Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Gangren said:
Funcom'da AO'yu yapmıştı, gerçi oyun fena değildi ama Funcom'un sunduğu hizmet (oyuniçi, oyundışı, patchday, maintenance, vb.) feciydi.

öyle diyorsun ao da guild savaşları yapıldığını ve bunların çok iyi olduğunu söyleyen bizzat tanıdığım kişiler var.ha onlar bir şey bilmez ne anlarlar diyorsan ultima online zamanından beri online oyun oynayan kişilerdi.fakat oyuna ao fena değildi(yani kötü de değil iyi de değil) denilebiliyor.peki iyi veya kötüyü neye göre beliryeceğiz? her kafadan farklı ses çıkıyor.benim demek istediğim ne age of conan taraftarlı ne warhammer taraftarlığı olsun.burada age of conanı yerden yere vuranları warhammer forumundana war hakkında tek bir eleştirisini görmüyorum.hepsi hazır kendini oyuna vakfetmiş bir halde bekliyorlar.sanki war hammer kusursuz süper bugsız bir oyun olarak gelecekmiş gibi.işte benim taraftarlık demek istediğim bu idi.
Mesaj tarihi:
Ya okumadan mesaj atıyorsun veya okuduğunu anlamıyorsun.

AO'yu kötüleyen yok, Funcom'un sunduğu hizmete bir atıf var.

Warhammer'ı şu anda eleştiren yok, çünkü NDA halen sürüyor, insanlar konuşmuyor / bilmiyor.

NDA kalktığında olumlu veya olumsuz eleştiriler elbet görürsün.
Mesaj tarihi:
AO ilk çoktığı zaman için muhteşem bir oyundu diyebilirim hem grafik hem içerik olarak. Yani insanların önünde sadece UO örneği vardı ve çok farklı bir oyunla girmişti piyasaya AMA WOWun başarısını yakalayamadı. Eğer adam gibi hizmet verselerdi bugün herkes WoW ile değil AO ile karşılaştırıyor olurdu yeni oyunları. Funcom akıllanmamış gene aynı mantıkla devam ediyor ve sonucu gene off ya ne grafik vardı o oyunda ile sınırlı kalacak gibi geliyor.
Mesaj tarihi:
Valla warhammera biraz eleştirir vari yazı yazınca cevap fix hale geliyor "çıkmayan oyun hakkında atıp tutuyorsun". Bizde hazır AoC çıkmışken kurtlarımızı döküyoruz, warhammer çıksın sıra onada gelicek :d

Çünkü ben gerçekten, aylar önce alfasını oynayan avrupa, amerika dergi editörlerinin AoC'a Warhammer'dan yüksek not vermiş olduğunu unutamıyorum.

Üstelik AoC bu eleştirilerden sonra biraz olsun kendilerini düzeltiklerini ifade ederken, Warhammerın "bizim sistemimiz süper böyle devam edecez" dediklerini düşünürsek neler olacağını cidde merak ediyorum.

Ama bugün warhammer hakkında fikir yürütme değil, AoC hakında gördüklerimizi söyleme günü.
Mesaj tarihi:
Gangren said:
Ya okumadan mesaj atıyorsun veya okuduğunu anlamıyorsun.

AO'yu kötüleyen yok, Funcom'un sunduğu hizmete bir atıf var.

Warhammer'ı şu anda eleştiren yok, çünkü NDA halen sürüyor, insanlar konuşmuyor / bilmiyor.

NDA kalktığında olumlu veya olumsuz eleştiriler elbet görürsün.

okumadan mesaj atan yok gayet iyi okuyorum mesela seni war hammer forumunda gayet iyi takip ediyorum v.s. neyse ya okumuyorsam sana göre öyledir.fikrini değiştirecek halim yok sonuçta.
Mesaj tarihi:
Mighty_THoR said:
Sparkcaster said:
oyunu daoc u yapanlar yapıyor, bu bile bi başlangıç

EA bu iki harf binlerce safalık tartışmanın yerini tutar.Ruhunu ve bedenini EA a satmış adamdan kimseye hayır gelmez

bioware den de mi hayir gelmez ?
Mesaj tarihi:
WOW bitti şimdide Warhammer cıktı,hadi wow ile karşılaştırmları anlıyorumda cıkmamıs oyunla karsılastırmak ;kimse kusura bakmasın; dünyadaki en mantıksız dayanaksız tatışma olur,
hele bi çıksın onuda alalım biraz oynayalım görelim kendi gözlerimizle...
Mesaj tarihi:
mythicten daocu yapanların çoğunun ayrıldığını da biliyordur bu warhammercılar inş. gayet kötü bi oyun bekliyorum ben. ha inşallah müthiş gelir de seve seve oynarız.

aoc önümüzdeki 2 ay çok kritik bi dönemde. bu 2 ayda önemli şeyler düzelirse gerisi gelir yoksa yalan olur. ha ben toplam 3 ay içinde oynrken zevk alıyorsam verdiğim paraya hiç yanmam ki şu an gayet zevk alıyorum. umarım düzeltirler
Mesaj tarihi:
* AOC'un böyle olacağı belliydi söyledikçe insanlar bık bık etti ama neyse dediklerim çıktı yine ki zaten malumun ilamıydı yaptığım...
* WAR kesinlikle çok daha yenilikçi ve içerikli olacaktır. 2009 yılına sarkan bir WAR çok çok daha az buglı ve oynanabilir olacaktır. Ama 2008 içinde çıkacak bir WAR sıçar sıvar...İlk başlarda hayal kırıklığı olacak 2 olay var, - Class dengesi kesinlikle kötü olacak - Grafikler kötü olacak .
Hayır mevcut oynadıgınızdan daha iyi olmayacak grafikler. Kimse yok oyunda ayar yok yok vs yok demesin bana. Flora artar ve hazırladıkları lightning enginee devreye girer o kadar...Fazlası OLMAYACAK! PVP ağır basan PVE side olan bir oyun olacak gibi duruyor...
AOC'ta da aynı olaylar söylenmişti yok bilmemne enginee var vs diye. Yok arkadaşım mucize birşey yok. AOC'tan mucize bekleyenler GG oldu. Yok betada client farklı releasede herşey muhteşem olacak dediler gördük ne oldu...
* AION'da aynı şekilde ama WAR'dan çok daha sade ve daha EQ çizgisinde bir oyun olacak. Ve oyun 2009 başında çıkarsa gerekli şekilde release olacaktır. - Endgame content zayıflığı hariç fazla bir yamuk olmayacaktır. Class dengesi % 80-90 oranında başarılı olacaktır. Zaten grafikleri kusursuz. Hurafe yaratanlar bi daha söylemek gerekirse kesinlikle çinli oyunuda olmayacaktır! PVE PVP eşit olan bir oyun olacak gibi duruyor hatta PVE biraz önde kalabilir...
Ahanda yine bunlar küpe ola :) Beklentiler hüsrana uğramasında yine :p
* SGW 2009 sonunda çıkarsa iyidir bu arada :)
* BIOware ertelenmiş :S
Mesaj tarihi:
benim tahminim warhammer da patlayacak. AoC kadar olmasada hüsran olacak gibi sonuç. Sonuçta blizzard ın işine yarayacak bu durum. wotlk den sonra 1 exp daha ile 4 yıl idare ederler. o sırada warhammer ve aoc un getirip beceremediği yenilikleri bile kat ve kat daha iyisini yapabilirler buda zaten wow un ömrünü uzattıkça uzatır.
Mesaj tarihi:
Kısacası AoC bekleneni HENÜZ veremedi ve zamanı gittikçe daralıyor. Warhammer henüz release olamamanın rahatlığı ile işallah adam gibi bugsız, ortalama makineler ile oynanabilen zevkli bir oyun sürebilir piyasaya.
Mesaj tarihi:
mani said:
benim tahminim warhammer da patlayacak. AoC kadar olmasada hüsran olacak gibi sonuç. Sonuçta blizzard ın işine yarayacak bu durum. wotlk den sonra 1 exp daha ile 4 yıl idare ederler. o sırada warhammer ve aoc un getirip beceremediği yenilikleri bile kat ve kat daha iyisini yapabilirler buda zaten wow un ömrünü uzattıkça uzatır.

WoW zaten diğer oyunlarda mevcut tüm interface iyileştirmeleri olsun alayını yapıyor. Kullanıcı ihtiyacına göre yapmıyor hiçbirşeyi. Tam ticarethane.Rakip yapınca yapıyor. Mesela quest objelerinin parlaması minik bir örnek olsun size :) Aynı yolda devam ettiği sürece ve rakipleri böyle olduğu sürece kazanacaktır. Ama AION ve WAR kesinlikle rakiptir ve "güce dengeyi getirecek"ler :)
Mesaj tarihi:
ben ksusuruma bakmazsanız eger sızlerı anlamakta zorlanıyorum acıkcası. nedenı ıse gayet basıt benım oynadıgım mmo larda bugune kadar doru durust beta olmayan bı mmo yoktu. swg ıle basladım ben mmo ya daha once fpslerde dolasırdık klanca, seg basladıgında oyunda ne buff malzemesı ne source nede hede hodö vardı hatta armorlar bıle yoktu corpse bulmak zorunlulugu vardı ve corpse ucardı tum ıtemlerle beraber, ulasım aracları evler meslek dengelerı sıfır. questler buglı ıdı. bla bla devam eder bu lıste ve sona zamanla her sey yerıne oturdu su oldu bu oldu. sona eq2 cıktı onuda oynadık bı gaz bı hız. bug bug bug. pvp sı bıle yoktu dusun artık pvp sını yanlıs hatırlamıyosam 2 sene sona geldı. wow oda baslangıcta berbattı klas dengelerı olmayan server stabılıtysınden nasıbını almamaıs(kaldıkı bence bugun bıle bu konuda eksık) sureklı nerflenen karakterler ve sona ustune tuh fazla oldu bu deyıp bufflanan charlar. legandary ıtemlerın yalan edıldıgı bı oyun . aslında oyunun mantalıtesı bu ya . kısacası aslında adından uzun bır sure soz ettıren bu oyunların hepsı beta olarak cıkıp sevenlerı ıle yola devam eden duse kalka ılerleyen oyunlar. aocta kendı kıtlesı ıle ılerleyecek bı oyun ıste. grafık severlere hıtap eden anımasyonları sevenlere kan gormekten hozlananlar hıtap edecek ve kendı communıtysı olacak.sonucta zone kapasıtesı cıddı bısı degıl 96 960 ta olur onemlı olan teknık yapıyı kuracak guce sahıp olmak. dıger konularda halledılmesı uzun ısler degıl.bunlar zaman alır. eger cok hızlı keyfını cıkarmadan yola devamedersenız muhtemelen oyunla ılgılı pek cok ıyı yanı es gecmıs ve son noktaya gelıp ee ne olcak sımdı dıyosunuzdur. bence sorun bırazda bundan olsa gerek. bana sorarsanız ıcınde orc dolasmayan bı oyunu oynayabıldıgım ıcın acaıp mutluyum. aocun verdıklerını ve vereceklerını elestırmek beklentılerı yazmak ve talep etmekle. arayısını tamamlayıp tamamlayamayacagınıza karar vermek ayrı seyler. swg nın ıcınde hıc bır content olmamasına ragmen o aptal degısıklıkler gelene kadar oynamaktan en cok keyıf aldıgım oyundu . acıkcası aocdada aynı hazzı alıyorum. benı uzen tek sey zoneların bu kadar dar tutulması olmustu. neyse demek ıstedıgım bekledıgınız sevdıgınız sızı ceken seyı oynayın her oyunda buglar gelısmemıslıkler olacaktır. bunu bastan kabul etmek gerekır. war dedıgınızın cıkmasına cok zaman var, evet bu oyuna gecılebılır ancak o zaana kadar elınızdekının tadını cıkarın keza avantajlısınız kımse aptal degıl yenı oyun gelene kadar bu adamlarda musterı kaybetmemek ıcın ellerınden gelenı yapacaklar ıste bu herseyın cok daha hızlı cozulmesı ıcın sıze avantaj saglıyacaktır.

kısa bı de mmo gecmıse baktıgımız zaman swg de 32 prof master djk eq 2 de mage berserker ve ranger wowdada shadow pri warrior paladin ve rogue u olan bırı olarak kıyasladıgımda su 4 oyun ıcınde bana swg den aldıgım hazzı bı nebze yasatanın aoc oldugudur. grafık sıze bayıcı gelebılır ama benım ıcın o kadar degerlıkı. sıkıldıgımda daglara taslara hayranlıkla bakabılecek kadar grafık kalıtesını seven bırıyım. yada ıster pvp de olsun ıster pve de bırını kafasını kopardımmı bana verdıgı hazzı sıze anlatamam o yuzden benım ıcın beklemeye deger ve oynamaya deger bı oyun aoc.
ole muhtesem bı bılgısayarım yok ve ben bu oyunu maksda oynuyorum aa ıle fıltre ıle golgelerle ve full range ıle.
tabı anlıyorum hepsı bıbılgısayar benım yetersız gordugum bılgısayar belkı sıze cok ust gozukubelır ama eger oyuncu ısenız donanımınızı saglam tutmalısınız. su yukardakı oyunlardan bı tek wow hesap maınası ıle oynanabılen oyun olmakla beraber dıger 3 u grafık manada ust seıye oyunlar. swg de her yenı ekran kartı aldıgımda oyuna bı kez daha hayran kalırdı . eq2 de ıse her aldıgım yenı grafık kartında ulan bu da yetmedı dıe kızar ama goruntunun tadını cıkarırdım. wow bana gore cop sırf oynayacak bısı olmamasından kalabalıgın orada olmasından oynadıgım oyun gecınız. aoc dada eq2 nın yanısı olacagını dusunuyodum ama olmadı. su an optımızasyonu ıyı olmamasına ragmen eq2 ye oranla cok daha grafıkal lagı olmayan rahat oynanabılen bı oyun. neyse uzatmayacagım. elestırılerın bı kısmına katılmakla hayıflanmakla beraber, saldırıya donen elestrılerı yersız buluyorum. hos nası benı o fıkırler ılgılendırmıyosa sızıde ılgılendırmıcektır bu yazı ya olsun yınede bende fıkırlerımı soylemek ıstedım.
Mesaj tarihi:
sadATS2 said:
ben ksusuruma bakmazsanız eger sızlerı anlamakta zorlanıyorum acıkcası. nedenı ıse gayet basıt benım oynadıgım mmo larda bugune kadar doru durust beta olmayan bı mmo yoktu. swg ıle basladım ben mmo ya daha once fpslerde dolasırdık klanca, seg basladıgında oyunda...

Hangi FPS oyunları o ? :)
Mesaj tarihi:
Paragraf pls.
9 aydır warhammer betasındayım, bi ara 2 3 ay bıraktım öss ayağına onun dışında aktif olarak testerım.
Conan malesef 1 haftadan fazla tutamadı beni.
NDA yüzünden bişey bilmemenizi ve bir yere kadar tahminlerinizi anlayışla karşılarım da saçmalama boyutuna getirmiş bazılarınız.
Ayrıca oyunu ea yapmıyor mythic yapıyor.
Mesaj tarihi:
İyi de sorun o oyunların yıllar önce çıkmış olması ama bu oyunun henüz yeni olması.
Yani WoWun EvE'in bugı vardı demek benim AoC bug sorunumu çözmüyor :)Şu an oynayamıyorsam 2 sene sonra bıgsız AoCda tek başımamı oynıcam ben? Düzgün çıkmayan oyun kısa süre sonra unutulur gider. Bu kadar.
Mesaj tarihi:
Ayrıca şu eski oyunları örnek verip durmayın ya.
Swg daoc everquest ao çıktığı zaman wow var mıydı?
Yoktu.
Wowdan sonrası mmorpgler için yeni bir sayfadır o yüzden örnekleriniz geçersizdir.
Mesaj tarihi:
mani said:
benim tahminim warhammer da patlayacak. AoC kadar olmasada hüsran olacak gibi sonuç. Sonuçta blizzard ın işine yarayacak bu durum. ... buda zaten wow un ömrünü uzattıkça uzatır.

wow un omru benim gibi oyuncular icin bitmistir. tbc de her ne kadar evlilik durumları yuzunden aktif olamasam da hajnal ile-hordish moonstar zamanlarından beri- bikac instance gormuslugum birkac bossun yere yapıstıgını zevkle seyretmisligim vardır ancak bundan otesi de yoktur benim icin alabilecegim hazzı ve gorebilecegim end game bossları gordum (sayılır diim illidan falan kesmedim ben bizimkiler farmlasalar da ben merak bile etmiyorum artık o derece :)

Ekmek said:
NDA yüzünden bişey bilmemenizi ve bir yere kadar tahminlerinizi anlayışla karşılarım da saçmalama boyutuna getirmiş bazılarınız.
Ayrıca oyunu ea yapmıyor mythic yapıyor.

umarım war iyi cıkar benim arkadaslarım da daha oyun cıkmadan "war da neymis aoc geliyo noob musun sen war wow ozentisi" gibi cahilce laflar etse de games workshop ile tanısıklıgım 95-96 yıllarından baslar -kıcımı yırtmıstım ingiltere den guccuk guccuk orc ları yetirip de burda boyıyacam diye de velet zamanlarımız parasızlık kredi kartsızlık falan getirememistim :( - ve en cok istedigim seylerden biridir online warhammer dunyası

ancak su an elimizde aoc var ve her ne kadar bug dolu olursa olsun wow a geri donmektense bug lı aoc da tester olarak para odemeyi tercih ederim.
  • Yeni Oluştur...