kadar para verıyoruz dıyorsun devlet sızden o kadar para alıyor hortumcuların sıyasetcılerın mafyanın cebıne gıdıyor ondan rahatsız olmuyor sıkayet etmıyorda devlet ıcın en az 30 sene çalışmış hayatını meslegı ugruna mafetmiş aılesınden ayrı kalmış yıllarca bır o şehir bir bu şehir surunmüş ınsan ustu sorumluluklar yuklenmiş ve ihtilaller yaşamış devletın emeklı askerının içtigi kolanın ucuz olmasına takıyorsan kafayı yaşama daha iyi derim sana[signature][hline] Zed, 06 January 2004 02:54 tarihinde demiş ki:

Mesaj tarihi:
ayrıca kendi azınla yazmıssın elektirige para vermiyo suya telfona para vermiyo biliyorum bunlar turkiyenin kaynakları deil ordu icin oezel uzaydan tahsisediliyor azcik objektif ol[signature][hline]Rahip
Mesaj tarihi:
babam yararlanıyor zaten bıtek vede aıle sımdı babam vefat ettı bıze gunubırlık kartı verdıler eger allah korusun annemede bir şey olursa o kartlarıda gerı alıcaklar zaten mısafır sokamıyorsun ıcerıye ancak orduevı mudurunu tanıman gerekıyor mısafır sokabılmek ıcın
elektırık ve su kaynaklarından ordu tabıkı yararlanıyor ucretsız olarak dunyanın her yerınde boyledır bu sen senın ıcın sılahla nobet beklıyen adamın karargahına verdıgın elektırıgın parasını ıstıyemessın zaten yuzun olmaz buna devlet olarak hele bu kadar kısıntıları bındırdıklerı bır orduya ama merak etme elektırık ve suyu mılletvekıllerınden daha ıyı kullanıyor ordu gece 12 den sonra elektırık yok luzumsuz ıse sondur geyıgını herkes bılıyor zaten makam arabalarının hepsını sattılar oyak kampanya duzenledı acık arttırmayla verdı sadece generallerın ve albayların europe ları duruyor bıde orgenerallerın mercedeslerı o kadar mıleltvekıllerı gıbı yedı ceddıne makam arrabası vermıyor kımse yada lojmanda keyıf catıp oturmuyor bunu anlamam işte mılletvekılı dedıgınız ınsanlar mılletvekıllıgı harıcınde her işi yapıyor kı bunlar illegal oluyor genelde sonra super luks lojmanlarında sızın durumunuzu duzeltmesı gerekırken yatıyor meclıse yılda 4 defa kendı maaşını oylamak ıcın gelıyor uste 14 milyar kusur para alıyor her ay makam arabaları elektırık su kıraları yok bırde ıllegal paraları saymıyoruz bu kadar haltı yıyolar kımsenın gıkı cıkmıyor askerın derme catma bır cogu dokuntu olan orduevlerıne dıl uzatıyor(dogru duzgun sınıfına gırebılıcek orduevlerının sayısı turkıyede bır elın parmaklarını gecmez)[signature][hline] Zed, 06 January 2004 02:54 tarihinde demiş ki:

• Yeni Oluştur...